spisestuen er ferdig møblert

Endelig kom skjenken som vi har ventet på, denne passer helt perfekt inn i spisestuen vår! Den har faktisk stått ute et par dager, vi har bare ikke rukket å pakke den opp og bære den inn, men i dag måtte vi ta oss tid. Hadde så lyst til å få den på plass før helgen. Se så fint det ble! Nå mangler vi bare noe på veggene, og så tror jeg faktisk vi kan si oss ferdige med spisestuen 🙂 

Jeg er storfornøyd! Dette rommet gir en så god følelse og selv om det kommer dager hvor jeg er litt usikker på minty breeze på veggene, så er det noe ved fargen også. Jeg liker den veldig godt. Vi får se hvor lenge den får bli på veggen, vi har jo allerede vært inne på tanken om å male hele rommet på nytt. Haha! Kanskje hvitt, en lattefarge eller bare grått? Vi får se. Nå må vi bare bo oss inn, være litt tålmodige. Å ta valg i denne prosessen har vært så vanskelig, for hvordan vet jeg hva jeg liker 3 år eller 5 år frem i tid? Eller enda lenger? Vi kan jo ikke drive og bytte ut ting hele tiden. Nå er ikke maling det vanskeligste å endre på da, men likevel. Det er ikke lett 😉 


Jeg har jobbet med å ta bilder av veskekolleksjonen min i dag, slike bilder tar sånn tid! Jeg startet dagen med 4×4-intervaller og styrketrening og jeg går fortsatt i treningstøyet liksom. Mmmm. Digg! Tror jeg skal gjøre både Lars-Kristian og meg selv en tjeneste og finne dusjen nå, pluss noe deilig joggetøy til kvelden. Denne dagen blir bare rolig, tacofredag og beina høyt! Håper deres helg blir helt super 🙂 

120 kommentarer

 1. Der findes diverse programmer på nettet hvor man kan se hvordan forskellige vægfarve ser ud. Man kan overføre et billede (f.eks. af jeres spisestue). Men har I overvejet at skifte gulvtæppet til en farve mere i stil med minty breeze? Tror det kunne hjælpe med at samle rummet. Eventuelt prøve at skifte farven på gulvtæppet i et program som skrevet ovenfor? 🙂

 2. Fargetips…. Hva syns du om fargen New York? Den hadde vært fin til sorte møbler… Syns jeg da… har den selv i gangen min….

  Sto mellom.den og fargen røsslyng.. Kanskje det blir den engang og… elsk ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er nydelig! Men jeg er redd den blir for mørk :/ Tusen takk for tipsene 🙂

   1. Merete

    Egentlig syns jeg den minty breeze ER fin til spisestue, når man ser flere ganger på bildene, men hva med og bare ha En fond vegg i den? Og resten refleksjon feks, det hadde kanskje gitt mer ro hehe, ikke lett, først malte jeg soverommet mitt i limegrønn sommerlig frisk farge… Meeen så året etter ble det marrakesh..Men den ble jeg aldri fortrolig med…
    Sååååååååååå nå iår, for 3 x er jeg endelig fornøyd, 3 vegger med Decoblue og en i refleksjon, fant perfekte gardiner til… Så nå er det nok maaange år til mer oppussing (kremt håper jeg hehe)

    Ta med fargeprøver hjem, så får du kanskje mer roen men… nyt sommer og sol først… Høsten er fin tid å male på hehe..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hahaha! Vi setter i gang etter sommeren, så får vi se hva vi lander på :p

 3. Christina Seidenfaden

  Hvor er den smukke hestefigur fra ?
  Hilsen Christina 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra TM Design 🙂

 4. Sara Katrin

  Hva med en mørkere grønnfarge?? Hvis du vil beholde det kalde, så er jo f.eks en mørk grønnfarge kjempefint. Det er hvertfall noe jeg kan tenke meg når jeg skal kjøpe en gang.

  Hvis du vil ha det varmere, så er jo muskatnøtt utrolig fint. Gir en vanvittig varmefølelse i rommet. Romantisk er den og.

  Her ser du fargen som er brukt på et soverom..utrolig fin..

  http://4.bp.blogspot.com/-BMbKW630x58/UPhZEdW873I/AAAAAAAACHg/ceaAGMrRfrI/s1600/IMG_4675.JPG.

  Hun har brukt fargen på gangen sin også.

 5. Sara Katrin

  Denne tapeten er også ganske fin. Skulle bare vært blå istedet for svart.

  ://www.flugger.no/maling-tapet/tapet/553025

 6. Verken det blå rommet eller dette med minty breeze får møblene og rommet som helhet til p skinne. Trur dokke e møkk lei paletten før 3 år har gått.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å male ila. sommeren :p Jeg elsker deco blue, men har lyst til å male der også. Likevel har jeg lovet Lars-Kristian å være tålmodig 😉 Han vil nemlig ha det akkurat sånn :p

 7. Fargen «New York» hadde blitt skikkelig lun og passet godt inn her!:)

 8. hei! kor har du fått tak i det store flotte gulvteppe ? 🙂 Leiter etter akuratt samme! klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra Slettvoll 🙂

 9. Må si meg enig med de som sier at Minty breeze passer bedre til nordisk / lysere stil. Tror det hadde blitt fint med en blåfarge til dette rommet og møblene. Havbris for eksempel. Den passer også fint til Deco som dere har i den andre stuen. 🙂

 10. Akk, ja smaken er som baken! Her hadde svigermor likt seg, hun fyttet alltid på mine lysestaker, blomstervaser og potter – skulle være symmetrisk – men jeg flyttet de raskt tilbake. Det hadde passet bra med et «orientalsk» teppe som tok opp fargene fra vegger, møbler og gulv. Det blå teppet virker litt for moderne til huset – mener nå jeg da! Ha en god pinse!

 11. Elsker fargen på veggene og lysekronen! Resten av møblene og interiøret er for kaldt, stramt og kjedelig etter min smak. Her kunne det blitt aldeles vakkert med mer jordfarger, loppefunn og annet møblement som hadde passet det nydelige huset langt bedre. De store like vasene, grøss :O

 12. Syns fargen er fin, møblene blir for massive for min smak. Men skriv litt om den nye mølla di, da!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 😀 ELSKER den!

 13. Hei Caroline 🙂
  Utrolig mange «frekke» kommentarer her, og generelt fra folk som skal blande seg. Makan!! Man kan vel være konstruktiv uten å finne feil med alt? Du er tøff som står i alt det folk skulle mene og ikke mene om deg og ditt liv.
  Over til det spisestuen; jeg er både enig og uenig 😛 Jeg liker fargen og interiøret, men det blir kanskje litt kaldt? Jeg ser for meg spisestue som et lunt sted for gode middager og sene kvelder. Kanskje beige/latte eller noe i de varme toner. Det er isåfall bare min smak. Uansett, lykke til videre 🙂

 14. Elisabeth

  Et lite tips: Tapeter. Det finnes så mange fine tapeter. De gir en lunhet, som ikke kan oppnås med maling. Det er lett å legge. Og du blir raskere ferdig med å sette opp tapeter enn om du skal male om. Jeg digger tapeter, spesielt de med glitter i.

 15. Jeg ville nok gått for en grå farge i spisestuen, og den blå fargen er heller ikke meg, men møblene liker jeg:) Send LK på en langweekend med gutta og mal i vei 🙂

 16. Jeg må si meg heelt enigi flereav kommentarene over. Den veggfargen passervirkelig ikke i dette huset og interiørstilen! Et slik vakkert gammelt hus som båder fortjener og krever en flott eksklusiv klassisk stil kan ikke ha en slik farge. Den minner om en 60-tall stil a la america/ art deco aktig som blir veldig feil. Fint å se at dere ik har en helt forferdelig skandinavisk minimalistisk stil, men går for klassiske møbler og interiør, men kjære deg: fargen er direkte tacky og smakløs. Velg en farge som er mye mer «klasse» og elegant. ☺️
  Hilsen en med særdeles god stil✌☺️✨

 17. Hei! Vi kjøpte en stor leilighet i en klassisk sveitservilla som ligner endel, med store vindusflater og herskapelig preg, og har brukt litt tid på å finne ut av det. Gikk, som dere, for de moderne fargene – helt hvitt, deco blue, grått. Endte opp med et kaldt og ukoselig hus. Var skikkelig lei meg. Løsninga for oss ble fargene kalk og refleksjon (lune, deilige gråfarger), og så pøse på med tepper, pledd, puffer, puter og annet i orientalsk stil med farger i gult, oker, oransje, brunt og rødt. Ble vakkert til både deco blue og det grå.. Dessuten masse, masse grønne planter og lun belysning. Er endelig så fornøyd! Nå vet jeg ikke hvordan du føler det altså, men jeg har kjent meg litt igjen i hvordan du har tenkt, og det skinner litt gjennom at du ikke er helt fornøyd. Det er så vanskelig å vite hvordan valgene vil føles i ettertid (for det handler gjerne om en følelse). Men det er også helt riktig det du sier – det tar tid å bo seg inn, det tok over et år for min del. Noe må en bare kjenne på over lengre tid, og så kommer de langsiktige løsningene etterhvert. Lykke til! Synes mye av det dere har gjort er superlekkert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   JA! Jeg er ikke helt fornøyd. Men jeg klarer virkelig ikke å sette fingeren på hva det er. Blir nesten smårar. Jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Kanskje er det det at jeg trodde jeg visste hva jeg ville ha og så ble det ikke sånn som jeg så for meg :O Vi får bare bo oss inn litt og deretter starte å prøve oss frem. Tusen takk for tipsene dine, virkelig nydelige farger ser det ut til 🙂

 18. Hei! Kalkgrå er tipset fra interiørkonsulenten i familien. Hun har lang erfaring innen feltet

 19. Line O.H.

  Så enig ang fargen.. Kler ikke rommet og interiøret synes jeg. En latte/beige eller annen pen nøytral maling ville være bedre- og jeg elsker farger på veggene altså. Litt enig i alter og frimurer losjen kommentarene også, selvom alt er veldig stilig og pent hadde det kledd og mykes opp litt i kantene med mindre symmetrisk oppostilt dekor. Tenk litt mer villa, litt mindre slott. Lykke til. Huset har uansett blitt kjempeflott!!

 20. Jeg synes møblene er helt riktig i dette huset! Ja de er massive, men det passet jo til stilen. Alt for mange i Norge har for lik og kjedelig nordisk stil! Svenskene er mye flinkere på interiør…;) Fargen på veggen er utrolig fin. Men jeg forstår hva du mener..her blir den dessverre ikke helt riktig. Og grunnen synes jeg er at både de massive møblene og fargen på veggen blir «too much» SAMMEN. Slår et slag for washed linen…den passer veldig fint til deco blue..om dere beholder den da;) Ville ikke valgt noe annet i det rommet…majestetisk og fin til møblene. Og et annet tips…noe symmetri er fint, men ikke over alt..! Synes dere er veldig flinke ellers!!

 21. Jeg synes den fargen er veldig fin, frisk og lett 🙂 Men det er kanskje noe med at den ikke passer så godt til de tunge mørke møblene??

 22. Grønntonen er fin,den. Det er gulvteppet som blir «feil», synes jeg. Dere burde ha det i et mønster som «plukker»opp det srote fra møblene og det grønne fra veggen. Da blir det harmoni og helhet. Hvis du skal male om ville en lys terrakottafarge bli fint.
  Lykke til,synes ellers du har god smak

 23. Den tonen er kanskje fin men fargen burde vaert mer blaa aktig
  Den er for groen etter min smak

 24. Lise Fjeld

  Blir helt matt av å lese disse kommentarene jeg, har folk virkelig behov for å slenge med leppa om at de ikke liker at du har vasene dine symmetrisk eller kommentere varmeovnen under vinduet? Må le. Er jo ikke rart det er krig her i verden. Du fortjener skryt for å svare saklig!

  Skjønner forøvrig hva du mener med fargen, du kan jo gi det litt tid. Har den selv, og den forandrer seg ganske mye avhengig av lyset ute? Hvertfall hos meg. Møblene ville kanskje kommet mer til sin rett med en mer nøytral farge..

 25. Jeg er litt enig med deg og skjønner hva du mener ang fargen. Jeg er ganske sikker på at det er pga de sorte, klassiske møblene at det blir litt kræsj. Jeg ELSKER Minty breeze men det er en veldig nordisk farge som passer mye bedre sammen med hvitt og lyst treverk.

  Sjekk ut Jotun Lady Velvet Grey feks. Bare lov meg å ikke mal hvitt eller kaffe latte her, pliiiiis ;D

  Klem Stine

 26. Hei Caroline!

  Det å flytte og skape et nytt hjem tar tid:-) jeg snakker av erfaring 🙂 dere har fått et vakkert hus og stilen din kler huset …. ikke tvil på det!
  Samtidig er man veldig ofte så utålmodig med å bli ferdig, og det kan resultere i at interiøret, farger og stil ikke alltid faller på plass – fordi man skynder seg. Man leter febrilsk etter den rette lampen, dekor, bord… og kjøper inn for raskt – i tillegg til å falle for det som er i trendbildet.
  Mitt beste interiørtips er å skynde seg langsomt, og være tro mot den stilen du mestrer og liker – uavhengig trender. DET er det som skaper personlighet. For eksempel så er minty breeze en nydelig farge, isolert sett – men kanskje ikke den fargen som kler møblene og interiøret ditt best. 🙂
  Jeg ser at flere kommenterer dette med symmetri, og jeg har i mange år sett at du liker ting symmetrisk.
  Interiørmessig kan det fort oppfattes «kjedelig» eller upersonlig / lite spennende – SELV om du har vakre ting, vakre farger og vakre møbler:-) for det har du 🙂
  Hva med å forsøke deg på «klynge» prinsippet. Altså ingenting i par, og ikke likt stilt opp mot hverandre. Prøv deg frem med to store krukker pluss en ting til for eksempel på en side , eller sett to like ting til den ene siden og noe helt annet mot det – i stedet for likt og noe annet i midten. Om du skjønner? Jeg lover deg; det vil få frem interiøret ditt på en bedre
  Måte 🙂 Mange går i symmetrifellen som jeg kaller det!…. og den store lampen som du ønsker en til av, dropp det – Finn heller en plass for den store, flotte lampen hvor får skinne alene. Så blir den heller en «signatur» lampe / dekor i stuen din. Og du? Fortsett med store ting slik du gjør, alt for mange kjøpet mange små ting, store få ting gir mer effekt 🙂

  ( PS; jeg vet det kan gjøre litt vondt å prøve seg utenfor symmetrifellen, he he )

  Hilsen interiørentusiast:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for veldig fin kommentar og tilbakemeldinger! 🙂 Skal ta til meg tipsene og teste litt ut, selv om jeg elsker symmetri! Haha 🙂 Jeg har litt lyst på en noe strammere stil med tiden, litt renere interiør og ja. Jeg tror det blir endringer etter hvert, men enn så lenge har vi det slik som nå – bortsett fra malingen 😉

 27. Elisabeth

  Jeg tror faktisk at det er det gule lyset fra lysekronen som krasjer med resten. Hadde der vært kaldere lys hadde det passet bedre med ‘sølv’-pynten.. i alle fall sånn det fremstår på bildet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Pga dimmeren, så blir lyset gult, når det er på det sterkeste er det blått lys / sølv. Jeg takler ikke gult lys, så det ville jeg ikke, men det blir likevel slik når vi dimmer det :/ Dessverre :/ Eller om noen vet om pærer som ikke blir gule når man dimmer?

 28. Vi har en herlig, rolig og lun gråfarge i stuen vår. Vi har store vinduer og høyt under taket, så den kler rommet bra. Den heter København og er fra Jotun om jeg ikke husker feil. Tips hvis du tenker på en gråfarge til senere. 🙂

 29. Ragnhild

  Enig. Kræsj med minty breeze. Noe hakket mørkere med blå/lillatoner i hadde gjort rommet mer innbydende samt passet mye bedre med møblene. Bytt farge du. Liker man det ikke så er det lov å endre på det 🙂

 30. Kristin

  Enig med hun som skriver at gulvteppet er feil. Hva med å prøve å fjerne det først? Lån et teppe og test om det kan funke.

 31. Det er ikke fargen det er noe galt med, men møblene. Behold fargen, men bytt til lysere, lettere møbler, ville også ha hatt lyst gulv jeg da, men mulig ikke aktuelt for dere. Ellers enig i det som skrives om symmetri. Grupper vaser og lignende, myk opp rommet. Og hva med fargerik kunst på veggene?

 32. Gratulerer med nytt hus! 🙂 Dette huset er jo så fint og har et STORT potensiale. Lurer litt på hvorfor dere ikke leier inn interiørkonsulenter som kan hjelpe dere? Jeg synes du har fin klesstil og presterer bra på SÅ mange områder, men akkurat interiørfronten virker det som om ikke er helt din greie? Kanskje litt frekt å si, men synes du innreder litt som 60-år gammel dame? Min mor på den alderen ville nok sagt at dette var lekkert og elegant… MEN det viktigste er jo at dere trives der, ikke hvordan alle andre synes det er. Du ville sikkert ikke synes mitt hus er noe fint heller, for det har en helt annen stil 😉

 33. Synes fargen er fin jeg! Men kanskje det krasjer med det røde (både til denne og deco blue). Kult at du kjører farger!!

 34. Hei Caroline! Utrolig fin skjenk, hvor har du kjøpt den? Mvh Beth

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra classic living 🙂

 35. Ida-Christin

  Hvor er sølv vasene/krukkene fra?

 36. Fantastisk fint!! Kan jeg spørre hvor de pokalpottene i sølv er fra?

 37. Du er utrolig flink !

 38. Siw65iren@hotmail.com

  Nydelig farge.Fin kontrast til spisestue og sjenk.Enig med deg,slipp lyset inn,flotte vinduer,ikke gjem dem med gardiner

 39. Brienneoftarth

  Først og fremst – veldig moro å se hvordan det har blitt i spisestuen! Kan si meg enig i at jeg ikke vet om minty breeze passet sammen med resten av interiøret. Fra mitt ståsted, så synes jeg det blir for mye mørkt. Mørkebrunt gulv, svarte møbler og et svart(?) gulvteppe. Hadde vært interessant å se rommet med et mye lysere gulv, kanskje ikke sånn det var, men en lys farge i alle fall. Det er ikke enkelt å planlegge alt til punkt å prikke, man ser det egentlig ikke før man har alt samlet på ett sted. Regner uansett ikke med at dere har tenkt å skifte gulvfarge, men hva med et lysere teppe, som kanskje kan matche veggfargen? Stilen ser veldig gjennomført, eksklusiv og lekker ut. Spennende møbler som ikke alle andre har. Andres meninger betyr nok ikke så mye, men kan kanskje gi dere noe å tenke på, eller se ting fra en annen synsvinkel. Når alt kommer til alt, så er det bra dere går for det dere selv ønsker og føler passer sammen 🙂

 40. Syntes dere har kjøpt et helt nyydelig hus. Mye av interiøret syntes jeg er veldig pent, men mye blir for stivt for min del. Syntes som mange andre at denne fargen passer bedre til det nordiske, og syntes heller ikke deco blue får frem møblene deres på en fin måte. For møblene er veldig pene, og fortjener å «stå frem» mer. Jeg ville vurderte en lys variant av grå eller beige. Hvis du googler jotun + greige, finner du farger som er en kombinasjon av disse to, og tror mange av de kunne vært kledelige. 🙂 Et lite tips til, som jeg tenker hadde vært fint, kunne vært å bytte ut de to sorte stolene med noen litt lysere, slik at ikke alt i dette rommet ble så mørkt 🙂 for å bryte opp litt. Ellers syntes jeg huset deres er så fint, spesielt jenterommene.

 41. Syns det er godt at du skriver at dere skal bo litt i huset før dere gjør mer endringer. Det er ikke verdens største jobb å endre på malingen i et rom, men når gulvet er «feil» tone i det ene rommet, malingen er feil i det andre, og tapetet ikke matcher barnemøblene i det tredje så baller det fort på seg. Å bare rive ut alt sammen i løpet av noen få uker uten engang å kjenne på det syns jeg vitner om unødvendig bruk av ressurser. Det går an å vente litt og kjenne på det, som du sier, – selv om man har pengene til å gjøre alt med en gang 🙂 .

 42. Isabelle

  Du har utrolig flott smak Caroline!! Blir litt satt ut av alle «besserwissere» her Hvor er den sorte skjenken fra

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Den er fra Classic Living!

 43. Så utrolig lekkert Hvor er den superfine skjenken fra? Den er perfekt til min spisestue. Ha en nydelig helg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Classic Living 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *