me and my best friend

Tenk at Hugo og jeg har vært bestevenner i snart 11 år! Det er lenge Jeg merker ikke at han har blitt eldre i det hele tatt, han er fortsatt leken og rask når vi er ute på tur og jeg kan ikke se for meg noe annet enn at han kommer til å leve i veldig mange år til. Eller. Han skal jo leve i veldig mange år til. Selvfølgelig skal han det! Jeg kan virkelig ikke se for meg et liv uten denne fantastiske hunden, han har et helt nydelig lynne! Han er så rolig, har aldri vist tegn til å være aggressiv, er fortsatt leken og elsker å få oppmerksomhet. Han har helt klart sin egne litt rare personlighet, men det er jo bare det som gjør Hugo til Hugo. 

I flere år har jeg faktisk tenkt på at jeg skulle ønske Hugo fikk muligheten til å videreføre de fantastiske genene sine, men det begynner kanskje å bli for sent? Eller kanskje har det vært for sent lenge allerede? Jeg har lest litt om det på nett og finner så mange forskjellige svar, men det virker som at mulighetene hans gikk fra ham for flere år siden. Eller hva tror dere? Søren i så fall, han som er så flott og har så mye fint å gi videre til denne rasen 


Jeg sitter hjemme og jobber i dag, det er deilig å lande etter en kaotisk dag i går. Tiden gikk så fort og vi havnet selvfølgelig i rushen! Haha, jeg tror det er umulig å unngå Oslo-rushen, i hvert fall for oss. Dagen der inne var uansett veldig fin og Naia var med, lille solstråla! Vi skal snart avgårde på Helsestasjonen vi, synes det var i går at vi var på forrige kontroll, men jeg trenger kanskje ikke å si noe mer om hvor fort jeg synes tiden går I dag skal vi utnytte godværet og trille bort dit, det er luksus! Håper dere har en fin dag, det er jo lille lørdag allerede og jeg teller dagene til vi får gjester i helgen! Gleder meg! 

37 kommentarer

 1. Mariann

  Hei Caroline
  Anbefaler deg å ta kontakt med NMBU Veterinærhøgskolen, avdeling for reproduksjon ved veterinær Ragnar Thomassen.

  Der kan dere få utført en sædtest av Hugo (for å se antall og kvalitet på svømmerne hans). Og få frosset ned «gullet» hans hvis det er av god kvaliter.

  Da kan dere nærmest bruke så lang tid dere vil med å finne en passende tispe som kan hjelpe til å bringe Hugos gener videre ved hjelp av inseminering. I frossen tilstand holder det seg i årevis.

  Les mer her hvis du er interessert: https://web2.nkk.no/no/tjenester/medlemstjenester/priser/NKKs+s%C3%A6dbank.9UFRnGZz.ips

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk! 🙂

 2. Tror de kloner i Damark. Om du vil legge noen hundre tusen i det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Det blir kanskje å dra den litt langt :p

 3. belt brand

  1. Caroline Berg Eriksen

   It is from Gina Tricot 🙂

 4. Dear Caroline, you and Huga are really since a very long time friends! Having such a friend is simply wonderful. Love your casual look btw <3
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 5. Anikken

  For en fin liten tass :D. Vansklig å vite hva en skal tro på når det gjelder alder og parring av hund. Har holdt på å søkt opp det selv for vi har en GordonSetter på 12 år (!) og han er jo selvsagt verdens fineste ( ) i tillegg til at lynne og personlighet er bare helt herlig . Vi endte opp med å kjøpe en GordonSetter valp nå i september som kan gå sammen med den andre GS`en og Luna (bl. hund på 5 år som selvsagt også er verdens fineste ) og lære /oppdras av de – men, jeg tror at det er helt opp til hunden og eierene om alder på hunder som brukes i parring. – selvsagt i samsvar med hva veterinærer og fagfolk sier , så hvis du vil bruke Hugo i parring hvorfor ikke undersøke om det er ok og bare sette igang ?- 3 hunder er enda bedre enn to ( for jeg regner kanskje med dere vil ha igjen en valp om det hadde blitt noe ) Ha en flott dag videre ! Mvh Anikken

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg skal undersøke litt og eventuelt sette i gang 🙂 Tusen takk, Anikken <3

 6. Hei 🙂 Om jeg har forstått det riktig etter litt snoking, så blir Hugo 11 år i september?
  Hunn-chihuahua bør ikke gå drektig etter at de er stort eldre enn 5 år (det har med belastningen på kroppen å gjøre), men hannen kan teknisk sett avle hele livet, selv om sjansen for at han gjør hunnen drektig går ned jo eldre hannen er. Chihuahuaer lever ganske lenge, så 11 år er ikke så gammel som man skulle tro.

  Men nå er ikke jeg veterinær, så sjekk med veterinæren din for å være sikker. Jeg er derimot bibliotekar, så faktasjekk og søking er det jeg gjør best 😉
  Du kan selv lese om det her, kilden ser ganske troverdig ut: https://www.petchidog.com/breeding-a-chihuahua

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ååå, det er lykke 😀 <3

 7. Har du sluttet med oppskrift onsdag?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt ikke 🙂

 8. Kristin

  Hei Caroline, jeg er veterinærstudent, og tenker at hvis muligheten for å videreføre hans gener faktisk er noe du vurderer, ville jeg kontaktet reproduksjon på Veterinærhøyskolen i Oslo. Der har de god peiling på hva de snakker om, og mulighet til å teste sæd-kvaliteten 🙂
  Det er veldig individuelt fra hund til hund, og sikkert litt forskjell på raser, hvor lenge de har brukbar sæd. I utgangspunktet vil eldre hunder ha dårligere kvalitet, men noen eldre hunder har også overraskende bra kvalitet, og er absolutt mulig å bruke.
  Vi var nettopp og frøs ned prøve fra en hannhund som er 9 år, og det gikk veldig fint, og kvaliteten var bra, men kvaliteten må være vesentlig bedre hvis man ønsker nedfrys, slik at man kan bruke det senere, enn hvis man for eksempel tenker å bruke han «direkte» på en tispe.
  Ville som sagt kontaktet reproduksjon på vet.høyskolen, og hørt litt hva de mente. Da får du jo et litt mer konkret svar, med mange års erfaring og kunnskap som bakgrunn =) Mye lettere det i hvertfall, enn å spørre tilfeldige hundeeiere på nettet 😉
  Lykke til 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så spennende, Kristin! Tusen takk for svar 🙂

 9. isabelle

  Vår yorkie fikk sin 1 valp når hun var 13år (!!) Selvfølgelig uplanlagt! Men det var helt fantastisk, hun ble som en valp på nytt og elsket valpen sin mer enn noe annet, det brakte henne et nytt liv rett og slett. jeg har valpen fortsatt i dag og hun er 4 år, den mest fantastiske! Det er også godt å ha noe igjen etter hun døde, det er en enorm trøst.

  Jeg skjønner når det er tispa som er gammel, men når det er gutt?! Det må da være fullt mulig så lenge tispa er i bra alder :S merkelig..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, så herlig! <3

 10. Malin Celine

  For en fin hund du har Caroline! Skjønner godt at du vil videreføre genene hans, men er så mange hunder uten hjem! Hvorfor ikke heller oppfordre leserne dine om å adoptere hunder? Slik at alle de andre hundene som er like gode som Hugo også kan få noen som er så glad i dem?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å adoptere en hund kan absolutt være en veldig fin ting <3

 11. Hei
  Når en hannhund er et meget godt eksemplar av rasen hender det at de selv av seriøse oppdrettere blir parret i så høy alder. Min valp har en 10 år gammel far. Min forrige hannhund ble far som 12 åring så det er mulig selv om det selvsagt ikke er ideelt.

 12. Jeg synes ikke man skal avle på hunder som ikke oppfyller helsekravene til raseklubben og som ikke har vært på utstilling for en «objektiv» bedømmelse av utseende kontra rasebeskrivelden – uansett alder

  1. Det er jo ikke for sent å dra på utstilling da, ei heller teste 🙂

 13. Fine Hugo 🙂

  Et raskt spørsmål:
  Jeg tror jeg har fått med meg at du bruker linser, men likevel ser jeg at øynene dine er så hvite og fine. Jeg bruker selv linser hver dag, men sliter veldig med at øynene har blitt så røde.. har du noen tips?

  klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har til tider røde øyne selv også, men bruker innimellom noe som heter cleye øyedråper 🙂

 14. Hei!
  Jeg følger deg på snapchat, og legger av og ser at du av og til legger ut video uten lyd. Er dette bevisst eller er det snapchat som fjerner lyden?
  Jeg selv har opplevd at snapchat ikke tar med lyden selv om jeg har den på, og dette er derfor veldig frustrende for det er ikke alltid jeg får filmet samme ting to ganger. Uansett hva jeg gjør med videoen nå, så kommer ikke lyden. Alle mikrofoner har vært på, og det er kun på enkelte videoer den forsvinner! Har du opplevd noe av det samme?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det har hendt meg noen ganger uten at jeg vet hvorfor! Men som regel gjør jeg det med vilje dersom det er noen lyder i bakgrunnen eller noe annet som ikke passer filmen 🙂

 15. Fiine Hugo! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 16. Elisabeth h

  Har en bekjent som driver med chihuahuas/oppdrett, hun sier at om hans kondisjon/hjerte er OK,så er det ingen fast øvre alder, 13-14 år er ingen alder da.

 17. Å ja tenk å kunne få en valp etter han <3 Det er noen ting som er viktig før evt paring, og da tenker jeg ikke på alder, men å dra til veterinær som har autorisasjon på å øyelysing og patella luksasjon test. Det er viktig. Masse lykke til med helsetester og evt paring, hvis alt er helsemessig på plass 🙂 Nyttig lesestoff i denne linken:

  https://www.nchk.no/index.php/avl/avelsetiske-retningslinjer-for-norsk-chihuahuaklubb

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, M! <3

 18. Kristina

  Har nettopp mistet min aller beste venn Lady schæfer blanding, verdens fineste personlighet og hjerte ❤️ Mitt råd er nytt tiden du har med han, for jeg skulle ønske jeg fikk litt tid til. Kom så brått på føler det er en del av meg som mangler og det gjør vondt hver eneste dag. Dette skjedde dessverre 14.feb.. går ikke en dag utenat jeg tenker på henne og tårer.. Lady❤️❤️❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så leit å høre, kjære deg <3 Sender deg en stor klem! Tror det er et savn som aldri vil gå over, men jeg håper du vil finne trøst i en ny hund etter hvert <3

   1. Kristina

    Er utrolig vanskelig …tusen takk for det klem.. nei tror ikke dette vil bli borte man blir så utrolig knyttet og glad i dem.. i hvert fall når de er kjæledyret og blir en del av familien ❤️❤️…. Jeg personlig klarer nok ikke å få meg en ny en. Utolig takknemlig for Lady og alle minnene med henne❤️❤️❤️.. men en ny hund vil jeg nok aldri ha.. Hun var noe spesielt og savnet for vanskelig. Men takk for hyggelig tilbake melding. Klem Kristina

 19. Så fine bilder! <3

 20. Selv om Hugo er bra trenger ikke avkommet hans å bli det! det sies at fordelingen er 10/50/40, 40% rasetrekk, 50% eiers innflytelse (aktivitet, arbeid, mat, oppdragelse) og 10%tilfeldigheter/flaks, så din neste hund kan bli like bra 😉 Vil du at 11 år gamle Hugo skal gjennom masse testing, tømming og stress kun fordi du ønsker å få en hund du i realiteten ikke vet om du får? Det hadde ikke jeg ønska..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det vil jeg helt klart ikke <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *