filmdag og edderkoppskrekk

I dag har vi hatt filmdag og jeg har endelig fått filmet hele veskekolleksjonen min for dere! Gleder meg masse til å vise den i sin helhet, det er jo flere modeller jeg ikke har vist frem ennå, men de kommer snart på bloggen alle sammen 🙂 Jeg synes det er mest spennende å vise frem én og én, selv om mange av dere kanskje har sett hele kolleksjonen allerede. Det er noe annet med å ta egne bilder, spesielt av et produkt som betyr så mye for meg! I filmen får jeg også vist dere hvordan alle sammen ser ut på, det er så mange som lurer på det 🙂 Jeg har også fått filmet en liten snutt om hvordan jeg sminker øyenbrynene mine, det er det mange som har lurt på i det siste! Håper å få ferdig den filmen ganske kjapt 🙂 

Brukte blomster fra egen hage i dag og herlighet – det popper opp masse fine blomster på forskjellige trær her ute, denne sommeren blir det jo faktisk superspennende å følge med på hagen. Jeg aner jo ikke hva som befinner seg der! Ante ikke at vi hadde syriner heller, før i helgen da de plutselig blomstret fra tre trær utenfor og dere skal SE rhododehronbuskene! Vi har rosa, hvite, lilla OG gule! Er så imponert, jeg! #harblittover30hun 

Var ikke fullt så imponert da jeg holdt på å dandere det til en fin bukett og det plutselig danset ut to-tre edderkopper. Da jeg så nøye etter var det også en liten larve der og mens jeg holdt i den ene blomsten og hele den ene toppen begynte å bevege på seg, var det like før jeg slapp hele greia i bakken – helt til jeg så at det bare var en liten marihøne. Krise avverget! Jeg vet ikke hva som er galt med meg, men noe er det. Det heter vel araknofobi, men jeg har liksom alltid vært litt forsiktig med å kalle det for det. I dag er jeg litt mer usikker. Eller sikker, om du vil. Jeg vet at det kan være vanskelig for folk å forstå, spesielt for de som ikke finnes redde for edderkopper, men det er ikke sånn at jeg bare later som. Det funker også dårlig å be meg om å ta meg sammen, for jeg er faktisk oppriktig redd. Det er heller ikke sånn at jeg synes det er kult å være redd, som mange kanskje syntes da de var fjortiser, sånn for å få sympati hos guttene. Nei, det er en virkelig redsel her. Jeg får gåsehud over hele kroppen og har bare lyst til å løpe min vei. Skrike høyt. Og det gjør jeg. Hver gang. Det spiller ingen rolle hvor små eller store de er, jeg freaker ut uansett. Lars-Kristian synes selvfølgelig dette er hysterisk, og selv etter 10 år, så tror jeg ikke at han forstår hvor redd jeg faktisk er. Han filmet meg i dag og løp etter meg med en edderkopp oppi et glass, men stoppet heldigvis da han så at jeg gråt. Det ble bare for mye, og jeg vet at han bare ville være morsom og jeg føler meg superteit som oppfører meg sånn, men jeg kan ikke noe for det. Virkelig ikke. Og da er det ikke noe å tulle med. Faktisk har jeg enda tilgode å se en edderkopp i dette huset, enda så gammelt det er *bankibordet* Ja, sånn bortsett fra de i buketten i dag, da. 


Uansett! Frykten har lagt seg og vi skal ned i kjelleren og rydde. I morgen kommer tredemøllen! UÆ! Lykke! Håper dere har en fin kveld 🙂 

56 kommentarer

 1. Hadde begynt å gråte selv! Blir like redd som du beskriver og det synes folk er veldig morsomt, men når man er redd helt inn til beinet så finnes det faktisk ikke morsomt ! Der jeg bodde før var det stoore ekle edderkopper – du hørte nesten at de gikk over gulvet….her jeg bor nå har det vært kanskje fire stk på to år – og de ble avlivet for å si det sånn 😉 haha.. håper huset deres holder seg edderkoppfritt – føler med deg ! 😉

 2. Disse blomstrene(?)er såå fine!! Anbefaler å banke med en hammer på endene på syrinen, altså de som er i vann. Da blir kvisten spredt og den holder seg fin myye lenngre!

  Må også si at jeg digger bloggen din så utrolige mye. Du er en stor inspirasjon og gleder meg hver dag til å lese bloggen din.
  Håper du har det fint og at dere snart kommer i havn med flyttekaoset. Ønsker deg en fin uke.<3

 3. Forstår akkurat hva du mener. Jeg er 28 og livredd for edderkopper. Flere har prøvd å tulle med Det, men de forstår fort at det ikke er noe å tulle med når jeg gråter og skjelver. Føler meg litt teit da, men er bare sånn det er 🙂

 4. Mona Moss

  Ser jeg en edderkopp sprayer jeg Jif baderom på den = død, fungerer utmerket f.eks ute på terrassen. Naboene tror sikkert jeg er rengjøringsgal, når de jevnt kjenner Jif lukten ha ha ha

 5. Hvor er den gule kjolen fra?

 6. Hei, Har det på akkurat samme måte som deg i forhold til edderkopper… Passer alltid på å riste ting som har ligget ute, ser dem med en gang om deler på en vegg eller et tak, og sjekker alltid utemøbler før jeg setter meg. Hvis de «kommer litt brått på meg» blir jeg utrolig redd, og hvis noen springer etter meg med en vil jeg nok til slutt gråte jeg også. Man blir skikkelig redd! Irrasjonelt og irriterende… (selv om noen faktisk biter da.. små myggstikklignende bitt) MEN: Til poenget; Jeg kjenner ei som prøvde Hypnose mot edderkoppskrekken, og DET ViRKET! Nå kan hun mose en edderkopp mellom fingrene «ved behov»!! Så, hvis du har mulighet – prøv det! (Og skriv gjerne om det hvis det virker på deg..) Jeg bor dessverre litt for langt unna Oslo, men vil gjerne prøve det en gang 🙂

 7. Ingen kan forstå den ekte frykten uten å oppleve det selv, kjenne hvordan kroppen reagerer og mister helt kontrollen. Hodet vet at det er ingenting å være redd for, men kroppen nekter å lystre. Jeg vet hvordan det kjennes, og det er alt annet enn gøy i en alder av 28.

 8. Huff. Sånn er det med meg også. Det er så ille at jeg i perioder får en slags «nattskrekk» (det er visst noe som heter det», da jeg slår opp øynene og «ser» edderkopper over/i/ved senga. Spretter opp og løper ut på badet, før jeg kommer til meg selv. Ganske plagsomt!! Og selv om jeg har tatt dette opp med venner, så er det liksom SÅ gøy å skremme meg med edderkopper fremdeles.

 9. Er akkurat slik selv, livredd! Så ille at jeg gruer meg nesten til sommer…Så skjønner deg veldig godt!
  Ett veldig godt tips er å kjøpe permetrin spray, og spray feks ved ytterdør/inngangsparti, og de stedene man ikke vil ha de. De «skyr» steder som er behandlet med denne sprayen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   TAKK!! 🙂

 10. Bestemamma

  Hvor kommer den fine gule kjolen fra..?? Den var veldig fin til deg.. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Den er fra Zara 🙂

 11. Katrine

  Forstår hvordan du har det, og det er ikke påtatt hysteri og redsel, det er helt ekte. Selv reagerer jeg ikke på bittesmå edderkopper, og når de er ute er det heller ikke så altfor ille, men INNE derimot! Jeg blir faktisk kvalm og får frysninger og høy puls. Så jeg forstår deg så godt:)

 12. Ang redsel for edderkopper så er jeg også hysterisk redd, og jeg har vært det siden jeg var liten jente.
  Det er faktisk så ille at jeg må se i taket på soverommet før jeg legger meg, og jeg må riste dyna for å sjekke at det ikke er noen der.
  I enkelte sammenhenger så begrenser det meg å være så redd, og jeg har selvsagt, pga hyling, skremt ungene mine også.

 13. Hunden min er veldig glad i edderkopperHun jafser de i seg, så her er det heller ingen

  Ha en fin kveld du også Caroline

 14. Få se bilde av hagen som blomstrer da

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt 😀 Kan snappe også!

 15. Jeg er selv altså så redd for edderkopper! Jeg var oppe på do en natt i 2-tida for et par uker siden. På tur ut fra badet igjen så jeg en svær (i allefall ganske stor) edderkopp cruise over badegulvet. Jeg vekte samboeren min og sa han måtte faktisk gå på badet og fjerne den edderkoppen hvis ikke ble det ikke mer søvn på meg. Han lette i en halvtime, men fant den ikke… Det høres tullete ut, men jeg gråt som et lite barn. Da jeg la meg i senga hadde jeg hjertebank og følte meg faktisk ganske dum som lurte på om jeg var i ferd med å få et hjerteinfarkt pga et norsk krypdyr… Eller et krypdyr under hele tatt. Vi har vært sammen i 10 år, men jeg tror det er først etter denne episoden han faktisk har forstått at jeg er faktisk oppriktig livende redd for disse krypdyra. Mannen syns jo dette egentlig er latterlig, han er selv oppvokst i Kenya og da han var barn var hobbyen å fange slanger og krypdyr der nede. Han skal nå ta med seg 4-åringen på edderkoppjakt i skogen for å avverge en fremtidig fobi (pga hans mor…). Jeg ble faktisk glad da sønnen i går fant en edderkopp ute i går, tar den opp på hånda si og sier «se mamma, en edderkopp».. Ehhe.. ja kjempesøt var den.. Har klart å unngå p påføre han redselen i det minste.. Uansett.. Full forståelse for din skrekk altså…

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, så gruuusomt! HVOR BLIR DE AV :O Hater når de bare forsvinner sånn :O SÅ ekkelt 🙁

 16. Skjønner det godt.. er sånn med maur!

 17. Åh, dette var så alfor gjenkjennelig. Når mannen ikke er hjemme så blir jeg så redd at jeg starter å gråte og skjelve. Han har, som sikkert den eneste av de nære rundt meg, forstått at denne frykten er ekte! Utrolig kjipt å være så redd for de små dyrene, men vi kan jo ikke noe for det regner jeg med..? 🙁 Håper du slipper disse ekle insektene hjemme hos deg!
  Stor og trøstende klem fra ei som er like redd <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 18. Jeg føler med deg! Å fly og edderkopper er nederst på listen av ting jeg liker. Så finnes det de som er redd papir eller kanskje grønne hatter 😀 Det er godt å vite at man ikke er alene 🙂

 19. Synes selv at edderkopper er skummelt.. grøss

 20. Martine

  Føler SÅ med deg når det kommer til edderkopper! Det kan ødelegge nattesøvnen min om jeg oppdager en på kveldstid rett før leggetid. Jeg har fått mine kommentarer opp igjennom at folk ikke skjønner at jeg kan være så redd, men som du selv sier, det er en reell frykt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff 🙁

 21. Skjønner akkurat hva du mener, har flere slike fobier selv. Noen har jeg jobbet meg videre på. Min samboer forstår heller ikke å ber meg ta meg samnen. Sto nettopp på en palle som han løftet et par meter høyt med truck hvor jeg skulle gjøre noe. Men tårene trillet å jeg lå skinnflat på pallen før jeg klarte å ta meg isammen. Å han skjønner det ikke sier han. Men slik er det bare! Menn vil alltid være gutter

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, så leit Mona! <3

 22. Elisabeth

  Hvor er den fine kjolen din fra? Hilsen ammende og leter etter fine, praktiske kjoler 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Zara 🙂 Perfekt å amme i!

 23. Maria C.

  Hei Caroline,

  Gleder meg til å se filmen. Du ser helt fantastisk ut som vanlig!

  Jeg lurer på en ting. Sverger du fortsatt til lavkarbo/hva er ditt forhold til det? Hjelper det og er det mulig å forholde seg til det og ha en livsstil som bygger på det? Har nemlig fått en ernæringsfysiolog til å sette opp en plan og hun sa lavkarbo. Jeg spiser ikke gulten heller ettersom at jeg er intolerant. Bare lurer på hvordan forhold du har til dette nå? 🙂 takk for mulig svar!

  1. Maria C.

   Gluten*

  2. Caroline Berg Eriksen

   Jeg spiser moderat lavkarbo, er ikke streng og kan spise brød på restaurant eller for eks. pasta til middag eller potetstappe. Til lunsj og frokost spiser jeg ikke mye karbohydrater, men får det jo fort fra frukt, bær eller nøtter 🙂 Så ja, moderat 🙂

 24. Kunne du ha laget et innlegg med musikk du bruker til trening? Helst løpemusikk! Trenger litt inspirasjon og du har ofte så bra musikk på snapene dine!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg gjøre 🙂

 25. Iseline

  Signerer både hageglede/interesse og edderkoppskrekk, forstår deg så godt! Og jeg blir også 30 denne sommeren 😉 Ikke lett å forstå den skrekken for de som ikke har den selv. Nyt hagen og blomstene, håper edderkoppene holder seg unna! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, skjønne! Uff, skulle ønske at vi ikke delte den frykten, men :/ Er så ille!

   Klem 🙂

 26. Forstår edderkoppfrykten, men prøv å tenk på de som «lykkedyr» 🙂 .Finnes ikke noe vondt i en edderkopp, de styrer helst unna mennesker og nei,- de kryper ikke inn i munn eller nese når vi sover heller 😉 Så flott at hagen byr på Syrin, Rhododendron og andre skatter 😉

 27. Jeg vet hvordan du har det med den fobien. Det er helt grusomt å være så redd for edderkopper. Vi bor også i ett gammelt hus, her har vi hatt 3 STORE hus edderkopper på det året vi har bodd her. Di er av di største norske husedderkoppene. Jeg blir så redd att jeg stivner, gråter, hyler og vil bare ut av huset. Men edderkoppen må bort først. Har kjøpt en spray som jeg sprayer rundt muren, vinduene, innganger osv. Den skal vist holde di borte. Men en og annen må man vel regne med i gamle hus.

  1. Kristin

   Hva heter denne sprayen? Trenger en sånn spray!! Er vanvittig redd selv, og siden jeg bor i første etasje kommer det så mange inn 🙁

   1. Den heter masta-kill. Kjøpt på jernia. Men det finnes sikkert andre sprayer også. Jeg vet faktisk ikke hvor effektiv den er for da jeg begynnte å Spraya på den forrige edderkoppen jeg hadde inne døde den ikke momentant. Jeg måtte deise til den med støvsugeren. Men hadde ett edderkopp reir (eller hva det heter) på en blomsterpotte ute. Sprayet det ned og det ble borte. Tror ikke di babyen der overlevde. Huff høres fælt ut men edderkopp babyer er ikke søte og di trenger ikke klekke i min hage 😉

 28. dress size?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   xs / 34 🙂

 29. Hei 🙂 Trener du kun hjemme eller har du også medlemskap på et senter? Hvordan motiverer du deg for å trene hjemme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg trener hjemme! Og ute! Elsker å ha den friheten at jeg ikke må dra noe sted 🙂

 30. Jeg er ikke redd for edderkopper, men jeg lurer på hva du gjør dersom du ser en edderkopp sammen med barna dine? Du sier du freaker ut og at LK sier du må ta deg sammen…men at du ikke klarer å ta deg sammen. Så da lurer jeg på hva du gjør når barna er rundt deg? Regner med du ikke vil at de skal få samme redselen som deg…..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg hyler ikke ukontrollert hver gang, jeg rygger bare fort ut av rommet. Nelia vet at jeg er redd, men hun er ikke redd selv.

 31. Hei.
  Hvilken tredemølle har du kjøpt?Tenker på å kjøpe den forrige du hadde men er usikker,den kan ikke bli dyrere hvertfall:)

 32. Hanne Swatland

  Oh lord, jeg skjønner hva du mener!!
  Jeg har lidd av arachnophobia hele livet, og det er faktisk ikke til å leke med. Mine reaksjoner innebærer som regel oppkast og avsviming, noe som er RIMELIG flaut i grunn. Og jeg har bakgrunn i forsvaret!

  I vår har vi kjøpt oss hus og flyttet fra leilighet. Jeg holder seriøst på å dø. For hva har vi gjort? Joda. Kjøpt hus i skogen (praktisk talt)! Her er de (les: edderkoppene) overalt, både inne og ute, og de fleste av de er svære, svarte, hårete beist. Nei. Det ER ikke særlig gøy! Min far har tilbudt seg å betale for terapi, men … funker sånt, tro? Vet ikke, jeg. Uansett. Du har min hele og fulle sympati!

 33. Så spennende med den store hagen! Har dere plantet Nelia sitt tre? 🙂

 34. Jeg liker ikke edderkopper, men jeg er absolutt livredd mark. Fullstendig panikk om de kommer brått på. Når jeg jobber i hagen må jeg alltid være i beredskap. Der jeg bodde før var det mange frukttrær og jeg hadde på caps med hettegenser over for ikke å få sånne små grønne mark, som henger i tråder fra greinene, i håret. Vet mange som synes det er hysterisk morsomt, at det går an å reagere sånn på noe helt ufarlig, men jeg blir helt reelt superstressa med høy puls av dette.

 35. I hate spiders, grrrrr……

 36. Are the flowers on the window are real?

  1. Caroline Berg Eriksen

   No :p

   1. Where can I buy? I often forget about watering 🙂 it was so good to me 🙂 (sorry sometimes my opinions may not be correct but translators translate this :))

   2. Caroline Berg Eriksen

    It’s ok! They are from a webshop called elisesverden.no 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *