spisestuen er ferdig møblert

Endelig kom skjenken som vi har ventet på, denne passer helt perfekt inn i spisestuen vår! Den har faktisk stått ute et par dager, vi har bare ikke rukket å pakke den opp og bære den inn, men i dag måtte vi ta oss tid. Hadde så lyst til å få den på plass før helgen. Se så fint det ble! Nå mangler vi bare noe på veggene, og så tror jeg faktisk vi kan si oss ferdige med spisestuen 🙂 

Jeg er storfornøyd! Dette rommet gir en så god følelse og selv om det kommer dager hvor jeg er litt usikker på minty breeze på veggene, så er det noe ved fargen også. Jeg liker den veldig godt. Vi får se hvor lenge den får bli på veggen, vi har jo allerede vært inne på tanken om å male hele rommet på nytt. Haha! Kanskje hvitt, en lattefarge eller bare grått? Vi får se. Nå må vi bare bo oss inn, være litt tålmodige. Å ta valg i denne prosessen har vært så vanskelig, for hvordan vet jeg hva jeg liker 3 år eller 5 år frem i tid? Eller enda lenger? Vi kan jo ikke drive og bytte ut ting hele tiden. Nå er ikke maling det vanskeligste å endre på da, men likevel. Det er ikke lett 😉 


Jeg har jobbet med å ta bilder av veskekolleksjonen min i dag, slike bilder tar sånn tid! Jeg startet dagen med 4×4-intervaller og styrketrening og jeg går fortsatt i treningstøyet liksom. Mmmm. Digg! Tror jeg skal gjøre både Lars-Kristian og meg selv en tjeneste og finne dusjen nå, pluss noe deilig joggetøy til kvelden. Denne dagen blir bare rolig, tacofredag og beina høyt! Håper deres helg blir helt super 🙂 

120 kommentarer

 1. Maling er den desidert billigste form for oppussing, da! Jeg synes det er fint å se noen som velger noe annet enn standard (for eksempel kaffe latte og grått!). Minty breeze er nok ikke min favoritt, men uansett mye morsommere enn de nevnte fargene, som du finner i 80 % av norske hjem. Så kudos til dere!

 2. Minty breeze passer ikke her, nei. Vil løfte møblene å gi veggene en gråtone 🙂

 3. Behold fargen! Råstilig 🙂

 4. Jeg elsker minty breeze, men her ser jeg faktisk hvorfor du er usikker. Det er et eller annet som skurrer, selv om det også ser fint ut. Vi har fargen på soverommet, og den passer kanskje bedre i et slikt rom. Stuen deres i deco er så røff, så kanskje det bare står for i kontrast til det? Elsker å følge prosessen med å få huset ferdig. Dere er så flinke! God pinse.

 5. Kristin

  For en nydelig lekkert skjenk Veldig flott hos dere. Ha en riktig god helg

 6. For Guds skyld ikke mal hvitt eller grått! Det er så deprimerende! Nei? Farge et tingen Jeg liker den du har nå, men finnes jo masse fine farger

 7. Men kjære deg da, hvorfor i allverden tenker dere på , om, å male veggene på nytt?!? Hvorfor er ikke disse fine veggene bra nok da? Liker du ikke fargene, blir d noe feil, i forhold til møbler?? Skal du sette vekk en malejobben på nytt eventuelt? D er jo en nydelig farve!

 8. Det flasker seg etter hvert, og helheten er fin, selv om vi har veldig forskjellig smak når det kommer til interiør. Det er ditt hjem, og det er du som skal like det. :))
  Det vi er mest forskjellig på er at jeg ser at du har alt symmetrisk. To like urner i vinduet, to like urner på skjenken på hver sin side av en hest.
  For meg blir det som et alter i en kirke. Jeg liker at det er ryddig, men ikke stramt oppmasjert.
  Jeg har alltid lysestaker stående ved siden av hverandre, mens mamma harvdet som du. Lysestake, vase, lysestake.

  God helg!

 9. Lillelien

  Minty breeze er en helt nydelig farge. Vi har hatt den med oss i tre leiligheter faktisk. (ferdigflyttet nå håper jeg!)

 10. Det ser så lekkert ut Men veldig enig med deg ang fargen på veggen. Blir litt stil kræsj. Den dominerer rommet på en måte. Møblene er så tunge og delikate, så en mer nøytral farge som hvit eller grå tror jeg ville passet bedre. Men uansett veldig lekkert!

  Og det er som du sier, man må bo seg inn å finne ut/endre ting etterhvert.

 11. så mange store, svarte ting og perfekt symmetri leder tankene mine mot alter og skumle, sorte messer enten jeg vil eller ei. Sorry! Symmetri er virkelig ikke bra i et interiør. Med mindre det er frimurerlosjens seremonirom du møblerer.

 12. Nydelig spisestue! Minty Breeze er en nydelig farge, men den passer ikke inn i dette rommet synes jeg. Et eller annet som skjærer seg! Ville gått for en mørk farge, ikke latte, for den kan lett virke skitten.

 13. Grått eller latte hadde passet bedre! Minty B er så vanskelig å matche!Jeg syns liksom det alltid blir litt kræsj med andre farger (spesielt sterke og mørke farger).. Men lett å la seg friste, fargen er jo veldig fin, sånn i utgangspunktet!

 14. Synes huset deres blir så fint, men har faktisk aldri skjønt valget av minty breeze i spisetuen. Synes den kræsjer helt med de mørke, tunge møblene og det lukseriøse preget dere ellers har rundt om. Men ja, dette er jo ting man lett kan endre senere:)

 15. I hvertfall sikkert at du har forandret stil fra det forrige huset. Jeg syntes mye har blitt veldig fint og stilen passer jo huset veldig godt. Men den fargen hadde jeg helt ærlig ikke trivdes med altså. Tror det hadde blitt en helt annen harmoni med en lysere farge til møblene.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har ikke forandret så veldig stil, det er jo fortsatt samme type møbler, bare i en mørkere farge 🙂

 16. Hej Caroline
  Hvor er krukkerene til blomsterene fra?

 17. Ta en titt på Jotun Lady sine farger. Band Stone er en nydelig farge til klassisk hvit. Den blir helt nydelig med Jotun sin Pure Color supermatte maling.

 18. Veldig pent! 😀
  Er det lov å komme med forslag? Jeg tror det hadde blitt fint med noen lange, litt tunge gardiner ved det store vinduet (til venstre for bordet). Kanskje i blått? Kunne ha tatt opp den fine blåfargen fra teppet:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Selvsagt er det lov å komme med forslag 😀 Foreløpig har vi tenkt at vi ikke ønsker å «skjule» de store, flotte vinduene med gardiner! Men vi får se 🙂

 19. Tror også dette rommet hadde blitt magisk i Dempet Sort. Lekker farge til disse møblene og ikke minst krona i taket. Hadde hevet rommet veldig.

 20. Hei! Jeg skjønner godt hva du mener med fargen.. Det er en fin farge, som jeg tenker kler en nordisk, moderne og stil og gjør seg fint mot hvitbeiset eik for eksempel! Den fungerer derimot ikke så godt mot de tunge rokokko møblene dere har valgt i det rommet. Så ja, fargen er fin men den harmonerer ikke helt akkurat der 🙂

  1. Martine

   Amen for that!
   Som om jeg skulle ha skrevet det selv.

 21. Janniche

  Wow så lekkert. Så du svarte meg på lommebok. Monogram canvas. Men var så mangen der. Har du link eller navn?

 22. Gjennomført!:-)
  Om dere skal bytte farge til en lattefarge, anbefaler jeg en som heter delikat! Den er nydelig:-) si ifra om du vil ha bilder og evnt en fargekode!:-)
  Ha en fin helg!:-)

 23. Tenk hvor fiiin den stuen hadde vært med klassisk hvite vegger! Hadde blitt så stilfullt. Det er noe med den grønnfargen som bare blir feil for meg. Minner liksom litt om slik tapet de hadde på kjøkkener rundt forbi på 70-80 tallet :-p men det viktigste er selvfølgelig at dere som bor der trives med det:) kos dere med tacokveld! 😀

 24. Pernille Evina

  Veldig flott rom og flotte møbler! Dere er flinke! Men jeg synes nok ikke veggfargen er helt optimal etter min smak. Tror det hadde virket enda mer eksklusivt med en grå eller beige/brun tone, altså noe mer nøytralt og klassisk.

 25. Det ble veldig flott. Har selv tenkt å kjøpe en slik skjenk. Det er fint med Minty breeze slik det er, men jeg kan se poenget ditt ang. grått eller latte. Men jeg ville ventet litt til dere er ferdige med alt annet, for som du selv sier, om noen år vil du gjerne ha noe helt annet. Kanskje du ville ønske å snu helt om på paletten og velge Varm blush? Hvem vet?

 26. Jeg er veldig enig med deg ang. å male om. Fargen er fin, men syns den blir litt feil på akkurat dét rommet? Det er så nydelig, litt maskulint og herskapelig ellers, men akkurat Minty Breeze syns jeg passer bedre i et rom med mer teak og 60-tallsstil. Dette er så klart min personlige mening☺️ Veldig gøy å følge dere i oppussingen! Og ja, veien til målet blir til mens man går.

 27. Caroline

  Jeg var skikkelig skeptisk til denne fargen i begynnelsen. Men nå må jeg bare si- fy så fint! Ønsker deg en god helg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også <3

 28. Benedicte

  Hva med en veldig lys, litt grålig variant av mint? Tror rommet blir veldig «kaldt» med grått eller hvitt, en litt for stiv følelse! Men dus ut minty breeze, og ha oppi biiittelitt lysegrått? Blir sikkert en dødsfin farge!

 29. Christine

  jeg liker den fargen på veggen jeg 🙂 det er noe over den, og passer faktisk fint til de mørke møblene. det er sjeldent at man ser den fargekombinasjonen, og jeg likte det. og huset er blitt super fint 🙂

 30. 3-5 år er ikke lenge så du kommer helt sikkert til å like fargen fortsatt, om du liker den nå da, vel og merke. Det er noe annet når man er 7 år og vil ha rosa rom..man er litt mer stabil når man er 30

 31. Ragnhild

  God helg.
  Ser litt kaldt ut med den fargen, så kan forstå din tvil. Har selv fargen på kontor/gjesterom og er veldig glad i den. Kanskje som du sier hvitt/latte hadde passet bedre. 🙂

 32. Synes ingen ting i dette rommet passer sammen. Verken gulv, vegger, møbler og interiør, men det er jo bra dere er fornøyde. Mint passer kanskje bedre til en nordisk stil, dersom dere likevel skulle finne på å bytte ut alt, som det høres ut som om dere gjør om ikke så lenge?

 33. Marianne

  Ser på dette som en interiøtpost, og da er det eneste jeg lurer på er hvorfor de enormen radiatorne er midt i bildet? Og miljø…? Hvor er miljøtiltaket her? er det dette som gjelder: gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør. Svære radiatorer i hevert rom er det miljøvennlig? PS: hilsen en ikke suuuper miljøaktivist, men tenker at ord og handlinger må henge sammen…i maaaange år

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen radiator midt i bildet? Er det den til venstre på det ene bildet du mener? De har vært der siden huset ble bygd, derfor er den der. Det er bergvarme, og ikke oljefyring som du sikkert tror, og dermed miljøvennlig 🙂

 34. Så fint det blir! Bo dere inn, så faller ting på plass etter hvert ! Det er jo så gøy å kjenne på hvordan man vil at det skal bli! Med et så bra utgangs punkt, er det jo bare et Luxus prioblem med vegg fargen. Kjempe stilig!

 35. Jeg er litt enig med deg i at fargen ikke helt kler resten av interiøret. Den fargen hadde nok passer bedre til en lysere, mer skandinavisk stil.
  Ellers får jeg veldig konferanserom-følelse av møbleringen, det blir veldig upersonlig og stramt med total symetri av alt.
  Dette er min mening og det viktige er selvsagt at dere trives i det fine huset deres.

  1. Hva er det med kommentaren min som gjør at du ‘ikke har tid’ til å godkjenne den?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har faktisk ikke hatt tid, så de anførselstegnene er ikke nødvendig 😉 Var ingenting galt med kommentaren din, den er godkjent!

   2. H.E. , det er vel sånn med flere av oss som kommenterer at innimellom tar det tid og godkjenne eller svare. Det er da virkelig ikke noe å henge seg opp i . Har sett du reagerer på dette tidligere. Trenger ikke prøve ta Caroline på dette gjentatte ganger

 36. Du spør hva vi mener. Jeg synes det er en fin farge som kler en nordisk, moderne og stil og gjør seg fint mot lys eik for eksempel! Den fungerer derimot ikke så godt mot de tunge mørke møblene dere har valgt i det rommet. Så ja, fargen er fin men den harmonerer ikke helt 🙂 jeg ville også byttet ut de gamle ovnene og fått hjelp til pynteting og oppsett. Kanskje din famile kan bidra. Det er jo så fint på hytta deres.

 37. Veldig oppstilt, med 2 av alt!
  Mye fine når det ikke er så «alter». Men hver sin smak! 🙂
  For øvrig enig at fargen kanskje er litt krasj?

 38. susanne hoff

  Rommet, fargene og möblene er fine synes jeg. Det som skorter er pynten og slik du har satt det opp :/ Den hesten i midten er bare helt malplassert.. Jeg tror når det meste er ferdig og dere har fåttbodd dere inn, så kan man ta tak i detaljer og endre. Forstår det er mye akkurat nå. Men jeg er imponert over stilen generellt i huset, en röd tråd i det hele som jeg elsker <3

 39. Synes fargen på veggen er SÅ fin!
  Men jeg synes den kræsjer litt med fargen på møblene og stilen i rommet.
  Ville kanskje gått for hvite vegger, da kommer møblene «mer frem» og kontrastene til de mørke møblene tror jeg blir veldig fint 🙂

 40. Enig med deg! Tror nok du blir mer forbøyd med en annen farge på veggene i dette rommet.
  Den blir litt for «søt» til den tunge stilen dere har her.
  Jeg har ingen sterke meninger om hva du bør velge, for da ville jeg ha vært i rommet for å se det i «virkeligheten», men jeg er sikker på at med din sans for farger og interiør så finner du en farge som kler rommet bedre!
  Huset er lekkert! Helt annen stil enn jeg ville valgt, men SÅ gjennomført!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ingunn! Det blir fargebytte 🙂 Jeg kløøør! Selv om jeg elsker minty breeze!

 41. Kanskje hadde det blitt mer flyt med en blåfarge i dette rommet også, kveldshimmel er ei fin blåfarge fra Jotun Lady. Ellers må jeg si meg litt enig i at det virker litt for stivt og symmetrisk, det ser herskapelig ut, men jeg synes det blir litt upersonlig. Du har jo en så fargerik person, hadde vært fint og sett det gjenspeile seg i hjemmet deres og. Synes generelt det har gått litt for langt når barneleker og hundkurver må stå i stil til interiøret i et hus.. men det er nå bare min mening:-)

 42. Jeg syns ikke minty breeze gjorde seg med disse møbelfargene…Pure color Grå skifer er nydelig til sort.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig, det er et eller annet. Selv om det ser mye bedre ut i virkeligheten, vanskelig å fange på bilder :/ Nesten bedre på film / snapchat :p Men ja, det blir nok maling snart 😀

   1. Hvorfor leier du ikke bare inn noen som kan dette og som kan gi deg råd?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi har fått råd fra folk som jobber med farger hele veien 🙂

  2. Synes minty breeze er fint til feks gang eller bad eller kjøkken med hvit innredning, men er ikke noe fan av en så grønn farge til et hovedrom. Vi har linblå på kjøkkenet, synes den er superfin!

 43. Veldig glad for at du skriver «Vi kan jo ikke bytte ut ting hele tiden».

  Det må være mulig å bo i et hus der man kan være fornøyd med det man har i mer enn noen måneder, et år eller ti. Jeg er klar over at dere har veldig god økonomi, og skjønner også godt at dere vil pusse opp og fornye, men jeg må innrømme at jeg til tider nesten mister pusten av forbruket og av det inntrykket man får av at absolutt alt må være 100% til enhver tid. Håper i hvertfall leserne vet at dette ikke er normalen for folk flest.

  Jeg liker godt fargen du har på veggen, så jeg håper du gir den en sjanse. Skjenken var også fin. Ellers blir det litt for symmetrisk og oppstilt for min smak. Men heldigvis er man forskjellig.

  Lykke til videre i prosessen! Holder på å pusse opp selv, og vet hvor stressende det er i slike perioder. Vi har holdt på i over to år nå (gjør alt selv) og har ennå ikke startet på stua. Puh…. 🙂

 44. Mathilde

  Hvor er de fine putene fra? 🙂

 45. Hvor kjøper man slike praktfulle møbler? 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   TM Design er spisestuen og stolene fra 🙂

   Skjenken er fra Classic Living 🙂

 46. Fargen er flott men total krasj med interiøret. Hadde du hatt en litt mer minimalistisk nordisk stil så hadde dette rommet vært nydelig!

 47. Tina Sæther

  Hei Caroline 🙂
  Ser dere lager dere et fantastisk hjem,virkelig!! 🙂
  Har selv totalrenovert og bygget om og vet om stress press og valg i en sånn prosess! Men så moro det også er! Så er det jo så mye fint å velge i blant farger og innredning 🙂 jeg er på jakt etter spisebord bl.a nå og synes bordet deres ser så fint ut-kan jeg spørre hvor dere har kjøpt det? Sorte bord er nemlig ikke det det er mest av 😉
  Klem Tina

 48. Ta en titt på Jotun Lady sin Matrix farge. En nøytral lekker mørk grå farge.

 49. Har du sett fargen Cashmere fra Jotun? Nydelig. Washed linen er en annen favoritt som kan anbefales. Delikat, klassisk og tidløs

 50. Noen kommenterer at innredningen er kirke/alter-aktig. Kan si meg litt enig i det. Sett lenestolene ved siden av skjenken – på skrå i hjørnene, så vil det straks bli hyggeligere og litt mindre stift. 😉

 51. Der findes diverse programmer på nettet hvor man kan se hvordan forskellige vægfarve ser ud. Man kan overføre et billede (f.eks. af jeres spisestue). Men har I overvejet at skifte gulvtæppet til en farve mere i stil med minty breeze? Tror det kunne hjælpe med at samle rummet. Eventuelt prøve at skifte farven på gulvtæppet i et program som skrevet ovenfor? 🙂

 52. Fargetips…. Hva syns du om fargen New York? Den hadde vært fin til sorte møbler… Syns jeg da… har den selv i gangen min….

  Sto mellom.den og fargen røsslyng.. Kanskje det blir den engang og… elsk ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er nydelig! Men jeg er redd den blir for mørk :/ Tusen takk for tipsene 🙂

   1. Merete

    Egentlig syns jeg den minty breeze ER fin til spisestue, når man ser flere ganger på bildene, men hva med og bare ha En fond vegg i den? Og resten refleksjon feks, det hadde kanskje gitt mer ro hehe, ikke lett, først malte jeg soverommet mitt i limegrønn sommerlig frisk farge… Meeen så året etter ble det marrakesh..Men den ble jeg aldri fortrolig med…
    Sååååååååååå nå iår, for 3 x er jeg endelig fornøyd, 3 vegger med Decoblue og en i refleksjon, fant perfekte gardiner til… Så nå er det nok maaange år til mer oppussing (kremt håper jeg hehe)

    Ta med fargeprøver hjem, så får du kanskje mer roen men… nyt sommer og sol først… Høsten er fin tid å male på hehe..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hahaha! Vi setter i gang etter sommeren, så får vi se hva vi lander på :p

 53. Christina Seidenfaden

  Hvor er den smukke hestefigur fra ?
  Hilsen Christina 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra TM Design 🙂

 54. Sara Katrin

  Hva med en mørkere grønnfarge?? Hvis du vil beholde det kalde, så er jo f.eks en mørk grønnfarge kjempefint. Det er hvertfall noe jeg kan tenke meg når jeg skal kjøpe en gang.

  Hvis du vil ha det varmere, så er jo muskatnøtt utrolig fint. Gir en vanvittig varmefølelse i rommet. Romantisk er den og.

  Her ser du fargen som er brukt på et soverom..utrolig fin..

  https://4.bp.blogspot.com/-BMbKW630x58/UPhZEdW873I/AAAAAAAACHg/ceaAGMrRfrI/s1600/IMG_4675.JPG.

  Hun har brukt fargen på gangen sin også.

 55. Sara Katrin

  Denne tapeten er også ganske fin. Skulle bare vært blå istedet for svart.

  ://www.flugger.no/maling-tapet/tapet/553025

 56. Verken det blå rommet eller dette med minty breeze får møblene og rommet som helhet til p skinne. Trur dokke e møkk lei paletten før 3 år har gått.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å male ila. sommeren :p Jeg elsker deco blue, men har lyst til å male der også. Likevel har jeg lovet Lars-Kristian å være tålmodig 😉 Han vil nemlig ha det akkurat sånn :p

 57. Fargen «New York» hadde blitt skikkelig lun og passet godt inn her!:)

 58. hei! kor har du fått tak i det store flotte gulvteppe ? 🙂 Leiter etter akuratt samme! klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Slettvoll 🙂

 59. Må si meg enig med de som sier at Minty breeze passer bedre til nordisk / lysere stil. Tror det hadde blitt fint med en blåfarge til dette rommet og møblene. Havbris for eksempel. Den passer også fint til Deco som dere har i den andre stuen. 🙂

 60. Akk, ja smaken er som baken! Her hadde svigermor likt seg, hun fyttet alltid på mine lysestaker, blomstervaser og potter – skulle være symmetrisk – men jeg flyttet de raskt tilbake. Det hadde passet bra med et «orientalsk» teppe som tok opp fargene fra vegger, møbler og gulv. Det blå teppet virker litt for moderne til huset – mener nå jeg da! Ha en god pinse!

 61. Elsker fargen på veggene og lysekronen! Resten av møblene og interiøret er for kaldt, stramt og kjedelig etter min smak. Her kunne det blitt aldeles vakkert med mer jordfarger, loppefunn og annet møblement som hadde passet det nydelige huset langt bedre. De store like vasene, grøss :O

 62. Syns fargen er fin, møblene blir for massive for min smak. Men skriv litt om den nye mølla di, da!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 😀 ELSKER den!

 63. Hei Caroline 🙂
  Utrolig mange «frekke» kommentarer her, og generelt fra folk som skal blande seg. Makan!! Man kan vel være konstruktiv uten å finne feil med alt? Du er tøff som står i alt det folk skulle mene og ikke mene om deg og ditt liv.
  Over til det spisestuen; jeg er både enig og uenig 😛 Jeg liker fargen og interiøret, men det blir kanskje litt kaldt? Jeg ser for meg spisestue som et lunt sted for gode middager og sene kvelder. Kanskje beige/latte eller noe i de varme toner. Det er isåfall bare min smak. Uansett, lykke til videre 🙂

 64. Elisabeth

  Et lite tips: Tapeter. Det finnes så mange fine tapeter. De gir en lunhet, som ikke kan oppnås med maling. Det er lett å legge. Og du blir raskere ferdig med å sette opp tapeter enn om du skal male om. Jeg digger tapeter, spesielt de med glitter i.

 65. Jeg ville nok gått for en grå farge i spisestuen, og den blå fargen er heller ikke meg, men møblene liker jeg:) Send LK på en langweekend med gutta og mal i vei 🙂

 66. Jeg må si meg heelt enigi flereav kommentarene over. Den veggfargen passervirkelig ikke i dette huset og interiørstilen! Et slik vakkert gammelt hus som båder fortjener og krever en flott eksklusiv klassisk stil kan ikke ha en slik farge. Den minner om en 60-tall stil a la america/ art deco aktig som blir veldig feil. Fint å se at dere ik har en helt forferdelig skandinavisk minimalistisk stil, men går for klassiske møbler og interiør, men kjære deg: fargen er direkte tacky og smakløs. Velg en farge som er mye mer «klasse» og elegant. ☺️
  Hilsen en med særdeles god stil✌☺️✨

 67. Hei! Vi kjøpte en stor leilighet i en klassisk sveitservilla som ligner endel, med store vindusflater og herskapelig preg, og har brukt litt tid på å finne ut av det. Gikk, som dere, for de moderne fargene – helt hvitt, deco blue, grått. Endte opp med et kaldt og ukoselig hus. Var skikkelig lei meg. Løsninga for oss ble fargene kalk og refleksjon (lune, deilige gråfarger), og så pøse på med tepper, pledd, puffer, puter og annet i orientalsk stil med farger i gult, oker, oransje, brunt og rødt. Ble vakkert til både deco blue og det grå.. Dessuten masse, masse grønne planter og lun belysning. Er endelig så fornøyd! Nå vet jeg ikke hvordan du føler det altså, men jeg har kjent meg litt igjen i hvordan du har tenkt, og det skinner litt gjennom at du ikke er helt fornøyd. Det er så vanskelig å vite hvordan valgene vil føles i ettertid (for det handler gjerne om en følelse). Men det er også helt riktig det du sier – det tar tid å bo seg inn, det tok over et år for min del. Noe må en bare kjenne på over lengre tid, og så kommer de langsiktige løsningene etterhvert. Lykke til! Synes mye av det dere har gjort er superlekkert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   JA! Jeg er ikke helt fornøyd. Men jeg klarer virkelig ikke å sette fingeren på hva det er. Blir nesten smårar. Jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Kanskje er det det at jeg trodde jeg visste hva jeg ville ha og så ble det ikke sånn som jeg så for meg :O Vi får bare bo oss inn litt og deretter starte å prøve oss frem. Tusen takk for tipsene dine, virkelig nydelige farger ser det ut til 🙂

 68. Hei! Kalkgrå er tipset fra interiørkonsulenten i familien. Hun har lang erfaring innen feltet

 69. Line O.H.

  Så enig ang fargen.. Kler ikke rommet og interiøret synes jeg. En latte/beige eller annen pen nøytral maling ville være bedre- og jeg elsker farger på veggene altså. Litt enig i alter og frimurer losjen kommentarene også, selvom alt er veldig stilig og pent hadde det kledd og mykes opp litt i kantene med mindre symmetrisk oppostilt dekor. Tenk litt mer villa, litt mindre slott. Lykke til. Huset har uansett blitt kjempeflott!!

 70. Jeg synes møblene er helt riktig i dette huset! Ja de er massive, men det passet jo til stilen. Alt for mange i Norge har for lik og kjedelig nordisk stil! Svenskene er mye flinkere på interiør…;) Fargen på veggen er utrolig fin. Men jeg forstår hva du mener..her blir den dessverre ikke helt riktig. Og grunnen synes jeg er at både de massive møblene og fargen på veggen blir «too much» SAMMEN. Slår et slag for washed linen…den passer veldig fint til deco blue..om dere beholder den da;) Ville ikke valgt noe annet i det rommet…majestetisk og fin til møblene. Og et annet tips…noe symmetri er fint, men ikke over alt..! Synes dere er veldig flinke ellers!!

 71. Jeg synes den fargen er veldig fin, frisk og lett 🙂 Men det er kanskje noe med at den ikke passer så godt til de tunge mørke møblene??

 72. Grønntonen er fin,den. Det er gulvteppet som blir «feil», synes jeg. Dere burde ha det i et mønster som «plukker»opp det srote fra møblene og det grønne fra veggen. Da blir det harmoni og helhet. Hvis du skal male om ville en lys terrakottafarge bli fint.
  Lykke til,synes ellers du har god smak

 73. Den tonen er kanskje fin men fargen burde vaert mer blaa aktig
  Den er for groen etter min smak

 74. Lise Fjeld

  Blir helt matt av å lese disse kommentarene jeg, har folk virkelig behov for å slenge med leppa om at de ikke liker at du har vasene dine symmetrisk eller kommentere varmeovnen under vinduet? Må le. Er jo ikke rart det er krig her i verden. Du fortjener skryt for å svare saklig!

  Skjønner forøvrig hva du mener med fargen, du kan jo gi det litt tid. Har den selv, og den forandrer seg ganske mye avhengig av lyset ute? Hvertfall hos meg. Møblene ville kanskje kommet mer til sin rett med en mer nøytral farge..

 75. Jeg er litt enig med deg og skjønner hva du mener ang fargen. Jeg er ganske sikker på at det er pga de sorte, klassiske møblene at det blir litt kræsj. Jeg ELSKER Minty breeze men det er en veldig nordisk farge som passer mye bedre sammen med hvitt og lyst treverk.

  Sjekk ut Jotun Lady Velvet Grey feks. Bare lov meg å ikke mal hvitt eller kaffe latte her, pliiiiis ;D

  Klem Stine

 76. Hei Caroline!

  Det å flytte og skape et nytt hjem tar tid:-) jeg snakker av erfaring 🙂 dere har fått et vakkert hus og stilen din kler huset …. ikke tvil på det!
  Samtidig er man veldig ofte så utålmodig med å bli ferdig, og det kan resultere i at interiøret, farger og stil ikke alltid faller på plass – fordi man skynder seg. Man leter febrilsk etter den rette lampen, dekor, bord… og kjøper inn for raskt – i tillegg til å falle for det som er i trendbildet.
  Mitt beste interiørtips er å skynde seg langsomt, og være tro mot den stilen du mestrer og liker – uavhengig trender. DET er det som skaper personlighet. For eksempel så er minty breeze en nydelig farge, isolert sett – men kanskje ikke den fargen som kler møblene og interiøret ditt best. 🙂
  Jeg ser at flere kommenterer dette med symmetri, og jeg har i mange år sett at du liker ting symmetrisk.
  Interiørmessig kan det fort oppfattes «kjedelig» eller upersonlig / lite spennende – SELV om du har vakre ting, vakre farger og vakre møbler:-) for det har du 🙂
  Hva med å forsøke deg på «klynge» prinsippet. Altså ingenting i par, og ikke likt stilt opp mot hverandre. Prøv deg frem med to store krukker pluss en ting til for eksempel på en side , eller sett to like ting til den ene siden og noe helt annet mot det – i stedet for likt og noe annet i midten. Om du skjønner? Jeg lover deg; det vil få frem interiøret ditt på en bedre
  Måte 🙂 Mange går i symmetrifellen som jeg kaller det!…. og den store lampen som du ønsker en til av, dropp det – Finn heller en plass for den store, flotte lampen hvor får skinne alene. Så blir den heller en «signatur» lampe / dekor i stuen din. Og du? Fortsett med store ting slik du gjør, alt for mange kjøpet mange små ting, store få ting gir mer effekt 🙂

  ( PS; jeg vet det kan gjøre litt vondt å prøve seg utenfor symmetrifellen, he he )

  Hilsen interiørentusiast:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for veldig fin kommentar og tilbakemeldinger! 🙂 Skal ta til meg tipsene og teste litt ut, selv om jeg elsker symmetri! Haha 🙂 Jeg har litt lyst på en noe strammere stil med tiden, litt renere interiør og ja. Jeg tror det blir endringer etter hvert, men enn så lenge har vi det slik som nå – bortsett fra malingen 😉

 77. Elisabeth

  Jeg tror faktisk at det er det gule lyset fra lysekronen som krasjer med resten. Hadde der vært kaldere lys hadde det passet bedre med ‘sølv’-pynten.. i alle fall sånn det fremstår på bildet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Pga dimmeren, så blir lyset gult, når det er på det sterkeste er det blått lys / sølv. Jeg takler ikke gult lys, så det ville jeg ikke, men det blir likevel slik når vi dimmer det :/ Dessverre :/ Eller om noen vet om pærer som ikke blir gule når man dimmer?

 78. Vi har en herlig, rolig og lun gråfarge i stuen vår. Vi har store vinduer og høyt under taket, så den kler rommet bra. Den heter København og er fra Jotun om jeg ikke husker feil. Tips hvis du tenker på en gråfarge til senere. 🙂

 79. Ragnhild

  Enig. Kræsj med minty breeze. Noe hakket mørkere med blå/lillatoner i hadde gjort rommet mer innbydende samt passet mye bedre med møblene. Bytt farge du. Liker man det ikke så er det lov å endre på det 🙂

 80. Kristin

  Enig med hun som skriver at gulvteppet er feil. Hva med å prøve å fjerne det først? Lån et teppe og test om det kan funke.

 81. Det er ikke fargen det er noe galt med, men møblene. Behold fargen, men bytt til lysere, lettere møbler, ville også ha hatt lyst gulv jeg da, men mulig ikke aktuelt for dere. Ellers enig i det som skrives om symmetri. Grupper vaser og lignende, myk opp rommet. Og hva med fargerik kunst på veggene?

 82. Gratulerer med nytt hus! 🙂 Dette huset er jo så fint og har et STORT potensiale. Lurer litt på hvorfor dere ikke leier inn interiørkonsulenter som kan hjelpe dere? Jeg synes du har fin klesstil og presterer bra på SÅ mange områder, men akkurat interiørfronten virker det som om ikke er helt din greie? Kanskje litt frekt å si, men synes du innreder litt som 60-år gammel dame? Min mor på den alderen ville nok sagt at dette var lekkert og elegant… MEN det viktigste er jo at dere trives der, ikke hvordan alle andre synes det er. Du ville sikkert ikke synes mitt hus er noe fint heller, for det har en helt annen stil 😉

 83. Synes fargen er fin jeg! Men kanskje det krasjer med det røde (både til denne og deco blue). Kult at du kjører farger!!

 84. Hei Caroline! Utrolig fin skjenk, hvor har du kjøpt den? Mvh Beth

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra classic living 🙂

 85. Ida-Christin

  Hvor er sølv vasene/krukkene fra?

 86. Fantastisk fint!! Kan jeg spørre hvor de pokalpottene i sølv er fra?

 87. Du er utrolig flink !

 88. Siw65iren@hotmail.com

  Nydelig farge.Fin kontrast til spisestue og sjenk.Enig med deg,slipp lyset inn,flotte vinduer,ikke gjem dem med gardiner

 89. Brienneoftarth

  Først og fremst – veldig moro å se hvordan det har blitt i spisestuen! Kan si meg enig i at jeg ikke vet om minty breeze passet sammen med resten av interiøret. Fra mitt ståsted, så synes jeg det blir for mye mørkt. Mørkebrunt gulv, svarte møbler og et svart(?) gulvteppe. Hadde vært interessant å se rommet med et mye lysere gulv, kanskje ikke sånn det var, men en lys farge i alle fall. Det er ikke enkelt å planlegge alt til punkt å prikke, man ser det egentlig ikke før man har alt samlet på ett sted. Regner uansett ikke med at dere har tenkt å skifte gulvfarge, men hva med et lysere teppe, som kanskje kan matche veggfargen? Stilen ser veldig gjennomført, eksklusiv og lekker ut. Spennende møbler som ikke alle andre har. Andres meninger betyr nok ikke så mye, men kan kanskje gi dere noe å tenke på, eller se ting fra en annen synsvinkel. Når alt kommer til alt, så er det bra dere går for det dere selv ønsker og føler passer sammen 🙂

 90. Syntes dere har kjøpt et helt nyydelig hus. Mye av interiøret syntes jeg er veldig pent, men mye blir for stivt for min del. Syntes som mange andre at denne fargen passer bedre til det nordiske, og syntes heller ikke deco blue får frem møblene deres på en fin måte. For møblene er veldig pene, og fortjener å «stå frem» mer. Jeg ville vurderte en lys variant av grå eller beige. Hvis du googler jotun + greige, finner du farger som er en kombinasjon av disse to, og tror mange av de kunne vært kledelige. 🙂 Et lite tips til, som jeg tenker hadde vært fint, kunne vært å bytte ut de to sorte stolene med noen litt lysere, slik at ikke alt i dette rommet ble så mørkt 🙂 for å bryte opp litt. Ellers syntes jeg huset deres er så fint, spesielt jenterommene.

 91. Syns det er godt at du skriver at dere skal bo litt i huset før dere gjør mer endringer. Det er ikke verdens største jobb å endre på malingen i et rom, men når gulvet er «feil» tone i det ene rommet, malingen er feil i det andre, og tapetet ikke matcher barnemøblene i det tredje så baller det fort på seg. Å bare rive ut alt sammen i løpet av noen få uker uten engang å kjenne på det syns jeg vitner om unødvendig bruk av ressurser. Det går an å vente litt og kjenne på det, som du sier, – selv om man har pengene til å gjøre alt med en gang 🙂 .

 92. Isabelle

  Du har utrolig flott smak Caroline!! Blir litt satt ut av alle «besserwissere» her Hvor er den sorte skjenken fra

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Den er fra Classic Living!

 93. Så utrolig lekkert Hvor er den superfine skjenken fra? Den er perfekt til min spisestue. Ha en nydelig helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Classic Living 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *