oppskrift-onsdag: sous vide med electrolux

– annonse – 

Da vi pusset opp kjøkkenet her hjemme ble en helt ny ovn fra Electrolux også installert og den er bare helt fantastisk! Dette er en helt ny dampovn med Sous Vide-funksjon som lar deg prøve ut selv de mest utfordrende oppskriftene hjemme og det beste av alt er at det allerede finnes rundt 200 oppskrifter inne i selve ovnen, som ligger klar til å brukes 🙂 Ovnen har altså touch screen og er så enkel å bruke!

Med Sous Vide-funksjonen tilbereder du maten i vakuumpakkede poser på lav temperatur. Maten tilberedes dermed i sin egen kraft og bevarer vitaminer, mineraler og fuktighet. Dette gir en utrolig god smak og tekstur! 

Ovnen angir riktig temperatur, fuktighet og tid i henhold til oppskriften du velger. Et damprengjøringsprogram gjør det enkelt å holde ovnen ren, og ovnen minner deg på når programmet burde brukes 🙂 

I dag har jeg lyst til å dele en av mine absolutte favorittoppskrifter fra ovnen – kylling med lime, curry og chili samt gulrøtter med vanilje og appelsin. Jeg serverte en sellerirotpuré til og det ble skikkelig nammis! 


du trenger 

♥ vakuummaskin ♥ 4 små kyllingbryst – hver på 150 gram ♥ 1 ts. limejuice ♥ 1 ss. olivenolje ♥ 1 ss. soyasaus ♥ 1/2 teskje salt ♥ 1/2 ts. curry ♥ 1 rød chilipepper i skiver ♥ 1/2 bundt frisk koriander ♥ 7 store gulrøtter ♥ 1 vaniljestang skåret på langs ♥ saften + skall av 1/2 appelsin 


slik gjør du

Plasser alle ingrediensene flatt i vakuumposen. Forsegle posen og legg den i ovnen på risten som er beregnet til dette. Etter tilberedningen tar du kyllingbrystene ut av ovnen og skjærer dem i passe skiver før servering. 

Del opp gulrøttene i så tynne skiver som mulig og legg dem i en vakuumpose. Hell over appelsinsaft, skall og legg vaniljestangen oppi posen før du forsegler den. Servers på tallerken når de er klare 🙂 


Resultatet er et så mørt kjøtt at det eneste du vil ønske å gjøre i fremtiden er å vakuumpakke maten din og lage det i denne ovnen! Det er så enkelt, men likevel gir det et helt nydelig resultat 🙂 Anbefaler deg virkelig å prøve matlaging på denne måten dersom du ikke har prøvd det før, og dersom du er glad i å lage mat er det ekstra gøy å ta matlagingen til nye høyder med en så flott ovn – det er enkelt i hverdagen og også enkelt og n-y-d-e-l-i-g når dere har gjester! Jeg var nylig på innspilling med Electrolux hvor vi brukte denne ovnen, og resultatet kan du se HER 🙂 

48 kommentarer

 1. mmmm it seems delicious 🙂

  Miki xx

  littletasteofbeauty.blogspot.it

 2. Har ikke Sous vide funksjon på vår ovn, fra Neff, men en egen dampfunksjon som også gir utrolig deilig resultat. Favorittene hittil er juleribben, lammelår og andebryst. Skulle gjerne prøvd Sous vide, men det får bli en annen gang.

 3. Fin ovn Caroline. Men jeg er generelt skeptisk til mat tilberedt i plast. Dette er ikke en bitchy kommentar altså, bare tror ikke noen foreløpig vet hva plast egn kan gjøre med helsen vår. Vi lever jo i en plasbastert verden, men om noen år vil nok plast forhåpentligvis forsvinne mer og mer.

 4. Det blir sikkert god mat,og man bevarer nok mineraler og vitaminer bedre på den måten. Men er skeptisk til å spise mat som er oppvarmet i plast. Var på foredrag med en amerikansk lege som advarte mot å spise mat oppvarmet i plast pga av kreft fremkallende stoffer. Mulig det er forskjell på plast.

 5. Kristine

  Nam! Det så skikkelig godt ut! 🙂 Jeg synes det er veldig interessant å få se hva andre spiser i hverdagen for å få inspirasjon til ulike oppskrifter selv! 🙂 Kunne det vært en idé å laget et innlegg eller en video der du viser hva du spiser i løpet av en dag? Fra frokost, lunsj, middag, snacks og/eller dessert? Hadde vært gøy å få et innblikk i hva du spiser hver dag som er lavkarbo (såvidt jeg vet gjør du fortsatt det?). Jeg følger med på en del youtubere som gjør nettopp dette og jeg synes det er veldig inspirerende! 😀

 6. Det ser og høres helt nydelig ut! 🙂

 7. Olimpia

  Hei. Hvor lang tid hadde du den i ovnen og hvilken temperatur? må snart se til å ta i bruk ovnen min også:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi fulgte bare oppskriften som er lagt inn 🙂 Jeg tror det er 30 minutt på 90 grader.

 8. Disse vakumposene, kan de brukes flere ganger eller må man kjøpe nye?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du kan sikkert vaske og bruke dem noen ganger, om du ønsker det 🙂

 9. Ser lekkert ut, men personlig avstår jeg fra alle typer kjøtt på grunn av helse, miljø og dyrevelferd. Jeg er veldig inne på akkurat miljøsporet og så leve så bærekraftig som mulig, så jeg undrer på om det er mulig med gjenbruk på disse vakuumposene? Eller sløses det en stor plastikkpose for hver grønnsak/kjøttbit som skal tilberedes?

 10. Kristin

  Hei!
  Hvor er de to lysestakene fra, med svarte lys i? (Fra et tidligere innlegg). Og hvor kjøper du svarte lys?
  Mvh Kristin

 11. Anne Kristin

  Kjære Caroline. Idag har jeg tatt et stort valg med å følge hjertet og ikke alltid bare fornuften. Etter 20 år innen media og markedsføring begynner jeg nå å jobbe i helse sektoren! Sykepleier utdanning står for tur og det føles så riktig. Følelsen nå er helt ubeskrivelig når valget endelig er tatt. Jeg vil takke deg for inspirasjonen du gir hver dag gjennom å være positiv og å drive med det du elsker å gjøre. Dette har inspirert meg til å følge mine drømmer også, ikke bare gjøre det som andre forventer. Så tusen takk for inspirasjonen, ha en nydelig onsdag med den fine familien din. Ønsker deg alt godt, du virker så snill og god. Klem

 12. Hei :-)

  Hvordan blir dette i forhold til når du steker maten i en liten ildfast form med lokk? Hilsen Lise 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det blir nok ikke det samme :/ Hensikten med vakumpakkingen er å holde på kjøttsaften uansett temperatur, og da hjelper det jo ikke med ildfast form og lokk :/

 13. Caroline

  Hei! Jeg lurer på en ting ang. youtube. Hvordan kan jeg lage egne kategorier på min egen kanal slik du har? Du har jo delt inn filmene dine i «vlog», «fashion», «julekalender» osv. Jeg finner ikke NOE sted hvor jeg gjør dette 😛 Håper du kan ta deg tid til å svare 🙂

  1. Fant ut av det tilslutt, ved å kikke på litt YouTube videoer 🙂

  2. Caroline Berg Eriksen

   Å, så bra du fant ut av det 🙂 Beklager at jeg ikke svarte før!

 14. Må du bruke nye plastposer for hver rett / ingrediens du skal lage? I så fall blir det vel skummelt mye plast

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det må du 🙂

   1. Vi har tilsvarende ovn fra Siemens, og har brukt denne funksjonen noen ganger. Ja visst blir det godt, men er så enig med flere som skriver over her. Synes bruken av plast er ille. Våre kan ikke brukes gjentatte ganger, så det blir bruk og kast dessverre 🙁 det synes jeg man skal inngå så langt det lar seg gjøre. Generelt alt for mye plast på jorda vår….

   2. Huff ikke så miljøvennlig da:(

 15. Så fristende oppskrift;-) Jeg har separat soud vide ovn, hvilken temperatur hadde du her, og hvor lenge?

 16. S.Helene

  Blir sikkert godt men jeg er ikke særlig positiv til plast… det er alt for mye plastbruk i dag, alle burde ta ansvar for å kutte mest mulig ned på dette! Håper du Caroline kan være et godt eksempel og kutte ned på din plastbruk 🙂 Du har veldig stor påvirkningskraft vet du.. Vil også i samme sleng tipse om http://www.ecofoodwrap.com som lager miljøvennlig og gjenbrukbare foodwrappings/matpakkeinnpakking laget av bomull innsatt med bivoks. Kule mønster har de også, morro for voksne og ungene;) Ellers vil jeg bare si at dere har fått det kjempefint i huset deres! Dere er så flinke, imponert over energien deres. Ha en nydelig kveld 🙂

 17. Hei

  Jeg digger bloggen din og deg, og du gir meg masse inspo 🙂

  MEN jeg har et spörsmäl – som jeg har stusset over lengre tid. Dette er ikke for ä väre frekk, men rett og slett fordi jeg synes det er skikkelig skikkelig rart: du virker som en som har full peiling pä alt, og som alltid gjör skikkelig research. Du spiser sunt, trener, etc. MEN – hvorfor i alle dager spiser du da kylling? Og ikke minst: hvorfor varmer du mat i PLAST???? (Jeg er verken veggis-freak eller miljö-forkjemper, men jeg vet bare at all den medisinen kyllinger fär i seg, hvordan de lever, bakterierisiko, etc. og tanken pä at maten min skulle ligge i varm plast – gjör meg skikkelige uvel).

 18. Sikkert smakfullt og mørt, men ufattelig sløs og forbruk av plast, selv om posene sikkert kan skylles og brukes igjen.
  Noen hevder at all plast some noen ganger er blitt laget fortsatt eksisterer. Tankevekker!
  Som en annen skrev, dette er ikke ment som en bitchy kommentar til deg direkte, men sånn generelt.
  Kanskje det finnes former man kan bruke istedet? Av glass eller keramikk? Verdt å sjekke ut om en ønsker seg en slik ovn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det finnes nok ikke former av glass eller keramikk som kan brukes til å vakumere :/

 19. Spørsmål om de nye flisene over benken, som er fine, men er det meningen de skal være å usynkrone på nederste rad?
  Eller ser det bare sånn ut fordi bildet er tatt fra siden e.l?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en hylle, de er ikke asynkrone 🙂

 20. Frister ikke da jeg unngår å bruke plast. Maten så god ut da )

 21. Det tar matlaging til helt nye høyder , klarer ikke glemme et måltid vi spiste med indrefilet av okse som var tilbredt sou vide!! Helt fantastisk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy å høre! Skjønner hva du mener, det blir helt amazing 🙂

 22. Kan du si hvor den grå gyngelenestolen er fra som sees såvidt i et bilde på snap som naia er med i?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra wallebeck 🙂

 23. Bruke plastposer for hver eneste rett du lager?? Kan ikke være mulig? Er d noe bra da? Og hva med gleden av å lage mat!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå skjønte jeg ikke helt hva du mente? Du lager jo maten på samme måte som ellers, men i stedet for å legge det i f.eks en ildfast form, så legger du det i posen og vakumerer den 🙂 Du må jo fortsatt gjøre alt klart på samme måte som ellers.

 24. Kan du ha alle middagsingrediensene inni ovnen samtidig og like lenge? Eller stekte du feks kyllingen lengre enn gulrøttene? Er det ikke litt tungvint å lese oppskrift på stekeovnen? Har ovnen vanlig stekefunksjon også? Slipper man å bruke smør/olje til stekingen?Kjenner ingen som har slik ovn, men hadde vært spennende å smakt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kyllingen var 10 min. kortere enn gulrøttene ca. 🙂 Synes ikke det er tungvint å lese på ovnen, men det hadde vært mer ideelt om den var plassert høyere 🙂 Den har vanlig stekefunksjon også! Du trenger ikke å bruke olje eller smør, men det anbefales å lage en slags marinade til kjøttet / fisken 🙂

   1. Er det bare jeg som får litt Fjordland-følelse av mat i vakuumpose? 😛

   2. Caroline Berg Eriksen

    Fjordland bruker det samme prinsippet, bare at deres mat allerede er varmet opp på forhånd 🙂

 25. Ragnhild

  Et lite tips; stek kyllingfileten oi panna på begge sider etter den er ferdig. Synes det gir en bedre smak. Jeg har en stor dyr sous vide-maskin stående i garasjen ;), blr kanskje prøve den en dag igjen. Det medt geniale er at man kan stille inn ønsket kjernetemperatur på en biff feks, så kan den bare ligge dr hele dagen helt til man er tilbake fra jobb så er middagen ferdig (Steker også biffen noen sekunder i panna for smaken sin skyld)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det gjorde vi! Jeg glemte bare å skrive det 🙂 Å, genialt! Blir så gode smaker 🙂

 26. Er dette en sånn type plast jeg har hørt er i f.eks. camelback flaskene som ikke skal skille ut farlige miljøstoffer i mat og vann? I så fall er det vel ikke noe problem å tilberede i plasten?

 27. God morgen, har lest igjennom kommentarene her, ang ovnen og plast,, har bare et spørsmål, blir «innlegg» fra leserne slettet om d IKKE er uhøflig også?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Din kommentar er godkjent? 🙂

 28. Vi har samme ovn, den er helt super Kom gjerne med flere oppskrifter og erfaringer, det er så kjekt med litt ny inspirasjon
  Når det gjelder forbruk av plast syns jeg ikke dette er så ille, bruker ikke det så ofte. Og det å vakuumpakke mat forlenger holdbarheten og gjør at mye mindre mat kastes. Man kan fint tilberede mat i denne ovnen med kun damp også, da behøver man ikke vakuumpakke maten først.

 29. Er litt lei meg fordi du har begynt med sort bakgrunn på oppskrift- og ingrediensbilder. Synes ikke maten fremstår like fristende med det sorte. Oppskriftene har tapt seg litt og jeg pleide like dem så godt. Synes hvitt eller naturlig treverk (som bananbrødoppskriften) er mer delikat og inspirerende.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg ta til meg, Margit! Takk som gir tilbakemelding, er på jakt etter en passende bakgrunn 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *