vi selger leilighet + noen sparetips

For noen år siden investerte vi i en leilighet i Oslo og nå skal vi selge den! Så jeg har veldig lyst til å vise den frem her på bloggen 🙂 Jeg har jo flere ganger blitt spurt om sparetips og akkurat dette med å legge pengene i en leilighet som dere kan leie ut og deretter selge om noen år dersom dere vil tjene på det, er selvfølgelig ganske lurt. Boligmarkedet i Oslo har jo kokt de siste årene, nå har det kanskje roet seg litt, men Oslo er alltid hett og vi føler det er riktig å selge nå ettersom leiligheten har steget en del i verdi. Vi har lyst til å investere i noe annet i stedet og snuser litt på en ferieleilighet 🙂 Men vi får se! Jeg snakker jo sjeldent om økonomi her på bloggen, men jeg er jo gift med en sunnmøring, og med det er jeg faktisk ganske fornuftig 😉 Jeg har samlet sammen noen enkle sparetips litt lenger ned dersom du er interessert! Og her kommer noen bilder av Oslo-leiligheten vår 🙂 

Dette er en hjørneleilighet som ligger i 6.etasje med sol hele ettermiddagen og kvelden på sommeren, det er en superfin lekeplass her og seksjonseiere i sameiet har også fortrinnsrett på plass i barnehagen i sameiet – det er jo helt topp! Borettslaget heter Marienfryd, du kan gjerne kikke på boligannonsen HER om du vil 🙂 


noen enkle, økonomiske tips 

–  sett av et fast beløp i måneden, helst i et indeksfond – 

– når renten er så lav som nå og de økonomiske utsiktene er positive, kan det lønne seg å spare mer i fond og betale ned mindre på lånet. Dette forutsetter at du ikke har for stor gjeldsbelastning – 

– mange banker tilbyr noe som heter mikrospar. Dette er en form for sparing som setter bort et visst beløp til sparekontoen hver gang du bruker kortet ditt til å betale med – 

– hver gang du ser noe du ønsker å kjøpe, men som du egentlig ikke har bruk for, kan du sette bort dette beløpet til sparing hvis du ender opp med å IKKE kjøpe tingen – 

– ikke la det stå store beløp på sparekonto. Betal ned på lån eller sett det bort i et indeksfond – 

– er du ung kan du spare i BSU. Sparing i BSU gir veldig god avkastning sammenlignet med vanlig sparekonto, i tillegg får du 20 prosent skattefradrag på beløpet du sparer. Du kan lese mer om BSU HER – 


Hva er dine beste sparetips? 🙂 

65 kommentarer

 1. Dear Caroline, your flat in Oslo is so beautiful and I can imagine you will get a very good price for it! I understand that you want to have a holiday house – as I learned due to my vacations in Norway that many people have such a house!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Kjempefin leilighet. Jeg sparer til barna hver måned, gjort siden de ble født. Så setter jeg på si en god del penger til sparing selv, til både ferie og annet som f.eks pensjon . Har vært veldig heldig på bolig markedet og eier to sifret antall leiligheter jeg har for utleie. + noen kontor lokaler.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Oi, da har du gjort noen gode investeringer! 🙂

 3. Du må kanskje nevne noe om risiko også når du anbefaler et høyrisiko spareprodukt. Det handler også litt om tidshorisont på sparingen når man velger type fond. Slike ting synes jeg leserne dine skal snakke med banken sin om. Mvh Autorisert Finansiell Rådgiver

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hvilket spareprodukt er det jeg anbefaler som er høyrisiko? Det kan være lurt å høre med banken sin, og selvsagt er det mange variabler som avgjør hvilken sparing som er best, men hvilke banker vil anbefale kundene sine indeksfond? De fleste banker vil vel anbefale kundene sin fond som dem selv tjener penger på og som i det lange løp gir dårligere avkastning en indeksen.

   1. Veldig enig med Hanne her! Jeg skjønner at sparetipsene er velment, men å anbefale sparing i eiendom er sett på som høyrisiko, selv over en lengre tidshorisont (det er en grunn til at Oljefondet ikke investerer mye i dette). Slik markedet er i dag er dette veldig usikkert i forhold til renten, renten forventes å gå opp de neste årene, dette fordi vi har en veldig lav rente i dag som gjør at boligmarkedet «går over styr». Er også enig med at en kan sette penger i indeks fond, men det er viktig å her også merke seg her at dette er anbefalt over en lengre tidshorisont, og at dette også kommer med risiko (altså ikke risikofritt slik som å ha penger i banken). Det å påstå at banker anbefaler høyrisiko produkt syns jeg blir å dra det litt langt, eventuelt burde dere bytta bank.
    Som sagt så skjønner jeg at disse rådene er velment, men å gi slike råd uten ekspertise og/eller utdyping burde man ikke gjøre 🙂
    mvh. økonomi student (master)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Enig i det, J 🙂 Jeg satt ikke det opp på listen over tips for tipsene var ment som enkle spareråd, ikke forslag til store investeringer.

    Jeg tror du misforstod meg litt angående rådene fra banken. Jeg mener ikke at banker anbefaler høyrisikoprodukter, bare at rådene banken gir ofte medfører en del unødvendige kostnader (forvaltningshonorar) som man enkelt unngår ved å velge et indeksfond.

   3. oki, da skjønner jeg, i teksten høres det bare ut som om det er en del av spare-rådene. Og det kan fort bli risikabelt.

    Ja, da mistforstod jeg om det var det du mente.
    Ha en fin dag Caroline! 🙂

  2. Indeksfond er jo ikke høyrisiko? Vet ikke om jeg skal være så mistenksom, men jeg syns nesten dette var en spekulativ kommentar…

   Indeksfond er fond enkelt sagt fond som knytter seg opp mot oslo børs og dermed «følger» børsen. Derfor er det heller ikke administrasjonskostnader knyttet til det.

   Et fond som administreres av en rådgiver krever at du tar mye høyere risiko for å få så høy avkastning at du skal tjene noe på det selv. Det er det som er høyrisiko.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tror Hanne siktet til det første avsnittet mitt hvor jeg sa det kunne være lurt å investere i en leilighet for så å leie ut 🙂 Jeg er forsåvidt enig om at det medfører større risiko enn de andre rådene. Et indeksfond er jo lavrisiko, men har over tid vist seg å være langt mer lønnsomt enn dyre fond anbefalt av banken.

   2. Marie: Det må vell være lov til å komme med konstruktiv kritikk, og/eller kritiske spørsmål uten å bli beskyldt for å legge igjen spekulative kommentarer.
    Tror både jeg og Hanne vet hva et indeksfond er.
    Når det kommer til høyrisiko så siktet jeg mer til at det kunne virke som om Caroline mente at en burde investere i eiendom, noe som kan gi høy avkastning, men som også kommer med en høyere risiko. Kan man ikke bære denne risikoen så kan det gå veldig galt.

   3. Kristin

    Indeksfond er aksjefond, og regnes som høyrisiko. Ofte med lavere risiko enn aktivt forvaltede aksjefond, men likevel høyrisiko.
    Og selvsagt vil banker kunne anbefale indeksfond. Hvordan kan du si noe annet? Det må være basert på uvitenhet. Mange banker tilbyr egne indeksfond, og banker selger mye av dem.
    Å anbefale indeksfond helt generelt fremfor andre fond ville jeg vært forsiktig med.

    Når det er sagt er jeg helt enig med deg i å anbefale fondssparing fremfor feks banksparing til de som har noen års tidshorisont.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Dessverre er det ikke alle banker som er like flinke til å anbefale indeksfond :/

    http://www.pengenytt.no/derfor-vil-ikke-banker-anbefale-deg-indeksfond/

 4. Man bør ha ganske romslig økonomi for heller å spare i fond fremfor å betale ned på boliglån. Jeg er absolutt for å spare i fond, men ikke å ta det fra gjeldsnedbetaling. Da skal man være rimelig innforstått med hva det innebærer. Skal man tjene noe særlig på fond, og særlig indeksfond som har lav risiko, må tidshorisonten også være lang. Det passer bedre til typ pensjonssparing. Når det er sagt så slår jeg et slag for budsjett og månedlig sparing, det passer alle aldere og livssituasjoner. 🙂

 5. Hei!
  Dette er litt utenfor dette innlegget, men jeg lurte på om du kunne skrive ett innlegg angående hudpleierutinen din og hvilke produkter du bruker?

 6. Mariell

  Må si det for meg fremstod som litt spesielt med diverse sparetips spredd mellom bilder av leiligheten dere har ute for salg. Du lykkes nok med å få folk til å se leiligheten, men etter min mening kunne du like godt bare hatt et helt innlegg om den 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg forstår ikke helt hvorfor det er spesielt, det er jo for å få et fyldigere innlegg og et (kanskje) litt mer spennende innlegg med noe mer å by på enn bare masse bilder. Jeg liker at det er litt innhold og synes jeg det passet fint å komme med litt tips nå som nettopp denne leiligheten er en del av det vi har gjort økonomisk sett.

  2. Feil! Dette burde dere ikke skrive om når dere ikke kan nok om det. Indeksfond er ikke lavrisiko. Generelt kategoriseres alle rene aksjefond som høyrisiko. Ikke bra å spre feilinformasjon på denne måten, det er jo snakk om folks sparepenger?!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det visste jeg ikke, men et indeksfond er uansett et godt tips, uavhengig av risiko, og ofte en skjult gullgruve som forvaltere sjeldent forteller kundene sine om. Jeg regner med at de som leser tipsene tar det for det dem er, og ikke råd fra en fagperson.

 7. Kjempe fin leilighet! Er det sånn nå da at dere må skatte av salgssummen siden dere ikke har bodd der siste året før dere selger? Sitter litt i samme situasjon med min egen leilighet og syns det er så irriterende..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du må ikke skatte av salgssummen, men avkastningen du har hatt siden du kjøpte den 🙂 Ja, det er litt «sure» penger, men sånn er det jo med alle typer investeringer, du må skatte av gevinsten.

 8. Fin leilighet. Tror dere gjør lurt i og selge nå hvis det blir sånn at boligrentene skal stige betraktelig 😉 har jo vært snakk om det en stund nå. Og tror folk vil merke stor forskjell hvis rentene stiger med et par prosent da folk idag har gjerne 3-5 mill i gjeld. Håper ikke dette kommer til og skje men er utrolig glad for at vi har et gjeldsfritt hus hvis det er tilfellet 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De fleste spådommer sier jo lav rente i noen år fremover, men man vet jo aldri. Du skal ikke mer enn 10 år tilbake i tid for å huske en styringsrente som var 10 – 12 ganger så høy som nå :O Om noe sånt skulle skje nå så tror jeg mange vil få et lite sjokk!

   1. Styringsrenten for 10 år siden var 5% 😉
    Vi bygde hus for 20 år siden og har aldri hatt lånerente på over 3,8%. Verdien på huset vårt har steget enormt siden den gang.
    Mai viser en liten nedgang på Oslo-prisene. Lykke til med salget 🙂

    http://www.smartepenger.no/bank-og-kort/130-bank-og-kort/774-styringsrenten

   2. Caroline Berg Eriksen

    Styringsrenten i 2008 var på det høyeste 5,75 prosent. Dvs. 11,5 ganger så høy som nå :O

    Om dere aldri har hatt rente på over 3,8 prosent så regner jeg med at dere ikke har hatt lån etter årtusenskiftet, siden renten tidlig på 2000-tallet var på 7 prosent :p De som kjøpte/bygget på 90-tallet sitter nok fint i det nå 🙂

   3. Burde skrevet vi bandt renten på 3,8% noen år da huset var nybygget. Fikk det tilbudet fra banken, syns det var litt skummelt men det viste seg å være veldig gunstig for oss 🙂

 9. Gabrielle

  PS: Dette er en endeleilighet, ikke hjørneleilighet

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en hjørneleilighet 🙂

   1. Gabrielle

    Da burde du be megleren endre annonsen, dumt å juge på seg vinduer 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, ser nå at det står endeleilighet i annonsen, det stemmer jo ikke :p

   3. Mamma til 3

    Det står i boliganonnsen at det er en endeleilighet ..

   4. Caroline Berg Eriksen

    Ja, og jeg har jo svart på at jeg har sett det og at det ikke stemmer.

 10. S.Helene

  Et sparetips fra meg: Gjør dagligvarehandelen en gang i uka!! Kjøp inn stort, planlegg for hele uken med middager, og øvrige måltid. Ta med middagsrester som lunsj på jobb. Sparer også miljøet slik med å kaste mindre mat. Dessuten er varmlunsj digg. Storinnkjøp gjør at man unngår stadige småkjøp og stopp på butikken:/ ikke MINST sparer man masssse tid og tid er som kjent penger hehe 😉

 11. Veronika

  Vårt beste sparetips har vært å snakke med banken og få gjort trekk en gang i måneden samme dag som vi får lønn slik at dette ikke er penger man har «til overs». Da trekkes det til pensjonsfond, fond til barna, bsu og noe over på høyrente. Vi har også satt opp et budsjett der vi fører inn alt vi handler slik at vi kan se nøyaktig hva vi bruker penger på 🙂 det har gjort at vi tenker to ganger før vi kjøper 🙂 når man har kontroll på økonomien, er det en mindre ting å diskutere i huset. Vi syntes det er utrolig deilig.

 12. Kjære Caroline!
  Tusen takk for så mange gode tips! Nå skal jeg bli flinkere til å spare…det trengs, hehe…
  Masse lykke til med salg, så fine bilder av fin leilighet! Så spennende!!

 13. Veldig bra skrevet. Sparing i fond er smart

 14. Syntes det blir helt feil å anbefale indeksfond fremfor forvaltet fond?? På hvilket grunnlag kan man anbefale det uten å se på risiko? Et forvaltet fond har en person som har som mål å slå børsen, og man kan selv velge risiko. Indeksfondet må man hele Iden passe på selv. Og det kommer også helt Ann på tidshorisont- hvor lenge man skal spare.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Et indeksfond vil over tid «alltid» slå et forvalterfond, i tillegg til at både risikoen og kostnadene er langt lavere.

   Ja, et forvalterfond forsøker å slå børsen, men over tid taper «alle» slike fond for børsen. Hvilke fond som slår børsen innenfor en gitt periode er også nesten utelukkende basert på flaks, og ikke dyktighet fra forvalterens side. Så hvilket fond skal du da velge? I tillegg er det dyrt å ha en forvalter som kjøper og selger, og mye av en eventuell avkastning, om ikke alt sammen, forsvinner her.

   Det krever ikke noe å selv forvalte et indeksfond etter som du ikke kjøper og selger aksjer, men kun forholder deg til indeksen.

 15. Flott leilighet, lykke til med salget! Alltid greit med litt sparetips, bruker selv mikrospar, merker ikke at pengene blir spart engang, helt supert!

 16. Flott leilighet! Sparing er kjempeviktig og vi burde alle bli flinkere på det. Et annet alternativ til mikrosparing i banken er spareapper der man sparer sammen med andre gjennom mikrosparing, slik som spareappen YeyNey. Anbefaler deg å gå på nettsiden yeyney.com for å sette deg på ventelisten! 😀

 17. Har dere leid ut denne leiligheten eller bare hatt den stående? Kan ikke huske du har skrevet noe om at dere har bodd der av og til:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har leid den ut 🙂

 18. Har en stund lurt litt på om du har vurdert å gjøre om bloggen til et livsstilsnettsted? Ikke at man trenger å endre på noe som funker, men du er jo råflink til dette, så har du noen gang tenkt å ta en Gwyneth/Goop? 🙂

 19. Mine sparetips er å tenke over om man virkelig trenger det man ønsker seg. Hvor mange par sko trenger man, og hvor mange vesker? Å nøye seg med lite er gooood sparing
  Så mener jeg et det å betale ned på gjeld så fort som mulig er god sparing. Man sparer renter. Ellers så er selvfølgelig BSU og «høyrente» sparing også lurt.
  Jeg er veldig glad for at jeg har betalt på billån og studielån så fort som mulig. Det gjorde jeg mens jeg tjente godt. Nå har jeg mistet helsa og kan ikke jobbe, dermed er inntektene kraftig redusert. Men jeg lever godt fordet(økonomisk, ikke helsemessig) fordi jeg har kvittet meg med all lån utenom bolig. Jeg bandt renta på et gunstig tidspunkt for tre år og har tjent på det også.
  Men som sagt, det er god sparing i å vurdere om man klarer seg uten alt mulig

 20. Når jeg leser kommentarene her, forstår jeg jo hvorfor du ikke pleier å komme med tips angående økonomi. Hvis man ikke liker tipsene folkens, er det lov å hoppe over!

 21. Så flott. Anbefaler også eiendom, det har vært gode invisteringer til nå 😉

 22. Har dere ikke noe bedre å gjøre enn å legge igjen krasse kommentarer til Caroline? Hun har aldri latt som hun er en finansiell rådgiver, hun kommer bare med tips som har lønnet seg for dem og deres økonomi. Å kjøpe en leilighet i et område i vekst er sjeldent dumt.

 23. Caroline

  Vi betaler så klart ned så mye vi kan på lånet nå som renten er lav, forstår ikke hvorfor du ikke anbefaler det?

  Vet ikke mye om indeksfond, men mannen og jeg har hvertfall tjent nærmere 3milllioner de siste 6 årene på kjøp og salg, pluss at vi har hatt 7 års nedbetalingstid på lånet og rammelån for å kunne investere i flere leiligheter. Vi har ikke unnet oss noe særlig luksus, men i fremtiden blir det andre boller Nå har vi kjøpt en bolig der vi skal bygge 3 hybler i kjelleren a 8000kr per i måneden. Vi vil ende opp med å tjene 1500 i måneden på å bo.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Har du høy gjeldsbelastning så er det lurt å betale ned så mye som mulig nå som renten er lav. Har du lite gjeld, lønner det seg heller å sette pengene i aksjer/fond etc. som gir større gevinst enn hva boligrenten er på. Om et fond f.eks har en årlig forventet avkastning på 5 prosent, så lønner det seg å sette pengene der, fremfor å betale ned på et lån som har 2,4 prosent rente.

 24. Hvor mye har du i buffer ? Hva anbefaler du ?

 25. «Vi har ikke unnet oss noe særlig luksus» 😀

 26. Elisabeth

  Unnskyld meg, men «– når renten er så lav som nå og de økonomiske utsiktene er positive, kan det lønne seg å spare mer i fond og betale ned mindre på lånet. Dette forutsetter at du ikke har for stor gjeldsbelastning – »

  Jeg ser at du har skrevet at det forutsetter at du ikke har for stor gjeldsbelastning, men i forhold til hva da? Det du eier? Lønnen? At du som privatperson gir et sånt råd synes jeg er hårreisende. Det vil alltid lønne seg å betale ned ekstra på lån. Hva med de som har dyre kredittkortlån og tenker «nei, jeg har ikke så stor gjeldsbelastning så jeg dropper å betale ned ekstra for Caroline skriver at det kan lønne seg å spare i indeksfond». Hold deg til det du kan og fortsett med bloggingen, la andre ta seg av slike finansråd.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selvsagt vil det alltid «lønne seg» å betale ned ekstra på lån, men har du en god kontroll på økonomien så vil det nå som renten er så lav lønne seg enda mer å plassere pengene andre steder enn i nedbetaling av lån. Årsaken til det er at f.eks aksjer og fond vil kunne ha en større avkastning enn hva du har i renter på lånet ditt. Det er enkel matematikk, Elisabeth, men som ved all investering er det selvsagt med en økt risiko. Men har man god kontroll på økonomien har man også mulighet til å ta større risiko for å kunne oppnå en større gevinst.

   Og har du dyre kredittkortlån så gjør du selvsagt ikke det, da betaler du ned kredittkortlånet ditt fordi de færreste fond har så god avkastning at det matcher rentekostnadene ved kredittkortlånet.

 27. Hei!

  Jeg sitter igjen med et par spørsmål etter å ha lest dette innlegget, håper du tar deg tid til å lese de! Trenger dere egentligger å tjene me, etter som jeg har forstått har dere relativt høy inntekt og forbruk. Hvilke prioriteringer velger dere å gjøre for å rettferdiggjøre valgene dere gjør? Og så lurer jeg på om dere har tenkt på det at det er slike investeringer som dere har gjort som er med på å gjøre boligmarked så vanskelig som det har vært for folk som faktisk ikke har de samme økonomiske privillegiene som dere har? Og så kan jeg egentlig ikke tro at du mener det når du sier at det er sur penger å betale skatt fra det dere har tjent på salget? Håper i alle fall ikke det

  Ja, håper du har mot til å svare på spørsmålene og ikke ser på det som irettesettelse spørsmål. Som fast leser skulle jeg ønske å vite hva du tenker om sånne ting!

 28. Hva er det som skjer med negative mennesker her!? Caroline gir tips ut ifra sine egne erfaringer. Dette blir litt sånn «hopper du om alle andre hopper?»-opplegg.

  Folk må tenke selv, og ikke minst klare å sortere infoen de får fra all slags type media, ikke bare fra bloggere. Så, finansrådgiver, masterstudent innen økonomi, mor til 5 barn, uavhengig hva du bruker din tid på, så må vi prioritere å heie hverandre frem, ikke holde på sånn. Jeg blir rett og slett flau! Konstruktiv kritikk er èn ting, men å kritisere en offentlig person for å komme med egne erfaringer, dét syns jeg man kan holde seg for god til. Fokuser heller på det positive.

  Caroline, vakker leilighet, og takk for tips som jeg ikke kommer til å få bruk for akkurat nå. Men, kanskje en annen gang 🙂 Du stråler!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hadde jeg kommet med noen helt sinnsyke tips og oppfordret folk til det ene og det andre, da hadde jeg forstått det. Men det her var jo relativt uskyldige tips, og ingenting å reagere på 🙂 Ikke er tipsene feil heller. De beste investeringene vi har gjort, er uansett de vi har gjort uten hjelp fra «eksperter». Og når det gjelder råd i forbindelse med fond o.l så er det på ingen måter gitt at «ekspertene» er de flinkeste, det hele handler i grunn om flaks.

 29. Mariann

  Jeg kjenner at jeg blir så lei meg på dine vegne, Caroline! Uansett hva du gjør så kommer kritikken fra de som leser med lupe og leter etter feil. Jeg beundrer deg som orker <3

  Hvis jeg hver dag på min jobb hadde fått slike kommentarer hadde jeg slitt med å orke det. "Men blogging er ingen jobb", sier de da. Jo det er det så visst, og jeg skal forklare dere hvorfor… Hva man fyller sin arbeidstid med er ikke det som definerer om noe er en jobb eller ikke, det er nemlig det at man betaler skatt som sier noe om det. I tillegg så driver Caroline et selskap. Det vil si at hun betaler arbeidsgiveravgift av sin egen lønn, skatt av overskudd og eventuelt utbytte.

  "Men kan hun ikke bare slutte å blogge hvis det er så fælt?" Klart hun ikke kan (og skal) det! Kan noen av dere bare slutte i deres jobb? Det tviler jeg på.

  Anbefaler dere som er å kritiske å heller bruke tiden på noe som er mer nyttig, og forhåpentligvis gir mer energi. Et tips er familie og venner. Eller jobb 😉

  Avslutningsvis så kan jeg tipse dere som pirker i dette med fond om å se Folkeopplysningen på NRK, https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/KMTE50009215/sesong-3/episode-2

  Klem fra Mariann

  1. Caroline Berg Eriksen

   Noe av kritikken er god, og da lærer jeg også, men det aller meste er bare fra personer som er ute etter å finne feil, og det er synd :/ Heldigvis er det forholdsvis enkelt å svare for seg, men kjedelig å bruke tid på det 🙁

  2. Villema

   Jo, de aller fleste kan søke seg ny jobb om arbeidsforholdene ikke er gode eller slik man ønsker seg og jeg er helt sikker på at CBE kan få seg en annen jobb om hun synes det er ille å leve med all kritikken.

 30. Fy fader for en prisøkning på 2 år 😮 boligmarkedet i Oslo er jo helt sprøtt, nesten 5 mill for en så liten leilighet? Her jeg bor får man kjøpt store hus for den prisen:p

 31. Min kommentar var ikke ment som kritikk, men som ren anbefaling. Det er supert at Caroline snakker om sparing både i eiendom samt i fond. Om det kan få flere damer til å få øynene opp for fondssparing og ikke minst vanlig sparing på sparekonto, så er det veldig bra. Men jeg anbefaler at man snakker med banken sin og en rådgiver slik at man plukker riktige produkter i forhold til sin situasjon, risikovilje og tidshorisont.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er helt for å snakke med en rådgiver, men personlig så ville jeg ikke valgt å snakke med banken, men heller en uavhengig rådgiver som ikke tjener penger på produktene han anbefaler 🙂

 32. Hvor er det grå-grønne velourpleddet som ligger på dobbeltsengen fra? Så helt nydelig ut!

 33. Hei Caroline,

  Jeg synes det er fint jeg at du bruker egen erfaring til å komme med sparetips. Sparing er jo noe av det viktigste man kan gjøre! Nei, ikke alt du har erfart er nødvendigvis det mest riktige for meg eller andre. Men generelt sett, synes jeg det er veldig fine tips og folk bør klare å lese et innlegg om dine sparetips uten å tenke at du prøver å fremstå som en finansiell rådgiver..
  Fortsett gjerne å skrive om viktige og nyttige tips som sparing.
  Hilsen fast leser som endelig kommenterer:)
  Kos dere på ferie!

 34. Jeg ble interessert i å flytte til Gdańsk. En pittoresk by der jeg gjerne vil bosette meg. Jeg hørte om de flotte leilighetene av Dekpol på Motława-elven, og nå bygger de noe på Varehusøya som heter Grano Residence. Jeg føler at i to år vil utsikten fra vinduet bli mye bedre enn nå

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *