hold innbrudstyvene unna i sommer

– reklame –

Det har aldri vært noe spørsmål om vi skal ha boligalarm eller ikke, det er et krav for meg når vi bor i hus og det gjør rett og slett at jeg føler meg hundre ganger tryggere – både når vi er på reise og når vi er hjemme. Nå skal vi snart på ferie og jeg kunne aldri slått meg til ro uten boligalarm, for når vi har det, så vet jeg at det er noen som passer på huset vårt når vi ikke er der. 

Noe av det viktigste du kan gjøre for å unngå innbrudd er å installere alarm. 99,95 prosent av kundene til Sector Alarm har aldri opplevd innbrudd eller innbruddsforsøk og dette forteller noe av viktigheten ved å ha dette. Vi har valgt å ha både kameraovervåking og alarm med utrykking, det betyr at dersom noen skulle forsøke å gjøre innbrudd, vil en bevegelsesdetektor aktivere kameraet og politiet vil umiddelbart få beskjed. Kameraet sørger for å filme det som utløser alarmen og da er det fort gjort å se hva som er årsaken. Dersom det skulle skje noe mens vi er borte, har alarmselskapet nøkkelen til huset, og de kan komme umiddelbart for å sjekke at alt er i orden. 

Denne lille saken er helt super og den har vi på nattbordet, for om natten bruker vi noe som heter skallsikring. Denne funksjonen gjør at vi kan være i huset selv om alarmen står på. Den er aktiv på dører og vinduer, så dersom noen skulle prøve å ta seg inn i huset mens dere er der, for eksempel om natten, så vi alarmen gå og hjelpen er på vei. 

Sector Alarm tar alltid utgangspunkt i deres behov og skreddersyr en løsning tilpasset deres ønsker. Har dere for eksempel husdyr som oss? Da er det fullt mulig å ha på alarmen på hele eller deler av huset, selv om husdyrene beveger seg fritt 🙂 

En annen genial ting med Sector Alarm er at de tilbyr en app som er utrolig brukervennlig og som er en ekstra trygghet. Med denne appen kan du slå av og på alarmen i boligen som du vil, uansett hvor du befinner deg. Vi brukte denne da vi skulle ha vaskehjelp og vi var på ferie – vi slo av alarmen da vi visste at hun skulle komme og slo den på igjen da hun var ferdig – selv om vi befant oss i Hellas 🙂 Med appen kan du også lese hendelsesloggen og på den måten ha kontroll over når alarmen har blitt slått av og på – kjekt for dem som har eldre barn. Les mer om appen HER


tips for å unngå innbrudd i sommer 

Dersom du skal på ferie i sommer og ønsker å unngå innbrudd, finnes det grep du kan ta. Her er noen tips! 

lukk vinduer skikkelig, ikke la de stå på luftestilling, da er de lette å bryte opp 

gjem unna alt av verdifulle gjenstander slik at tyvene ikke blir fristet 

det er viktig at huset ser bebodd ut, la for eksempel en lampe stå på 

avtal med noen naboer om å tømme postkassen din 

har du egen søppelkasse, spør naboene om å bruke den en gang iblant 

be noen om å parkere sin bil i din oppkjørsel eller la den ene bilen stå utenfor garasjen dersom dere har to biler  – i dette tilfellet bør du ikke la bilnøkkelen ligge synlig ved et vindu i gangen 

installer boligalarm 


Håper du plukket opp noen tips og at du vurderer boligalarm på huset ditt – det er en viktig investering! 

25 kommentarer

 1. Ikkje skriv på Facebook at du skal på ferie

 2. Vurderer alarm selv, men usikker på nødvendigheten. Det er jo ikke så billig per måned, og etter hva jeg har hørt er ikke disse vekterne så veldig raskt på stedet om den skulle gå av. Om ikke det handles raskt når uhellet er ute, så får jo tyvene med seg en del før det kommer vekter eller politi.

  Du skriver at 99,95% av sector alarm sine kunder ikke har hatt innbrudd. Til sammenligning; hvor mange ikke-alarmbrukere har ikke hatt innbrudd? Har sector alarm noe statistikk på dette. Det er jo først da man ser viktigheten/uviktigheten av alarm. Vil tro forskjellen ikke er all verden. Mange av kundene ville nok aldri opplevd innbrudd uansett.

  1. Hei.
   Jeg har jobbet som vekter i 14 år.. Tilsammen har jeg (selv) rykket ut på 3 reelle bolig innbrudd der det var installert alarm. Alarm betyr IKKE at man ALDRI vil få innbrudd. Men!! Det varsler hvertfall at NOE/NOEN er i huset ditt. Og har man kamera alarm ser alarmsentralen hva som skjer.. Og politi kommer så fort de klarer… Ett innbrudd varer i gjennomsnitt 90 sekunder… Tilogmed ikke supermann klare komme så fort til stedet da. Og det kommer an på hvor man bor (på landet langt vekke, eller i byen rett ved vekter /politi i nærheten..Men vekter får sikret boligen din hvis det skulle bli innbrudd. Nå har jeg selv bolig alarm (ja man har Brann og innbruddsalarm i ett) MEST fordi jeg personlig er mer redd for brann. Enn innbrudd, slik jeg bor.. Det er trygt og være vekke fra huset, eller sove om natten og vite at brannvesenet kommer hvis det skulle begynne å brenne.. Bank i bordet jeg håper det aldri skjer.. Har vært på endel husbrann, det er ikke kjekt å se ødeleggelsene…

   Så hva er de ca 350,- i mnd for egen trygghet… Har snakket med folk som har hatt innbruddstyver i hjemmet sitt, der de ikke hadde alarm… Den utrygge følelsen må man leve med,at fremmende har rotet i tingene… Jeg har selv «bare» hatt innbrudd i gamlebilen min,jeg vasket den innvendig i ren salmiakk etterpå syns alt var ekkelt…. Hadde angst, hva om han var en smittefarlig narkoman?Heldigvis skulle jeg kjøpe meg ny bil, det gikk fortgang i det…

   Så ja bolig alarm anbefales varmt.. Snakker av erfaring.. Lykke til. Såklart anbefaler jeg Verisure.no ta en titt og tenk på tryggheten det gir. Også hvis du er utenlands langt borte på ferie og får vannlekkasjer,strømbrudd el.l, så fikser vekter det. Verserer
   Er best syns jeg da.

 3. A living room with a tv you already have?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Yes, we do 🙂

 4. Så genialt :)Hvor mye betaler dere i mnd for dette?

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en grunnpakke med kamera og røykdetektor koster det 1990,- kr. inkludert installasjon. For vektertjenesten er det 479,- kr. i mnd. men prisen avhenger av hva du har av utstyr også. For eks. brannalarmer, hvor mange sensorer og kameraer og så videre. Du må nesten kontakte dem for et tilbud dersom du vil ha en eksakt sum 🙂

 5. Laila Hansen

  og ikke publiser på sosiale media at man er borte! 🙂 🙂

 6. Hej Caroline
  Sikke fine billeder og tak for tips.
  Hvor er din buksedragt fra ? Fra shapen i dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra bikbok 🙂

 7. Vi jar hatt alarm i minst10 år, og kommer fortsatt til å ha det. Vi har samme alarmtype, men fra Nokas. Den har også brannalarm.
  En ting som har slått meg er at tyvene kommer seg unna den tiden det tar for alarmselskapet å rykke ut siden de først skal bruke tid på å ringe deg, og til slutt ringe den personen som også er oppgitt som kontaktperson.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet ikke helt i hvilken rekkefølge de gjør ting, men de skal jo ringe politiet dersom de ser at det er innbrudd, da kontakter de først politiet og deretter oss (håper jeg) Ellers har de også vektere ute, så det er som regel noen i nærheten etter hva jeg har forstått 🙂

   1. Vi skulle ut og slo på alarmen, men da vi kom ut i bilen oppdaget mannen min at han hadde glemt kortene sine – disse hadde han lagt på skohyllen rett innenfor utgangsdøren. Han åpnet derfor døren, stakk hånden inn uten å slå av alarmen og, tok kortholderen sin ,lukket døren og vi kjørte. Vi hørte ingen alarm som gikk.
    Først en liten halvtime etterpå ringte de, ikke før, for å si at det var utløst en alarm hos oss. Vi skjønte hva som hadde skjedd, og måtte oppgi passordet vårt.
    Så hos oss ringer de min manns mobil, min mobil, og en kontakpersom før de rykker ut dersom de ikke får svar.
    På den tiden det tok til de ringte så hadde tyver kunne tømt huset.
    Hunden vår har også, stakkars han, utløst alarmen. Da var vi på jobb, og han må ha blitt vettskremt.

    Men vi vil fortsatt ha alarm pga den preventive virk ingen.

  2. Sector har også brannalarm 🙂

 8. Vi får ca 50 % av kostnadene igjen i form av forsikringsrabatt. 200 kr måneden er det børt! Setter spesielt pris på automatisk brannalarm og varsling.

 9. Vi lar alltid en radio stå på inne når vi reiser vekk alle sammen. Da virker det som om det er aktivitet i huset.

 10. Veronika

  Veldig viktig ikke bare for sikkerheten ang tyveri men også i forhold til brann 😉 men jeg må si vi hadde sektor alarm tidligere, disse har ikke egen vektertjenester og må ringe en tredje part ved utrykning. Det vil di at ting tar litt lengere tid enn nødvendig og de prøver å «spare» utrykningene av samme årsak så de vil heller prøve å få Tak i naboen eller kjente av huset alarmen er gått i for å få dem til å sjekke om det ser ut som falsk alarm før se bestiller vekter til å faktisk undersøke forholdene!! Også for at det koster penger med falske uttykkninger!! I har gått over til Verisure som faktisk har egne vektere og som har mange vektere ute til enhver tid. Bare i Telemark er det 20 vektere ute å patruljerer som vil si at de er raskt på pletten om alarmen går! Her for et par uker gikk alarmen, jeg var på møte og hadde telefonen på lydløs. Så fikk ikke sett at alarmen gikk. Det var mellomste sønnen min som kom hjem fra skolen og ikke fikk til å slå av alarmen! Jeg ble ringt opp av Verisure som kunne fortelle meg dette og si at alt Var nå i orden og at vekteren hadde hjulpet 10-åringene min inn og hatt en liten oppfriskning i hvordan han skulle bruke brikken sin☺️☺️Det er service altså…. Di har også eget produsert utstyr i topp kvalitet, og unikt design! Så for sikkerheten velg Verisure!!! Jeg får ikke betalt for å si sette store deler av Politiet foretrekker også Verisure nettopp pga punktlighet, sikkerhet og kvalitet!! Just saying

 11. Kristin

  Husker at de testet dette med responstid på alarmselskaper på TV2 Hjelper deg. Da kom Sector alarm dårligst ut:/ Vi har valgt Verisure som er et vel så bra alternativ. Om man først skal ha alarm, og med så mange «like» alarmselskaper på markedet, er responstiden helt avgjørende.

 12. Vi har hatt alarm i mange år, men hadde allikevel innbruddsforsøk mens jeg var alene på natten. Alarmen skremte dem bort og vekteren kom ganske fort til huset. Uansett kunne jeg aldri tenkt å bo uten alarm Pga den preventive virkningen en alarm har.

 13. Christina

  Et annet viktig poeng er at man gjerne får en del rabatt på hus- å innboforsikring når man har alarm for tyveri og brann Har selv alarm installert i huset, å hvis du trekker fra rabatten på forsikringen, så er det ikke dyrt å ha alarm 🙂

 14. Rebecca

  Hei, vil bare si at kameraene knipser fem bilder i sekundet når alarmen går, de filmer IKKE. 🙂
  Og en annen ting til dem som synes det er dyrt, husk at man betaler også for brann-sikkerhet som er minst like viktig (om ikke viktigere?;))
  -Hilsen sikkerhetskonsulent i sa:-)

 15. My comment isn’t really relevant to the content of your blog post but I just wanted to say you have very nice feet, you always have them pointed and looks elegant! I’ve thought this several times and thought I’d send you the compliment =)

 16. Dwightinha

  Bare en falsk trygghet dessverre. Har hatt boligalarm de siste 30 årene og de siste 10 år også med videokamera. Det har IKKE hindret tyver å prøve seg. Utrykningstiden på de fleste store selskapene er ganske lik, og dessverre altfor lang. Det eneste som er bra er at hvis du er bortreist, vil evt. ødelagt vindu/dør/lås bli fikset mens du er borte og politiet vil på et tidspunkt komme for å vurdere situasjonen. Dette vet dagens proffe tyver og de er både proffe og raske. Det er derfor politiet selv kaller disse boligalarmene for falsk trygghet.
  Hjemme hos oss har vi hatt to forsøk på innbrudd med skallsikringen på. Ikke en morsom følelse selvsagt, all den tid det er åpenbart at noen har stukket «lillefingeren» inn i huset et sted når alarmen faktisk går. Ideen var vel egentlig håpet om at disse bandittene skulle velge hus som ikke hadde alarm fremfor et som har det. Må nok skuffe deg. Bor i Bærum, vet ikke om det er være eller bedre her, men det skjer.

 17. Til Trude.

  De har egene rutiner for nettopp det som skjedde hos dere. Det er nemlig sånn at når mannen din åpnet døra og stakk hånden inn uten å slå av alarmen, begynte den å telle ned nye 30 sekunder, men da 30 sekundet på å slå av alarmen, ikke på å lukke døra, den fortsatte ikke nedtellingen den startet på når den ble aktivert. Etter de 30 sekundene ble så alarmen utløst. Så neste gang, husk å slå av alarmen og start den på nytt selv om man bare stikker nesa inn 🙂

 18. Innbruddsalarm er genialt! Jeg brukte http://www.tjenestetorget.no for å finne det beste tilbudet på alarm og sparte masse penger. Fikk skreddersydd alarm etter hva vi så etter. Anbefales!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *