oppskrift-onsdag: 2 enkle salater til grillmaten

Hei torsdag! Jeg hadde tekniske problemer med bloggen i hele går ettermiddag og kveld, og holdt på å gå på veggen da jeg satt etter svømming med jentene for å forsøke å få til en oppdatering. Kastet inn håndkleet ved midnatt og ble så glad da jeg oppdaget at alt er i orden igjen i dag. Takk og lov! 

I dag vil jeg dele to superenkle oppskrifter med deg, to salater som du kan bruke som tilbehør til grillmaten i sommer! Disse to har vært favoritter lenge og jeg tror jeg har delt begge deler før også, men det begynner å bli noen år siden, så da er det på høy tid å ta dem frem i lyset igjen. Sleng det du vil på grillen og mens det ligger der og blir ferdig, kan du lage en av disse eller begge to, mens du venter 🙂 De er så enkle og samtidig utrolig gode – og nettopp disse to tingene i kombinasjon sier jeg aldri nei til! 


brokkolisalat 

♥ 2 brokkoli ♥ 2 beger lettrømme ♥ 2 ss. majones ♥ 3 never mandler ♥ 1 rødløk ♥ 2 ss. sukrin ♥ 150 g. bacon ♥ 4 ss. eplesidereddik 


slik gjør du 

Skjær av små buketter på brokkolien som du legger i en bolle. Hakk rødløk i terninger og grovhakk mandlene. Del opp baconskivene og stek dem på høy temperatur til de blir sprøstekt. Avkjøl gjerne på tørkepapir. Bland sammen rømme, majones, eplesideredikk og sukrin. Ha brokkoli, mandler, rødløk og bacon i en salatbolle og hell over dressingen. Bland godt. Mmmm! Ha gjerne i rosiner eller tørkede tranebær også, blir så godt! 


tomat, løk- og fetasalat 

♥ 3 store tomater ♥ 1 rødløk ♥ arla apetina festaost ♥ 3 ss. eplesidereddik ♥ 3 ss. olivenolje ♥ 1 ss. sukrin ♥ tørket basilikum ♥ salt + pepper ♥ 2-3 ss. vann 


slik gjør du 

Del tomatene i passe tynne skiver og del deretter skivene i to. Del rødløken opp i tilsvarende skiver. Smuldre fetaost over. Lag dressing av eplesidereddik, olivenolje, sukrin, basilikum, salt og pepper. Pisk alle ingrediensene sammen og smak til med vann. Smaken kan bli ganske konsentrert uten, så det beste er å smake seg frem til det du foretrekker. 


Et voilà! Håper det smaker og at du vet hva du skal ha til middag senere 😉 

14 kommentarer

 1. Dear Caroline, both salad are for sure very yummy!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Brokkolisalaten falt ikke i smak her. Men tomat salaten så super god ut. Den skal prøves

 3. Jane fra Danmark

  Hej Caroline

  Ser virkelig fint og delikat ud. Flotte fotos af maden din.
  I dag skinner solen fra en helt blå himmel, så selv om det er lidt koldt, så skal vi helt sikkert sidde ude og grille – man skal nyde alle de sommerdage vi får.

 4. Shnes du sukrin smaker godt?? Jeg får ekkel kald følelse av den i munnen.. ikke prøvd sukrin varmebehandlet så vet ikke om det gjør forskjell..?

 5. Hvor er de rosa fatene og skålene fra? Så utrolig nydelige

 6. N-a-m! Så saftige og smaksrike salater!! De skal jeg lage en sommerdag snart 🙂 PS: du har fine tenner & et veldig pent smil <3

 7. Mamma til 3

  Bildene vises ikke! Helt blankt!

 8. Gabrielle

  Feta, vannmelon, rødløk og litt mynte! Helt perfekt grilltilbehør.

 9. Tack för inspirationen, detta ska vi göra någon dag nu när vi grillar 🙂

 10. Den brokkolisalaten er SÅ GOD! Pleier å tilsette blomkål også her hjemme 😀

  Fin helg <3 Klem

 11. Ahh hørtes sykt godt ut!! Skal man koke brokkolien først? Er den ikke litt hard og gress-aktig hvis ikke? Takl for inspo, skal definitivt testes!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ikke koke, er så godt når den bare er sprø og god 🙂

 12. Nydelig brokkolisalat!

 13. Har dere sluttet med lchf? Ser at du har valgt å bruke lettrømme i brokkolisalaten…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *