egenmekket butikkpizza og en liten kostholdsprat

Hei i kvelden! Nå er vi på plass hos mamma og pappa, en ny natt et nytt sted, jeg begynner å bli så lei! Selv om det er ganske digg å slippe unna madrass på gulvet-sovesituasjonen! Haha! Det var skikkelig fælt. Jeg har ikke sovet så godt på lenge som jeg har gjort på hotellet denne uken. Har vært helt nydelig! Og dere, i natt sover jentene på samme rom! Mitt gamle rom  Det er så herlig! 

Vi holder på å mekke pizza, Lars-Kristian fikk bestemme maten i dag og da ble det pizza etter sengetid for begge jentene. Noen ganger er det deilig med middag for to De dagene vi ikke orker å lage pizza fra bunnen av, kjøper vi bare en enkel pizza hver på butikken pluss ekstra grønnsaker og for eksempel ekstra ost og pesto ved siden av. Så topper vi den enkle pizzaen med enda mer. Blir så godt! 

Så det er et hett tips om du ikke orker en kosekveld 😉 Mange spør om kostholdet mitt for tiden og om jeg har gått bort fra lavkarbo, men jeg har ikke det. Ikke i mine øyne i hvert fall! Jeg spiser fortsatt ikke brød, ris, pasta og sukker for eksempel i hverdagene, men jo. Jeg kan gjøre det også, hvis jeg har veldig lyst på. Så noe streng lavkarbo har jeg ikke spist på årevis, men likevel vil jeg tro at jeg spiser relativt lavkarbo-ish i mange andres øyne. Smågodt kan jeg spise i helgene og brød med aioli eller smør er så digg på restaurant!

Pizza spiser jeg når vi skal ha det hjemme, jeg føler ikke det er riktig for meg å forklare for Nelia at mamma ikke spiser karbohydrater. Det blir fullstendig galt, så da er det bedre å spise det som alle spiser. Jeg lider ikke av det! Men frokost og lunsj er som regel ganske karbofritt, og sukker spiser jeg ikke mye av. Hvorfor skal jeg det? Men i helgene gjør jeg gjerne det, spesielt hvis vi kjøper inn smågodt alle sammen. Og så har vi frukt da! Jeg elsker frukt, kan ikke ha et kosthold fritt for frukt! Så vet dere! Mitt kosthold er veldig variert og jeg er sunn slik jeg ser det. Trives veldig godt med situasjonen i hvert fall 🙂 


God helg, fine folk!

37 kommentarer

 1. Kristin

  Hei 🙂 Du skriver at frokosten og lunsjen din som regel er ganske karbofri – kunne du postet et innlegg med de mest spise frokostene og lunsjene dine? 🙂 Slik at vi som ønsker å spise mindre karbohydrater kan få litt tips 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kan jeg skrive ned som et aktuelt innlegg 🙂

 2. Kari-Anne

  Heisann God fredag og god helg til dere alle.

  Om dere har Pizza bakern i Sartsborg så anbefaler jeg dere til å prøve Vegetarianer pizzan dems.Den er såååå god jeg var litt hekta på den ei stund men måtte skjerpe meg hihi.Men utrolig god var den.
  Jeg er som deg aldrerig vært noe godteri meneske får rett og slett migrene av det og det trur jeg er all det E-stoffet som er i det.
  Så jeg har finni ut at når jeg fyser på noe søtt så er det frukt,tar meg litt frukt så er suget borte. Mange av mine nermeste misunner meg det.
  Synes det er mye bedere meg frukt og det smaker jo søtt av frukt.Så jeg er veldig glad for at jeg er sånn.
  Jeg synes det er sååååå GØY å følge der i oppusinga deres.Det blir jo så fint og lekkert.Å så spennende at dere går utenom alt det som skal være inn i disse dager.Synes det dere gjør er så flott og det står så i stil det det eldre huset. Gleder meg til dere skal vise fram alt.Hadde vært gøy om at dere la ut før og nå bilder side oside også ønsker jeg en film av hele huset .Huff hehe nå var jeg storforlanngende HIHI.

  så må jeg få lov å skryte av Lars Kristian FOR NOEN UTROLIGE BILDER han tar.Dem blir flottere og flottere!!!! Selv om jeg synes det er trist å ikke få se han på fotballbanen nå når sesongen starter.
  Me han har i hvert fall ikke gjort noe dumt valg i å satse på foto.Han burde jo å ta på seg foto oppdrag for han er væl så flink om ikke flinkere en en autorisert fotograf.Har en i familien men mener den fotografen kan ikke måle seg med Lars Kristian

  Huff det blei en litt lang kommentar men jeg følte for å si det.

  Ønsker deg og din herlige familie ei solfylt helg.

  Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Kari-Anne 🙂

   Vi har hatt litt dilla på den vegetarpizzaen til Peppes, men kanskje vi skal teste Pizzabakern sin neste gang 🙂

   Frukt er selvsagt hundre ganger bedre enn godteri 😉 Det håper jeg alle er klar over! 🙂

   Det blir masse videoer fra huset fremover! Bare å glede seg! 🙂

   Jeg skal hilse fra Lars-Kristian å si takk! 🙂

 3. Fint å se at du skrive om ditt balanserte kosthold for de som er opptatt av det. Riktig god helg til dere alle 4 ❤❤❤ klemmer fra Lena
  Kjempekoselig om du titter:
  http://m.lenatherese.blogg.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   God helg til deg også 🙂

 4. Synes det virker som du har et sunt og balansert kosthold! Til inspirasjon:-) Og du! Jeg liker at visningen på sidene endelig er godt tilpasset skjermstørrelsen til mobil. Hurra!

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 5. Hei, Caroline!

  Er det eiendom og hjem som har stått for all oppusing? Gulv, maling ++?

  Isåfall – hvor fornøyd er du med dem? Ville du anbefalt dem videre? Har forstått at ikke alt har gått helt etter planen, men jeg vil bare si at det er helt normalt og selv den beste kan gjøre feil (feil farge på gulv osv, støv over halve huset fordi noen glemte å lukke døren). 🙂
  Får dere all oppussning sponset eller betaler dere for noe?
  Jeg tenker at dem har jo jobbet i dagesvis (om ikke ukesvis) for dere – reklameinnleggene dine bør virkelig være verdt det 🙂

  + i boken til dere og LK for tålmodigheten deres. Oppussing er virkelig i tålmodighetsprøve. Uansett om alt går på skinner eller ikke 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Eiendom & Hjem har gjort kjøkkenet og det ene badet, gulvet og maling er det andre som har gjort 🙂 Vi har ikke hatt noen utfordringer med Eiendom & Hjem i hvert fall, og kan trygt anbefale dem!

   Vi betaler det aller meste av oppussingen selv, det er kun kjøkkenet og det ene badet som har vært sponset 🙂

 6. Lavkarbomat er dødsdigg <3 Masse deilig fett og smak og godsaker! Sunt er det óg – steinalderkost! Digger at du skriver om det som funker for deg! I mine øyne er du definisjonen på et sunt forbilde, fordi du ikke prøver å prakke dine vaner, valg og meninger på alle andre. Digger bloggen din, digger deg og digger å lese om livet ditt, hehe <3 God helg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Andrea! Det var hyggelig å høre 🙂

 7. Karoline

  Hei Navnesøster Lurer litt på hva du spiser av frukt? Er det noen frukter du holder deg litt borte fra, eller spiser du alt av frukt du måtte ha lyst på? Tenkte bare å spør. For dette er noe jeg selv aldri blir klok på

  1. Caroline Berg Eriksen

   Heihei 🙂

   Jeg holder ikke meg unna noen spesielle frukter, spiser de jeg liker 🙂

 8. Fin lesing! Så godt å høre at du har et sunt fokus på kosthold:) Du er nydelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Line 🙂

 9. Bra pizzaløsning!:-)
  Jeg bare lurte på hvordan du/dere har tenkt til å avvenne Naia med nattamming?:) så på snap at du ikke hadde ammet i natt, ble der mye skrikin?:-p har ei på 7 mnd som får mat om natta, hadde vært deilig å sovet litt mer snart kjenner jeg! Men med nr 1 sluttet hun selv, så vet ikke helt hvordan det bør gjøres, eller om hun skal få mat på natt så lenge hun har behov for det selv?!:-p vanskelig:-p håper du svarer! Ha en fortsatt fin dag!:-))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Planen er bare at Lars-Kristian tar seg av henne om natten om hun våkner og vil ha mat, forsøker å roe henne ned for så å legge henne igjen 🙂 Om det blir for mye gråting så får hun mat, men litt må man nok regne med i starten :/ I natt var hun oppe 3-4 ganger mellom 23 og 01, men etter det sov hun helt til 8 🙂

 10. Jeg lurer på hvor du har kjøpt de to siste plaggene som Naia har på seg på snapstoryen din? Jordbærdrakten og den ferskenrosa drakten med prikker. Love it!:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er et sett fra H&m, begge deler er det 🙂 De hang på samme henger 🙂

 11. Jeanette

  Veldig bra innlegg! Kjenner meg igjen i det du skriver angående kosthold. Startet selv på LCHF pga jeg hadde veldig høyt blodsukker.Men jeg kan ikke spise så mye av brød,ris ,pasta og slikt.Rett og slett fordi dette trigger det å spise noe mer med karbo/sukker,så jeg må faktisk ha med meg egen kake uten sukker og mel i bursdager. Haha,vet det er litt gale,men jeg blir så fryktelig dårlig om jeg spiser vanlig kake. Blir kjempekvalm og kaster opp. Så det viser jo bare hvor ille det er for meg å spise slikt. Kroppen min håndtrere ikke karbohydrater noe særlig i det hele tatt. Når jeg vet at jeg blir så dårlig av det,så er det også lettere å holde seg unna!

  Det finnes jo så mye godt på lavkarbo,det tok litt tid å venne seg til,men jeg merker jo at kroppen min har det mye bedre nå enn før.
  Kormo har forresten kommet med noen kjempegode cookies,som kun inneholder sukker fra frukt.De inneholder også fullkorn. De er supergode! Og jeg tålte disse kjeksene helt fint. Så de må dere teste ut,elsker når det kommer sunnere ting på markedet som også smaker godt!

 12. Kan du utdype hvorfor du ikke mener at det er rett å forklare for Nelia hvorfor du ikke spiser karbohydrater om det er så bra? For meg ser det ut som en selvmotsigelse. Så sier du at du spiser mye frukt? Jeg mener at karbo er bra, riktige karohydrater og i rett mengde, så jeg synes det er bra at du spiser det. Jeg bare underer meg over at det kanskje ikke er så lavkarbo likevel?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi det ikke er relevant for henne 🙂 Årsaken til jeg forsøker å begrense inntaket av karbohydrater er fordi jeg får luftsmerter av det, ikke fordi jeg mener at det er spesielt usunt. Jeg er helt enig med deg, riktige karbohydrater i rett mengde er bra 🙂 Vi har kjørt noen kostholdsregistreringer, og da så vi at jeg spiste en moderat form for lavkarbo 🙂

   1. Aleksandra

    Men er det noe galt i å forklare henne at du får litt vondt i magen av det? Mager er forskjellige og reagerer ulikt. Tenker at i takt med at hun blir større vil hun legge mer og mer merke til hva andre familier spiser vs. hennes. Da vil det jo kanskje bli mer anstrengt og kunstig å først late som om du spiser helt vanlig karbokosthold, senere forklare det med at magen din ikke tåler det så godt, og så leser hun på bloggen at det er en slags diett/livsstil som du gjør av flere grunner? Jeg er kun nyskjerrig på argumentene for at dere velger å gjøre det slik, ikke på noen måte interessert i å overtale dere til å gjøre det annerledes 🙂

   2. Caroline Berg Eriksen

    Hun er 3 år gammel.. Det blir litt vel voldsomt å forklare henne om mat og kosthold allerede nå? Utover det at mat er nødvendig og forskjell på hva man skal spise mer av (grønnsaker, frukt) og mindre av (snop). Jeg synes ikke det blir riktig, så dette er et bevisst valg jeg har gjort. Jeg later heller ikke som, jeg spiser jo det vi spiser til middag alle sammen. Noen ganger det lavkarbomiddager og andre ganger blir det for eks. taco, pizza eller noe annet med karbohydrater som jeg da spiser.

   3. Aleksandra

    Mulig jeg oppfatter deg litt kvass her, men som sagt så var jeg ikke ute etter å høre deres forsvar, men deres argumenter. Jeg syns nå 3 år ikke er for ungt til å få vite at noen får vondt i magen av en viss type mat (hvis det er det som er hovedargumentet ditt til å spise lavkarbo). Foreldre med allergier gjør dette hele tiden.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Det var i så fall ikke meningen 🙂 Jeg synes ikke det er riktig å snakke med en 3-åring om kosthold på den måten, om hun spør hvorfor jeg eventuelt ikke spiser noe så svarer jeg på det, men mest sansynlig tror jeg ikke hun kommer til å legge merke til det en gang 🙂

   5. Caroline

    Aynes det er kjempefint at du tar hensyn til Nelia. Jeg blir også dårlig av for mye karbo, så holder meg unna potet, ris, pasta og brødvarer. Sukker blir jeg hangover av. Men inntar det kroppen min trenger fra litt «snillere» kilder, eller hva man skal si haha.
    Jeg og frøken (4 år) er derimot intolerant for meieri, og det tar mi jente helt fint. Hun spør faktisk hver eneste gang hun får servert noe: «E det melk i den?», og det har hun gjort fra hun var 2 1/2 år. Så de forstår mye, spesielt om man vinkler det på den måten at enkelte matvarer blir enkelte dårlige av, men er helt enig med deg i at å forklare hva et karbohydrat er blir altfor komplekst.
    Synes deres barn er heldige som har så opplyste foreldre om næringsrik og sunn mat som ikke mååå bestå av brødskive eller potet for å være et måltid.

 13. Jeg har vært innom mange kostholdsfilosofier. Jeg har insulinresistens og prøver å gå ned i vekt. I denne fasen må jeg være streng med meg selv og spiser max 50 g karbohydrater i døgnet. Men jeg har veldig sansen for Berit Nordstrand sin kostholdsfilosofi. Det er ikke ren lavkarbo, men hun styrer klar av raffinert sukker og hvetemel. Og hun anbefaler en skrotmatdag (f.eks lørdag). Det høres ut som ditt kosthold er i denne gaten. Hvis du ikke allerede kjenner til henne, kan jeg varmt anbefale bøkene hennes.

 14. Jeg har savnet slik generell matprat. Jatakk til mer refleksjon og tips rundt lavkarbo. 🙂

 15. Karianne

  Hei!
  Fint nytt design men syns bildene er hakket for store. Dere har fantastiske bilder på bloggen men sånn det er nå så må man scrolle og på en måte plassere bildet helt rett på skjermen for å se hele. Litt vanskelig å forklare men om man scroller hakket for langt så er toppen av bildet borte…. Litt irriterende for man har jo lyst å se hele det flotte bildet… Leser på MAC. (også håper jeg på litt mørkere skrift igjen…)
  Håper dere snart får flytte inn i huset og at det løser seg!

 16. Elisabeth h

  Helt enig i at du ikke prøver å forklare dette for Nelia ennå. Det holder å skille mellom hva som, generelt sett, er sunt (vill-fisk, frukt, grønt m m) og hva som ikke er sunt (sukker, mettet fett m m). Det kan hun skjønne og forholde seg til, uten at det problematiserer mat. Hun er, som du sier, kun 3. Det ville vært noe annet om du ble alvorlig syk av noen spesifikke produkter.

 17. Du virker iallefall mer avslappet når det kommer til kosthold enn du har vært før, og det er utelukkende positivt!! <3 God helg fine du.

 18. Hei! Jeg mener å huske at du sa, før du fikk barn, at barna dine skulle spise lavkarbo. Dette har du gått bort fra? Det er viktig å belyse at en tenker ulikt i forskjellige faser av livet, kanskje spesielt hos deg siden mange unge leser bloggen din. Som ung tror en fort at «det jeg tenker nå kommer jeg alltid til å tenke» og det stemmer jo ikke. Også du kommer til å tenke annerledes når du har vært mamma litt lenger enn tre år☺

 19. Det høres ut som du har et veldig sunt og avslappet forhold til mat og kosthold. Syns det er veldig fint å lese om dine matvaner, så ja takk til litt mer av det. Litt inspirasjon og tips er alltids velkommen. Særlig fra deg som ikke på noe vis er belærende med ønske om å prakke ditt syn på andre.

 20. Ida Emilie Kjær

  Det er lov å innrømme at man har forandret mening. Det er ikke noe galt i det. Jeg digger deg, og har lest bloggen din i mange år. Det kan selvsagt hende at media har misstolket grunnene til at du spiste lavkarbo, og det er sikkert teit av meg å henge meg opp i det også, det er bare det at før så virket du så hardbarket lavkarbo, som nesten la hat på karbo og du sa faktisk også at barna dine skulle spise lavkarbo (det stod hvertfall i media) Mens, nå har du et mer avslappet forhold til det, velger ofte lavkarbo men kan spise både boller og pizza, og ikke «pusher» det på barna dine! Jeg synes det er kjempe fint og jeg synes at det virker som du har et mer avslappet forhold til mat nå, og det er bra. Du er kjerne sunn og du ser som alltid fantastisk ut! Ikke meningen å henge seg opp, som sagt. Men, akkurat i dette innlegget når du selv tar det opp så synes jeg du bare kunne sagt at.. ja.. vet du hva, jeg ser faktisk litt annerledes på det nå, også er jo det helt greit! 🙂

 21. Synnøve

  Hadde vært gøy med et innlegg med frokost/lunch tips 🙂 Eventuelt en typisk matdag for deg 🙂 Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *