13 tips til deg som skal reise med barn i sommer

Sommeren nærmer seg med stormskritt og dermed også sommerferie for veldig mange. Jeg har fått mange spørsmål om tips til å reise med barn den siste tiden og ettersom vi har vært en del ute på reise med en liten småtting, har jeg kanskje noen tips å dele med nettopp deg 🙂 Nelia er jo faktisk en bereist liten jente og var med mamman sin på sin første flytur allerede før hun var 5 måneder, om jeg ikke husker feil. Hun har vært mange steder i Norge med fly og også flere steder i utlandet, så en del erfaring har vi fått i løpet av disse 3 årene. En ting er i hvert fall sikkert – å reise med barn er fullt mulig og trenger ikke å være styrete i det hele tatt! Det viktigste er at du eller dere er forberedt! Her er mine beste tips 🙂 


1. forbered deg godt – forberedelse er alfa omega! Det er så viktig og essensen i at alle skal få en god reiseopplevelse. Avhengig av hvor gammel barnet ditt er, er det mulig å gjøre alle forberedelser på forhånd slik at reisen går lettere og da tenker jeg på å være ute i god tid, pakke ned alle saker som kan være nødvendig å ha med seg og så videre. Har du bleiebarn, må du pakke stellevesken dagen før dere skal reise. Ta med nok bleier, våtservietter, engangskluter, mat til reisen, ekstra skift, snacks og eventuelt mat som barnet trenger underveis. Ha alt lett tilgjengelig. Til eldre barn gjør du klart ting som skift og mat, og pakker sekken som barnet skal ha med på reisen. Og ikke glem deg selv oppi alt sammen 😉 Legg frem klærne du skal reise i og så videre, slik at alt er klart og du ikke står og stresser på selve reisedagen. Og du? Dere har vel bestilt pass? 

2. bæresele – dersom du ikke har en enkel reisevogn, kan bæretøy være veldig kjekt å ha lett tilgjengelig. På flyplassen er det sikkerhetskontroll og ofte mye som skal bæres, og selv om dere er to, kan det være veldig greit å ha baby spent fast på magen. Mange flyplasser har i dag vogner til utlån, men det kan jo være at den ikke er tilgjengelig akkurat når du skulle hatt et ekstra sett med armer og da heier jeg på bæreselen – eller en reisevogn (se lenger ned) men denne må jo også sendes gjennom sikkerhetskontrollen og dermed pakkes sammen før bæreselen *puh* Vi bruker ergobaby adapt! 

3. vær tidlig ute – både når det gjelder bestilling av plass på flyet og på flyplassen når dere skal avsted. Dersom du bestiller plass i tide og barnet ditt er gammelt nok, kan det være lurt å slå kloa i en seng på flyet. Jeg tror dette er opp til 6 måneder, og det er jo genialt å ha et sted hvor babyen kan sove. Jeg tror disse plassene er veldig begrenset og vi var alltid for sent ute. Dersom du ikke rekker å bestille dette, har jeg et annet SUPERT tips til deg! Dette brukte vi da Nelia var liten og kommer også til å bruke dette nå som Naia skal være med. Barn Ombord tilbyr noe som heter Flyebaby, dette er rett og slett en seng til babyen din som kan festes i setet. Den er genial! Det kan bli slitsomt med baby på fanget ved søvn og avslapning, så da kommer denne godt med. Du kan lese mer HER (ikke reklame) Og så er det selvfølgelig viktig å være tidlig ute på flyplassen – minst to timer før flyet går og gjerne mer. Det skal ikke være stress og uforutsette ting kan fort skje med barn på tur. Hørte jeg bleieskift 15 minutter før avgang? 

4. trunki – en koffert på hjul som Nelia kan sitte på har vi hatt med på ferie en god stund nå. Den er rett og slett helt genial! Hun kan hvile seg oppå denne når hun blir sliten, vi kan trille henne bortover på denne og hun kan fylle den med lekene sine. En super avledningsmanøver for rastløse småtasser – det synes i hvert fall vi! 

5. på flyet – pakk en sekk med barnets favoritter! På flyet handler det om å holde barna aktivisert, så pakk en sekk (eller en trunki) full med tegnebøker og tegnesaker, puselspill, memo, klistremerkebok og gjerne iPad om dere har det. Den kan stappes med filmer og spill som barnet synes er gøy og Nelia kan gjerne holde på med slike ting lenge 🙂 Forrige gang vi var ute og reiste hadde vi klesskift til henne pluss leker etc. i trunkien hennes og mat og snacks i sekken hun hadde på ryggen. Med snacks mener jeg blåbær eller annen enkel frukt som ikke blir klissete, kanskje kjeks og matpakke. Det må ikke bli for tungt for den lille ryggen. 

6. rutiner og søvn på tur – dette er jo veldig avhengig av barnet, men i vårt tilfelle har vi tøyd litt på grensene nå som Nelia har blitt såpass stor. I fjor sommer sov hun fortsatt på dagtid og da lot vi henne være oppe sammen med oss om kvelden. Hun var uansett så nysgjerrig at det å trille henne i søvn før vi skulle spise var det bare å glemme. Dette med å trille i søvn fungerte før, men i fjor så vi at det ikke var en mulighet lenger. Vi spiste som regel middag rundt 20 på kvelden, fordi timene før dette var altfor varme. Vi var oppe til rundt 22-23 (maks) før vi gikk tilbake på rommet. Nelia sov da til rundt 9-10 på morgenen og hadde en lur på nesten 3 timer eller mer (!!) midt på dagen. Dette fungerte veldig fint for oss og hun falt lett tilbake til rutiner igjen da vi kom hjem.

Vi kommer til å gjøre det på samme måte i år, selv om hun ikke lenger sover på dagtid. Dersom vi forteller henne at hun trenger å sove om hun vil være oppe med oss, tror vi at det skal gå bra. Hun er veldig flink til å forstå slike ting, så jeg har troa! Dessuten kommer vi ikke til å være lenge oppe, vi orker ikke sene kvelder og tidlige morninger, på ferien må vi føye oss etter barna. Dersom dette ikke går, må vi nesten bare spise tidligere selv om solen steker, slik at hun kan få lagt seg til et greit tidspunkt. I ferien kan vi jo uansett strekke det til 21, så kan vi spise middag rundt 19, da er det ikke sånn altfor hett lenger. Når det gjelder Naia, kommer vi til å opprettholde rutinene hennes. Hun sover i vognen på dagtid og så gjør vi henne klar for natten og triller henne i søvn før vi skal spise middag. Her tenker jeg at det må være opp til hver og enkelt forelder, men dette fungerer utmerket for oss 🙂 

7. reisevogn – en god reisevogn er superviktig og vi har vært fan av babyzen yoyo siden vi fikk Nelia. Den slår du sammen og opp på 10 sekunder, den er liten nok til at du kan ta den med ombord og den kommer med ekstrautstyr som parasoll og koppholder, for å nevne noe. Sjekk den ut! Den er så verdt å ha! I år lurer vi på om vi skal ha med en til hver av jentene, vi får se. En blir uansett med. 

8. husk å ha med et svalt teppe til bruk i vognen, selv om det er varmt er det alltid godt å ha noe over seg. Husk også parasoll til vognen og myggnetting. 

9. ta med ting som bleier, våtservietter og så videre, slik at du har nok den første dagen og kanskje til og med dag nummer 2, litt avhengig av hvor du skal. Om du har med nok, så du slipper å være avhengig av å finne en butikk umiddelbart. Det kan være slitsomt etter reisen å måtte ut på leting etter en dagligvare når du helst bare vil lene deg tilbake og ta deg to minutter. Da er det gull om du har alt du skal tilgjengelig sånn i tilfelle minsten har vært på do og trenger bleieskift 😉 Ta også med babymat som grøt eller mat på glass, i tilfelle dette ikke er noe dere finner med en gang. 

10. soltelt til stranden – det er så viktig! Vi har alltid med dette og har aldri angret! Babymoov sitt uv-telt er pop up og veldig lurt 🙂 

11. solbriller, solfaktor, uv-drakt, solhatt, strandsko, antibac – må ikke glemme dette! Vi får nesten aldri bruk for uv-drakt, men etter en lang dag med mye lek på stranden, er det godt å få på seg noe som er litt tett og som i tillegg beskytter om barnet fortsatt vil leke i sanden. Da kan uv-drakt være et godt alternativ. Ellers heier jeg på solfaktor og solhatt! Strandsko som kan brukes i vannet er viktig, sanden kan være varm og det kan være ekkelt for små tær å tråkke på småstein og så videre. 

12. restaurant – ha alltid med tegnesaker eller leker som kan brukes ved bordet når dere skal spise. Det er ikke alltid restaurantene har slike ting tilgjengelig og da er det over og ut 😉 Neida.. Bare nesten! Haha! Noe å sette ungene i sving med er i hvert fall viktig, det er min erfaring. Her er tegnesaker og klistremerkebøker midt i blinken og blir alltid med på restaurant, selv her hjemme 🙂 

13. reise med bil – skal dere på biltur i sommer? Jeg har i så fall skrevet noen tips til deg HER 🙂 


Håper du plukket opp et og annet lurt! God tur når den tid kommer 🙂 

74 kommentarer

 1. Hallo caroline, jeg har bare er spørsmål,,, er d slik at innlegga du skriver her til bloggen din, blir lagd lenge før d blir publisert? Er bare nyskjerrig på dette, pga av tirsdaginnlegget ditt,,er veldig bra at du sier at du tar selvkritikk for «den fine publiseringa»,men du har jo ikke sagt hvorfor d ble et slik overtramp,,,,og så håper jeg sefølgelig at dette innlegget mitt ikke blir slettet, som d forrige,, jeg mener og tror at jeg holder en nøytral høflig tone,,og så ønsker jeg deg sefølgelig en fin dag

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, de fleste innlegg blir skrevet i forbindelse med publisering 🙂

   1. Hei! Super med tipsinlegg! Skal reise snart med vesla som er 15mnd. Og lurer veldig på vogna du skriver om! Synes den ser så åpen og lite «lun» ut! Hvordan sover jenta deres i den? Har du bilde av den mens hun sover? Og hvordan er det med koppholderen når den slås sammen?

 2. Ingvild H. Evjedal

  Trunki er vel og bra. Men Barnombord har ein anna ting som er heilt genialt, Bedbox! Det er ein liten trillekoffert som barn kan sitte på , stappe full av leker osv(som trunki) Men i tillegg ligger det opp i ein utrekbar «seng»/forlengelse av sete. Det funker heilt genialt opp til 6 år, og store barn kan sove og slappe av på ein heilt anna måte 🙂
  Den funker veldig bra, vi skal ut på ein 8 timers flytur i sommer med 3 åringen og tenker at det går topp. Storebror på snart 7 er til og med litt sjalu på lillebror sin «koffert» 🙂
  https://barnombord.no/webshop.php#!/BedBox%C2%AE-by-JetKids%C2%AE/p/48043147

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så kult! Den må vi teste 😀

 3. Så fine tips!:D

 4. Dette synes jeg var et supert innlegg faktisk! Masse gode tips.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så hyggelig, Ella 😀

 5. Christine

  Da vi dro på ferie i fjor,så gjorde jeg noe lurt noen dager før vi dro. Siden vi bor rett ved Torp,tok jeg med meg frøkna på,da,4,5 opp dit og viste henne hvordan flyplassen var og fungerte. Fortalte hvor vi hentet billetter,hvor vi leverte bagasjen og hvor sikkerhetskontrollen var. Hun så mennesker gå gjennom kontrollen,og stilte litt spm rundt det. Dette gjorde at når vi dro på ferie,Så visste hun hva hun skulle gjøre på flyplassen før vi kom til flyet. I tillegg kjøpte vi et blad etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så lurt 🙂

 6. Du mener nok bæretøy/bæresele og ikke bæremeis i punkt 2. En bæremeis har stiv ramme for å bære litt større barn på ryggen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bæresele ja 🙂

 7. Bæremeis på magen? Jeg skjønner jo at du mener bæresele, bæremeis ville jeg ikke dratt med meg på tur.
  Hvis du redigerer, benytt gjerne anledningen til å slå et slag på ergonomisk bæretøy! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bruker ergobaby, den er genial! Men ja, mente bæresele 🙂

 8. Jag antar att du menar bæreSELE og ikke bæremeis!? Bæremeis er ikke anbefalt lengre perioder før ungen er ca 1!?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, ja! Vi bruker ergobaby 🙂

 9. Blir helt matt av alle TINGENE du syns er nødvendig…det går da fint å reise med barn uten alt dette rælet! Vi kjører regelmessig 25 milsturer med våre barn, og alt de har er en minipose salte chips, noe å drikke og litt musikk. Det handler bare om hva man venner dem til. Bæremeis på flyplassen høres og skikkelig stress ut, de er jo så store og uhamselig, men kan være enig i at en meital eller en ergonomisk bæresele som tar lite plass nedpakket kan være kjekt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg mente bæremeis, var bare en glipp. Og resten er bare tips, så det er ikke noe å ta sånn på vei for 🙂

  2. Nå står det deg jo helt fritt både og lese her og å avgjøre hva du selv ønsker å kjøpe, så det går jo for eksempel an å heller bruke litt energi på å være hyggelig. Du har fint lite å tenke på i livet hvis et sånt innlegg gjør deg matt.

   1. nå vet ikke du så mye om hva jeg har å tenke på i livet, Bente. Men ja, jeg blir matt av at småbarnsforeldre gjør seg så avhengig av så mange ting, jeg blir matt av all kjøpingen, og jeg blir matt av at man gjør alt som har med barn så komplisert. Jeg har for mye å tenke på til å kunne dra gjennom en slik 13-punktsliste, og jeg vil tro vi er flere. Jeg ville bare si at det går an å gjøre det enkelt. Man trenger ikke planlegge og kjøpe så mye, det går an å ta det litt som det kommer. Det er ikke nødvendig med ipad og filmer og all slags aktiviseringsting – man kan for eksempel prate sammen om det man ser på reisen istedet for. Det er bare et annet perspektiv på det å leve med barn – beklager hvis det plager deg at ikke alle er stumme av beundring.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det var i hvert fall bare ment som tips som kan gjøre reisen enklere, dette er ikke noe alle MÅ gjøre eller MÅ ha og det utelukker ikke at man ikke kan snakke om ting man ser på reisen og være aktive sammen 🙂

  3. Det var vel ingen som forlangte at du skulle være stum av beundring, Lulu. Selv om DU synes innlegget er teit, går det an å holde en høflig tone. Som du ser, er det mange andre som finner det nyttig. Jeg undrer meg alltid over at mennesker faktisk synes det er heilt greit og gjemme seg bak et tastatur og gulpe til andre. Det er som sagt helt frivillig å lese her, og alle kan ikke synes at hvert eneste innlegg er bra eller nyttig. Det er derfor det er mange slags innlegg; sånn at de fleste kan finne noe som er interessant. Hvis ikke, og hvis ikke man kan være høflig, så går det jo an å bruke tiden på noe annet? F.eks. lære barna sine at nettmobbing ikke er bra.

 10. Det var mange gode tips, tusen takk:) Hadde sønnen vår med på sin første tur til Hellas i fjor da han var 8 mnd. Det gikk som en lek med både fly og oppholdet. Vi gjorde som dere og strakk kveldene litt og siden han hadde to hviler på dagen tok vi den siste litt senere. Gikk helt fint å snu til normalt når vi kom hjem igjen. Er litt mer spent på flyturen i år når han er 18 mnd. Litt mer rastløs og aktiv:P Takk igjen for gode tips;) Nydelige jenter du har<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Vibeke! 🙂

 11. Barna mine slutta med bleie etter sommerferien, så det blir første flytur uten bleie. Hva gjør man egentlig hvis ungen må på do under takeoff/landing? Eller skal dere ha på bleie da? Skjønner at vi skal gå på do før vi må sitte stille, men de må ofte på tidspunkt som absolutt ikke passer :/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er lenge siden Nelia sluttet, men den gangen gikk det helt fint! Vi hadde plass rett ved siden av toalettet og hun sier jo ifra 🙂 Men som en trygghet kan det jo være greit å bruke bleie akkurat på flyet dersom du er usikker, så slipper dere uhell 🙂

   1. Thea Johanna

    Jeg anbefaler å ta med barnet på do rett før boarding. Jeg krever at mitt barn setter seg og prøver, men man Må jo ikke prestere;) Veldig forebyggende:)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er selvsagt alltid lurt 🙂

 12. Dette innlegget skal jeg bokmerke til vi skal på tur! Masse gode tips altså! Pass feks hadde jeg helt glemt…Hilsen nybakt og stressa førstegangsmamma 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så bra, Mari! God tur 🙂

 13. Vi har vært mye ute og reist med min lillebror på 4 år (jeg er 21 selv) og har gjort mye av det samme som dere. I fjor fant vi ofte ordentlig restauranter med lekeplass på området. I utlandet (hvert fall på Kreta hvor vi vært en del) synes jeg de er kjempeflinke til å tilrettelegge for barna. I utlandet alle steder vi har vært (feks Spania, Hellas osv) så pleier de å la oss ha med vogna til gaten så lenge vi har bagasjelapp på den. Deretter legger de den bare rett under flyet når vi boarder. Føler de er litt mer fleksible på slikt i utlandet, men der har de til gjengjeld ikke vogner til utland slik som vi har her hjemme. I år blir det bobilferie, så da kan vi jo gjøre akkurat som vi vil 🙂

 14. Nyttige påminnelser dette 🙂 Helt greit at du publisere deres egne bilder, men ubetenksomt å publisere andre uvitende reisende. Å bli lagt ut på sosiale medier i de mest avslappende situasjoner. F.eks de som sover og slapper av på flyet rundt dere. De er sikkert ikke spurt på forhånd om de samtykker i dette. Bare et obs!!!!!

  1. Hvorfor godkjenner du ikke innlegget mitt ang å være obs på å legge ut bilder med andre uvitende på sosiale medier? Det er jo en nyttig påminnelse for oss alle i denne digitale verden 🙂

 15. Helt ærlig

  Synes bloggen din er så innmari god – «vanlige» blogger er litt hist og pist med bilder og innlegg som ser ut som de er veldig fort gjort. Men din blogg er som et magasin, utrolig proft helt ut i fingerspissene. Du er one of a kind, finnes virkelig ingen andre i nærheten av ditt nivå!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette var utrolig hyggelig å lese, tusen takk! Stor klem til deg! <3

   1. HELT enig med deg, «helt ærlig»!! Du gjør en fantastisk jobb, Caroline! Så profesjonelt, variert og interessant. Fortsett sånn<3 Og supre tips til den gangen jeg selv får barn!

   2. Caroline Berg Eriksen

    Tusen takk, Anja! Jeg blir så glad!! 🙂

 16. Jeg håller ikke med 100%.
  Vi reiser jorden runt med 3 åring og man skall ikke stressa så mye.
  Ta de som de kommer.
  http://Www.miawinesfamily.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dette er jo tips for å unngå stress 🙂

 17. Camilla

  Man bør også absolutt ha med bilstol til barna! De man får låne i utlandet er enten rene forovervendte bilseter(alle vet vel at bakovervendt er 5 ganger tryggere og anbefalt til minst 4 år!), man får utdelt en beltestol til de minste fra 1 år, får oldgamle stoler eller ingen stol i det hele tatt!
  Feks britax two way funker perfekt på fly og er lett å feste i bil.

  Husk, de kjører ofte mye verre i typiske sydenland enn i norge og ulykkesstatistikken er høyere. Vi blir ikke udødelige selv om vi er på ferie – sikre barna! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Anbefaler å høre med hotell, eventuelt sjekke på nett om det er profesjonelle utleiere av bilstoler 🙂 Vi har gjort sistnevnte noen ganger og da har vi fått gode stoler.

 18. Christina

  Jeg bare lurer på noe ang den man kan feste på setet foran som babyen kan sitte i. Hvordan er det ifht den som sitter foran? Hva om den personen vil legge setet sitt litt bakover? Deg er jo ganske sannsynlig at de vil på en lang flytur..,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal gå helt fint, vi tenkte aldri over dette da vi brukte den til Nelia 🙂

   1. Christina

    Okey, men gikk det greit også når de la setet sitt bakover?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg tør ikke å si dette med hundre prosent sikkerhet, kan du ikke høre med de som selger den? Jeg kan i hvert fall ikke huske at dette var noe vi tenkte over 🙂

 19. Mener du virkelig at babyzen vogna er god å sove i? Jeg fikk den i posten i går, og ble skeptisk når jeg så den :-/ Synes ikke liggestillingen så god ut + jeg savnet noe hun kan ha føttene på. Nå hang de litt utfor. Ser for meg at det ikke er godt for ryggen :-/ Skal ha den med på biltur til Danmark for å spare plass i bilen, men ble brått skeptisk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er helt super, vi har aldri hatt noe problem med å få Nelia til å sove i den 🙂 Nå har jeg ikke sovet i den selv :p Så jeg kan jo ikke gi noe hundre prosent sikkert svar, men om den var vond så ville hun vel ikke sovet der i flere timer? Det finnes en fotforlenger (?) som du kan kjøpe ved siden av og som vil gi bedre plass til beina slik at de ikke henger 🙂

   1. Så godt å høre 🙂 Og takk for tips, kanskje jeg kan prøve med ett fotbrett 🙂

 20. I tillegg til alle disse supre tipsene, så har jeg et til: Tegn en «tegneserie» med en rute for hver dag dere er på ferie, og tegn inn spesielle hendelser (f eks flyreise, bytte hotell osv). Kryss av en rute hver morgen. Mange barn synes det er vanskelig å forstå hvor lenge man skal være borte, eller de venter sånn på en hendelse at de ikke klarer å slappe av. Da hjelper det veldig med en liten tegneserie-kalender!

  1. Caroline Berg Eriksen

   For en utrolig fin idé! Tusen takk, Mary! 🙂

 21. Mange gode tips! Å ha med nok ting for å underholde barna på flyet er bedre for alle, også de andre passasjerer 🙂

  Vi har en datter på 10mnd som vi allerede har reist en del med, og når vi har reist utenfor Norden har vi hatt med bleier og våtservietter til hele oppholdet da det ikke er alle land som er like opptatt av at det ikke skal inneholde parfyme og lignende. Vi har også hatt med nesedråper, barnepanodil og lactulose bare for sikkerhets skyld så vi ikke skal stresse med å finne det hvis hun nu skulle bli forkjølet, få feber (det kan jo skje i en periode hvor tenner er på vei f.eks) eller problemer med magen.

 22. Utrulig mange gode tips! De skal jeg ta med meg til vi skal reise i sommer 🙂 Men lurte på en ting, har dere to håndbagasjer til Nelia, både trunki og sekk? Har dere voksne bare en da slik at dere har 3 totalt, enkelte flyselskap er jo veldig strenge på antall håndbagasje.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi hadde to i sommer og ingen sa noe på det 🙂 Sekken er jo veldig liten og begge deler går under setet 🙂 Men ja, det kan jo fort være noen som sier noe på det, det avhenger nok av flyselskapet og hvem som er på jobb :/

  2. Ofte har du jo som voksen lov å reise med en håndbagasje og en liten veske. Som håndveske eller lastes veske. Så om du ikke har det gjør det sikkert ikke noe. Jeg reiste alene med småen 8 mnd. Og baby som ikke har eget sete har ikke egen håndbagasje. Men jeg hadde min ryggsekk, festet uten på den hadde jeg en liten sekk med ting til småen. Også hadde jeg et handlenett med bæresjal til å bære han i på flyplassen. .

  3. Alle passasjerer har lov til å ha med seg feks carry-on-koffert og en håndveske, ikke noe problem 🙂

 23. Ser du anbefaler bæremeis på reise i forbindelse med flyplass. Her kunne man jo fint brukt ei ringslynge! Funker fra nyfødt opp til 2-3år for kjappe hoftebæringer så slipper man bli så sliten og har armene fri. Det krever ikke mer å lære seg enn en meis, jeg vil si mindre, men det er subjektivt. Den kan fint taes med på flyet og det tar like stor plass som en jakke i vesken når du ikke bruker den!

 24. Hei Caroline! Vil bare si at jeg syns bloggen din er utrolig inspirerende, gjennomført og et lite avbrekk i hverdagen. Venter selv et lite nurk snart, og det blir nok litt reising på oss etterhvert. Så takk for gode tips! Fortsett med den gode bloggingen, og alt godt ønskes deg og den fine familien dinOg kos dere på ferie! Slapp av og nyt tiden sammen☀️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig hyggelig å lese, Hanne! Tusen takk 🙂 Vi gleder oss til tur 🙂 Nelia må nesten få en telle ned-kalender, hun gleder seg sånn! Stor klem!

 25. Forundringspakker er også gull verdt 🙂 Spesielt dersom man skal på en veldig lang flytur. Hvis de blir veldig utålmodige eller lei av sine egne leker er det greit med to, tre pakker på lur 🙂

  1. Lurte forresten på hvordan du forholder deg til flyturene du skal på? Har flyskrekken bedret seg, i forhold til hvordan det var før? Har selv flyskrekk, og har passe bra angst for å skulle fly snart..

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det går veldig mye bedre nå! Jeg synes det er bedre å reise sammen med barna også, det roer meg ned, for jeg vet at jeg må være rolig og beholde fatningen på grunn av dem 🙂 Det hjelper å puste med magen og å forberede seg godt – og lenge. Tenke positivt og akseptere at det ikke er du som har kontrollen lenger <3 Det kommer til å gå så bra!

  2. Caroline Berg Eriksen

   Smart 😀 Takk for tips! 🙂

 26. Dere er veldig flinke foreldre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂 <3

 27. Hei:) flotte reisetips Caroline! Vi reiste med våre to barn på 1 og 3,5 år, hadde med to vogner og angert ikke. Supert når vi ville gå litt lengre turer og på kveldstid når små bein var slitne:) God tur!:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marthe! Fant nettopp ut at det finnes søskenbrett til reisevognen også 😀 Så det kan vi jo kanskje kjøpe 🙂 Evnt. i stedet for to vogner 🙂

 28. Et lite tips, fra en mamma som har reist veldig mye med barn/baby. Ta med barnets dyne, en barne/babydyne tar uansett ikke mye plass i toppen av kofferten. Jeg lover at barnet sovner lettere om kvelden om dynen lukter kjent og hjemme!:)

 29. Camilla N

  For et fint innlegg:) vi skal for første gang på ferie med lillegull på 6 mnd. Bruker dere solkrem på så små? Vil du evt anbefale en?

 30. Kan man legge ryggen på babyzen yoyo helt bak slik at barnet kan ligge og sove? Eller bare litt bakover? Sover de i såfall godt i den likevel? Trenger kanskje en reisevogn til sommeren, så supert med tips 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, Nelia sover godt i den 🙂 Den går tilbake i sovestilling 🙂

 31. Mannen din tar utrolig flotte bilder! Regner med at det er han som tar bilder? Det solnedgangsbildet er noe av det fineste jeg har sett!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Han er utrolig flink! 🙂 Det varierer hvem som tar bilder, men er jeg med på bildene, så er det han som tar 🙂 Av mat, interiør og ting, hundene etc. er det som regel meg 🙂 Naturfoto er som regel ham 🙂 Av barna er det som oftest varierende. All redigering er Lars-Kristian 🙂

 32. Ang bleier vil jeg anbefale å ta med så mange du får plass til og som du trenger. Bleier er betydelig dyrere nedover i Europa sammenlignet med Norge. Men har og da plass til litt shopping på vei hjem.

 33. Katrine

  Jeg er så redd for terror at jeg er redd det vil ødelegge hele ferien min:( Jeg reiser med mine to eldste barn til København på weekend om en mnd, men vurderer å avbestille. Blir så lei meg og så sint for at frykten min skal ødelegge. Jeg er fryktelig redd for å ta fly i utgangspunktet, men ekstra nå i disse urolige tider. Men vi har aldri vært i København før og ønsker så veldig å få opplevd det. Er du fortsatt like redd for å fly? Jeg trenger et spark bak, og kanskje noen trøstende ord:( Det hjelper litt å lese at dere og andre skal på ferie både hit og dit. Beklager frykt kommentar. Klem angst mamman

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *