oppskrift-onsdag: smaken av vår

Hei onsdag og oppskrift nummer 679? Neida, men det kan søren ikke være langt unna! Jeg startet med oppskrift-onsdag i 2013 og siden den gangen har det vært MANGE onsdager! Det hadde nesten vært gøy å samle de aller beste i et hefte eller i en liten bok, men jeg har jo dessverre ikke tatt vare på alle bildene siden den gang. Jeg synes denne faste dagen i uken å dele oppskrift på er helt fantastisk og håper noen av dere fortsatt ser frem til litt matinspirasjon akkurat i dag 🙂 Trenger du noe lett fordøyelig, noe lettvint og noe som smaker vår og sommer, så er dette oppskriften for deg! Sprø asparges, knasende valnøtter og myk søtpotet i en herlig blanding – mmmm! 


til 2 trenger du 

♥ en bunt asparges ♥ 1 pakke cherrytomater ♥ 1 søtpotet ♥ 1-2 never valnøtter ♥ 1 pakke feta fra arla ♥ 6 ss. balsamicoeddik ♥ 2 ss. olivenolje ♥ 2 ss. dijonsennep ♥ 2 ss. honning ♥ 1 fedd hvitløk ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Del en søtpotet i to og legg den i en ildfast form med litt olivenolje over. Stekes til den blir myk, dette kan fort ta en time, så gjør gjerne dette i god tid før du starter på resten – resten er nemlig veldig fort gjort 🙂 

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Knekk av den nederste dele på aspargesen og bruk en ostehøvel til å høvle bort det øverste laget rundt stilken på den. Når vannet fosskoker legger du aspargesen i vannet i maks 30 sekunder før du heller av det varme vannet og lar dem ligge i iskaldt vann til de blir helt kalde. Tørk av og skjær i terninger. Del cherrytomater i to. Finhakk valnøttene og sett dem inn i ovnen i ca. 20 minutter – da blir de ristet 🙂 

Bland sammen tomat, nøtter og asparges. Lag vinaigretten! Kok opp balsamicoeddiken til mengden er redusert til halvparten, pisk inn olje, hakket hvitløksfedd samt honning og dijonsennep. Rør godt og smak til med salt og pepper. Avkjøl før du heller det over salaten og blander sammen. Smuldre fetaost over før servering! 


TIPS! Vent gjerne med vinaigretten dersom dette er noe du skal servere, som du ser kan det fort bli litt misfarget og hakket mindre delikat om du blander den inn før servering. Skal du bare spise den selv, så spiller det ingen rolle! Smaker magisk gjør det uansett 😉 

Og du – nyt maten ute på terrassen i sola! 

23 kommentarer

 1. Elsker bloggen

  Fine caroline
  Jeg sovnet i gårkveld, med den bestemmelsen – i morgen ska jeg kommentere. Igjen bare siTUSEN HJERTELIG VARMT TAKK.
  For all den solskinn glede optimisme positivitet og inspirasjon til et fantastisk liv. Med tanke på bl.a mat trening klær familie venner så masse masse mer.
  Takk for at du ikke sterter dagen med mørke skyer.
  Ja værden er grusom, men d er så deilig at denne bloggen fortsatt er et avbrekk. En pause. En positiv gledelig pause fra verden og hverdagen. Du må gjerne fortsette å sterte dagen min og din med smil, selv om terror kommer nært. Snille deg. Takk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så koselig! Tusen, tusen takk for at du tar deg tid <3 Du er god! En stor klem din vei <3

 2. Et lite tips: del søtpoteten i to og sett den inn i mikroen i 6-10 min (avhengig av mikro), så er den myk. Litt raskere enn en time i ovnen. 😉

  Ha en fin dag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 😀 Haha, litt enklere 🙂 Håper dagen din har vært fin 🙂

 3. fin ide til bok, kall boken oppskrift onsdag – by Caroline

 4. Denne så veldig god ut – må prøves! Når jeg leste innlegget så kom jeg til å tenke på en salat du la ut i fjor (?) med jordbær, bacon og grønnkål, og fikk så lyst å lage denne til kvelds. Må bare se om jeg finner oppskriften!:)

  Ha en fin dag

 5. Kristine

  Hei Caroline,

  Jeg vil bare legge igjen en kommentar for å si hvor gjennomført alt du gjør er. Det står stor respekt av at du dag etter dag leverer like bra eller bedre som dagen før. Du er den eneste bloggeren som virkelig legger 100% ned i alt du gjør (slik fremstår det for meg i alle fall), og klarer å inspirere et helt hav av andre 🙂

  Ha en fin dag i sola!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, jeg blir så glad! Tusen, tusen takk Kristine! 🙂 Stor klem!

 6. Hilde Marie

  JA! Jeg ser alltid frem til onsdag og oppskrift-innleggene dine! De er så inspirerende og flotte. Og positivt at oppskriftene som oftest er enkle og med ingredienser som er lette å få tak i, pluss at du varierer mellom frokost-, lunsj-, middag-, dessert- og snacks-oppskrifter 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig å høre, Hilde Marie! Tusen takk 😀

 7. Hei! Dette var kjempegodt, men ble veldig skuffet da jeg sjekket valnøttene i ovnen etter 15 min og da var de kullsvarte! Sikker på at de skal stå i 20 min? Det ble valnøttfri variant på meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Whaaat :O Mine stod såpass, det er jeg sikker på :O Men kan hende jeg husker feil også, 10 minutter kanskje det var? :p Beklager så mye!

 8. Hei! Startet på lavkarbo selv for et halv år siden. Lurer på om du fortsatt spiser lavkarbo, og om oppskriftene dine er basert på det nå som før? 🙂 Synes det er så vanskelig å finne gode oppskrifter som er gjennomførbare for oss dødlige… 😉 Men har bladd litt i arkivet ditt, å liker dine veldig godt 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg har fortsatt veldig lavkarbovennlige retter 🙂

 9. Denne så god ut! Jeg ELSKER oppskrift onsdag! Har laget flere av rettene du har lagt ut og de er så gode!! Leser bloggen din hver dag, du er så flink, positiv og inspirerende! Og bildene dere tar er jo bare nydelige!

 10. Søtpoteten ble satt inn i ovnen, men dukket ikke opp i oppskriften igjen? 🙂 Jeg tenker det var meningen at den skulle være med videre? Tenkte bare jeg ville si ifra. <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Haha 🙂 Den skal bare deles opp og være med sammen med resten i salaten 🙂

 11. Liker tanken om bok 😉 Du har vell bildene forsatt på bloggen selv om du ikke har dem på pc’en lenger?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, på bloggen er de jo, men mange av dem er ikke i den beste oppløsningen :/ Ikke for trykk i hvert fall! Kanskje en app kunne være noe 😀

 12. heihei
  spiser nelia dette også? når dere har kun en salat til middag, er det det nelia spiser også?
  bare lurer, har en på samme alder å hadde aldri fått han til å spise det desverre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, akkurat denne ville hun ikke ha! Men hun får alltid smake sammen med oss 🙂

 13. Heisann!
  Fantastiske oppskrifter du deler. Elsker det!
  Jeg lurer på noe. Har du merket synlig endring i kroppsammensetning, forbrenning, energinivå og sultfølelsen etter du har gått fra et mer ekstremt LCHF kosthold til et mer lav-karbo et?

  Hilsen Julie =)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *