oppskrift-onsdag: foliebakt laks

Jeg hadde helt glemt hvor fantastisk enkelt og uendelig godt det er med laks bakt i folie?! Altså, du kan egentlig bare slenge alt som er godt av grønnsaker og for eksempel oster som måtte passe, oppi aluminiumsfolie, dryppe over litt olje, ønsket krydderurter, legge laks eller ørret på toppen og voila! Tidenes middag. Tidenes! I hvert fall tilnærmet, og spesielt i en hektisk hverdag. I går serverte jeg altså foliebakt laks til familien og de elsket det! Jeg brukte hjemmelaget teriyakisaus over i stedet for fetaost som jeg ofte liker å bruke i en slik type rett og vet du hva? Perfekt match! Det ble så godt, så her er noe du bare må prøve! Og ja, nevnte jeg at det er enkelt? Gjort på 1-2-3. Nesten!


du trenger 

♥ ca. 1 dl. soyasaus ♥ 5 ss. vann ♥ ca. 1 dl. akasiehonning ♥ 1.5 ss. riseddik ♥ 3 fedd hvitløk ♥ 1-2 ts. frisk ingefær ♥ 1 ss. sesamolje ♥ 2.5 ss. maisennamel 

♥ 4 laksefileter ♥ 1 brokkoli ♥ 2 gulrøtter ♥ 4 vårløk ♥ sesamfrø ♥ 2 søtpoteter ♥ olivenolje ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader, start deretter med å lage sausen. Mål opp alle ingrediensene og bland sammen soyasaus, 3 ss. vann, akasiehonning, riseddik og sesamolje. Finhakk hvitløksfeddene og bland inn disse. Hell blandingen over i en kjele og la det koke opp på medium til sterk varme mens du rører. Bland ut maisennamel i 2 ss. vann, jeg bruker alltid en liten eske med lokk når jeg skal lage jevning – rister den bare alt jeg kan og slik unngår jeg alltid klumper! Sett varmen ned til svak og hell jevningen over sausen i kjelen. Visp hele tiden og sett deretter sausen av pannen. 

Lag søtepotetpuré enkelt ved å dele opp potene i små terninger. Ha godt med smør i bunnen på en kjele, rundt 50 gram, la det smelte og tilsett deretter potetbitene. Dette skal småkoke til de er møre, før du bruker en stavmikser til å lage puré. Du kan gjerne spe på med mer smør eller for eksempel væske som fløte underveis i koketiden om du synes det ser ut som det blir for lite væske. Smak alltid til med salt og pepper! 

Del brokkolien opp i små buketter, skjær tynne skiver av gulrøttene og finhakk vårløken. Legg alle grønnsakene i bunnen på en bit aliminiumsfolie og hell over ca. 1 spiseskje med god olje. Smør en laksefilet inn med teryakisaus og legg deretter fileten over grønnsakene. Dryss over sesamfrø og pakk sammen folien. Gjør det samme med resten av grønnsakene, sausen og filetene. 


Ha alle pakkene med laks og grønnsaker inn i ovnen på rist i ca. 20 minutter. Så er det klart! Nammis! Håper det smaker ♥ 

13 kommentarer

 1. Hei Caroline 🙂 Digger bloggen din, og denne oppskriften skal jeg prøve ut!

  Jeg har lyst å bestille ting fra etsy.com. Hvordan fungerer den siden? Må jeg bestille innen viss sum for å ikke få moms? Håper du kan hjelpe meg :)) stor klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det går som regel alltid fint å bestille derfra, men leveringstiden avhenger av hvilken selger du kjøper fra. De som selger ting på etsy driver som regel sin egen lille etsybutikk hvor de selger flere ting og tar imot ting på bestilling fra kunder etc. Du må betale moms + toll etc.om prisen er over 200 (?) kroner 🙂

   Klem!

 2. Julianne

  Laks i folie er så godt! Lagde det en del før, men ga det litt opp. Jeg følte at fisken aldri ble ferdig, og den måtte ofte stå i 40 + min før den virka bra. Så jeg lurer på om din blir helt gjennomstekt? Eller er den «rå» inni når den er ferdig? Det blir den alltid hos meg når den står i 20 min hvertfall. Hva er dine erfaringer med det?

  Synes tilbehøret du brukte virka kjempegodt, så dette skal jeg prøve til tross for tidligere mislykka forsøk 😉 Takk for oppskrift!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den ble absolutt gjennomstekt 🙂 Hadde den stått lenger ville den blitt tørr :/ Gi det et forsøk til! Stor klem 🙂 Ps! denne kombinasjonen ER så bra!

  2. Prøv med fersk eller opptint laks istedenfor frossen, så blir den ferdig 🙂

 3. Yes, it looks very yummy! I really must try out to laks in that way! Thanks for the recipe, dear Caroline 🙂
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Else Marit

  Hei Caroline
  Kommer det snart noen flere bilder fra hus/interiør og oppussing? Det er jo så gøy å se hvordan dere får det og ikke minst alle interiørdetaljer!

  Mvh Else Marit

  1. Caroline Berg Eriksen

   Absolutt! Vi er jo ikke ferdig på veldig lenge, men akkurat nå er det i en sånn mellomfase alt sammen, så det er vanskelig å få tatt noen skikkelige bilder. Men jeg tror det blir litt baderomsprat ila. uken 😉 Begynner å bli bra der nå 😀

 5. Spennende oppskrift, dette må prøves! Er glad i søtpotet, morsomt at du bruker det så ofte, det er inspirerende 🙂 Vil også si at jeg likte innleggene du har hatt om snacks og bliss balls i det siste, og den oversikten over snacks-tips. Veldig bra! Eller egentlig litt dumt også… Jeg laget mandler med sjokoladetrekk etter å ha lest innlegget, og de ble så gode at nå har jeg spist en hel pose med mandler…;)
  Har du forresten noen tips til variasjon eller sunne godsaker å ha i matboksen til barn? Helst uten nøtter, for det er flere barn med nøtteallergi i barnehagen vår så vi skal helst ikke ha med nøtter. Det hadde vært supert med tips på dette! Barna blir så lei av tørre brødskiver hele tiden…

 6. Birgitte

  Hva slags laks bruker du?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Frossen laks fra frysedisken 🙂

 7. Jeg måtte la den stå i en god del lenger enn 20 minutter av en eller annen grunn for den var nesten helt rå når jeg tok den ut etter 20 minutt. Men konklusjon: ALDRI mer skal jeg kjøpe ferdiglaget terriyaki saus, for dette her var bare helt magisk godt!! Og såååå enkelt ! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, den er så enkel og enda bedre enn ferdigkjøpt 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *