f*ck janteloven

– the P E R F E C T bracelet – 

Det perfekte armbåndet fikk jeg i bursdagsgave fra venner som kjenner meg veldig godt ♥ 


Jeg synes det er så ufattelig trist hvordan enkelte mennesker føler et så sterkt behov for å trykke andre ned, og jeg mener at her i Norge er det virkelig ekstremt. Gårsdagen er bare et eksempel: jeg publiserte et innlegg som åpenbart var en annonse i 21-tiden, om SB12. Merker det øverst som jeg alltid gjør, linker til innlegget på facebooksiden min, som jeg alltid gjør, og merker det også der. Når jeg selv går inn på bloggen min oppdager jeg at bildene i akkurat dette innlegget plutselig er mye smalere enn de skal være, de er like smale som formatet til youtube-filmen jeg la ut tidligere på dagen, men da jeg blar meg nedover, er de tidligere innlegge som de skal være: altså med store, fine bilder. Jeg tar kontakt med support hos United Influencers og etter noen timer får jeg beskjed om at det er fikset og formatet i innlegget er som det skal. Flott, tenker jeg. Så tikker det plutselig inn en spydig kommentar om hvor vittig det er at vedkommende trodde jeg var oppegående nok til å merke et innlegg korrekt. Jeg skjønte ingenting, men ble helt kvalm inni meg. Hva var det nå jeg hadde gjort galt? Jeg sjekker innlegget og ser at annonsemerkingen er borte. Men hadde det ikke vært mulig å si ifra på en ordentlig måte? Eller spurt på en ordentlig måte om noe hadde hendt eller om jeg hadde glemt meg bort? For dette er åpenbart noe som har hendt mens support hos United Influencers har forsøkt å fikse innlegget mitt med problemet som jeg rapporterte inn. Dersom vedkommende hadde tatt en titt på facebooksiden min, så ville h*n ha sett at innlegget var merket der – både i selve innlegget og som annonse under linken. Deler av selve innlegget kommer nemlig opp når det postes der, så da er det jo enkelt å se at det har vært merket korrekt fra publiseringen tok sted.

Hvorfor må vedkommende være så utrolig nedlatende og frekk, hvorfor går det ikke an spørre på en skikkelig måte? For hvorfor i alle dager skulle jeg la være å merke et innlegg som så innlysende er annonse? Håhåhå, tenker Caroline. Nå skal jeg lure leserne mine til å tro at dette innlegget med SB12 IKKE er reklame. Håhå… Nei. Jeg tror ikke det. Så her har altså vedkommende sittet og ventet, og når h*n ENDELIG ser en glipp, så gnir h*n seg i hendene over at h*n endelig fant noe å ta meg på? Og dette er bare en bagatell, men likevel er det slik for meg hver eneste dag. Feil letes etter, bilder studeres og ikke minst tekstene mine gjennomgår korrektur og lesing mellom linjene hos enkelte mennesker. For hva er det jeg egentlig mener med teksten min? Eller det jeg sa på snapchat? Jeg blir helt kvalm. Her gjelder det å finne noe som kan gi næring til vedkommende resten av dagen og helst hele uken. Å, Caroline gjør en feil! Halleluja, dagen er reddet! Hva FEILER det folk? Jeg har gjort mine feil og ja, jeg kan fortsatt gjøre feil. Jeg er bare et menneske. Men for Guds skyld, går det an å si ifra på en skikkelig måte når noe virker rart eller kan misforståes? 

Er det noe jeg skal lære jentene mine, så er det å respektere sine medmennesker, unne andre suksess, ikke dømme og å være sterke. Å ha troen på seg selv, vite hva de har lyst til og ha klare visjoner og mål uten så mye som å tenke på hva andre måtte synes og mene. For ja. Folk vil tråkke på deg, dra deg ned og være stygge uansett hva du forsøker å oppnå. De lusker rundt hvert hjørne, står parat til å hive seg over deg, pirker og peller til de finner et eller annet for å sette deg tilbake. De vil rive deg ned, forsøke å plukke deg fra hverandre. Men du skal alltid reise deg igjen. Børste av deg støvet, plukke opp bitene og gå videre. Du vet hvem du er og hvor du kommer fra. Aldri gi deg. Aldri. Du er bra nok og du kan klare alt i verden så lenge du bare holder hodet hevet og har troen på deg selv. Fuck janteloven. Stikk deg ut av mengden, vis deg frem, gjør det du er god på og kjemp for det du vil oppnå – samme hva det måtte være. Vær bevisst dine feil og mangler. Bli bedre. For akkurat DET er kanskje det beste du kan gjøre for å gi en finger til janteloven som så til de grader herjer i dette landet. Fuck janteloven. 


Takk for dette fantastiske armbåndet. Jeg tror aldri at jeg skal ta det av meg. 

247 kommentarer

 1. Hvor er det fra? Armbåndet? Ønsker meg:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet ikke, det var en gave :/

   1. Ann-Mari Nygaard

    Hei Caroline! Armbåndene er fra Santai og kan kjøpes på http://www.santai.no! To knalltøffe damer fra Fredrikstad som satser og jobber hardt! #fuckjanteloven

 2. At folk gidder å legge seg opp i om ting er merket eller ikke osv.. Legger ikke merke til sånne ting jegErre så farlig, finnes færre ting her i livet.

  1. Mener værre, ikke færre. Også glemte jeg punktum da

  2. Caroline Berg Eriksen

   Jeg synes det er greit at man er opptatt av at ting merkes riktig, men det jeg synes er spesielt er at en gruppe mennesker sitter 24/7 og leter etter feil, for så å ende opp med å finne noen puslete sponsede produkter som de mener ikke er riktige merket og så blåse dette opp til helt forferdelig.

 3. Forstår at du føler deg frustrert og må skrive ett innlegg om det. Men at du skriver en kommentar i forrige innlegg med «stakkars mennesker…». Tror det er lurt å ikke være frekk tilbake. Og kommenter på en ordentlig måte tilbake. Når det er sagt er jeg enig at du har lov å reagere..men kanskje på en annen måte.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig :/

 4. Siw Hege

  Hei Caroline,jeg som en godt voksen dame(fra Sarpsborg et’steinkast’fra der dere bor)titter innom bloggen din innimellom og jeg må si jeg er imponert,Dere unge bloggere som klarer å skaffe dere et levebrød på dette,det er jo dere som har’skjønt’det:) Syns dere er flinke til å ‘utnytte’situasjonene som byr seg,og tør å prøve der mange av oss andre bakker ut.Syns dere skal leve å kose dere akkurat som dere vil,du/dere har ingen opplysningsplikt til oss lesere om hva,hvordan,hvorfor dere forvalter deres inntekter som dere gjør.Ingen trøst om at det blir bedre når du blir eldre kan jeg gi deg:( Misunnelsen er større enn unnelsen:( Kos deg nyt livet og alle goder som skulle komme på din vei,det er et ordtak som heter:Man får som fortjent:) Ha en god helg:))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Siw Hege 🙂

 5. Ha,ha, Caroline, du er altfor vellykket til å slippe unna drittkommentarer o.l. 😉 Men skjønner at du blir oppgitt da! Prøv å overse det, i grunnen er det jo synd på folk som bruker så mye tid på å lete etter noe å kritisere hos andre.

 6. Hei Caroline! Her om dagen satt jeg og søkte litt opp på google etter Kari traa ullundertøy. Det poppet da opp flere bilder av deg i et grått ullundertøy-sett med oransje striper som jeg forelsket meg heelt i! Sliter veldig med å finne dette settet, og lurte egentlig bare på om du vet om det fortsatt finnes i butikker, evt på nett?

 7. Veldig bra skrevet, -inspirerende som alltid 🙂

 8. Christine

  Skjønner ikke at folk ikke har bedre ting å gjøre enn å lete etter feil hos andre. Nesten så det er synd på de.
  Heier på deg, og syns du gjør en super jobb på alle sosiale medier. Smiler og ler for meg selv stadig vekk, mens jeg ser på snapchaten din. Synes dere er utrolig morsomme og herlige mennesker:):)

 9. Hei Caroline,
  Vi er så stolte av å se at du bruker armbåndet fra oss.
  Det er flere enn deg som kjenner dette på kroppen.
  «Fuck janteloven» er et av våre mest solgte armbånd i Norge, vi trenger vel ikke så mye mer en det…
  Vi heier på deg:)

  Klem fra Lotte og Mette-Marit

  Dere finner armbåndet her:
  https://santai-webshop-shopify-com.myshopify.com/products/fuck-janteloven-benoticed-armband?variant=40431280134

 10. Hvem bryr seg. Jeg er kun interessert i tekst, bilder, inspirasjon, hyggelig lesing osv osv og jeg elsker at Caroline sin verden alltid er tilnærmet perfekt. ( Jeg er faktisk så smart at jeg skjønner at den er ikke det) Hvor mye du tjener og hva du burde merke og ikke merke er meg revnende likegyldig. Det er ikke jeg som skal ha et oppgjør med skatte etaten.
  Kan vi ikke bare kose oss med bloggen å la Caroline fikse det praktiske. Folk må slutte å bry seg med uvesentligheter. God helg og amen

  1. Amen Mie !!! Så enig – Skatteetaten tar seg av det akkurat som alle oss andre i landet . Utrulig at folk må bry seg her !!!! – Leser bloggen din vær dag Caroline <3 Klem 3 barns jente Mamma.

 11. Marianne T

  Det er så trist og destruktivt med de menneskene som er ute etter å ta deg, Caroline i tillegg til flere andre bloggere. Jeg synes kommentaren til Ingrid Grace var så fin, så jeg må signere den! Du gjør en imponerende jobb med blogginnlegg hver eneste dag. Stå på videre og fortsett å heve deg over de destruktive kommentarene, og fortsett også å si ifra <3

 12. Elisabeth

  Det som forvirrer meg litt og som jeg kanskje savner hos flere bloggere er et tydelig konsept for bloggen…at det er bedre definert hva innleggene skal handle om? Noen bloggere har veldig tydelige grenser på dette, mens andre skriver om alt mulig forskjellig. Har du vurdert å definere noen kategorier, f. eks. trening, sminke, mote, innredning, og så helt holde deg unna andre emner som f.eks. barn, private feiringer, reaksjoner på kommentarer, ferier. Dette var bare eksempler. Du velger selvfølgelig dine egne kategorier basert på hvilke områder du føler du har noe å bidra med (slik som enkelte bloggere bare skriver om baking, som er deres styrke). Med et tydelig konsept er det enkelt å bestemme hva du skal skrive og hva du aldri skal skrive om. Du trenger ikke dekke alt leserne dine etterlyser, og med et konsept du er komfortabel med er det enkelt å droppe enkelte forslag uten dårlig samvittighet.
  Jeg vet ar livsstilsblogg er et konsept, men det er også et enormt ansvar å satse på et så vidt konsept. De færreste kan oppnå en toppblogger’s livsstil, og da kan misunnelsen og frustrasjonen over forskjeller lett komme til overflaten. Det må også være veldig stressende å fokusere på så mye forskjellig.
  Det er ikke tvil om at du jobber veldig hardt, og er flink til mye. Men det kommer også frem at du av og til ikke får nok søvn, at du ikke alltid får tid til ting som er viktige for deg, og at stressnivået er høyt til tider.
  Ta vare på deg selv, her og nå, og vurder et noe snevrere konsept for bloggen enn det du har nå.

 13. Jeg kan ikke fatte hvorfor folk har så mye sinne, så stort behov for å trykke ned, når du uten tvil gjør en enormt god jobb:) Du er rågod på det du gjør, Caroline!! Jeg vet at du er klok nok til å vite nettopp dette, men jeg ville minne deg på det allikevel! De som kommentere dine feil, burde prøve å rose deg:) det føles veldig riktig og hyggelig (anbefaler alle å gjøre det)

  Ha en fin helg!

 14. Linda Nordgård

  Kjære, kjære deg… Vet du hva? Jeg hadde ALDRI klart å stå i de stormene du har vært gjennom med bloggen, og fortsatt holdt koken oppe. Det er sikkert verdens beste jobb mesteparten av tiden, og den gir dere jo en livsstil som ikke kunne vært gjennomført uten, men: Jeg vet ikke om jeg hadde taklet det vanvittige psykiske stresset som må være en del av det hele!

  Og måtte være SÅ på alerten med ALT du poster ift til skrivefeil, merke innlegg på Instagram, Facebook, Snapchat (!) i tillegg til bloggen, og på toppen av det hele tåle konstante bemerkninger på utseendet. Nei, fy fader. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet! Du har sikkert blitt «herdet» i løpet av alle disse årene, men jeg kan jo ikke se for meg at det noen gang kommer til og føles ‘greit’. At du en sjelden gang kommenterer litt spydig tilbake, det synes jeg søren meg må være greit! Selvfølgelig vil det i alle tilfeller være aller mest ‘riktig’ og være profesjonell og saklig – men det er grenser for hva et menneske behøver å finne seg i.

  Kort oppsummert: Uansett hvor hardt det stormer fra bloggpolitiet, kommentarfeltets mørke skyggeside, og forumtrollene så leverer du ALLTID 100% arbeid, og vi er MANGE som tenker det! <3

  Også er det jo ganske morsomt at de aller, aller verste nettrollene faktisk bruker TIMEVIS av dagen sin på å spionere og konspirere rundt alt du driver med. Tenk å gidde og bruke tid på det, når du tilsynelatende misliker en person så sterkt! Også helt gratis, da!

 15. Josefiine

  Dear Caroline, please don`t take it so seriously. Some people are always so rude, because they are just rude and just want to say bad thing`s about you or anyone else. They somehow live to say rude things ad behave bad. I Love just love you blog and it`s always intresting to read about your day, your home design, children, home refubishment… I just love it. Really my morning starts with my favourite bloggers updates and after that I read news.. 🙂 Keep on going dear Caroline. 🙂 🙂

 16. Martine

  Kjære Caroline,
  La meg få ut min frustrasjon en gang for alle. Jeg er ikke typen som ofte kommenterer på blogger, men nå klarer jeg ikke holde det inne lengre. Har fulgt deg i så mange år nå og må si jeg beundrer deg for å holde ut disse patetiske, til tider grusomme bedreviterne som flyr rundt fra blogger til blogger bare for å spy ut (unnskyld ordvalg..) DRITT på nettet. Som alltid skal ha noe eller noen å rakke ned på. «Hvorfor kan h*n ikke si fra på en ordentlig måte?» sier du, hvorfor i He…. må de si noe i det hele tatt sier nå jeg! Voksne mennesker som liksom skal lære barna sine at de skal være høflige og snille, ikke mobbe andre og behandle alle medmennesker med respekt. Hvorfor sitter de samme menneskene med telefonen trykt opp i ansiktet og leter etter feil hos andre? Jeg kan ikke fatte hvorfor mennesker må være så stolte at de ikke kan unne andre suksess. Det kunne virkelig aldri falt meg inn og bry meg om at et innlegg ikke er merket annonse. Hva med å lese innholdet å heller tenke «wow så mye kule effekter hun hadde i bursdagen sin, jeg må huske å lagre nettstedet slik at jeg kan finne det igjen til jeg skal feire bursdag». Jeg er faktisk bare 22år, følger deg på alle sosiale medier og er innom bloggen din flere gang for dag. Jeg finner så mye innspirasjon i deg, det du gjør og det du står for. Å følge med hussalg, huskjøp, oppussing, utvikling til jentene, tips osv. gir meg så mye. Såå morsomt å følge med på youtube-videoene som du legger ut. Jeg får bare god energi av å følge deg, og kjenner meg skremt over utviklingen som er med nettroll i 2017. Du kan trøste deg med at mennesker som velger å henge seg opp i små-tull, rakker ned på deg og ikke unner deg suksess har nok sitt å stri med.. at de orker å bruke energi på å skrive dritt er noe jeg aldri kommer til å forstå. Selvom kommentaren min ble lang å noe uoversiktlig håper jeg du ser poenget mitt i den.
  Jeg unner deg all suksess du har og løfter alltid opp mennesker som gjør sin egen greie og er stolt av det. Vær stolt av deg selv Caroline, og aldri la deg knekke av disse nettrollene. Husk at vi er enda flere som heier på deg. Ønsker deg en kjempefin helg med den fine familien din. Stor klem fra meg 🙂 <3

 17. American Reader

  REASONS WHY I READ CAROLINE’S BLOG:
  1. It’s world-class.

  Just saying…..:)

  Heia dere. Leser fra utlandet, har bare kommentert én gang før når jeg leste alt det urettferdige folk skrev om USA etter valget. Blir vel engasjert av det ufine som skrives på nett, haha. So here we go again.. sender bare litt love herfra og sier som mange: for hver som skriver ufint er vi 10 som leser og nyter–uten å skrive. Innleggene, bildene, variasjon på innholdet = verdensklasse. Keep on keeping on. Dere er virkelig dytige.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Thank you <3

 18. Henriette

  Utrolig bra skrevet Caroline og så bra at du tar opp dette:) er så dumt at det har blitt sånn at folk skal dra andre ned. Til og med venner, familie og bekjente drar hverandre ned dessverre men viktig å lære seg å gi blaffen i alle andre og frekke mennesker ikke minst. 🙂

 19. Kristin

  Så bra at du kommer med et motsvar til alle nettrollene der ute. For det er akkurat det de er – troll! Jeg blir stadig vekk sjokkert når jeg leser gjennom kommentarfeltet ditt, og skulle gjerne satt på plass alle og enhver.

  Jeg unner deg all suksess i verden, og vet at det ligger mye jobb bak det du har oppnådd. Om jeg er misunnelig på mye, og skulle ønske at det var jeg som eksempelvis kunne invitere til en så gjennomført bursdagsfest? Så til de grader! Men det gir meg ikke rett til å hakke ned på deg, og det må nettrollene ta innover seg. Vær gjerne misunnelig, men da må man enten jobbe for å oppnå suksess selv, eller akseptere at vi alle er på ulike steder i livet. Jeg kjøper ikke at det ikke er sjalusi som ligger bak mye av dritten du får.

  Stå på videre og fortsett å være den inspirerende bloggeren du er. Vit at du fortjener all den suksessen du jobber hardt for, og gi en god fuck you til alle trollene som mener at du ikke gjør det. God helg fine <3

 20. Kristine

  Må bare si noe til deg Caroline om dette. Jeg tror det er viktig å forstå at du i denne sammenheng blir et objekt og ikke en person. Altså den som blir diskutert på kvinneguiden og i kommentarfeltet er objektet Caroline som driver bloggen. De kjenner jo ikke deg , jeg kjenner ikke deg. Det er ingen av oss som faktisk bare leser bloggen/ følger deg på sosiale medier som faktisk kjenner deg. Derfor håper jeg du klarer å ikke ta slike ting personlig. Du har en jobb der jobb og privat går veldig inn i hverandre. Men det e desto viktigere å skille mellom blogg Caroline og Caroline. Jeg sier ikke at det er greit å holde på sånn som mange gjør og at de skal » ta deg» hele tiden. Men jeg tror ikke dette hadde foregått i den virkelig verden om du skjønner hva jeg mener. Alt dette blir virituelt der det er tomme meninger mot objekt. Jeg har litt større tro på mennesker enn som så. Når noen kjenner deg personlig ville de nok snudd på flisa ganske fort. Misunnelige mennesker vil alltid finnes, men da er det mest synd i de. Om det er sunt å leve såpass mye inni den virituelle verden som dere bloggere gjør tror jeg fort kan bli ganske usunt.. og det må være slitsomt. Det er ikke ment som kritikk, men det er så viktig å skille på seg selv som person og hvem man er på sosiale medier. Det gjelder oss alle, men hos bloggere blir det ekstremt, og man har på en måte en blogg personlighet og en ekte. Men til syvende og sist er jeg enig i at sjalusi og misunnelse er en stygg ting. Det er viktig å unne andre suksess, men det er enda viktigere å fokusere på seg selv og være takknemlig for sitt eget. Så lenge man er ydmyk og takknemlig for sitt eget liv så vil man automatisk unngå å være misunnelig på andre. Selv om jeg f.eks ser at du har mer materialistiske goder enn mange så ser jeg det slik at jeg er minst like heldig. For jeg har det samme som er viktigst for både meg og deg. Nemlig kjærlighet, trygghet, barn, familie og venner. Alt annet betyr så mye mindre. Vi er derfor begge like heldige:). Jeg tror du har hjertet på rette plassen når det kommer til disse verdiene. Og at ingen penger eller sponsorer kan erstatte dette:) stor klem

 21. Det er sikkert kult å si «fuck janteloven», men når det kommer til stykket er janteloven ganske reell. Vi lever heldigvis i et sosialistisk samfunn slik at «du er ikke noe» selv om man tjener godt og er pen. Vi er heldigvis alle likestilte, prest eller fant. Men noen kan nok kjenne på sjalusi likevel, og nyte å påpeke feil de observerer. De som gjør dette er nok de som har det tungt i livet. De har kanskje vansker med å se gjennom skuespillet ditt på bloggen, og tror at noen virkelig lever så perfekt som bildene kan se ut. Da er det lett å bli misunnelig, som du sikkert forstår. Jeg tror det er bedre å være hyggelig mot dem, enn å sparke tilbake.

 22. Dette var voldsomt og litt paranoid innlegg synes nå jeg da. Hvorfor gidder du å blogge hvis det oppleves så ille? Det skjønner jeg ikke helt. Jeg liker det meste med bloggen din, og du kunne laget et lite innlegg om dette, men her synes jeg du ødelegger for deg selv. Jeg gleder meg til andre innlegg enn sånn type som dette.

 23. Jeg tror mange ikke hadde orket å leve slik du gjør og føle seg konstant overvåket. Det kan da ikke være verdt å leve slik og dra med seg familien inn i det. Men det går jo tydeligvis inn på deg. Tror eneste måten å overleve er å ikke lese alle kommentarene. Tror bloggen din hadde vært like populær selv om du droppet å svare på alle kommentarer

 24. Føler kommentarfeltet på blogger og forum på nettet er ungdomsskulen i reprise. Sjalusi, drama og leiting etter feil slik at en kan være førstemann til å sette ut rykte og rette kritikk … kjenner berre at eg er så glad eg er ferdig med den epoken i livet. No Gledar eg meg over andre sin suksess samtidig som eg er med dei i motgang. Det er jo det livet handla om – å backe kvarandre opp og sørge for at alle har det best mulig 🙂 Så kjenne eg at eg blir litt sjokka over dei som har tid til å sitte og studere bloggen med lupe. Korleis rekke dei det? Med jobb, heim og fritidsaktiviter så er eg lykkelig om eg berre rekk og skumme igjennom før eg stuper i seng. Så alle desse som har tid til å granske, eg vil gjerne ha oppskrifta på fleire timar i døgnet 😉 Det er mykje eg les og ser som eg ikkje er einig i, men som mi gamle bestemor seie ; har ein ikkje noko fint å seie – så seie enn det ikkje. Vi er vaksne og skal lære barn og unge om samfunnet om å være medmenneske, kva samfunn skape vi ikkje når vi alltid må kritisere og finne feil? Så tenker du at ungane ikkje plukka opp din kritikk, men jo det gjer dei. Så er dei i gata og leikar og fordi du alltid kommenterar så ropar ungen stolt ut til dei andre «sjekk ho stygge feite dama der a’ sjekk den digre rumpa». Ungen din har ikkje lært seg det sjølv. Ein plass har han hørt det. Heia deg Caroline. Eg har følgt deg sidan før bryllupet og tenker å fortsette med det. God helg ! 🙂

 25. Hi!
  Where can I buy this smal Armband?
  I know, you maybe don’t know it because it was a present. But someone in Germany told me it has a meaning…..to wear this? Mhhhh…..

 26. Menneskene lærer nok aldri, Caroline. Dessverre må jeg si. Jeg vokste fra «sandkassen» for mange år siden. Og det er noe som heter å feie for sin egen dør, før man starter med andres dører! Det er mye annet her i verden en burde sette fingeren på, på en merkbar og konstruktiv måte. Jeg følger bloggen din hver dag. Og du og familien din er nydelige. Dere jobber søren meg også for å få til det dere ønsker. Dere har et «driv» og er flott foreldre. Misunnelse, drittslenging er det nok av. Hev deg over det! Du vet selv hva du er god for. Stå på! Du er en flott jente med sterke og gode meninger. Gi blaffen i de som «er etter deg» Glem dem! Tenk heller på at du er du. Klem fra Jorunn

 27. Vet ikke om det er janteloven vi kan skylde på, heller mer en utrolig dårlig behandling og respekt av andre mennesker. Jobber i butikk, og opplever så mange frekke folk hver uke. Har jobbet i butikk i mange år, å ser at det helt klart bare blir værre og værre. Man må jo bare bite tenna sammen, smile og få ut frustrasjonen på bakrommet senere

 28. Hei Caroline. Jeg elsker bloggen din, og jeg følger deg på Snapchat. Jeg får alltid positiv energi av å se bildene og videoene dine, dere er en kjempefin familie. Jeg har kjøpt 2 ting som du har reklamert for en stund siden, og syns det alltid er kvalitet du står for. Jeg bryr meg heller ikke så mye om du har glemt å merke ting som annonse; det har jo så utrolig lite å si for meg! Jeg pleier ikke å kjøpe alt det jeg ser på bildene dine, selv om jeg liker det meste utrolig godt. Keep up the good work. Jeg kommer til følge med på bloggen din så lenge du har den 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 29. Kan godt være det er noen andre som har sagt det også (har ikke lest gjennom kommentatene), men jeg tror det bunner i ren skjær musunnelse når folk tar deg på sånne ting. Du har liksom alt, du er vakker, tynn med tidenes flotteste familie, du har god råd, flott hus, luksuriøse ferier osv osv. Jeg tror det gjør at noen synes det føles veldig godt å kunne ta deg på noe for at de selv skal kunne si «men hun er nå sleip som ikke merker bildene sine da. JEG er i det minste ikke sleip.» Også letter de dermed litt på sin egen misunnelse. Fortsett som du gjør og ignorer det der (selv om jeg skjønner at det ikke er lett). Det vil alltid finnes noen smålige mennesker.

 30. Det er lett å være rebell i kjellerleiligheten sin. Når en ikke lykkes selv, må en prøve å trykke ned andre. Jeg ser alltid på stygge kommentarer som svakhetstegn fra personen de kommer fra. Usikkerhet, dårlig selvbilde, må trykke ned andre for å heve seg selv. Ikke rart det er krig i verden, en må klare å glede seg over andres suksess! Og ikke minst klare å glede seg over det en har selv <3

  1. Jeg forstår ikke hvorfor denne kommentaren ble publisert. Den er da ikke det spor bedre enn dem som absolutt skal «ta» Caroline på alt? Også her kunne det ha gått an å skrive på en saklig og respektfull måte. Den typen spekulasjoner om andre synes i hvert fall ikke jeg er noe ok.

 31. Bra innlegg! You go girl! Så noen stygge kommentarer her om dagen og ble så lei meg, for som du skriver så leter folk etter feil som de kan trøste seg på. Det blir helt feil! Du er dyktig, dedikert og utrolig nydelig! Stå på, jeg heier på deg.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Emilie <3

 32. Jeg skjønner hvorfor du føler at enkelte er ute etter å ta deg, fordi du fremstiller jo livet ditt som om det er perfekt. Og de fleste vet at ingen lever det perfekte livet. Og dette skal jo være en livsstilsblogg, men det har jo etterhvert blitt en skryteblogg. Alt fra flat mage til hvor mye klær du har og hvor fint hus du har fått. Det handler ikke om misunnelse eller at enkelte ikke ønsker deg suksess, men det blir i lengden alt for mye selvskryt. Det er det desverre ingen som kler. Så at noen er ute etter «å ta deg» har du i enkelte tilfeller lagt opp til selv. Hver gang du da gjør en feil, blir det på en måte en tilfredstillelse for andre, at perfekte Caroline er visst ikke så perfekt alikevel. Som man reder ligger man er det visst noe som heter…

  1. Caroline Berg Eriksen

   At jeg fremstiller alt perfekt er en myte, for det stemmer på ingen måte. Ta f.eks oppussingen vi har vært igjennom nå, har jeg fremstilt den som perfekt? Nei, det har jeg jo på ingen måte. Jeg skriver ofte at jeg har travle dager og er sliten, det er heller ikke å fremstille ting som perfekt.

   1. Jeg tror ikke det er riktig at folk irriterer seg over deg fordi du fremstiller alt som «perfekt», for det stemmer ikke som du sier. Men jeg tror det vil være mer riktig å si at du nærmest fremstiller deg selv som «perfekt», eller som et uoppnåelig ideal for de fleste. Du er småbarnsmor og karrierekvinne, men forteller at du til tross aldri har latt stress gå utover ungene. Du jobber til du sliter deg ut, men får allikevel tid til å se smashing ut, trene, være supermamma osv. Mens vi andre småbarnsmødre opplever å ikke mestre i mammarollen rett som det er. Vi kan f.eks. være så stresset og sliten at vi blir utolmodig med barna. Begå slike tabber som du aldri ville kunne vedkjenne deg med, som det idealet du er. Og derfor tror jeg av og til at folk kan bli litt småirriterte på deg og bloggen din.

 33. Camilla

  Åhhhh, som jeg digger deg! Du er en fantastisk person og har en nydelig personlighet 🙂
  Ha en super fin helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Camilla 😀

  2. Du har kanskje hatt noen innlegg hvor du har klagd på håpløse håndtverkere, men det går jo selvfølgelig ikke på deg og ditt. I tillegg vil jo mange si at å bli sliten av oppussingen da en i utgangspunktet ikke skal gjør noe selv, er et luksusproblem. Blir sliten av å flytte fra hotell til hotell, eller sitte foran pc’n for å bestille nytt interiør til hele huset.
   At du vil fremstille som om du lever det perfekte livet er ikke akkurat en myte, da dere selv har sagt at dere vil andre ska lese bloggen og drømme seg bort fra «sin normale/hektiske hverdag «…

   1. Caroline Berg Eriksen

    Jeg har «klaget» på mye mer enn de feilene håndverkerne har gjort 😉 Selv om jeg stort sett fokuserer på de positive tingene, og ikke de negative, så fremstiller jeg ikke ting som perfekt, for jeg er alltid åpen om at det er det positive som blir vist og at vi også har de samme utfordringene som de fleste andre har. Hadde jeg fremstilt ting som perfekt så hadde jeg ikke vært åpen om det, da hadde jeg heller sagt at alt var som på bloggen, rosenrødt.

 34. Christi

  Så enig med deg! Du er virkelig et godt forbilde og inspirerer meg hver dag! Du virker så utrolig bra på alle mulige måter og morsom ikkje minst hehe Heier på deg! Blir selv irritert av at folk noen ganger skal uttale seg eller ha meninger om mitt liv! Kan de ikke bare bruke energien sin på seg selv og ting de kan forbedre.. istede for at de skal gå rundt å være sjalu på andre og finne feil.

 35. Dette er helt på siden, men om du skal lage et innlegg om løping/utetrening (som jo hadde passet veldig bra nå, mtp været, hehe), kan du legge ut forslag til løpemusikk? Gjerne legge ut den listen du selv bruker. Husker du gjorde det for en tid tilbake, og fikk masse bra tips av det! Fortsatt fin lørdag 🙂

 36. Silje sykepleier student

  Du er ei veldig reflektert jente! Helt enig – fuck janteloven. Du er veldig tøff og sterk psykisk og dette innlegget inspirerte meg, som mange andre innlegg du legger ut Livet blir så mye enklere og bedre å leve når vi tar vare på hverandre ❤

 37. Susanne

  Til en kommentar tidligere oppe: Selvfølgelig vil hun støtte barna sine uansett hva som skjer. Jeg kjenner jeg blir så provosert at jeg nesten eksploderer over alle de usaklige og usmakelige kommentarene på denne bloggen. Må man virkelig pirke på alt?? Hvor barna dine er, hvem som passer de og alt dette er det vel INGEN som har noe med!! Det er helt utrolig hvor mange misunnelige, frekke og ofte også slemme voksne mennesker som kommenterer på denne bloggen.

  Slutt å les hvis det er så mye som irriterer dere! De aller fleste leser denne bloggen for å bli inspirert, og at Caroline fremstiller livet sitt som perfekt er helt greit. Vi vet alle at det ikke er perfekt held tiden, men vi trenger vell søren ikke å blande oss inn i andres problemer selvom de er kjente?

  Lest bloggen din siden starten Caroline, og jeg HEIER på deg!

 38. Skjønner ikke helt denne rasende forsvarstalen… synes ikke de kommentarene du fikk var så ille jeg da, men…og du kan vel ikke forvente at alle leserne dine er innom facebooken din før de leser et innlegg? Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd det hele var konstruert for å selge armbånd! Haha!

 39. Åh kjære deg, noen mennesker blir syk av å se at andre har det bra… sjalusi tror jeg det heter^^, De er misfornøyde over sin egen situasjon og istede for å ta tak i den og gjøre noe med det så er det lettere for dem å angripe andre for å føle seg bedre, hver gang du får sånn så skal du vite at det er noen som står langt under deg som prøver å trekke deg ned på sitt nivå, ikke gi dem den makten eller tilfredstillelsen. Ikke gidd å svare, du trenger ikke forsvare deg selv, alle vi andre normale tenker ikke sånn om deg og vil deg ikke noe vondt<3 Syns bloggen din er koselig og inspirerende lesning. Jeg har hatt et tøfft liv fullt av motgang, men jeg synes likevel det er godt å se at andre mennesker er lykkelige og har det godt, det kan få meg til å føle meg litt bedre på en "håpløs" og "vond" dag. Fint at du lever drømmen og takk for at du deler den med oss og gir et innblikk<3 Du er faktisk veldig inspirerende og motiverende for følgerne dine<3

 40. Kjedelig at du får stygge kommentarer, men dette er jobben din og når du gjør feil så må man regne med reaksjoner. Uavhengig om det er «systemfeil» eller ikke- det er jo ditt ansvar uansett. Vi opplever alle det på jobb, men det bryr ikke kunden seg om. Kunden ønsker bare å få levert en korrekt vare og sånn er det vel for dine kunder/lesere også.
  Tror en del reagerer for det er ikke første gang det skjer. Synes du/dere virker litt for distre innimellom, og det skjer en del små feil.
  Jeg trodde feks at alt som er og har vært sponset skal merkes, men det stemmer kanskje ikke? (Sponset kjøkken? Da må kjøkkenet merkes på alle innlegg i fremtiden, men det blir jo ikke merket på alle bildene. Reglene er kanskje anderledes?)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo, det er faktisk første gang det skjer på over 4-5 år at et rent reklameinnlegg ikke var merket.

   Alt som er sponset må ikke merkes, det skal merkes i starten, ikke for evig og alltid 🙂

 41. Jeg blir skikkelig provosert av slike kommentarer ! Kjenner jeg blir skikkelig irritert ! Dette må nok være en som ikke leser bloggen din og virkelig ikke kjenner deg gjennom den. Jeg følger bloggen din hver dag og føler jeg på en måte kjenner deg en del gjennom den og det inntrykket jeg får av deg, er at du bare er så omsorgsfull og har en helt herlig personlighet og de siste du ville ha gjort er å såre andre. Jeg elsker bloggen din og synes du bare er helt fantastisk både personligheten din, men også utseendemessig. Det er så dårlig gjort at folk vil ødelegge sånn for andre og lete etter alle detaljer for å på en måte «ta deg», det er så unødvendig !

 42. Kommentaren du fikk burde vært formulert vennligere. Men jeg må si at din reaksjon gjorde mer inntrykk, synes du virker greit paranoid. En slik kommentar fra leser er ikke synonymt med at vedkommende leter etter feil. Feilen din var jo åpenbar. I dette blogginnlegget virker du respektløs selv, og faktisk meget paranoid. Råd til deg er å droppe å analyse negative kommentarer : )

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det ligger nok mer bak enn bare den ene kommentaren, Elisa 🙂 Jeg burde kanskje skrevet om det i innlegget, men det gjorde jeg ikke. Men for å utdype: Det finnes en liten gruppe mennesker som 24/7 sitter og leter etter feil hos bloggere. Ved den minste feil roper de så høyt de kan for å påføre den aktuelle bloggeren negativ omtale. Det handler ikke om sak, det handler nesten utelukkende om person. Nå snakker jeg ikke bare om meg, men om de aller fleste bloggere generelt sett. Det er her janteloven kommer inn.

   1. Du skriver at ikke alt i livet deres er perfekt, og kommer med et eksempel som problemer i oppussingsfasen.. det kan vel knapt kalles et problem. Jeg tror heller leserne lurer på om dere har andre problemer som mange andre har, men det ser det ikke ut til at dere har. Dere er utrolig heldige, du spesielt, så da blir det rart når du kommer med det. Du forstår vel at det er veldig lett å bli misunnelig på deg og alt hva dere har. Med problemer tenker jeg på sykdom i familie, rusproblemer, utroskap, krangling, ekteskapsproblemer, problembarn, psykiske lidelser, økonomiske problemer, avhengighet, arbeidsledighet osv. Når jeg leser bloggen din tenker jeg at alt er så å si perfekt i livet ditt. Det er på en måte en slags dagbok utformet som et glossy magasin du leverer, og det bør derfor representere livet ditt i stor grad. Eller er det flott å lære om hus og interiør 🙂

 43. Hei
  Du har min fulle støtte.
  Hvordan skulle samfunnet vårt ha vært hvis ingen sto på og skaper arbeidsplasser. Enten det er sin egen, lille arbeidsplass eller en for flere?
  Du har lykkes i å ha en blogg som har tusener av lesere, og det skal du være veldig stolt av!! Det er hardt arbeid som ligger bak. Og akkurat det er det nok dessverre ikke alle som skjønner.
  Janteloven har knekt mangt et menneske som har prøvd å få til noe, prøvd å lykkes.
  «Du skal ikke tro du er noe» er også noe som er typisk norsk. Så kan man bare tenke på hvor det kommer fra.
  Stå på med den gode jobben du gjør! Det er tross alt mange flere som liker bloggen din, enn de sure, nedlatende folkene som forsurer andres tilværelse.

 44. Barnehagelæreren

  Hev deg over de stygge kommentarene bruk den envnen du har til å se de positive tingene. Disse menneskene som skriver ufine ting til deg er ikke verdt oppmerksomheten din, lei for at det går inn på deg og sårer deg. Count Your Blessings og fortsett å vær den beste utgaven av deg selv. Heier på deg klem.

  1. Caroline Berg Eriksen

   🙂

 45. Yeah noen enkeltpersoner sitter og blar i blogger med argusøyne som om de fikk betalt for å lete etter feil. Kanskje de burde oppleve litt av det virkelige livet og ikke bare det på dataen? Ikke vet jeg, problemer av dimensjoner må de jo ha. Skjønner godt at du blir frustrert!! Shake it off, du har den beste bloggen i Norge og du fortjener alt du har!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er nesten sånn at jeg håper at de får betalt, for deres egen skyld.

   Tusen takk, Tine 🙂

 46. Stine F.

  Her blir det bare for fristende å sitere Olav H. Hauge, som skrev så vist i dagboken sin: «Har du med folk å gjera, pass alltid på å gjere visse misstag, so dei kan få høve til å retta deg. Ingenting set dei i so godt lag som å få visa at dei er gløggare enn deg.»

  Stå på, Caroline. Du fremstår som veldig reflektert og dyktig i det du gjør.

 47. krissie

  har du lest aksel sandemoses en flyktning krysser sitt spor altså? hva syntes du om den?

 48. Jeg har fulgt bloggen din i mange år og aldri postet noe.
  Synes du er utrolig flink og du står på hele tiden. Synes dere er en flott familie og beundrer hvordan du klarer å være like positiv og blid med tanke på alle disse slemme misunnelige kommentarene inne på din blogg,uansett hva du gjør blir feil i de andres øyne.
  Kan ikke fatte de som sitter bak tastaturet og får seg til å bruke energien på slikt. Beste hadde vært at du kuttet ut at folk kan kommentere. ? Følger flere andre bloggere men du får masse unødvendige negative kommentarer. Hilsen en fra Sarpsborg.

 49. Det triste er er at den kommentaren egentlig er vanvittig mild i forhold til hva mange andre bloggere daglig mottar av kommentarer. Tidlig i 20-årene ønsker jeg gjerne å bli blogger selv, men jeg har i senere år innsett at jeg ikke hadde trivdes som det. Jeg hadde ikke taklet så mye urettferdig motgang.

  Håper du vet at for hver leser som ønsker deg ont, har du 5 lesere som ønsker deg godt. Jeg har fulgt deg fra tiden da dere ble gift, og har alltid sagt at når mange andre bloggere er typisk clickbait tabloid bloggere, så er din blogg et glossy paper magasin. Du gjør en gjennomført jobb, og er suveren i ditt felt.

 50. Vet du hva Caroline? Jeg kunne ikke vært mer enig!! Jeg opplever at folk jeg bryr meg om blir hakket og hetset på nett, fordi de har andre meninger! Jeg er sjokkert over at voksne folk gjemmer seg bak tastatur og pcskjerm for å deive hets av andre og navngi de med ord! Så ja – jeg føler med deg! Fy fader for en utvikling vi går i møte med en holdning blant folk om at det er OK å snakke skitt om andre bak tastatur! For hvem tørr å stå foran ansiktet til noen å si det da? Så kynisk og feig er samfunnet blitt!! Nei stå på du caroline !

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *