du må stoppe tiden selv

– sponset stol wallebeck baby & child –  

Naia har allerede blitt over 7 måneder gammel, jeg kan ikke skjønne hvor tiden blir av. Lille vakre! Denne gangen har jeg tenkt mye på at vi kanskje ikke skal ha flere barn og derfor har jeg også vært veldig opptatt av babytiden om mulig enda mer enn jeg var da Nelia kom til verden. Jeg føler at jeg har båret mye mer, bysset mye mer, tatt inn mye mer av babylukten hennes og i det hele tatt vært mer bevisst på at jeg må nyte. Jeg husker nemlig andre alltid sa til meg at jeg måtte nyte tiden med Nelia når hun fortsatt var baby fordi tiden går så fort, men jeg skjønte ikke helt hva de mente. Jeg synes Nelia var nyfødt og baby akkurat lenge nok. Men nå skjønner jeg så altfor godt, for denne gangen har det gått i et skremmende tempo. Har det virkelig gått 7 måneder allerede? Dagene våre på barselavdelingen kunne like gjerne vært i forrige uke og jeg synes faktisk det gjør litt vondt at jeg ikke kan stoppe tiden. Bare litt. 

Jeg ammer fortsatt og det er en utrolig fin ting, så har jeg i det minste noe av babytiden igjen. Jeg håper de av dere som har mulighet til å amme babyen deres selv setter pris på den tiden det varer. Det er noe med nærheten som skapes i disse øyeblikkene som er så utrolig vakkert. Med Nelia ammet jeg til hun var 9 måneder og det var akkurat passe lenge for oss begge, så for alt jeg vet slutter det snart med Naia også. Det blir veldig rart, men samtidig kjenner jeg at det blir fint å få litt mer frihet tilbake. Noen ganger tar jeg meg selv i å glede meg til det er over, jeg føler meg låst på så mange områder fordi hun ikke vil ha flaske og fordi hun er så avhengig av meg. Så skammer jeg meg så utrolig etterpå, for denne tiden er jo bare en liten prikk i livet mitt, ikke minst en veldig viktig en, og jeg synes jo allerede at det går for fort. 

Jeg tror det blir litt som å gå gravid: det er en så fantastisk tid, men etter en periode blir du bare utålmodig og mettet på hele situasjonen. Litt sånn er det med ammingen også, spesielt fordi hun ikke vil ha noe annet enn meg og at det derfor kan være litt frustrerende til tider. Men så er det jo også et privilegium, så egentlig må jeg bare lene meg tilbake og nyte det som er nå inkludert ammingen. Tiden raser jo fra oss uansett, det er så viktig å ta vare på hver eneste dag. Alt det andre kan vi gjøre senere. 

Jeg vet ikke helt hvor jeg ville med denne teksten, kanskje bare fortelle andre i samme situasjon at det er mulig å føle begge deler: både å ville stoppe tiden og å ville at det skal gå litt fortere. Jeg har uansett bestemt meg for at jeg skal sette pris på hver eneste ammestund fremover, selv om det til tider kan kjennes krevende. At jeg ikke skal stresse rundt det, men virkelig ta vare på tiden. Dette gjelder jo på alle områder i livet i dag – vi må bli flinkere til å stoppe øyeblikkene selv fordi det går så altfor fort. 

 ♥ 

101 kommentarer

 1. Fin jeans! Hvor er den fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra nakd 🙂

 2. Camilla Gudmundson

  Anbefaler du denne stolen? Hvordan er den å sitte i? Jeg vurderer å kjøpe den, men pga avstand så får jeg ikke prøvd den.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er helt nydelig! Og den er like fin til lesestunder som til ammestunder <3

 3. Camilla Gudmundson

  Hva heter krakken og passer den like godt til stolen som krakken som hører til?

 4. Hei,
  Jeg vurderer også denne stolen, men rygghøyden er kun 74cm.. kan jeg spør hvor høy du er?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *