squeeze out that creative juice

Jeg har endelig kjøpt meg en ny juicer! Og den er så fin! Jeg fant den på Kitch’n og den har alt jeg ser etter i en juicemaskin: enkel å rengjøre, nydelig design og superlett å bruke! Lite slår et glass frisk juice sammen med kaffekoppen om morgen og jeg har savnet å lage mine egne shots, har jo en stor favoritt i ananas- og chilishot. Juicemaskinen vi hadde før var også grei, men den røk for litt siden, så en ny en har vært veldig etterlengtet. Ååå, gleder meg allerede til å bruke den i morgen tidlig 🙂 Jeg har hatt en juicebok liggende ubrukt veldig lenge også, men da den dukket opp i flyttelasset fikk den fast plass på kjøkkenet og nå skal den bli godt brukt! 


Jeg har lenge lest om juicedetox og er utrolig nysgjerrig på det. Føler på mange måter at det bare er tull og Lars-Kristian ler av meg når jeg prøver å snakke om det. Men jeg lurer på om jeg faktisk skal prøve en 3 dagers detox i fremtiden, bare for å faktisk slå fast om det gir meg økt energi eller ikke. Jeg ser nemlig for meg det helt motsatte! Uansett må jeg nok vente til ammetiden er over, men et slikt eksperiment står uansett på listen min. Så kan jeg fortelle om det her også, hadde blitt gøye innlegg! Kanskje det er noen der ute med erfaring? 

 

Ellers har dagen gått med til trening og jobb og rollen som småbarnsmamma. Jeg skal snart sykle for å hente Nelia i barnehagen, det er jo det beste været om dagen! Naia har også fått kost seg litt i vognen sin i dag, jeg kan ikke skjønne at hun snart blir 7 måneder Bittelille vakre! Eller.. Nå er det jo 3 uker til, men uansett! Vi må ta vare på tiden. Håper dagen deres er fin! Snart helg nå 🙂 

58 kommentarer

 1. You look lovely! Beautiful pictures too

  xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Eva! 🙂

 2. Ei venninne prøvde det, hun fikk ikke ønsket effekt. Var slapp en hel uke i ettertid, og underveis slet hun med sult, energi og en enorm hodepine! Hadde løs mage underveis, og hard mage i ettertid da juicen fjerner fibrene som ligger i fruktkjøttet.
  Pluss at hun var ikke særlig trivelig å være sammen med de dagene..

  Spennende prosjekt, men kanskje ikke en uke du har mye å gjøre..noe du, alltid har? 😉

  Tenker heller det er en fantastisk måte å få i seg mere frukt og kanskje spesielt grønnsaker, som næringsrik søtsugdreper og spennende varianter å kombinere med kullsyrevann i stede for brus 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   AKKURAT sånn føler jeg også at jeg ville blitt! Og smågal fordi jeg bare.. drakk? Er så nysgjerrig på om artiklene stemmer, men det kan jo være individuelt. Vet ikke om jeg kommer til å hoppe i det altså :p

 3. Må si meg enig med LK, hehe. «Ingen detox-kur, i noen form eller utgave, har noensinne vist seg å ha en avgiftende effekt på kroppen» http://pluss.vg.no/2016/01/22/2286/2286_23600941
  Det klarer den heldigvis helt fint selv 🙂 Anbefaler deg å lese denne. Ikke for å være partypooper altså, haha, men – kan jo alltids prøve for moroskyld 🙂 og kroppen har da ikke vondt av litt ekstra juice 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for link! 🙂

 4. Kristine

  Hvor har du kjøpt den nydelige blusen Caroline?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra zara 🙂

   1. har du størrelse s eller xs i den blusen?

 5. Maria Borge

  Jeg mener at juice detox er usunt for kroppen. Det er ikke noe galt med juice i seg selv, men å leve på BARE juice gir ikke kroppen alt den trenger. Du vil omtrent kun få i deg karbohydrater, vitaminer og mineraler, men så godt som ingenting av proteiner og fett. Kroppen trenger alt for å fungere. Selvfølgelig vil du overleve fint uten proteiner og fett i 3 dager, men jeg ser ikke helt poenget når det er mye bedre for kroppen å få i seg alle næringsstoffene 🙂

 6. Veldig fin juicer. Hva kostet den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kostet 1400,- og det var halv pris :O

 7. Silje Brekke

  Hei Caroline.
  Dette er IKKE ment som kritikk i hele tatt, kun et spørsmål. Henter ikke jenta di i barnehagen før nærmere kl 17? Hva sier de ansatte til det? Det er jo den arbeidsdagen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Barnehagen her er åpen til 17, så det er jo meningen at barn kan være der så lenge om det passer sånn 🙂 Når det er sagt, så leverer vi Nelia som regel rundt 10 og henter henne 1530-1600, så i dag var et unntakstilfelle fordi vi ikke rakk før. Dagene er fulle og noen dager går det litt over styr. Da er det jo veldig fint at barnehagen er tilgjengelig 🙂

   1. Da har jo Nelia veldig mye kortere dagen enn de aller fleste barn. Har aldri hørt om noen som leverer så sent (da har barna dratt ut på tur i vår bhg, for øvrig…)

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er rett og slett en «gammel vane» fra da vi bodde i Siljan og hun dro inn da Lars-Kristian hadde trening 🙂 når det er sagt så jobber vi med å snu den trenden, det beste er om hun er der rundt halv ni til frokost 🙂 her drar de gjerne på tur rundt 10 🙂

  2. Rebecca

   Til Silje: De ansatte i barnehagen har ingenting de skulle sagt vedr. hvor lenge barna oppholder seg i barnehagen. Åpningstid er åpningstid, og en betaler godt for plassen sin. Jeg jobber selv i barnehage, så jeg vet hva jeg snakker om. 🙂

  3. Når man leverer og henter barna sine i barnehagen kommer jo helt an på hverdagssituasjonen til hver enkelt familie. Noen (de fleste) har jobber med arbeidstid 8-16 og leverer/henter deretter, andre har kanskje mer fleksibel arbeidstid eller jobber deltid. Her i huset leverer vi også rundt kl 10 de fleste dagene, så lenge vi har mulighet til det og det fungerer for oss er det jo kjempefint. Ungene får en rolig start på dagen hjemme, med god tid til frokost og uten stress og jag. Andre dager har de lyst å dra i barnehagen til frokost der, og da gjør vi selvfølgelig det.
   Skulle bare fram til at vi er mange som leverer «sent», og så lenge det fungerer i forhold til planlagte aktiviteter i barnehagen er det jo ingen problem 😉

 8. Håper hun får kost seg litt utenom vognen også? Ha på utedress og la henne føle gresset, kjenne på løvet osv 🙂

 9. Åh ferskpresset juice er såå godt! Jeg savner også juicemaskinen min som ikke fikk plass i flyttelasset til studiehybelen. Det er bare ikke det samme med juice man kjøpe på butikken, hverken smaksmessig eller når det kommer til næring.

  Hvor er toppen fra? Den var bare supersøt på deg! Og den muggen, den var også fin. Hvor er den fra?
  Gleder meg til å lese om detox-juicing! Spennende!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Zara og muggen er fra h&m home 🙂

 10. Hvor kommer blusen din fra??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra zara 🙂

 11. Tyvärr så ger det dig nog mindre energi! Det finns inget vetenskapligt hälsosamt med att endast dricka juice i flera dagar.. Det innehåller ju extremt mycket socker, och allt för lite fibrer! Dine tarmar och mage mår bäst av att arbeta med fibrer och «fast» mat, inte vätska! Utöver det så innehåller ju en juice väldigt mycket vitaminer, men inte tillräckligt med fetter och protein som kroppen behöver varje dag! Dessutom innehåller det ju som sagt istället höga mängder av socker och kolhydrater, vilket inte är ideellt för kroppens mag och tarm system.

  De allra flesta som gör en juicekur får faktiskt mindre energi, då kroppen inte kan ta till sig för mycket vitaminer, utan de bara upplöses och skickas ut med urinen inom några timmar. Dessutom så innehåller det inte tillräckligt av protein och fetter (lipider). Vissa vitaminer är inte vattenlösliga, utan fettlösliga, och att få en överdos av dem kan faktiskt skada kroppen väldigt mycket, då kroppen inte kan rensa ut dem med urinen med det samma.

  Jättebra idé att dricka mer juice, kanske ett eller ett par glas om dagen, men att ENDAST dricka juice är en ganska farlig, och väldigt dum, trend 😉

  1. Helt enig, Ulrika!
   Du som er gift med en ernæringsfysiolog kan vel ikke la deg lure av den juicetrenden, Caroline?? Hvis man kan litt fysiologi skjønner man at detox er meningsløst og komplett unødvendig :))

 12. Kjerstin

  Hei Carolineidag er jeg så hoppende glad at jeg rett å slett må kommentere hos deg. Har fulgt med på oppussingen hele tiden. Og det er jo blitt så fint. I den forbindelse gikk jeg inn på siden til Eiendom og Hjem. Det var lurt for idag er jeg eier av et fantastisk bord ble helt satt ut…nå er det bare å glede seg. Ha en forsatt fin kveld i det nydelige hjemmet deres. Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Neeeiiii, så innmari gøy 😀 Helt fantastisk! Gratulerer, Kjerstin! 🙂

   Stor klem!

 13. Mulig du vet dette, men kaffe hemmer opptak av c vit, så det kan være lurt å ha litt tid mellom juice og kaffe!

 14. Det er vel fordeler og ulemper med juicedetoxen alt etter hva målet er med den 😉
  Kjøkkenet ble helt nydelig forresten 😀

 15. You look smashing! Hørt veldig forskjellige ting om juice detox, men mange mener at det ikke har noen effekt i det hele tatt… Det er mye sukker og lite for magen å jobbe med;-)

 16. Jeg er veldig glad i juiceren min, eller rettere sagt det å lage egen juice, jeg har nemlig gått lei av det evinnelige renholdet av den som er så kronglete! Tror jeg skal sjekke ut din og se om den er lettere, takk for tips 🙂

 17. Jeg har prøvd sånn juice dette og ble svært positivt overrasket. Følte meg mye mindre oppblåst og kroppen kjentes lettere ut. Slet ikke med mangel på energi og var ikke sulten i løpet av dagene( noe som overrasket meg). Følte også at huden og håret så freshere ut etterpå tror det er veldig ulikt for alle

 18. Du er forsiktig med lavkarbo foran nelia (ved feks å spise pizza osv som inneholder mel selv om du ikke spiser det i utgangspunktet) fordi du føler hun er for liten til å bli forklart hvorfor mamma spiser noe annet (noe jeg er totalt enig i). Allikevel vurderer du juice detoxe, der du kun skal drikke juice i flere dager, hvordan er det noe annerledes? Jeg er oppriktig nysgjerrig, og er ikke ute etter å «ta» deg (om du skjønner, er så dårlig å forklare, beklager det.:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er sant! Så langt har jeg ikke tenkt faktisk. Skjønner godt at du spør om det. Så gjennomtenkt er det rett og slett ikke :p Så hvis jeg skulle prøvd det måtte det blitt mens hun evnt sov hos besteforeldre sine. Men jeg lommer sikkert til å la bære uansett 🙂

 19. Kjersti

  Jeg har også en juicer, men en litt eldre modell enn din. Den blir sjelden brukt for det er noe herk å gjøre den rein etterpå:-/ er den du har kjøpt nå lett å gjøre rein etter bruk?

 20. Cathrine

  Jeg var også nysgjerrig på hvordan kroppen ville reagere på en juicekur, og var sta nok til å gjennomføre en hel uke kun på juice, vann og buljong. Kan absolutt IKKE anbefale det til noen andre, men glad for at jeg gjennomførte så jeg kan basere det på egne erfaringer istedenfor å gjette 🙂

  Jeg fulgte et program med 5×500 ml juice om dagen, 3 grønnsaksjuicer og 2 fruktjuicer.

  Fordeler:
  – Mye god juice, inkludert en som smakte som flytende eplepai!
  – Mye bonuspoeng på grunn av ekstra bonus på frukt og grønt i butikken min 😉

  Ulemper:
  – Svært mange handleturer og mye frukt og grønnsaker som må kjøpes inn for veldig lite juice. Jeg gikk i butikken 5/7 dager på en uke for å få fersk frukt og grønt, kom hjem med to fulle bæreposer hver dag.
  – Lite energi
  – Ofte sulten
  – Massivt kviseutbrudd med dype, vonde kviser. Sannsynligvis på grunn av plutselig høyt inntak av sukker. (Spiser vanligvis lite karbohydrater.) Noen sier at det er kroppens måte å rense avfallsstoffer på og at det skal bli bedre, men nei, huden min er helt grei ellers.
  – Svært mange toalettbesøk på grunn av høyt væskeinntak, og alt som kommer ut er like flytende som det du drikker… (Au au au.)

  Så ja… Nyt heller en juice om dagen eller en gang i blant, og kast ikke bort tiden din på en juicekur, er min anbefaling 🙂

 21. Min datter er utplassert gjennom skolen på Kitchen i Storbyen, og hun fortalte at LK var der i dag. Hun så han var så hyggelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre 😀

 22. Jeg gikk på juicedetox i tre dager. Første dagen gikk overraskende fint, men slet med hodepine og lite energi de to neste. Kan ikke huske å ha merket noe effekt etterpå heller, annet enn at jeg følte meg «ren» der og da! Det var jo en god følelse i seg selv, men jeg fikk ikke noe økt energi. Heller tvert i mot. Men det er nok veldig individuelt, så du kan jo alltids prøve 🙂

 23. Hei Caroline! Bloggen din er så fin! Jeg er veldig interessert i ernæring, og for noen år siden såg jeg en dokumentar son heter «sult som medisin» (som jeg tror fortsatt ligger på NRK nett-tv), den er utrolig inspirerende ift fasting (som en juice-diett er). Anbefaler deg den; den har noen overraskende poenger:) Jeg har selv gjennomført en ti-dagers juice-faste; vanskelig men fikk utrolig mye energi! Kunnskap om blodsukker osv er selvsagt utrolig viktig for å få en ønsket effekt:) Lykke til om du prøver, håper du oppdaterer oss i tilfelle:)

 24. Elisabeth

  Hei.
  Du er alltid så fin på håret. Hva krøller du det med?

 25. Jeg har selv jobbet i Bhg , men er NP selvstendig næringsdrivende.. Dagene i Bhg for ungene blir noen ganger sen morgen, lang dag/kort dag , en fri dag… Når jeg jobbet i Bhg var det ingenting som er normalt hvis du skjønner ! Gjør det som passer dere best!!

 26. Hva hadde du i denne juicen? Ser god ut! Gulrot, ananas, sitron og basilikum?

 27. Hei!

  Hva tenker du at du skal «detoxe» ut av kroppen?

 28. Fine Caroline! 🙂 Du, jeg har gått på utallige juice-detoxer. Man blir ganske slapp første dagen, og det jeg liker minst med det er at jeg som regel ikke orker å trene. Man føler seg fantastisk rett etterpå, huden gløder, øynene gløder og man føler seg lett i kroppen. MEN, man er i dårlig humør under detoxen fordi man naturligvis blir veldig sulten. Gikk litt ned i vekt, men de grammene kom på igjen med en gang og da følte jeg at jeg hadde mistet mye muskler underveis slik at jeg egentlig satt igjen med et dårligere utgangspunkt enn da jeg begynte :/ for de som har mange kilo å ta av kan det sikkert fungere som en kickstart, men du som er perfekt tynn og slank og trent vil mest sannsynlig oppleve at du mister litt muskelmasse :/ PS. Jeg må bare le av alle «politiene» her inne, er ikke måte på hva som skal kritiseres og korrigeres på! Kan ikke folk få lov å gjøre ting som de vil på sin måte og så kan vi alle respektere det? Jeezez altså, at du ikke blir sprø 🙂

 29. Juice detox er bare tull.
  Du som både trener og har høyt aktivitetsnivå ellers med små barn trenger mer enn juice.. Ja, du får i deg en god del næringsstoffer, men hva med fett og proteiner? og det å faktisk spise seg mett, ikke få uggen mage pga bare drikke..

 30. Veronica

  Ser noen har nevnt at kaffe hemmer c-vitaminopptak. Vil legge til dette også; kaffe inneholder garvesyre som binder jernet i maten/drikken og gjør det utilgjengelig for kroppen. Så kan være lurt å drikke juice/spise mat som inneholder mye jern minst én time før eller etter kaffekoppen, man vil jo få mest mulig ut av juicen og maten 🙂 Er særlig viktig dersom man tar jerntilskudd. Samme gjelder krom. Dette vet du jo sikkert, men i tilfelle noen andre leser i kommentarfeltet og ikke visste det.

 31. Jeg har lest mye om det og sett filmer om det, men det er mange som kan gjøre det feil sikkert derfor det ikke hjelper, da man går på juice fast/fasting som de også kaller det for såklart man blir litt smågal, men jeg har lest at man kan spise litt ved siden av så lenge det er sunt, Det er en som heter joe cross han har litt efaringer med juicing (bøkene hans får man kjøpt på adlibris.no), også får man sett de to filmene hans på netflix, (juicing er ikke bare fordi som vil ned i vekt, men også for dem som vil ha mer engergi/holde seg frisk) hvis du skal prøve det ut en gang og leter etter oppskrift, så bare søk på joe cross eller rawvana english (de holder mye på med juicing)

 32. Ops, Skrev litt feil på den første kommentaren, mente energi

 33. Katrine

  (a) morning = morgen
  The morning = morgenen

 34. Den buksa så utrolig fin ut!!! Hvor er den fra? 🙂

 35. Stine Fjeldsrud Karlsen

  Hei!
  Må bare si at jeg syns det er så spennende å følge med på bloggen din, og spesielt nå i oppussingsperioden! Herregud, så fint dere får det!!
  Med en gang jeg leste dette innlegget så tenkte jeg på Eirin Kristiansen, for hun har blogget om dette før! Så tenkte jeg skulle tipse deg om det! 🙂 http://eirinkristiansen.no/2016/10/03/vacation-clean-out/

  Håper bursdagen i går var bedre enn forventet, og god helg til deg og dine! 🙂
  Klem <3

 36. Hei Caroline 🙂 Dette trenger du ikkje publisere altså;P Men eg har så lyst til å si ifra at etter du fikk det nye designet, har eg fått så vondt i øynene når eg leser bloggen. Det ser ut som bokstavene er store nok så eg lurer på om det er at de er svake/blasse. Er det mulig å gjøre bokstavene litt sterkere svarte? 🙂 Nå føler eg det så ille at eg skummer fort igjennom bloggen og ser mest på bildene. Savner å lese teksten ordentlig:(( Hadde bare lyst til å si ifra..kanskje det blir bedre etter hvert :)) Foruten det er bloggen helt topp!! Stor klem <33

 37. Cecilie

  Hei kor e glasa dine frå?

 38. Maria C.

  Partneren min jobbet på Joe & the Juice, så har alle oppskriftene i hodet. Du bør prøve ut: eplejuice fra røde epler. Så blender du 3 jordbær og 1/3 kiwi, isbiter og eplejuice i en blender. Det er min favoritt!! Så god og så enkel

 39. Hei! Spennende å lese bloggen din 🙂 et helt annet spørsmål en angående juice. Har dere malt kjøkkenbenken deres? Og i tilfelle hvilke type maling?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Malte den med helt vanlig gulvmaling 🙂

 40. Veronica

  Her er ekstremversjonene.
  Han her lever omtrent bare på juice:
  https://www.youtube.com/channel/UCbH53vVGf2AHu6uwUiNXSOw
  Mens han her mener at juice fra frukt og grønt + diverse krydderplanter kan gjøre deg frisk fra sykdommer.
  https://www.youtube.com/channel/UCUORv_qpgmg8N5plVqlYjXg
  Tror kanskje en juice detox må vare mer enn 3 dager, eller? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *