Carolines bokklubb – de syv søstre

– annonse – 

Kjenner du til følelsen av at du aldri klarer å legge fra deg en bok fordi du bare må vite hva som skjer? Du må bare høre litt til? Når du ikke lytter til den, tenker du på den nesten hele tiden. Du føler at det er en film du ser på, som du liksom bør se ferdig. Det første du gjør når du står opp om morgen er å lytte mer til boken og det er også det siste du gjør før du legger deg om kvelden. Og når du omsider har klart å lytte deg gjennom over 20 timer med fantastiske skildringer og føler at du har blitt tatt med inn i en helt ny verden og vært i deler av den du faktisk aldri har besøkt før, opplever du et skikkelig antiklimaks fordi du vil ha mer. Så da er det egentlig bare å vente på neste bok, for denne gangen har jeg 6 bøker til å se frem til! Og vet du hva? Jeg er nesten ferdig med bok nummer 2 allerede, så oppslukt er jeg.


Dette er virkelig bra saker og denne første boken seiler faktisk opp på toppen over romaner jeg noensinne har lest. Så bra er den! Jeg kan røpe at nummer 2 også svarer til forventingene så langt og der er handlingen lagt til intet annet sted enn vårt hjemland – Norge! Men mer om det senere! Nå lurer du kanskje på hvilke bøker jeg snakker om? Selvsagt gjør du det! Bøkene jeg leser er skrevet av Lucinda Riley, som til nå har rukket å bli en av mine favorittforfattere. Jeg har allerede lest Engletreet, som var helt fantastisk og som jeg gjerne leser om igjen, den var fantastisk og du kan lese om den HER

Jeg er i gang med bøkene om syv adoptivsøstre som er på søken etter sitt virkelige opphav. Første bok i serien er den som heter nettopp De syv søstre og det er denne jeg vil anbefale deg i dag. Virkelig. Les den! Eller lytt til den! Du får 30 dagers gratis lytting hos Storytel HER og Hedda Munthe som leser, er fantastisk å høre på!


De syv søstre er altså en serie på syv romaner som starter med boken som har samme navn. Hver roman tar for seg en av søstrene og i denne romanen er det den eldste av søstrene vi blir kjent med og får servert forhistorien til. 

Det hele starter i Genève, i det vakre slottet Atlantis som er barndomshjemmet til seks søstre – alle adoptert fra hele verden av en veldig rik forretningsmann. Da faren deres dør, etterlater han seg en konvolutt til hver og en av jentene, med opplysninger som kan hjelpe dem å finne ut av hvor de egentlig kommer fra og ble født. Med Mary drar vi fra Genève til Rio de Janeiro Brasil og reiser så mange år tilbake i tid at vi er ved planleggingen av Kristusstatuen. Det jeg elsker med bøkene er at vi får en reise i både nåtid og fortid. Det skrives om skulptører og ingeniører rundt statuen og aristokratiet på denne tiden. Tvangsekteskap og kjærlighetsdramaer som er så lidenskapelige og ekte at jeg nesten tar til tårene flere ganger i løpet av boken. Alt dette flettes sammen til en historie som altså har noe med hovedpersonen i vår bok å gjøre. Det er rett og slett magisk alt sammen. Det er oppturer og nedturer og jeg synes boken er så realistisk og vond til tider at jeg har googlet meg i stykker for å sjekke om dette faktisk kan ha vært reelt. Da har forfatteren gjort noe riktig! Navnene som blir brukt om den som er med på prosjektene av Kristusstatuen stemmer derimot, så noe rett er det jo her 😉 Jeg skal ikke si mer, selv om jeg gjerne vil fortelle deg alt! 

♥ ♥ ♥ 

Har du lest boken? Fortell meg i så fall hva du synes? Og dersom du ikke har lest den – LES DEN! Du vil ikke angre! Jeg kommer faktisk til å lese den om igjen i fremtiden, det vet jeg. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med Storytel som app, som gjør det mulig for meg å dykke inn i bøkenes fantastiske verden igjen. Jeg elsker å lese og jeg innser så ofte hvor utrolig viktig det er for meg med dette avbrekket i hverdagen, samme om det blir mens jeg kjører bil eller står på badet. Bøker er virkelig en så stor del av meg og det er jeg så glad for. Poenget mitt er uansett: les denne boken! 

74 kommentarer

 1. Marianne

  Jeg har lest de to første bøkene i denne serien og gleder meg til nr. 3. Likte spesielt godt den første boka. Veldig fint å få inn litt historie i tillegg.

  1. Bok nr 3 har kommet ut 🙂

 2. Kioskbok, kan knapt kalles litteratur.

  1. Ser ikke ut til at mange deler den oppfatningen i hvert fall 🙂

   1. Jeg oppfatter også dette som forholdsvis «lett» litteratur uten at jeg faktisk har lest bøkene. Er nok mange av den oppfatningen, så delte meninger er det nok, uten at det gjør meg noe.

  2. Jeg ER så enig! Dette er ikke litteratur! 😀

  3. Helt utrolig at folk har så lite kunnskap i 2017 at slike holdninger fortsatt fins!!!

   1. Delte meninger, Heidi :p

 3. Elsker hennes bøker! Har lest nesten alle. Tror kanskje lavendelhagen er min favoritt…den burde du lese

 4. Pusinell

  Elsker disse bøkene! Har lest de tre første. Det har vel ikke kommet fler enda?

 5. Synes som du , at det er en fantastisk bok Mener jeg har hørt en til, Har du oversikt over alle bøkene i serien ? Hva de heter og i hvilken rekkefølge

 6. Å ja! Elsker de!! Har lese bok en og to allerede og nå leser jeg nr 3 på engelsk. Klarte ikke vente på den norske oversettelsen… Hehe.

  1. Skyggesøsteren har kommet ut på norsk for en stund siden.
   Spennende med nummer fire!

 7. Har hørt de tre bøkene som har kommet i serien. De to første er supre, den tredje litt mer «kjedelig». Men gleder meg uansett til den neste kommer.

 8. Hei Caroline,
  Takk for den supre jobben du gjør. Bloggen din er en fryd å besøke!

  Et spørsmål litt off topic: Jeg kjøpte nylig det «Make and create»-settet (twirl’n paint) på BR Leker, og lurte på om det blir mye søl når man holder på med det? Spruter det maling? Er redd for å ødelegge bord/duker 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Maria 😀

   Vi har ikke opplevd at det blir mye søl, i hvert fall ikke fra leken i seg selv. Det spruter ikke 🙂 Men man vet jo ikke hva barnet finner på da 😉

   1. Takk for svar! Så bra – vi gleder oss til å prøve! 😀

 9. Jeg holder på med nr 3 nå! EEEELSKER DE!!!! 😀

 10. Astrid M

  Jeg har lest ALLE bøkene hennes, og de er like fengslende alle. Gjengangeren, med unntak av en bok (som hun skrev i et pseudonym når hun var yngre), er at det er to historier som flettes sammen. Hun har en måte å skrive på som gjør det spennende fra første side. Du har masser å glede deg til med de andre bøkene selv hører jeg på den tredje boken i De syv søstre nå!

 11. Kristin

  Jeg vil gjerne prøve storytel, men når jeg trykker meg inn på siden står det at jeg kan prøve 14 dager gratis mens du skriver i innlegget ditt at man kan prøve 30 dager gratis… Har du en kampanjekode man må bruke for å få 30 dager eller har du bare skrevet feil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skulle være 30 dager via linken jeg la ved her, skal dobbeltsjekke! 🙂

   1. Det samme fikk jeg, og forlot derfor registreringen.
    Det er jo også litt dumt at ikke alle bøkene er kommet ut enda, for da blir man jo «tvunget» til å være lengre enn de 30 prøvedagene.
    Så nei…

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jeg får opp 30 dager når jeg prøver, og det får alle andre som sjekker også :/ Kan du sende en skjermdump av det til caroline@carolinebergeriksen.no?

   3. Jeg prøvde igjen nå, og fikk opp et helt annet bilde enn i ettermiddag da du la ut linken. Nå står det 30 dager.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Så bra, da er det ordnet 🙂

 12. Er selv veldig glad i bøkene til Lucia Riley, og venter på bok nr. 4 i serien.

  Men du, den boken du ble skuffet over… Den er jo ikke,skrevet av henne?

 13. Veldig bra app! Og veldig greit å kunne høre på bøker da man ikke alltid finner tid til å lese dem!

  Har ei lita jente som er noen uker eldre enn Naia, og vi holder på med nye smaker! Har du noen oppskrifter på lur? Har sett den kylling med kokos du la ut da Nelia var liten!:-)
  Hvor langt har Naia kommet når det gjelder fast føde?:-)

  Klem!:-)

 14. Anniken

  Den romanen du sier du leste og ikke likte er jo en helt annen forfatter, Sarah Jio. Kanskje linket til feil innlegg? Ville bare si ifra 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uæ, det er så sant!!

 15. Caroline

  Bok nummer en var kjempefin! Nummer to bedre og nummer tre enda bedre! Så nå venter jeg på nummer fire….

 16. Jeg synes boken var helt fantastisk! I går ble jeg ferdig med bok nummer 3, den sitter i kropp og sjel. Når følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest en bok er at jeg har lyst til å gå inn i handlingen og treffe menneskene den handler om. Ja da er jeg superfornøyd med boken:-) Kos deg videre med boken og gled deg til neste:-)

 17. Elskar Lucinda Riley! Du må lese Midnattsrosen – den absolutt beste ho har skrevet!! Orkidéens hemmelighet er og fantastisk ❤

 18. Her er det uklart for meg om du faktisk har lest boken eller bare lyttet til den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har jo lest den når jeg lytter til den, hvis du skjønner? Jeg bruker lydbok via storytel, har dessverre ikke tid til å sette meg ned og lese :/ Så dette er jo helt genialt for meg!

   1. Hvorfor skal du da ha et helt bibliotek?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Da må du nesten definere et «helt» bibliotek? Vi skal kun ha bøker i hyllene rundt vinduet 🙂

 19. Den forrige du linket til er Sarah Jio, ikke Lucinda Riley.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet det! Jeg trodde faktisk det et øyeblikk, men husket (heldigvis) feil 🙂 Fikser det asap!

 20. Jeg er så enig! Jeg har lest både De syv søstre og Stormens søster i denne serien, og jeg falt pladask. Så mens jeg venter på flere i serien har jeg lest både Midnattsrosen, Lavendelhagen, Orkideens hemmelighet og Engletreet. Alle av Lucinda Riley – og alle er like bra! Det er ingenting som får meg til å «forsvinne» i min egen verden som å lese bøker, og disse er bare helt fantastiske! Så jeg støtter den – les i vei!! 🙂

 21. Men leser du eller lytter du bare? Jeg vil tørre å påstå at dette ikke blir det samme. Det er heller ikke like lett å fylle bokhyllene med lydbøker.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg lytter bare, det er rett og slett veldig behagelig og det sparer meg for masse tid som jeg egentlig ikke har 🙂 Du har helt rett i at det ikke er det samme, å lytte og å lese er jo tross alt to forskjellige ting :p Men om noen spør meg om jeg har lest denne boken, så har jeg jo det 🙂 Dessverre har jeg ikke et eneste minutt til overs i hverdagen eller i helgene, så å sette meg ned å lese er noe jeg aldri kan lenger. Derfor er jeg evig takknemlig for at Storytel eksisterer ettersom det å lese alltid har betydd mye for meg 🙂

  2. Det er ikke noe galt i å høre på lydbøker,men er strengt tatt enig. Men leser ikke når man lytter,da lytter mann rett og slett.

 22. Jeg har lest alle bøkene av Riley, også de i denne serien. Den tredje boka synes jeg begynner litt trått, men tar seg opp!
  Ulempa med å bli så oppslukt, og lese ut boka så fort er å måtte vente på en ny en..

 23. Hva ER den snacksen? 🙂 Rødbetchips og kirsebær?

 24. Åh, hun er min favorittforfatter! Har lest alt av henne! Har nettopp lest den tredje i syv søstre-serien nå og du kan bare glede deg!

  Anbefaler orkideens hemmelighet, Midnattsrosen og Helenas hemmelighet i tillegg til serien du leser nå.

 25. Verdens aller beste forfatter! Ble helt forelsket da jeg leste «The girl on the cliff» for 2 år siden. Har siden da lest absolutt alle bøkene hun noen sinne har gitt ut (både som Lucinda Riley og Lucinda Edmonds). Finnes ingen over eller ved siden av Aldri følt så mye på en gang som når jeg leser bøkene hennes. Takk for at du deler! Verden må lese disse bøkene.

 26. Lavendelhagen er min favoritt

 27. Du skriver at du ikke har et minutt til overs til å lese? Såvidt jeg har lest sover dine barn ganske godt om natten? Da har du vel en times tid i løpet av kvelden?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Når de sover, så jobber jeg som regel med dagens siste innlegg 🙂 så nei, det har jeg ikke dessverre.

  2. Men for Guds skyld da! La nå Caroline få høre på lydbok hvis det er det hun foretrekker. Ser at mange over her nærmest kritiserer dette valget og legger det fram som om man faktisk må lese boka selv for å krysse den av for lista «leste bøker.»

   Selv foretrekker jeg å lese bøkene selv da jeg synes dette gir en helt annen opplevelse, men nå er jeg ingen toppblogger og har derfor bedre tid enn Caroline. La nå folk få gjøre det som passer dem uten å prøve å få det til å se ut som om de har gjort et dårlig valg. Og til slutt: jeg tror Caroline selv vet hvor god tid hun har.

   1. Caroline Berg Eriksen

    Lurer på hva disse personene svarer om noen spør dem om de har lest en bok? «Nei, jeg har lyttet til den»? :p Svaret er jo ikke feil, selvsagt er det en forskjell på å lytte og å lese, men hvilken rolle spiller det? Man får jo med seg innholdet i boken, det er jo det som er poenget.

   2. Ja, ikke sant. Du kan jo gjenfortelle handlingen, ikke sant? Og du levde deg inn i boka? Men alltid skal noen mene at en måte ikke er den riktige måten. De som har tatt keisersnitt har ikke egentlig vært gjennom en fødsel, men de har jo like fullt satt et barn til verden? Eller hva med de som kun har fagbrev og egentlig ikke har en ordentlig utdanning? Vel, det er like fullt en utdanning, selv om det ikke er høyskoleutdanning. Jeg har født mine tre barn vaginalt, har 7 år på universitet og elsker å LESE bøker, men prøver virkelig ikke å rakke ned på folk som velger å gjøre ting på andre måter enn meg selv. Unnskyld for at jeg kupper kommentarfeltet og sporer HELT av (I know), men må til slutt si at jeg er imponert over at du alltid greier å svare disse bedreviterne med et smil mens jeg sitter her og hisser meg opp på dine vegne. God helg til deg – du er super!

 28. Jeg er på bok nr 3, og mens jeg ventet på at den skulle komme ut i butikkene hørte/leste jeg orkideenes hemmelighet av samme forfatter. Såå utrolig bra!

 29. Vad har du gjort med bloggen!? Det går ju knappt att läsa med den nya texten!

 30. Elisabeth h

  Oi, Erle, for en kultursnobb-kommentar! At det er forholdsvis lettleste og underholdende litteratur, er nok sant, men bøkene hennes har nådd høyt på listene over hele den vestlige verden, inkludert anerkjente book lists som i New York Times og London Times. Serien ‘De syv søstre’ blir igså TV-serie. Lucia-dagen Riley har også vært nominert (shortlisted) for litterære priser. Kanskje du kan utdype hva du spesifikt ,og tilsynelatende foraktelig ,mener med kiosklitteratur?

 31. Hei, jeg liker disse bøkene veldig godt jeg også. Kan du rette navnet til den eldste søsteren til Maia? God helg 🙂

 32. Lurer på om du hadde ELSKET disse bøkene om du ikke hadde fått betalt for å skrive om dem? Og nei – man leser ikke når man lytter.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Jean 🙂

   Jeg får ikke betalt for å skrive om bøkene, men om Storytel. Du kan lese min forrige bokanmeldelse her, så ser du at jeg ikke utelukkende skriver positive anmeldelser: http://www.carolinebergeriksen.no/2017/02/16/klisjefylt-romantikk-huset-pa-stranden/

   Ha en fin dag 🙂

 33. Henriette

  Nå kom du virkelig meg i forkjøpet Caroline. Jeg har også en del av denne serien, men begynte med boken «Stormens søster» da handlingene er lagt til Norge. En helt fantastisk bok som man ikke klarer å legge i fra seg før du er ferdig! Nå må jeg bare begynne å lese fra starten av.. ønsker deg en kjempefin helg!

 34. Omg er folk helt idioter eller hva skjer med denne verden. Hadde sagt det samme som Caroline. Lest/ lyttet innholdet er det samme. slutt å vær så pirkete. Caroline du gjør en kjempejobb med bloggen din og det nydelige nye hjemmet deres. klem

 35. Jeg holder faktisk på med den nå 🙂 Jeg synes det startet veldig bra, men så ble jeg litt skuffa over at man dro tilbake i tid, men nå er jeg blitt fenget av historien som er der også, så nå er jeg ikke så skuffa mer. Mary synes jeg kanskje var litt vel tilbakelent, særlig i forhold til så lett å la seg styre av menn og jeg synes kjønnsrollene ble litt vel gammeldagse der, så er spent på om hun har noen videre utvikling på det feltet, særlig siden hun bak i tiden har mer skinn på nesen eller hva jeg skal si. Jeg er spent på den videre utviklingen i boka. Jeg synes historien har stort potensial, så jeg er spent å se hvor det bærer hen. Vanligvis liker jeg fantasy og krim og blir sjelden fenget av slike «vanlige» historier, så det er kanskje derfor jeg ikke er helt over the top angående boka, men vi får se!

 36. Iseline

  Jeg har lest både disse to første bøkene i serien og flere andre av bøkene til Lucinda Riley, og jeg elsker dem! 😀 Veldig glad i den type litteratur. Liker også bøkene til f.eks. Victoria Hislop og Cecilia Samartin <3

 37. Jeg ELSKET eneren, syntes toeren var ganske treig, men heldigvis tar treern seg kraftig opp igjen. Synes uansett serien er superfin, herlig å både ha nåtids-historien OG den historiske <3 🙂

 38. det er lov å si du glemte (i beste fall) å skrive «annonse» foran denne posten i stedet for å droppe å poste kommentaren i sin helhet. Gud forby at fasaden slår sprekker og at vårs fremstår som noe annet enn «redelige». Merk det som merkes skal. Det e såre enkelt!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Dina 🙂

   Dette innlegget har vært merket med «annonse» hele tiden. Jeg valgte å slette kommentaren din fordi jeg regnet med at du rett og slett bare hadde sett feil, og at kommentaren din bare ville sett rar ut i og med at innlegget faktisk var merket.

   Ha en fin dag 🙂

 39. Hei!
  Jeg elsker Lucinda Rileys bøker, serien om de syv søstre, og appen Storytel! Så praktisk, som småbarnsmor er jeg blitt mye mer motivert til å brette tøy når jeg før var for sliten:-) synes det er uvesentlig om man kaller det å lese eller å lytte. Jeg er også så glad for at jeg har så stor glede av å bøker i livet mitt, og det er annerledes å lese enn å lytte. Men jeg får «lest» enda mye mer med Storytell.
  Jeg er bare uenig i en ting: Engletreet var min første bok av Lucinda Riley, og jeg syntes den var skikkelig dårlig! Ble irritert over hvor overspent og såpeopera- aktig datteren i boka oppførte seg, husker ikke hva hun heter. Heldigvis fikk jeg «Jenta på klippen» i gave og ga Riley en ny sjanse, noe jeg ikke angrer på:-)
  Ser noen her skriver de har lyttet til alle de 3 første i serien, men det må være via en annen app, eller? Ser ikke at «Skyggesøsteren» er på Storytel ennå?
  Og til deg som klaget på at det var dårlig ikke alle var der for da blir man tvunget til abonnement i mer enn 30 dager: alle er ikke ferdig skrevet ennå! Fans over hele verden venter på at Lucia-dagen Riley skal bli ferdig m den 3. 🙂 Det er massevis av andre gode bøker på Storytel du kan høre på i de 30 dagene, kanskje du som jeg ender med å synes det er verdt et abonnement. Man kan bruke flere enheter, noe som gjør at mannen min også koser seg med mitt abonnement.
  Dette ble langt, god helg!

 40. UPS, bli ferdig m den 4. skulle det stå, får skylde på masete 3- åring ved øret…

 41. Hei, hvor er ananas skålen ifra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   H&M Home 🙂

 42. Jeg har ikke lest noe av Lucinda Riley enda, men har et par bøker i bokhyllen som venter på å bli lest 🙂 Synes det er merkelig hvordan folk kan være så kritiske mot andres leseopplevelse. Jeg studerer litteratur, og ser ingen problem med at Caroline, og andre lytter på lydbok fremfor å fysisk lese. Det viktigste er at det opplever historien og gleden ved boken. Det er jo nettopp derfor vi har lydbøker, for å gjøre det mulig for enda flere å ta del i den fantastiske litterære verden, til tross for mangel på tid. Vi leser jo for historiene, og det er jo nettopp historiene de tar del i, også gjennom lydbøker. Jeg forstår at folk diskuterer dette, for det er jo en liten forskjell i opplevelsen. Selv foretrekker jeg å fysisk lese bøkene, men jeg synes det viktigste er at folk faktisk finner gleden i en fantastisk historie. Synes det er bra at Caroline promoterer bøker og lesing, skulle ønske lesing var noe flere gjorde – også gjennom lydbøker. Kos deg med bøkene, Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for et veldig fint svar, jeg er så enig med deg, Nina! Jeg er bare så glad for muligheten ved lydbok, for jeg har alltid vært glad i å (fysisk) lese 🙂

 43. Camilla

  Jeg har nettopp fått de to første bøkene av mamma, kommet sånn ca 1/3 ut i boka. Så langt synes jeg den er bra iallefall.

 44. Melissa

  Hvis du liker Lucinda Riley (noe som jeg også gjør), så vil jeg anbefale Den Italienske piken! Den er bare helt magisk – gråt noe så sinnsykt på slutten (første gangen for meg). I tillegg vil jeg anbefale Villa Magdalena av Santa Montefiore! Det er absolutt min aller beste bok! Så varm og god ❤️

 45. Jeg tror aldri jeg klarer å forstå hvordan enkelte klarer å vri et enkelt og positivt innlegg til noe negativt. Det er jammen en helt spesiell egenskap!

  Vi er kanskje alle enige om at det er viktig å lese? For utviklingen av språket, kommunikasjonsferdighetene, forbedring av konsentrasjonen m.m. Om dette skjer i form av å fysisk lese en bok eller å lytte til den er vel strengt tatt revnende likegyldig? En kombinasjon av disse tenker jeg er en fin ting. Selv leser jeg mest, men er oppleseren god er det fantastisk å leve seg inn i en lydbok! Det minner meg om da jeg ble lest for som barn.

  Siden det er viktig å lese spiller det vel ingen rolle hva man leser?Personlig synes jeg det er snobbete å betrakte enkelte sjangere som kiosklitteratur og ikke leseverdig. Det er da en personlig sak hva man ønsker å lese! Selv ville jeg valgt Lucinda Riley framfor Proust any day. Faktisk tror jeg at «boksnobber» er med på å ødelegge folks leselyst (jeg klarte ikke å komme igjennom boken alle sa jeg burde lese, så derfor lar jeg heller være å lese).

  Takk for et flott innlegg, Caroline! Stå på!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *