kjøkken: før og etter

– sponset arbeid –

Da er endelig kjøkkenet helt ferdig og klart til å vises frem! Hvor fint ble ikke dette? Jeg elsker det virkelig og det har allerede blitt en kjær plass for alle i familien med frokost på fjøla, eller kaffekopp og en tallerken med frokost på den fantastisk fine benken som ble akkurat som jeg ville ha den! Slik så det ut før: 

Så hva har vi gjort? Vi har malt alle fronter i fargen chi. Dette er den hviteste av de hvite fargene til Jotun, den er superfin! Så har vi byttet alle knotter og håndtak fra gull til sort. De sorte vi har nå er fra IKEA. Vi har byttet ut vasken og satt inn en porselensvask. Blandebatteriet er nytt. Begge deler er fra IKEA. Vi har byttet ut oppvaskmaskinen med en som er helintegrert slik at frontene flyter bedre sammen. Kjøkkenbenken er malt i en sort farge som matcher den sorte fargen i flisene over den. 

Ovnen har blitt ny, nå venter vi bare på ny koketopp. Alle fliser er byttet ut med Nador fra Ulfven, de samme som du ser ved kjøkkeninngangen på det ene bildet under her, også de samme som vi har i vindfanget. Vegger, lister og tak er malt i klassisk hvit. Glasset i kjøkkenskapene er byttet ut, det som var der før hadde et blomstrete mønster slik at du ikke så hva som var inni. Nå er det blankt og mye finere!

Den fine kjøkkenbenken under vinduet har vi kjøpt fra Strai ettersom hele kjøkkenet er derfra. Så blir det en helhet. Putene er fra Kremmerhuset 🙂 

Det gamle gulvet er fjernet og vi har lagt heltre eik i fiskebeinsmønster, slipt dette og oljet det mørkt. Nå mangler vi bare en fin lampe i taket og eventuelt et lite kjøkkenbord. Jo, og så mangler vi noen lister nede ved gulvet. Det tror jeg var alt? Ja! Det tror jeg. Tusen takk til Eiendom & Hjem for en fantastisk innsats! Hvis du har lyst til å se en film fra prosessen, kan du ta en titt HER 🙂 


Hvordan synes du det ble? 🙂 

162 kommentarer

 1. Jeg syntes det ble veldig fint! Flotte fliser! Litt vel mørkt gulv etter min smak, men det viktigste er jo at dere blir fornøyd!
  Ellers så mener jeg at selv om sort/hvitt er det gjennomgående tema på kjøkkenet, kan det være fint å supplere med noen andre farger. Ikke alle blomsterpottene i sort feks. Noen innspill her og der. Man blir raskt opphengt i at alt skal matche, og da kan det bli litt overdrevent. Hvis du skjønner? Mener jeg Så bilde av det flotte badet deres, der ville du bytte blomsterpottene til sorte, og jeg tenkte neeei! Behold de som er! Det er så fint med litt spill!

 2. Digger benken under vinduet =)

 3. Den benken! <3 <3

 4. kjøkkenet ble fint 🙂

 5. Kathrine

  Det ble SÅ fint!
  Der er så morro å følge dere i oppussingsprosessen 🙂

 6. Har spurt en gang før, hva er målene på kjøkkenbenken, ( dere putene er),,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet ikke dessverre, kan måle den! Men det er en benk fra Strai kjøkken 🙂

 7. Nina Hofland

  Lekkert kjøkken, dere er superflink.Kanskje bordet fra IKEA Ingatorp vil passe på deres nye lekre kjøkken

 8. Anette S.

  Kjempeflott! Nydelig gulv, og så mye større det virket og crispere det var nå:-) personlig hadde jeg valgt ensfarvede puter i en annen farge en sort el hvit på benken for å tilføre litt kontrast og varme i rommet. Også tror jeg et lite kjøkkenbord hadde vært flott! Dere er kjempeflinke!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anette 😀 Og takk for tips 🙂

 9. Madeleine

  Det ble så kjempefint Caroline!!!!
  Hva har dere malt kjøkkenbenken i for type maling? Er det malt og oljet etterpå?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har malt med samme type maling som brukes til gulv, det ble anbefalt 🙂 Ble også anbefalt olje på toppen, men det har vi ikke gjort ennå. Det skal vi! 🙂

 10. Therese

  er han der som pusser opp og filmer singel eller? han er jo såååååå kjekk!!! 😉

 11. Superfint!! Kan jeg bare si at jeg tror det hadde blitt dødsfint om veggen hadde hatt den gråfargen den hadde før? Men selvfølgelig, det er superfint nå!

 12. Her snakker vi drømmekjøkkenet!

 13. Kjempefint!! Liker veldig godt kontrasten mellom mørkt gulv og hvitt kjøkken, og synes det ble stilig med flisene og benken.
  Her kan dere jo dra inn hva dere vil av farger til ulike sesonger og alt vil se bra ut 😀

 14. Hei!
  Hvor er vasken fra og hvor bred er den?
  Finner ikke lignende noe sted:/

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra IKEA 🙂

 15. Hei! Fint kjøkken! Kan jeg spørre hvilken farge du har brukt på vegger og tak? Er det også chi? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 der har vi brukt klassisk hvit 🙂

 16. Hei Caroline 🙂
  Kan jeg spørre om dere malte kjøkkenfrontene selv, eller fikk dere det gjort? malt eller sprayet? Hadde satt veldig stor pris på svar 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Frontene er malt, og det gjorde vi ikke selv :p Alt ble demontert og pusset og malt 🙂

   1. Tusen takk for svar 🙂 🙂 Kan jeg spørre hvilket firma dere brukte?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Eiendom og hjem 🙂

 17. Laila R

  Hei! Er dere fortsatt fornøyd med kjøkkenet? Vi har nemlig akkurat samme type kjøkken som dere hadde, og tenker å male det hvitt. Er mest redd for hvordan slitasjen blir med små barn når man maler selv, har du bare gode erfaringer?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi er utrolig fornøyd! Vi har malt det i fargen chi, synes det er enkelt å holde rent 🙂 Ikke noe mer vasking av dette enn for eks i Siljan hvor det var i en mørkere nyanse 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *