f*ck janteloven

– the P E R F E C T bracelet – 

Det perfekte armbåndet fikk jeg i bursdagsgave fra venner som kjenner meg veldig godt ♥ 


Jeg synes det er så ufattelig trist hvordan enkelte mennesker føler et så sterkt behov for å trykke andre ned, og jeg mener at her i Norge er det virkelig ekstremt. Gårsdagen er bare et eksempel: jeg publiserte et innlegg som åpenbart var en annonse i 21-tiden, om SB12. Merker det øverst som jeg alltid gjør, linker til innlegget på facebooksiden min, som jeg alltid gjør, og merker det også der. Når jeg selv går inn på bloggen min oppdager jeg at bildene i akkurat dette innlegget plutselig er mye smalere enn de skal være, de er like smale som formatet til youtube-filmen jeg la ut tidligere på dagen, men da jeg blar meg nedover, er de tidligere innlegge som de skal være: altså med store, fine bilder. Jeg tar kontakt med support hos United Influencers og etter noen timer får jeg beskjed om at det er fikset og formatet i innlegget er som det skal. Flott, tenker jeg. Så tikker det plutselig inn en spydig kommentar om hvor vittig det er at vedkommende trodde jeg var oppegående nok til å merke et innlegg korrekt. Jeg skjønte ingenting, men ble helt kvalm inni meg. Hva var det nå jeg hadde gjort galt? Jeg sjekker innlegget og ser at annonsemerkingen er borte. Men hadde det ikke vært mulig å si ifra på en ordentlig måte? Eller spurt på en ordentlig måte om noe hadde hendt eller om jeg hadde glemt meg bort? For dette er åpenbart noe som har hendt mens support hos United Influencers har forsøkt å fikse innlegget mitt med problemet som jeg rapporterte inn. Dersom vedkommende hadde tatt en titt på facebooksiden min, så ville h*n ha sett at innlegget var merket der – både i selve innlegget og som annonse under linken. Deler av selve innlegget kommer nemlig opp når det postes der, så da er det jo enkelt å se at det har vært merket korrekt fra publiseringen tok sted.

Hvorfor må vedkommende være så utrolig nedlatende og frekk, hvorfor går det ikke an spørre på en skikkelig måte? For hvorfor i alle dager skulle jeg la være å merke et innlegg som så innlysende er annonse? Håhåhå, tenker Caroline. Nå skal jeg lure leserne mine til å tro at dette innlegget med SB12 IKKE er reklame. Håhå… Nei. Jeg tror ikke det. Så her har altså vedkommende sittet og ventet, og når h*n ENDELIG ser en glipp, så gnir h*n seg i hendene over at h*n endelig fant noe å ta meg på? Og dette er bare en bagatell, men likevel er det slik for meg hver eneste dag. Feil letes etter, bilder studeres og ikke minst tekstene mine gjennomgår korrektur og lesing mellom linjene hos enkelte mennesker. For hva er det jeg egentlig mener med teksten min? Eller det jeg sa på snapchat? Jeg blir helt kvalm. Her gjelder det å finne noe som kan gi næring til vedkommende resten av dagen og helst hele uken. Å, Caroline gjør en feil! Halleluja, dagen er reddet! Hva FEILER det folk? Jeg har gjort mine feil og ja, jeg kan fortsatt gjøre feil. Jeg er bare et menneske. Men for Guds skyld, går det an å si ifra på en skikkelig måte når noe virker rart eller kan misforståes? 

Er det noe jeg skal lære jentene mine, så er det å respektere sine medmennesker, unne andre suksess, ikke dømme og å være sterke. Å ha troen på seg selv, vite hva de har lyst til og ha klare visjoner og mål uten så mye som å tenke på hva andre måtte synes og mene. For ja. Folk vil tråkke på deg, dra deg ned og være stygge uansett hva du forsøker å oppnå. De lusker rundt hvert hjørne, står parat til å hive seg over deg, pirker og peller til de finner et eller annet for å sette deg tilbake. De vil rive deg ned, forsøke å plukke deg fra hverandre. Men du skal alltid reise deg igjen. Børste av deg støvet, plukke opp bitene og gå videre. Du vet hvem du er og hvor du kommer fra. Aldri gi deg. Aldri. Du er bra nok og du kan klare alt i verden så lenge du bare holder hodet hevet og har troen på deg selv. Fuck janteloven. Stikk deg ut av mengden, vis deg frem, gjør det du er god på og kjemp for det du vil oppnå – samme hva det måtte være. Vær bevisst dine feil og mangler. Bli bedre. For akkurat DET er kanskje det beste du kan gjøre for å gi en finger til janteloven som så til de grader herjer i dette landet. Fuck janteloven. 


Takk for dette fantastiske armbåndet. Jeg tror aldri at jeg skal ta det av meg. 

247 kommentarer

 1. Jeg velger å syntes synd på slike mennesker, håper de får den hjelpen og veiledningen de trenger for å komme seg opp av dritten de sitter i. Stå på 🙂

 2. Selvom jeg ikke eier no blogg (riktig enda) blir jeg LIKEVEL så jævlig irritert over at enkelte mennesker (slik du skrev) MÅ absolutt finne «feil» i ALT. Jeg trur ikke de klikker seg på bloggen din for å lese innleggene dine, men heller » Hmm, la oss sjekke bloggen til Caroline for å se hva faen hun har gjort «feil» nå da.. hmmmm Håper så veldig på at det er noe jeg kan kommentere på, vise hvor kul jeg er ved å skrive en nedlatende og frekk kommentar, så kan andre folk joine, blir en tråd nedover med både enige og uenige folk og så kan jeg få ut min depresjon og dårlig selvtillit ved å være enda frekkere. » ( FORDI VI ER SÅ JÆVLA PERFEKTE SELV )

  Være så snill, jeg vet at det er flest voksne kvinner som leser bloggen til Caroline, det passer dere absolutt ikke.
  Gjør det til en vane å bli glad på andres vegne. Finn det positive selv ut av det negative. Dette er verden vi alle må prøve å overleve med respekt til andre mennesker. Det koster ingen ting.

  For folk som sier at Caroline viser en litt for ‘Glamworld’ på bloggen. Hun viser ikke rot rundt om kring, eller at jentene hennes alltid ser så perfekte ut, HVA SÅ ? Det er henne som mor, og det er slik jeg ønsker å bli som mor også. Hun har selv nevnt hun liker at det skal se rent ut på bilder, lyst og vakkert. Vi skal få inspirasjon av henne. Den første grunnen til at jeg besøker bloggen hennes ER fordi bildene hennes gjør meg GLAD.
  Dere kan jo følge med på snappen hennes. Hun viser jo nærmest alt der.. Flyttekaos, støv, rom som ikke er ferdig osv. Ta så skjerp dere.

 3. Hei.

  Dine tanker om janteloven og hva du vil lære jentene dine er jeg selvfølgelig enig i og jeg syns ikke det er riktig at du blir utsatt for netthets og heksejakt fra KG ++. Men, jeg syns sammenhengen du setter dette inn i blir helt feil. Du kan rett og slett ikke si «puslete sponsede ting» og lignende for det er helt irrelevant. Om du har fått sponset en tannbørste til 20kr eller maling til 5000 kr så skal alt merkes, og som lesere så må vi få vite det her for å ha troverdighet til deg. Og selvfølgelig skal det merkes i alle kanaler – jeg er innom bloggen daglig men følger deg ikke på Facebook eller Snapchat. Og hvis du da er redd for at det blir overmerking eller spam eller hva som helst så må du nesten kjøpe mere ting selv – for som leser så har vi rett til å vite alle kommersielle interessenter som har noe med bloggen å gjøre.

  Mvh Andrea

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jeg helt enig i, Andrea. Men reaksjonene og handlingen til disse menneskene står ikke i stil med det de kritiserer. Det vitner om at saken i seg selv ikke er så viktig for dem, det handler mer om hvem som gjør det. Og da snakker jeg ikke kun om meg.

   Men uansett handler ikke dette kun om sponsing og merking av reklame. Det handler om så utrolig mye mer, og janteloven spiller definitivt en stor, stor rolle.

 4. AMEN.
  Herregud så bra skrevet. Helt enig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *