kjøkkengang før og etter

Vi har to inngangsdører i huset vårt, det ene er foran og regnes som hovedinngangen, men den vi bruker aller mest er faktisk den på siden som fører rett inn til en gang ved siden av kjøkkenet. Den er helt genial, spesielt om du har mye å bære på etter en handletur med matvarer som skal rett inn i kjøleskapet 🙂 Denne gangen har vi altså gjort noe med! Når jeg tenker meg om har vi generelt gjort veldig mye med huset, mer enn hva vi kanskje hadde planlagt, men når du først er i gang så er det vanskelig å gi seg når du plutselig ser en løsning som vil bli så mye bedre! 


Denne lille gangen kjennes mye mer åpen og større ut etter at vi har gjort noen endringer. Her er et før- /etterbilde! 

Nå har vi malt både tak, lister, vegger og hyllene bak i fargen klassisk hvit. Gulvet, som var en type laminat, har vi revet opp, under er det slipt og klargjort for fliselegging. Flisen vi har valgt er den samme som vi har på kjøkkenet, i vindfanget og oppe på det ene badet. Denne er altså gjennomgående i huset, og det elsker jeg! Flisen heter Nador og er fra Ulfven. Den er helt nydelig! 

Noen småting må vi fortsatt fikse før rommet er helt klart: dørlisten skal slipes og males og feielisten i front må jo på plass. Kjøkkengulvet som dere ser til venstre i bildet pluss gulvet i gangen, som dere ser i front på noen av bildene vil bli mørke i løpet av kort tid 🙂 

Ellers må vi ha kurver i disse hyllene, slik at vi slipper at ting ligger og slenger der, og så kan vi ha noen brukssko i hyllen nederst. Er litt usikker på om det blir akkurat disse oppbevaringskurvene eller ikke, de er store nok og rommer hansker, luer, hundebånd etc. Egentlig har jeg lyst på noen som er litt mindre, men som samtidig er store nok til å romme det samme, men de må gjerne være litt mer kompakte slik at det går fire i bredden og ikke tre. Er det noen som har forslag? Jeg har også lyst til å bytte ut den kjedelige lampen som henger over inngangen til kjøkkenet, men det er kanskje vanskelig å finne noe passende? Jeg har ikke startet jakten ennå, men har du forslag så kom gjerne med det 🙂 


Hva synes du? Ble det ikke bra? 🙂 

81 kommentarer

 1. Lekker inngang!Dere er flinke 🙂 Dovre vegglampe fra Lampehuset, tror jeg hadde vært lekker der 🙂 «lykt»med svart messing på kantene 🙂

 2. Deilig med en slik ekstra gang!
  Angående flisene – er e beregnet til både gulv og vegg, i og med at dere skal ha dem flere steder? Ofte tenker vi flis er flis, har hørt om flere som har brent seg på dette (og til og med fått feil råd i butikken) – men det er stor forskjell på veggflis og gulvflis i kvalitet. Det skal iallfall være det – gulvflis skal være enormt mye mer robust siden det skal tåle ganske mye juling (hæler, sandkorn, grus osv), mens veggflis i prinsippet lages som «dekor».

  Liker veldig godt klassisk hvit og fliser sammen, gir en ryddig og pen look! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De kan brukes til alt vi skal bruke dem til 🙂

 3. Anniken

  Nydelige fliser!
  Jysk har mye fint og billig i kurver (da kan man bytte litt, hehe) Disse tror jeg blir fine hos dere:
  https://jysk.no/oppbevaring/kurver-mm/flettet-mm/kurv-brandur-b25xl35xh18cm – de har også noen andre i sort/hvit mønster, i flettet plast, men de fant jeg ikke på nettsiden.

 4. Nyyyydelig!!! 🙂 <3

 5. Hei.
  Huset deres begynner å bli så fin 😀
  Skulle til å spørre angående en reklame som dukker opp på bloggen ofte, det er snakk om jollyroom.no. Anbefaler du dette nettstedet? Tenker å kjøpe en ny vogn, bare lurer på hvorfor de er så billige i forhold til andre kjeder. Er de troverdige?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en fin nettbutikk 🙂 Liker også godt babyshop.no 🙂

 6. Julie Storlien

  Så fint det ble!! Kontrasten mellom svart og hvit er bare så fin 😀

 7. Jannicke

  Kor er korgene fra???kan ikke du legge ut bilder av rommet til nelia… Kjempe fint hos dere.

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra Jysk 🙂

 8. Ah, så fint! Hadde aldri valgt ut disse flisene hvis jeg hadde sett de, men det ble jo kjempelekkert! Må med andre ord ha øynene åpne for litt mer, når vi snart selv skal pusse opp 🙂

 9. Prisme plafond hadde blitt lekkert

 10. Behold lampa! 🙂

 11. Elsker at dere har litt mørke farger på veggene, spesielt den blåfargen i stuen deres. Blått er jo best 🙂

  Håper du kommer til å filme houe tour når dere er ferdige.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal jeg! 🙂

 12. Superfint!
  Hva med
  Arne Jacobsen Wall Lamp?
  Den er så kul!

 13. Kremmerhuset har noen fine kurver i tre, og noen av dem er ganske smale. Vet ikke om de er mindre enn de på bildet, men kanskje verdt et forsøk 🙂

 14. Så lekkert! De flisene er jo så fine!!!! *sikler*

 15. Du kunne kanskje ha byttet kurvene med noen gammeldagse bokser? Evt male over hvis de ikke er i rett farge. Eller noe i stein om du finner noe sånt? Jeg synes de kurvene der blir litt for chabbychic, og den stilen har du jo gått vekk fra. Heldigvis!:)

 16. Så gøy å se mer fra huset. Det ble fint.

 17. Er vel egentlig en anelse konservativ når det kommer til interiør men det gulvet var faktisk utrolig stilig. Bra valg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Bibi! 🙂

 18. Det ble kjempelekkert! Men jeg er enig med deg i at du burde ha noen andre kurver. Finere med fire i bredden. Jeg synes forøvrig disse er altfor kraftige og mørke. Har du prøvd med noen lyse?

 19. Så utrolig fint det blir!! Syntes de kurvene ser litt små ut, er digg med litt større som rommer et par votter og div annet!!

 20. Cecilie

  Så fint

  Kan du lage en egen kategori for nye huset plis??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har allerede en egen kategori «oppussing hus» her: https://www.carolinebergeriksen.no/category/oppussing-hus/ 🙂

   1. Susanne

    Linken funker, men «oppussing hus» ligger ikke under «Category» 🙂

 21. Det er så flot.
  Hvis det var mig, ville jeg sætte en række spots i det stykke loft der er lige (den lille stribe med lige brædder) det vil være flot, og ikke så synligt som en lampe. Og med en lysdæmper, kan man regulere lysstyrken.

  f.eks. https://www.husplushave.dk/wp-content/uploads/nordlux-recess.jpg
  Se bort fra loftet er brunt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips, Janne! 🙂

 22. Så herlig med egen kjøkkeninngang! Det ble veldig fint med én gjennomgående farge, rommet ble virkelig større da. Gangen ser og helt glimrende ut til hverdagsbruk.. Kjenner det hadde vært fint med et slikt rom hvor «hente posten-skoene» osv kan stå, mens hovedinngangen er fin og ryddig 😛

  Jeg pleier å titte hos IKEA når jeg skal ha oppbevaringsbokser. Kanskje de har noe med riktige mål og design?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg ikke tenkt på! Jeg sjekker IKEA 🙂

   Klem!

 23. På bildet ser det ut som at flisene er lagt oppå det gamle, slik at du har ikke flytende gulv. Det blir videre et sted «shit» som hundehår og alt annet vil samle seg;-(

  1. Caroline Berg Eriksen

   Flisen er ikke lagt oppå 🙂 Tenker du på at vi ikke har fugemasse? Det er et bevisst valg og det er såpass tett lagt at det ikke kan samles noe mellom 🙂

 24. Flisen i seg selv er veldig fin men over større flater ble det mye mønster. Blir litt svimmel av å se på det. Over en kjøkkenbenk helt sikkert supert.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er nydelig over kjøkkenbenken også 🙂

 25. Finere før 😉 smaken er som baken

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en ganske brutal uttalelse i mine øyne! Haha 🙂 Følte gulvet og fargen var skikkelig møkkete. Men ja, kan signere på at smaken er som baken 🙂

   1. Monica

    Må si meg enig i finere før, nesten. Vegger og tak fint og rommet virker større. Men gud bedre meg de flisene! Jeg blir sjøsyk og vet ikke hvor jeg skal se….
    Men bra dere er fornøyd ☺

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er jo det viktigste 🙂

   3. Brutal? Hehe… de flisene er brutale for øynene 😉

   4. Caroline Berg Eriksen

    Et ødelagt laminatgulv med stygge flekker, gule lister og skap. Det går faktisk ikke an å mene at det var finere før :O Fargen på veggen var vel det eneste som var fint med det vindganget før.

    Flisene er dødslekre og jeg er glad vi har valgt dem flere steder i huset 🙂

 26. Heidrun Stenvang

  Hei Caroline!
  Så gøy, og ikke minst inspirerende å følge deg på bloggen! Tenkte du kanskje kunne titte innom en butikk på Frogner som heter Molo A/S. Dette er en bygningsvernbutikk, og jeg tror du sikkert finner mye der som kan passe til huset deres! Verdt å sjekke ut!De har også mange fine lamper som kan passe til inngangen til kjøkkenet, og som står i stil til at det er et gammelt hus!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips, Heidrun! Det skal jeg notere meg 🙂

 27. Kristin

  Muuto sine filtkurver? Og noen E27-pendler dersom ikke takhøyden er for lav?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De blir dessverre for store :/ Men de er virkelig så flotte!

 28. Siv E. Brattensborg

  Hei. Gangen ble veldig fin ! Angående oppbevaring , mye fint på Skeidar og Bohus , også. Jeg personlig ville gått for en type kurver, synes det er dekorativt , men mulig det ville lagd riper i hyllene. Da er filtknotter løsningen . En smart ting er å få merket hver boks/kurv med hva den inneholder . Siden du har to småjenter som skal finne tingene sine selv etterhvert, så kan det være en ide å ha f.eks. et bilde , en tegning , eller kjøpe små treskilt (f.eks. hjerter) å tegne eller skrive på det hva boksen inneholder. Hjertene er fine å henge på kurven med hyssing eller silkebånd.
  Lykke til videre med oppussing , blir veldig fint !
  Mvh Siv .

 29. Det blir kjempe fint Caroline! Du er så utrolig flink!!! Lurer på om de forrige huseierne angrer når de ser hvor nydelig det huset blir 😉 må hvertfall være kjekt for dem å følge med!

  Stå på!!

  PS… Husk å legg beina på bordet, ta et glass vin og nyt helgen. Du fortjener det beste!

  Klem!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ann! Det er jeg så glad for å høre! Gleder meg til helg og til kvelden <3

   Stor klem og god helg!

 30. Jeg synes denne (liggende) er ganske stilig!
  https://m.ikea.com/no/no/catalog/products/art/50248070/

  Ble en veldig fin forandring, du er flink!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Silje! Så hyggelig 🙂

 31. In the kitchen you already have on the wall tiles?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Yes, these are the same 🙂 They are also in another hallway that we have (a really small one) and in one of other bathrooms 🙂

 32. Cool!

  I would install drawers in those shelves. Maybe in black with some really cool handles.
  It would be more practical than boxes.

  1. Caroline Berg Eriksen

   I love the idea! Thank you so much for sharing it 😀

 33. Så utrolig kjekt med en egen kjøkken inngang! Gangen ble kjempe fin, stilige fliser 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anita 😀

 34. Charlotte Nathalie

  Hei!
  Jeg syns det ser VELDIG bra ut nå! Prikken over i-en hadde vært å satt inn vindu i døren som har samme skrå-skjering som taket. En trekant hadde nær sagt. Det slo meg som helt naturlig og noe som kunne blitt veldig flott og stilig da jeg så bildet av døren rett forfra og med det skrånende taket til høyre…
  Men alt i alt et flott (bak)inngangsparti! (y) 🙂

  Mvh Charlotte

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kult! Takk for innspill, ser hva du mener 🙂

 35. Gangen ble veldig fin, digger flisene! Og kjempesmart med oppbevaringshyller. Jeg tenker at det vil være praktisk for luer, votter, hundeposer, og alle mulige ting man trenger på vei inn og ut av huset. Særlig med tanke på barn (jeg har 3 selv) ville jeg sett etter oppbevaring der det er mulig å se hva som er i kurvene/boksene. Slik at ting legges på rett plass, og at man ikke må trekke ut alle for å lete etter noe. Kanskej enten noe med gjennomsiktig front, eller muliget til å sette på en lapp eller symbol om hva som er i kurvene.

  Lampen kan virke enkel og kanskje litt kjedelig, men så langt jeg kan se er det en klassisk original «Rondo» lampe, med glasskuppel og porselenssokkel. Den har sikkert alltid vært i huset, og er en original detalj som kan være verdt å beholde. Jeg er enig med den som tipset om Molo, og hvis du ser på nettsiden deres vil du se at de har reproduksjoner av nettopp denne type lampe til salgs. De orginale er faktisk ganske ettertraktet, selv om de for mange kan virke litt for «vanlige».

  Men det finnes også litt mer dekorative kupler i frostet glass, som også passer til husets stil og periode, som kan passe på samme sokkel.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3lig takk for tips og informasjon 🙂

 36. Behold lampa! Lysere bokser i hyllene, og ja; 4 i bredden 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det var en som foreslo å lage skuffer og det var så lurt synes jeg! Så det skal vi få gjort 🙂 Og så bruke samme knotter som på kjøkkenet 🙂

 37. Så lekkert det blir 🙂 Veldig gøy å følgee deg om dagen!
  Jeg synes det hadde vært fint med spotter, som du kan dimme. I tillegg hadde jeg kanskje gått for sort dør 🙂

  Ha en fin helg! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tips 😀 God helg! <3

 38. Åj! Veggene ser kjempefine ut, men ÅNEI så rotete gulv. Håper dere ikke går lei av dette, i og med at dere er superfornøyde nå. Jeg for min del setter pris på en ryddigere «grunnstil» i hjemmet, slik at det tåler leker og barnerot.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Forstår ikke helt hvorfor vi skal ha barnerot i denne lille gangen? :p

   1. Det trenger dere selvsalgt ikke å ha. Hos oss er det ofte litt kaos, men det ser ikke ut til å være slik hos dere. Så vær sin smak.

 39. Angående ny lampe;
  Ville satt inn en spot med 2 lys. Men det må være en spott med glass, slik at lyset sprer seg jevnt ut i rommet.
  Det jeg tenker på er den typen som er som denne:
  https://www.herstal.dk/lamper/vag-og-loft/03078031120/wic-wall/ceiling

  Ville satt den på veggen rett der hvor den gamle lampen står og evt sette på en dimmer. Evt kan den settes i taket også men denne typen funker veldig fint på vegg, og det er jo kanskje enkleste med tanke på at det er der det tidligere lyspunket er.

  Det blir nok vanskelig med en prismeplafond eller pendellamper som noen over tipser om. Ser ut som det ikke er så veldig høyt under taket og i en gang er det greit å ha noe som man ikke slenger armen borti dersom man slenger på seg en jakke feks. Den Arne Jacobsen lampen som det tipses om vil ikke gi riktig lys i det hele tatt, da den sender lyset i en retning. Taket vil bli helt mørkelagt med den lampen pga metallskjermen.

  Men Arne Jacobsen lampen hadde vært kjeempe fine på soverommet deres feks. Generelt ville jeg tipset dere om å se på alle lampene fra det merket som fører Arne Jacobsen lampene; Louis Poulsen (https://www.louispoulsen.com/no).

  Hilsen ansatt i lampebutikk som ikke klarer å la være å gi litt råd haha.

 40. susanne

  Det ble berre lekkert! Men det er noe med döra… hmm kanskje bytta håndtak? Til en sort stilig en 🙂

 41. Lag noen enkle trekasser selv .eller få en av håndverkerne til å gjøre det,,da får du str akkurat slik du ønsker og du kan velge om du vil ha de helt tette eller med luft mellom treverket. Utrolig enkelt,også kan de beises eller males med kalk maling i sort . Videre kan du feks skru på noen dekorative kjøkkeninnrednings håndtak eller lærsnorer for at du lett skal kunne få dratt de ut. Eventuelt pimpe opp noe enkle trekasser du kjøper ferdig

 42. Jeg tror inntrykket av rommet hadde blitt litt bedre hvis «etter» bildet også ble tatt i dagslys slik som det første.
  Syns det ble aldeles nydelig altså! Men skal innrømme at førsteinntrykket mitt helte mot det første bildet med en gang, siden rommet bar preg av det fine dagslyset, så jeg ble nesten litt lurt. Kanskje noe å tenke på når du legger ut før og etter bilder?
  Elsker disse innleggene om oppussing!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Skal tenke på det til neste gang 🙂

 43. Kan ikke bli feil med svart og hvitt, så lekkert. Idéen med skuffer syns jeg er glimrende, det fins jo så mange kule knotter å sette på. Jeg har noen svarte kvadratiske med hvite striper, de hadde passet på skuffene som er malt med blank svart lakk. Drømmer meg bort her..

 44. Lampa hadde jeg beholdt, den er kjempekul og passer stilen i gangen. Gulvflisene i seg selv er lekre, men lagt slik (uten fuger) blir de dessverre for meg kaotiske. Ville brutt opp i mønsterkaoset med feks noen svarte smale fliser og evnt fuger. Men se det er meg det. Utrolig praktisk med en slik gang og likte veldig godt disse innebygde hyllene

 45. Litt svimmel av å se på flisene, men vat kult 🙂

 46. Snu dem, da dekker de vel hele hyllen 🙂 Men da stikker jo ikke håndtakene ut, da.
  Men jeg synes det var fint sånn som du har det jeg 🙂

 47. Veggene måtte bare males, det så jeg på bilde. Men flisene ble man litt svimmel av. Tror det hadde vært lekkert med fliser uten så mye mønster. Men er kanskje fint når man blir vant til det.

 48. Gulvflisene var lekre, men kan være enige i dem som sier at det blir mye mønster. Det er vanskelig å finne et punkt på gulvet å fokusere på, så derfor blir man «sjøsyk». Tror en helt enkel dørmatte kunne gjort mye med det, da har man et naturlig sted å «lande» blikket på uten at det blir overveldende. En stor, grønn plante kunne også vært lekkert, og om jeg skulle byttet ut lampen hadde jeg gått for en vegglampe i kroken ved hyllene der. Evt spotter. Og kurver i et hardere materiale i spreke farger 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 49. At the main entrance you have the same tiles?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Yes, that is correct 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *