antrekket dagen før dagen

Gjett om det er en liten jente her hjemme som gleder seg til i morgen? De små får jo to 17.mai-feiringer: en i barnehagen og en sammen med oss på selve nasjonaldagen – snakk om saker! Antrekket henger klart og det blir selvfølgelig i tråd med flagget vårt – rødt, hvitt og blått. Om ikke vi går for mørke strømper også da, det ser vi i morgen 😉 

Begge deler er fra Lindex, jeg falt helt for både kåpen og den nydelige kjolen med høy hals da jeg var i Oslo i forrige uke. Sløyfen var en dåpsgave, så den har hun faktisk brukt hver 17.mai siden hun kom til verden  Skoene er fra Eurosko, de har fine og gode bunadsko til barn der som ikke koster mye, noe som jo kan være et pluss når de likevel vokser ut av størrelsen etter 1 år 😉 Det fine med disse er at du kan ta av spennen og vips, så har du sorte pensko. 2 i 1 der altså 😉 


Hva bruker dere kvelden til? Jeg skal i gang med kakebaking nå jeg, kan ikke si at det frister, men jeg tror ikke jeg rekker det i morgen og jeg har rett og slett ikke hatt tid før i dag. Så da… må jeg jo bare ta meg sammen! Kanskje det er flere der ute som driver med forberedelser i kveld? Send meg i så fall litt bakestøv 😉 

23 kommentarer

 1. Hei! Jeg skal flytte til sarpsborg etter sommeren og lurte på om du hadde noen tips til steder du anbefaler/ ikke anbefaler å bo? 🙂

 2. Kjersti

  Bunadskjortene henger ferdig strøkne i stuen. Høyt oppe så ingen små fingre får tak i dem 😉 Har kjøpt bunadsko til barna på eurosko de siste årene. Men har aldri tenkt på at jeg kan ta av spennen og bruke dem til finsko. Takk for det tipset 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Veldig lurt! Og så deilig å være ferdig med det! Jeg stryker min i morgen *zzzz* Synes skoene er helt geniale, brukte dem masse i fjor, såpass at de nesten ikke er arvbare :p

   Klem!

 3. Nommin, så nusselige klær 🙂 hun blir nok veldig søt og fin i dette antrekket! Hva skal bebisen ha på seg? <3 Hvor lenge tenker du å amme denne gangen, rundt 9 mnd som sist? Trives hundene deres i det mye huset og området? 🙂 Ha en fin kveld, sender deg masse bakestøv *** :-p

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tuusen takk 😀 Trenger det støvet :O <3 Haha! I morgen skal Naia ha på seg en hvit og marineblå kjole, marineblå cardigan og marineblå sko 😉 17.mai-sløyfe i håret 😀 Det blir stas! Jeg tenker jeg må amme så lenge hun har behov for det 🙂 Det har plutselig gått mye ned i det siste, hun har ikke DEN store interessen lenger, men drikker mye melk fortsatt på morgen og kvelden. Ikke så interessert midt på dagen 🙂 Er ikke bare å slutte heller, hun vil jo ikke ha flaske :p Går fint å drikke vann av skje, da 🙂

   1. Gå over til tutekopp, ikke flaske. De fleste barn takler fint tutekopp fra 6-7 mnd når de blir presentert for den daglig. Hvis hun ikke tar tutekopp kan du kjøpe sugerørkopp fra Avent, den tar de fleste som ikke tar flaske.

 4. Christine

  Sitter på jobb og venter på at klokka er tid for å dra hjem. Skal bake kake til 17.mai jeg også,tror jeg tar det i kveld etter jobben. Drar til Skien i morgen for å feire 17.mai på formiddagen,siste året vi kan det i år. Gleder meg. Vet ikke helt hva frøkna og får har funnet fram av klær til i morgen,så blir spennende å se når jeg kommer hjem. Ha en fin bakekveld

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Betyr det at hun bestemmer selv? :p I så fall kan jeg tenke meg det kan bli interessant, ja 😀 Ha en fin kveld, Christine 🙂

   1. Christine

    Ofte så får hun det,eller så får hun 2-3 valg om hva hun kan ha på seg. Men det ble meg som måtte finne klær for i dag,så det ble et blått skjørt,blå strømpebukse,hvit bluse og rød cardigan. Men hun var en av dem som var mest pyntet,selv om det ikke var veldig pyntet.

 5. Ellen Marie

  Hei! Jeg ville bare legge igjen en takknemlighet for at selv om dere har en god og høy inntekt, så bruker du fortsatt klesbutikker gjennomsnittet bruke, som Lindex og eurosko. Jeg syntes noen bloggere viser seg så overflødig fram med å vise hvor mye penger de har gjennom BARNEKLÆR(!!), og jeg er så Glad for at du ikke gjør det. Jeg føler vi kan nærme oss deg på den måten liksom 🙂

 6. Håper jeg blir en like god mor som deg en dag <3

 7. I år går jeg Norge på langs, så du kan få all av min forberedelses-energi. Vi har pakket med norskeflagget, og skal veive stolt med det på onsdag der vi går og nyter hver eneste bit Norge har å by på.
  Og ja, der hvor det er dekning sjekker jeg selvfølgelig bloggen din 🙂 lykke til med kakebakingen!
  Klem!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Herlig! Og tusen takk 🙂 God tur 😀

   Stor klem!

 8. Kjersti

  Hjelp, er det vanlig at alle pynter seg på 16. mai-feiringen i barnehagen? Det er første året min sønn skal være med på det, og jeg var ikke sikker. Tenkte ikke å pynte ham noe særlig, men om alle andre kommer i kjole og dress, får jeg finne på noe! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har i hvert fall alltid gjort det og min erfaring er at de fleste barn pynter seg den dagen – men det er jo ingen fasit vil jeg tro 🙂

  2. Elisabeth h

   I vår barnehage pynter barna seg, og har med vanlig tøy til resten av dagen, når festen og toget er over. Foreldre er med, og det hele starter sånn 9 og er over ved 11-tiden, så fra da og ut dagen er det «vanlig» barnehagedag, men med » en smule » høyere inntak av kaker og pølser og ikke-så-sunn mat, he he. Tror nok det er ganske vanlig med litt finklær, ja.

  3. Det er ikke vanlig hos oss 🙂 heldigvis, for det er meldt pøsregn, så barna må ha på seg støvler og fullt regntøy i toget. Det er mye mer behagelig for barna (særlig de minste!) men vanlige klær 🙂 og flagget er viktigst !!

  4. Er vel kanskje ikke vanlig i så mange bhg å pynte seg så voldsomt på 16 mai, det er jo tross alt bare en vanlig dag.
   Hos oss tok noen på seg litt finere klær/kjoler, men ofte noe «gammelt» som de kunne grise seg til i. På formiddagen i bhg har jo barna gjerne leker ute, spiser pølser osv. I dag regner det jo her også- så bunadsko er helt uaktuelt.
   Tror ikke du skal tenke på pynting av barna, i de 5-6 bhg jeg har hatt barn i/kjenner til var det ingen som var så flotte i tøyet som på bildene her.

  5. det er ikke vanlig. I vår barnehage gikk alle i toget i regntøy og støvler idag. Og refleksvester over.

 9. Tonje Akershus

  Her i heimen har vi hatt en forholdsvis rolig kveld på sofaen etter at vi var på uniform sjekk med Korpset. Vesla på 9år har sitt første år i korpset og skal både marsjere og spille på 17 mai ! Det blir så stas.
  Og som korps foreldre blir hele kvelden i morgen og store deler av nasjonal dagen borte i jobb, men jeg gleder meg til å se den fine stolte jenta vår spille <3 så litt jobb er det verdt….. Årets baking ble ferdig kjøpt Marsipankake med 17 mai pynt og så har jeg noen pikekyss på lur 😉

  Sender deg masse bakestøv!

  Ønsker deg og dine en riktig god feiring av Nasjonal dagen vår 🙂

  Tonje

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir nok veldig fint 🙂 Tusen takk, Tonje og det samme til deg og dine!

 10. Margrethe

  Vann av skje? Hva med kopp?

 11. Mamma til 3

  Hei! Så skjønt antrekk! Det er meldt regn i hele morgen i Oslo … Og det tror jeg det skal der dere bor også. Derfor tror jeg ikke pensko er det lureste å ta på de små? Vurderer faktisk å sende støvler med min lille.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *