filmtips: lion

Vi så en helt nydelig film i går og jeg kjenner at jeg må dele den med dere! Lion Den var så vakker, så trist og så fin at den fikk en plass i hjertet mitt fra første filmklipp. Lille Saroo ♥ Lion er basert på en sann historie, og bare det er helt utrolig. Fem år gamle Saroo, som blir spilt av en helt nydelig og talentfull gutt fra India, overtaler broren sin til å ta ham med på jobb midt på natten, men blir fort så trøtt at han ikke orker å være med videre. Han lover broren sin å ikke gå noe sted, og sovner på en benk på togstasjonen mens broren går for å lete etter jobb. Da Saroo våkner og er helt alene, blir han derimot redd og går likevel rundt på stasjonen for å lete etter broren som ennå ikke har kommet tilbake. Han forviller seg ombord på et tomt tog, sovner igjen, og når han våkner har toget startet å kjøre. Det har ingen passasjerer og ingen endestasjon på veldig mange kilometer og Saroo er dermed på toget i to døgn. Livredd. Plutselig er han milevis unna moren og broren sin. Etter å måtte bo på gaten og på flukt fra folk som ønsker å bruke ham til prostitusjon, ender han opp på et barnehjem. Herfra blir han adoptert av det australske ekteparet Sue og John.

Deretter hopper vi over 20 år frem i tid og møter en voksen Saroo, som blir spilt av en fantastiske Dev Patel. Han klarer ikke å glemme fortiden sin og blir etter hvert helt besatt av å finne hjemstedet sitt. Ved hjelp av det nye dataprogrammet Google Earth, forsøker han å finne igjen den ene togstasjonen han husker så godt, men India er et stort land og han har få spor… 


Denne filmen er du bare nødt til å se, den er så verdt å bruke lørdagskvelden i sofakroken på! Vi leide den på iTunes. Og du – husk en hel stabel med kleenex ♥ 

30 kommentarer

 1. Elisabeth

  Denne filmen er helt fantastisk! Jeg så den på kino, og måtte flytte meg frem alene for at jeg ikke skulle forstyrre de andre med alle tårene mine :p Har aldri sett en mer rørende film.

 2. Å, den var jeg og bestemor og så noen måneder tilbake – vi elsket den, begge to! Og det kom noen tårer ja, særlig mot slutten :’) Nydelig film!

 3. Sara Katrin

  Jeg og søskenbarnet mitt så den da jeg var hjemme i Ålesund for et par mnd siden. Utrolig fin film. Veldig spesiell og personlig. Filmer som er basert på sann historie, gir jo masse sterkere inntrykk enn det dikta filmer gjør, så denne likte jeg veldig godt sjøl.

 4. Det tror jeg på – en hel stabel med Klenex, men jeg 😉
  Tusen takk for filmtips og fortsatt en SUPER helg til dere fine <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ha en deilig helg, Lisen <3

 5. Veldig fin film! Men synes du spoiler den litt for mye :-/

 6. Margrethe

  Takk for tips, bra beskrivelse altså. Husker du tipset om The Intouchables (fransk film), snakk om årets film a

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er nydelig, den!

 7. Jeg leser få filmanmeldinger, men er det normalt å røpe så mye av handlingen? Ble litt spoiler, syns jeg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg sier ikke noe mer enn det du ser i traileren 🙂

   1. Jeg tenkte det samme som H.E. Du avslører litt for mye…. Og, jo, du sier mer enn det man ser i traileren…

   2. Caroline Berg Eriksen

    Beklager i så fall :/ Jeg sier jo ingenting om hvorvidt han finner igjen sin familie, jeg sier ingenting om kjæresten hans og deres forhold og forteller heller ikke om hvordan forholdet til hans familie i Australia er. Dette er jo viktige elementer i filmen og ikke minst kan ikke skildringene i filmen sammenlignes med det jeg skriver her :/ Men dersom du føler at jeg avslører for mye, så beklager jeg det. Denne gjenfortellingen er det jeg følte at jeg selv satt igjen med da jeg så traileren.

 8. Ann-Helen

  Hei Caroline
  Leser bloggen din hver dag, du er bare så utrolig flink og inspirerende!! Har selv 2 søte små, så det du blogger om, omfavner det meste, hjem-familie-interiør-mat etc..tenkte på deg da jeg leste om meslingutbrudd i endel ferieland, har glemt når mine søte små fikk denne vaksinen, ville bare tipseHa en fortsatt god helg!! Klem fra Nord

 9. Hei! Morsomt du anbefaler den filmen. Jeg driver et guesthouse på Cuba og der gikk nettopp den filmen på TV! Nydelig film som setter seg i hjertet. Cubakone.com

 10. endelig noe vettig fra deg, Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Dersom du helt seriøst kan mene at jeg ikke har skrevet om noe som faktisk er viktigere enn FILM før, da har du virkelig ikke fulgt med :/

   1. Og vi nevner i fleng?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Syria x2 (over 300k innsamlet, hvor av 70k fra oss selv), Rosa sløyfe utallige ganger, Sykehusklovnene, HPV og vaksiner generelt, sukkerskatt osv. De jeg kom på i farten som jeg har skrevet om siste årene.

  2. Ingen tvinger deg til å lese bloggen

  3. Makan t surskap!! Nåken som muligens har stått opp på feil fot, eller ikkje fått seg på ei stund, eller kanskje begge deler 😉

 11. Inger Dahl

  Hei
  Så akkurat på filmen,takker for film tips;) papiret var fremme;)

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 12. Ååå! Den filmen er fantastisk! Jeg så den på kino bare et par dager før jeg fødte lille jenta mi, og du kan tro tårene strømma! Høygravid hormonbombe vet du 😉 Haha! Og jeg har ikke blitt noe mindre lettrørt etter jeg ble mor heller.

 13. Var så heldig å få se denne filmen sammen med media klassen på skolen på kino. Den var bare så rørende og en helt fantastisk historie. Ikke minst de bildene på slutten hvor de viser ekte øyeblikk fra historien til Saroo.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Lille venn! Med den t-skjorten <3

 14. Therese

  Dette er den fineste og vondeste filmen jeg har sett! Tenk at 80.000 barn bare forsvinner i India HVERT ENESTE ÅR. Det er over 20.000 flere barn enn det blir født årlig i Norge. Jeg synes det er så ubeskrivelig grusomt og vondt å ta innover seg. Filmen gjør sterkt inntrykk fordi den er basert på en sann historie, men det som er så fælt er jo at den historien på ingen måte er unik. Misforstå meg rett, filmen er unik og helt fantastisk, men tenk så mange barn som har lidd, og lider, samme skjebne.. Om bare alle barn kunne føle seg elsket og trygge <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet det, helt forferdelig. Utenkelig for oss i Norge som har det så godt. Den belyser et veldig viktig tema <3

 15. Så denne i går etter anbefaling fra deg. Den var helt nydelig! <3 Tror sjelden jeg har grått så mye til en film. Takk for tipset, og god søndag til dere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig, Silje! Vakker film <3 Håper søndagen er fin 🙂 Stor klem!

 16. Takk for filmtips! Så den i går kveld og den var så rørende ❤️ Ha en fin søndag i solen .

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *