Carolines bokklubb: påskekrim

– annonse –

Siden sist har jeg lest krim! Dette er en sjanger jeg faktisk er veldig glad i, men som jeg har hatt et opphold fra til fordel for en del romaner som heller har fristet meg – helt til jeg ble gjort oppmerksom på den danske forfatteren Anna Grue og hennes bøker om den skallede detektiv. Den første boken i serien er Dypt å falle og dersom du er glad i sånn passe spenning, en del kontorsladder og litt utradisjonell etterforskning, er dette boken for deg 🙂 

Boken starter utrolig spennende, vi ser det hele fra morderens ståsted og følger denne personens siste timer før h*n begår sitt første mord. Etter dette forlater vi personen og vi får ikke vite hvem det er. Boken går fra jeg-person til en utenforstående som forteller. 

«Om et par timer er jeg morder. Tanken burde skremme meg fra sans og samling, men hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg mer opptatt av at det høyre benet mitt sover …» 

Mordet blir begått er på Lilliana, hun er en ung kvinne som ikke gjør stort vesen ut av seg og er nesten usynlig for veldig mange. Hun blir funnet kvalt i byens mest trendy reklamebyrå og oppklaringen av drapet viser seg å bli ganske innviklet ettersom den avdøde er så godt som anonym. Hun har ikke etternavn, ikke adresse og ikke personnummer. Selv ikke Lillianas arbeidsgiver mener at hun kjenner henne, og det er heller ingen som gir tegn til å savne henne. Noen dager etter drapet på Lilliana, blir enda en kvinne funnet myrdet. Hun er også like anonym som Lilliana, men dødsårsaken er en helt annen. Ved et tilfelle blandes Dan Sommerdahl inn i etterforskningen, han er bestekompis til byens politietterforsker og jobbet tidligere i reklamebyrået hvor Lilliana ble funnet død. Sommerdahl har vært sykemeldt fra jobben i lang tid og er det fortsatt på grunn av depresjon, men etterforskningen og hans rolle i det hele skal vise seg å fungere som en god terapi for ham. Han trekkes altså inn i etterforskningen og viser seg å være både kjapp og kreativ, og finner løsninger og kombinasjoner som gjør at han hele tiden befinner seg et hestehode foran politiet. 

Det jeg virkelig liker med boken er at du blir så godt kjent med personene i den. Du skraper liksom ikke bare på overflaten, men blir virkelig kjent med dem. De er så godt skildret! Ikke bare Dan som kan sies å være hovedpersonen, men også alle de andre som har en rolle i boken. Dette får meg til å ville lese mer og ville vite enda mer om de som er med i den, og jeg gleder meg allerede til å kaste meg over bok nummer to i samme serie. Jeg håper å få lyttet en del til den allerede i løpet av dagen i dag, for denne boken ble jeg ferdig med i går mens jeg sto på badet 🙂 

Lytt til krim i påsken du også, da vel? Denne boken er verdt tiden din og du kan lytte gratis hos Storytel HER. 30 dager uten å betale 🙂 Elsker virkelig denne appen! 

29 kommentarer

 1. Hvor har du kjøpt strikkegenseren? Link?

 2. Reklame på helligdag ? Du kommer sikkert ikke til å godkjenne. Du godkjente ikke kommentaren min om spm rundt sminkebruken din. Spesielt at det treffer deg såpass hardt at du ikke godkjenner kommentar om du bruker mye sminke grunnet bloggen mtp siden du er på påskeferie og på fjellet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Reklame på helligdager har jeg ganske ofte (søndag), det er ikke noe uvanlig. Skjærtorsdag er heller ingen reklamefri dag, selv om det er en helligdag. Du kan lese mer om reklamefrie helligdager her: http://www.tv2.no/a/3468757/

   Som du ser så er det kun langfredag og 1. påskedag dette gjelder, ikke skjærtorsdag. Blogg (og mange andre) er uansett ikke underlagt kringkastingsloven, og kan derfor reklamere på disse dagene.

   Kommentaren du sikter til er godkjent, og har vært det en god stund. Du kan se den her: http://www.carolinebergeriksen.no/2017/04/12/vi-lager-paske/comment-page-1/#comment-546651

   1. Ok takk.
    Hva med å svare på den kommentaren ?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg liker å sminke meg, om det er det du lurer på 🙂

  2. Elisabeth h

   Hvis du hadde giddet å sjekke selv, både på nettet generelt og på Carolines innlegg-svar tidligere i uken, ville du visst at dette reklameforbudet for det første ikke gjelder blogger, og for det andre at det ikke gjelder annet enn noen få dager i året, deriblant langfredag og 1.påskedag. Men det er vel viktigere å angripe Caroline enn å sjekke fakta.

  3. INA. Kanskje du skulle gå litt i deg selv og se hvordan du kommenterer. Ikke mye hyggelig eller konstruktivt. Og før du kommer med anklagelser så sjekk ut hva som er lov og ikke lov i forhold til reklame f.eks. Ellers får du ha en fin påske

 3. Seff gjer du det. Den gir jo peng i kassa så det monner.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Linni 🙂

   Nei, det er ikke derfor 🙂 Storytel har jeg brukt og anbefalt på bloggen lenge før jeg inngikk et samarbeid med dem. Appen er kjempegod, og jeg kan oppriktig si at jeg elsker den, for det gjør jeg 🙂

 4. Jeanette

  Hei Caroline

  Jeg leser ikke så ofte kommentarene på innleggene dine, men noen ganger titter jeg innom. Jeg har aldri heller selv kommentert. Men nå må jeg bare.

  Smink deg om du vil:)
  Gjør som du vil, jeg regner med du har full kontroll på hva som er riktig og ikke riktig ift reklamer mm.:)

  Jeg liker bloggen din, den er lett blandet, koselig og jeg har i det siste fått inspirasjon til litt små oppussing hjemme:)
  Og oppskriftene dine prøves en gang i blant:)

  God påske:)

 5. Hei Caroline. Du må lese boken Hypnotisøren av skribent Kefler. Fantastisk bra og spennende bok.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kepler er veldig bra, har lest alle bøkene deres 🙂 venter på den nye!

 6. Jeg også elsker Storytel. Som småbarnsmor er det vanskelig å få tid til å sitte ned med en bok. Har alltid elsket å lese, så dette har virkelig vært et savn. Nå hører jeg på lydbøker i bilen, når jeg lager mat, bretter klær osv. Siden jeg begynte å abonnere på Storytel i August har jeg i snitt hørt på en lydbok i uka. Føler jeg virkelig får mye for pengene. Utrolig praktisk å ha bøkene tilgjengelig på telefon i stedet på CD/mp3.

 7. Jeg personlig kjøper (så og si) aldri noe som helst uansett hvem eller hva som reklamerer for det. Samtidig vet jeg at alle bloggere som har bloggen som levebrød må få inn penger på noe vis, og da er det jo helt opplagt at det må annonseres for. Det har jo vært annonsert for påskevarer i alle andre (sosiale) media, og at det også er reklame her er jo helt forventet. Ikke trenger man å klikke inn på annonselenker, og uinterresante poster kan man jo scrolle seg forbi. Poenget mitt er: vi går frivillig inn hit og leser og vet at innleggene fra tid til annen vil inneholde reklame. Da går det jo an å la være å lese reklameposten feks? Reklame er det overalt, jeg lar meg ikke påvirke, men liker allikevel bloggen. Personlig tenkte jeg heller ikke på at det var en reklamepost på skjærtorsdag. God påske ønskes dere alle 😀

 8. Jeg å elsker storytel!!! Har blitt helt hekta… Både jeg å kidsa ☺️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Love it! Aldri lest så mye bøker, jeg 🙂

   1. Du leser jo ikke. Du lytter

   2. Caroline Berg Eriksen
 9. Jeg lurer på kjøkkenreklamen du er med i. Hvordan klarer du å lage mat i puffermer uten å grise?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt uproblematisk 🙂

 10. Hvor er de flotte fjellstøvlene på bildet fra?! God påske, flotte deg!

 11. Solveig

  Har du lest Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole? Slår alle i sin sjanger spør du meg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, alle sammen 🙂 mankell er også veldig bra :O

   1. Lette akkurat etter Harry Hole på storytel men finner dem bare på svensk 🙁 så blir nok fortsatt biblioteket på meg 🙁 (ikke at det er din feil altså :=) God påske 🙂

 12. Takk for tipset om De syv søstre-serien 🙂 den er helt fantastisk bra! Gleder meg til neste bok!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gleder meg til nummer tre kommer! Så gode bøker 🙂 god påske <3

 13. Kristine Tønnevold Davidsen

  Jeg elsker Storytel Caroline og synes det er veldig gøy at du også liker det!!!
  Akkurat nå hører jeg en krim av Eystein Hansen, Brennemerket. Anbefaler deg å høre de 5 krimmene hans om du ikke har lest eller hørt de før!!!
  Og jeg skal høre den du skriver om her og se hva annet som er av forfatteren!!
  Fortsatt god påske til deg og dine Caroline!!!

 14. HVOR er de skoene fra ? Må ha !! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *