hagearbeid og fridag

Første halvdel av denne overskriften kommer dere helt sikkert til å se mye av i årene fremover! Haha! Denne hagen er et evigvarende prosjekt. Vi hadde en gartner her for et par uker siden som gjorde en befaring på diverse arbeid på denne enorme plassen og etter å ha fått et pristilbud, så  tenker jeg at vi legger dette litt på is. Ehe. Jeg vil gjerne forsøke å gjøre litt selv i  år, selv om det kommer til å ta eviglang tid og selv om ugresset i den ene enden kommer til å vokse ut før jeg har kommet meg til andre enden. For det jeg synes er det største problemet her er alle barnålene og at de legger seg over dekkbarken i det digre bedet. Men det vil jo være like mye nedfall av barnåler til neste år? Og skal vi da bruke flere tusen kroner på å fjerne det i år og legge ny bark? Jeg tror det er dumt, i hvert fall før jeg vet mer om situasjonen. Så vi ser det an og gjør det beste ut av hagen selv akkurat denne sesongen. Så det er bare å brette opp ermene og bruke rundt 15 minutter hver dag! Haha! Så er vi der 🙂 

I dag skal jeg ta en titt i lekestuen til jentene, den skal få seg en liten shinings i år! Jeg skal i hvert fall starte med maling på vegger og feiing av gulv ganske snart, selv om jeg tror malingen må vente til etter ferien. Kanskje jeg skal gjøre før og etter bilder av den også, hadde ikke det vært litt gøy? 🙂

playsuit zara / hatt gina tricot 


Jeg merket allerede i går at mange tar seg en skikkelig langhelg denne uken, det var glissent på svømmingen da vi var der og antall biler på parkeringsplassen var mer enn halvert i forhold til hva det pleier å være 🙂 Merker det på eposten også, og ikke minst bare i gatene generelt. Det er litt deilig da, vi nordmenn vet å sette pris på en fridag 😉 Vi har ingen spesielle planer disse dagene, men det er jo faktisk barnehagefri både i dag og i morgen, så vi legger opp litt etter det. Tenker det blir MYE tegning og leking i hagen og turer til parken disse dagene 😉 Så skal vi bare rydde mellom slagene: i hagen, i kjelleren, på soverommet – vi har fått ny seng! Og ja! I kveld skal jeg på date med storesøster! Det gleder jeg meg til! Og nå skal jeg lage frokost til hele familien før jeg skal ut på løpetur i SOLA 🙂 Dagen går og jeg håper din er fin ♥ 

30 kommentarer

 1. Marie Berg

  For en fin outfit! Kos deg med hagearbeid og familien i helgen! Her er lille Isabella helt kjørt i dag etter babysvømmingen i går kveld, Hehe. Det var ikke like gøy å svømme i går for hennes del

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det er ikke alltid det er like gøy! Naia har jo fortsatt ikke svømt langt under vann, men vi skal prøve neste gang :O Tenker at det slår dem ut litt, det er jo en stor opplevelse <3 Ha en kjempefin langhelg med familien du også 🙂

   1. Marie Berg

    Ja, men de er utrolig flinke og tålmodige da 🙂 Tror vi må stå over de siste gangene med svømming nå, hun er så trøtt og sliten på den tiden. Men dere får ha lykke til neste gang med dykking! Det kommer til å gå bra 😀
    Takk for det 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, så synd! Da må jeg ønske dere en superfin sommer! Kanskje vi sees 🙂

    Klem 🙂

 2. Dear Caroline, I really love your wonderful garden look!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you sweetie <3

 3. Hagerup

  Er det ikke mulig skille ut en del av hagen og selge den om det blir for mye? Forsto det som om deler av den er på kommunal tomt så det kan dere vel bare si fra dere? 15 min hagearbeid hver dag er svært lite for en så stor hage, da spørs det jo hvor flott den kan bli? Hvert fall siden det ikke virker som om dere koser dere med det? Håper dere får en fin dag i sola 🙂

 4. Hei .
  Alltid så kjekt å bli inspirert av deg.
  Er jumpsuiten liten eller stor i str. Vet ikke om jeg skal bestille XS eller S.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille! Den er ikke liten i størrelsen i hvert fall! Du kan fint bestille din vanlige størrelse 🙂

 5. Følger spent med på husprosjektet deres! Og hagearbeid er det verste jeg vet! Spesielt ugress. Synes det er beste med en hage som er lettstelt. Men dere finner sikkert ut av det etter hvert. Ha en super langhelg med dine søte små<3 Hilsen, interiørarkitekten

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig! 🙂 God helg! 🙂

 6. Ha en fin fridag med hagearbeid og familien 🙂

 7. Dere har virkelig en flott hage, men det blir nok mye jobb også… Synes det er lurt av dere å ta jobben selv i år, da finner dere ut om det er overkommelig/ hva dere egentlig trenger hjelp til 🙂 Tenker også at det er unødvendig å bruke et gartnerfirma, det kan jo kanskje være en fin liten ekstrajobb for en pensjonist eller student? Det blir garantert mye billigere 🙂 (Uten å komme i noe arbeidsgiverforhold kan man betale ganske mye for småjobber i løpet av et år, både moms- og skattefritt).

 8. Nydelig hage! Men du! Dropp dekkbark! Kjør bunndekkende stauder istedet. De kommer igjen år etter år og krever nesten ikke vedlikehold. Trenger ikke styre med etterfylling av bark,luking osv.Når de får etablert seg skikkelig gir de så mye skygge til jorda at ugresset ikke kommer opp også. Har noen gode forslag på stauder som er skikkelig verdige og etablerer seg raskt,send meg eventuelt en mail. God dag i sola! J

  1. Skulle stå herdige…:/

  2. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂 Sender deg en e-post! Men tar ikke det laaaamg tid før det dekker alt, eventuelt at det vil koste mye? Vi har ca. 250m2 med bed å dekke :p

  3. Pernille Evina

   Helt enig med deg. Har slitt med et slikt bed selv. Men gikk over til løker og stauder for 3-4 år siden. Og det finnes så mye fint! Et tips er å tenke litt på at det er stauder som blomstrer på ulik tid, så blir det fint og flott fra tidlig vår til sen høst. Det er også veldig fint med stauder som ikke nødvendigvis blomstrer så mye, men som har vakkert bladverk i ulike fargenyanser. De vokser raskt sammen, så etter et par sesonger er det tilnærmet slutt på lukebehovet. Lykke til!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk for tips! 🙂

  4. Kan du ikke skrive hvilke stauder du tenker på her? Jeg vil gjerne også ha noen tips. 🙂

  5. Skriv gjerne tipset her 🙂 Vi vil gjerne ha dekkende stauder i beddet.

 9. Hei Caroline!
  Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men jeg håper det er greit å stille deg et spørsmål 🙂 Jeg lurer på om du fremdeles bruker Natural Cycles og eventuelt hvorfor ikke dersom du ikke gjør det? Dersom du gjør det regner jeg med du er fornøyd? Dette med prevensjon er jo veldig privat, så jeg forstår om du velger å ikke svare. Jeg vurderer å bestille det selv nemlig, så prøver å undersøke om det er pålitelig og noe det er verdt å satse på 🙂 Ellers håper jeg dere nyter fridagen!

 10. Karoline

  Hei! Veldig fin playsuit! Har lyst til å bestille en til meg selv, så jeg lurte bare på hvordan du syntes den var i størrelsen? Noen sier at Zara er små i størrelsene. Hvilken har du? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Akkurat denne synes jeg er romslig i strl. Jeg har strl. xs / 34 🙂

 11. Gleder meg til mange poster om hage! Jeg har like stor hage som deg, og det er bare å innse at det tar tid å opparbeide den. Jeg har statet med å ta vekk det jeg ikke vil ha. Lettstelt er et mål, samtidig som det skal være fint. Det går mange timer i uka bare til gressklipping, og robotgresskipper står på ønskelisten. Det er viktig å være fornøyd med det en får gjort, og gjøre litt jevnlig. Lytt til råd fra folk med erfaring og kunnskap om vekster. Jeg får flere ganger i året spørsmål om jeg ikke bare kan selge unna, men det er ikke aktuelt. Så nydelig å ha sin egen «park» og god plass rundt seg. Kos dere med prosessen, selv om jeg vet hvor utolmodig en kan bli. Klem 🙂

 12. Jeanette

  har dere tatt med dere eventyrtreet til Nelia fra der dere bodde før?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi skal hente det til høsten 🙂 Vi skal snart starte å forberede flyttingen 🙂

 13. Vi har selv høy hekk rundt hele eiendommen på 4 mål, hehe. Du vet sånn hekk som er så irriterende når man gjerne vil se inn i hagen til andre? Selv med traktorgressklipper, så tar det mange timer å klippe plenen her. Flere frukttrær, bærbusker, potetåker og drivhus, i tillegg til masse andre trær. I love it:) I gamle dager gikk en gartner her på fulltid:) Herlig med stor hage og mange muligheter til kos og lek:)

  1. Den hagen hadde jeg hatt lyst til å titte inn i!

 14. Fint antrekk, men ikke akkurat noe arbeidsantrekk:p nei jente, få på deg hansker og slitte bukser, legg deg på knea e bedet og jobb skikkelig. Slike bilder hadde hvertfall gitt meg inspirasjon, fremfor at du poserer med ei rive!!!

 15. Hei! Du må ikke sette bort hagearbeidet 😉
  http://www.kk.no/livsstil/derfor-er-hagearbeid-bra-helsen-22752

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *