mine 15 beste snacks-tips

Hei oppskrift-onsdag! Mens vi venter på at platetoppen til ovnen skal komme på plass har vi ikke noe sted å lage mat, så derfor tenkte jeg å gjøre oppskrift-onsdag med en vri: å dele mine favorittoppskrifter i kategorien snacks og snop! Når jeg selv sitter og blar gjennom mat-arkivet mitt blir jeg alltid overrasket over hvor mye godt det er der (*kremt*om jeg får si det selv) så dersom du er helt blank på matfronten når du enten skal planlegge en middagsuke for deg eller familien eller om du bare ikke vet hva du skal finne på en dag, så håper jeg du kan ha DETTE arkivet i bakhodet. Det er så mange gode og sunne oppskrifter der, det er bare å sette seg ned med notatblokken og kose seg 🙂 Lover deg at du fort kan vente deg en variert og spennende matuke! 


let’s talk about yummy food 

standard_4

Hvem sa at iskrem bare skal spises om sommeren? Vil du ha is på pinne the healthy and easy way? En helt nydelig kombinasjon av vanilje og blåbær som smelter i munnen får du HER. NB! ikke spis opp hele røra! Det er nemlig fort gjort 😉 

mandler-i-sjokolade_3hoved

Sjokoladedekte mandler? Me oh my! Disse har jeg laget mange ganger, de er superenkle å smelle sammen og smaker helt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Sjekk ut oppskriften HER

oppskriftO_11

Gulrotmuffins! Disse er både sunne og gode, og ikke minst er de en stor hit hos storesøster i huset 🙂 Hun elsker dem! Sett av ca. 1 time inkludert avkjøling og du har en nydelig snack til hele familien. Kan fint oppbevares i kjøleskap i inntil 4 dager, men det kan fort bli et vanskelig prosjekt å la dem ligge der 😉 Ps! Røren er veldig populær! HER finner du oppskriften. 

fredagssnacksen-bliss-balls-_6

Bliss balls! Altså, jeg elsker alt som kan rulles sammen til en kule og dyttes i munnen. Yummy! Disse er en deilig blanding av deilige macadamianøtter, kokos og bringebær – nydelige! Oppskriften finner du HER

snack 5

Hjemmelaget sjokoladepålegg er dødsdigg å spise på skive, knekkebrødet, rett fra boksen eller sammen med for eksempel banan. Eller på toppen av en smoothie med masse granola! Mulighetene er mange og dette sjokoladepålegget er jo uten tilsatt sukker, så det KAN jo kategoriserer som sunt 😉 Oppskriften finner du HER – du trenger en ganske god stavmikser! 

sukkefri-fredagssnacks-hvit-sjokoladetrøfel_4

Flere bliss balls til folket! Disse er laget av sukkerfri hvit sjokolade og smelter i munnen. Mmmm! HER finner du oppskriften ♥ 

brownies_4

Brownies med squash – hæ?! Med squash sa du? Men ja, det stemmer! Squash gjør browniesen ekstra saftig og også litt sunnere 🙂 Disse er nemlig uten tilsatt sukker også! Og ja, de ER faktisk veldig gode! Prøv da vel! HER er oppskriften! 

ostekake_

Ostekake! Denne har vært min favoritt i MANGE år, du finner den til og med i kokeboken min fra 2012 *hjerte* Akkurat denne varianten inkluderer bringebær på toppen og det er aldri feil! Jeg elsker bringebær! Nevnte jeg at den er sukkerfri? For det er den! Sjekk oppskriften HER 🙂 

chocolate-granola-caroline-berg-eriksen-hoved

Sjokoladegranola er PERFEKT over kesam med bær til kveldskosen! Eller til frokost om du har lyst på det 🙂 Vanvittig godt og alltid gøy med noe nytt! Sjekk ut oppskriften HER

sjokolade-shake_6

Sjokolademilkshake som er ganske sunn! Denne er kremet, veldig mektig og kan fint drikkes etter trening eller du kan kose deg med den en kveld du har lyst på noe som er litt sunnere, men ekstremt godt. Oppskriften finner du HER

bananbrød_8

Bananbrød – mmmm! Det er så nammis og når det er HELT uten hvetemel og tilsatt sukker har det lett blitt en hverdagsfavoritt hos meg, spesielt om jeg har lyst på noe som er litt søtt, men likevel ikke direkte usunt. Dette bananbrødet er også supert å ha med på biltur for de minste og det beste av alt er at du kan tilsette hva du vil i røren – som for eksempel hakket sjokolade, rosiner eller noe annet snadder. HER har du oppskriften 🙂 

smoothie_2

Sjokoladesmoothiebolle?! JA TAKK! Dette er supergodt og en deilig start på dagen en dag du kjenner at du har lyst på noe litt søtt 🙂 Perfekt til kveldskosen også! Den inneholder ikke noe hokuspokus og er veldig enkel å lage – sjekk oppskriften HER

sukkerbryllup_10

Så skal jeg servere litt sukker til folket! Denne kaken er nemlig ikke sunn, men den er ekstremt god om jeg får si det selv *glise* Jeg bakte den i forbindelse med sukkerbryllupsdagen til Lars-Kristian og meg som var 6 år i fjor sommer. Den ble godt mottatt skal jeg si deg! Oppskriften finner du HER

biscotti_7

Biscotti er alltid godt, spesielt til kaffekoppen om morningen. Disse er sukkerfrie og er superenkle å lage! Litt tid må du sette av, men det er de verdt! Ps! De blir ekstra gode om de dyppes i sjokolade 🙂 Oppskriften får du HER

7-peanut-chips-caroline-berg-eriksenno

Siste oppskrift ut er disse peanøttchipsene, som jeg liker å kalle dem. Nå er det en stund siden jeg laget dem sist, så nå minnet jeg meg selv på noe 😉 Sjekk ut oppskriften HER – de er supergode, både alene eller som topping på diverse kornblanding eller noe annet godt i en bolle 🙂 


Her var det vel mye snadder? Håper du ble litt fristet og plukket opp noen tips 🙂 

18 kommentarer

 1. *snacks-tips

  Hvorfor blir du alltid tatt bilde av fra samme side? Har aldri sett deg fra den andre? Det blir litt ensformig når man blar nedover bloggen.. 🙂

  1. Er det noe å spørre om egentlig? De fleste har en side de foretrekker/ synes tar seg finest ut på bilder.

 2. Takk for mange gode tips 😀 Brownies må være med sukker og smør skal den bli skikkelig seig og god, men sukkerfri ostekaker, bananbrød og ulike muffins har jeg god erfaring med:) Den isen skal jeg prøve neste gang det er tid for kos!

 3. Nammmmmm, der var det mye godt og fristende.

 4. Du er virkelig flink å lage mat! Alt frister:)

 5. Dette innlegget var helt supert!:) gjett om ALT skal prøves <3

 6. Beste arkivet! 😀 Har fulgt deg siden du startet å blogge i 2009(?), og det hadde vært så gøy å enkelt kunne bla seg tilbake til eldre poster fra forskjellige år. Hadde det gått ann å legge til årstall under kategori? Klem fast leser

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

   Jeg kan høre med teknisk om det er mulig 🙂

 7. Åååå her var det mye nam 😉 Tusen takk for flotte oppskrifter og inspirasjon. God onsdag 🙂
  Klemmer fra Lena

  https://lenatherese.blogg.no/

 8. Oh, dear Caroline! You had so yummy food!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 9. Herlighet, her var det mye godt og mange lekre bilder! Yum <3 Passet perfekt nå som studiene er så travle og jeg konstant knasker på noe mens jeg jobber, haha.

 10. Nina Sør-Reime

  Hei
  Vil gjerne ha banan kake oppskriften , men får ikke til å trykke meg inn på linken
  Mvh Nina

 11. Mmmm så mye godt! Hadde glemt av arkivet ditt, så tommel opp for påminnelse 😀

 12. Oh yes!

 13. Hvilken kakaotype har du på bilde? Den med smoothie Bowl

 14. Hei! Så mye godt! Hvor kjøper du hasselnøttolje?
  Stor klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   På for eks. Meny 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *