Naia sitt rom: før, under og delvis etter

Nå sitter vi i huset alle sammen og har akkurat vært oppe og beundret det som skal bli soverommet til Naia – det blir så fint! Det er ikke ferdig ennå, det mangler lister og gulvet skal pusses ned og oljes. Men dette skal oljes lysere, altså i en nydelig hvit tone og ikke mørkt som det blir i alle andre rom. Nelia sitt skal også ha hvitt gulv, vi tenker at dette er mer barnevennlig og at det i hvert fall passer bedre til barnemøbler og lek. 

naia_rom_2

Nå er det vel ikke noen hemmelighet lenger at vi faktisk kjører på med fiskebein i hele huset! Det stemmer! Alle stuene nede hadde jo nydelig fiskebeinsgulv fra før av, og vi bestemte oss for å kjøre denne stilen gjennomgående i hele huset, så både kjøkken, gang / hall, gangen oppe, soverommet vårt, gjesterommet, kontoret og barnerommene har fått det samme nydelige gulvet. Det er et gulv som er i heltre eik og det er virkelig helt nydelig! Det blir mørkt som nede i alle rom bortsett fra hos jentene. Det blir så fint! Det gjenstår altså behandling av gulvet på rommet til Naia i tillegg til lister, men ellers er det mer eller mindre klart. Jeg viser dere selvfølgelig det helt ferdig resultatet også, når listing og oljing er gjort 🙂 


ved overtagelse så det slik ut 

naia_romnaia_rom_1


underveis så det *kremt* slik ut 

naia_rom_10naia_rom_11

nå ser det slik ut 

naia_rom_3naia_rom_5naia_rom_9naia_rom_4

Servanten valgte vi å ta bort, vi har sparklet veggene, tapetsert og malt, revet vekk gulv, jevnet det ut og lagt nytt. Tapeten Naia har er fra jubileumskolleksjonen til Ferm Living og i fargen rose. Hele det første rommet er dekket med denne mens lister, tak, dører og vinduskarmer har fått fargen klassisk hvit. På hennes andre rom valgte jeg deco pink på veggene og den ble så fin mot tapeten! Synes ikke du også? Dette rommet kommer vi til å bruke som gjesterom inntil Naia trenger rommet selv, så har vi to gjesterom til folk som kommer på besøk! Det er alltid kjekt 🙂 Det er en dør mellom, så det er jo kjempefint sånn sett. Og når hun blir eldre, så får hun selvfølgelig bruke begge rommene! 

naia_rom_7

naia_rom_8

Hva synes du? Gleder meg til å få riktig gulvfarge og lister på plass slik at jeg kan starte innredningen! 

63 kommentarer

 1. Kjempe fint. Tror hun kommer å kose seg på rommet. Og når hun blir större, så kan hun ha riktig jente kvelder. Med film og kos.
  Fargen ok, jeg liker veldig godt grönt, så jeg hadde gått for det!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nelia skal ha mintgrønt rom 🙂

   Tusen takk! 🙂

 2. Dear Caroline, I know you will design everything perfectly!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Synes tapeten var kjempe fin!!!
  To gjesterom, eller et barnerom til Dere vil vel ha flere…

  Stilig med like gulv liker lyse gulv bedre.. men alt blir veldig flott!!
  Kjempe gøy å følge med

  1. Vil ha flere av hva, barn? Kan jo hende de synes at 2 er mer enn nok også 🙂

 4. Det kommer til å bli sååå fint! :O
  Digger deg Caroline, stå på!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ida 🙂 <3

 5. Så heldig hun er som får to rom! Vi venter tvillinger og de må dele rom, for vi har bare tre soverom. Og det ene må være gjesterom, syrom, oppbevaring, tørkerom, treningsrom… men men… de klarer vel å dele i noen år =)

 6. Så utrolig fint det blir! Heldige Naia. Tror også at det blir mye finere med lysere gulv på barnerommene etter hva slags farger dere har valgt på veggene 🙂 Gleder meg til å følge med på fortsettelse! God søndag videre 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   God søndag, Julie 🙂

 7. Bra dere skal gjøre noe med gulvfarge for den passet ikke til veggen 🙂 Lykke til!

 8. Det blir jo super fint! Gulvet blir nok også veldig flott med mer hvitt i seg, men så synes jeg også at det er veldig fint naturlig hvor kanskje hakk og merker fra lekingen hadde syntes mindre? 🙂 Blir spennende å se forskjellen, gleder meg! Hadde selv valgt fiskeben i leiligheten min om jeg kunne tatt meg råd til det, det får heller bli etter studietiden!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå er det bare lagt, så limflekker etc. er jo ikke akkurat så flatterende :p Men jeg ville vise det likevel 🙂 Enig i at det er veldig fint helt naturlig også, kanskje om 10 år :p

   1. Fint blir det nok uansett! Har selv hvitt gulv, så skjønner fristelsen 😉

 9. Ingrid Grace

  Kjempefine farger! Blir flotte rom til jentene, Nelias blir sikkert fint i mint.
  Skjønner du gleder deg til å pynte å innrede her ja. Lykke til videre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 10. it is fun to arrange a room for kids 🙂 Do you have a finite kitchens?

  1. Caroline Berg Eriksen

   No, it is not done yet! Yes, it is very fun 😀

 11. Er ikke brystningspanel veldig umoderne og -90 talls?

  1. Synes det er fullstendig likegyldig om det er moderne eller ei. Det er megaflott og jo da veeeldig praktisk å ha på et barnerom!! 🙂

  2. Syns det er helt ok jeg, så lenge det passer huset. Ikke sikkert de hadde hatt det om huset var nytt slik som i Siljan.

  3. Er et gammelt og flott hus, da, så jeg ville ikke pusset det opp etter trender 2017. Det blir jo veldig fort umoderne igjen. Heller modernisere det gamle 🙂

 12. Så utrolig lekkert det ble og kommer til å bli når det et 100% ferdig 🙂

  Jeg elsker fiskebensparkett. Det skal jeg i alle fall ha på gulvene når jeg skal kjøpe mitt eget etterhvert!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg tror det blir kjempefint 🙂 Fiskebein er så lekkert 🙂

 13. Så deilkate farger dere har valg, helt nydelig! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Helene 🙂

 14. Synes rommet var finere før faktisk, men det er hver sin smak. Det blir sikkert bedre når møblene er på plass

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er nesten ikke lov til å si det! Med det gulvet og ikke minst vasken og den bomullshvite fargen på lister og i tak :O Haha :p Men ja, hver sin smak – absolutt 🙂

 15. Nydelig tapet:)). Hvorfor beholder dere brystningspanel?

 16. Ooooh Naia’s room is going to look fantastic afterwards!
  Good luck with the rest of the renovation 🙂

  Danielle

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Danielle 😀

 17. susanne

  Synes det ble veldig fint! Nydelig rosa farge! Men ser ikke to farger? Leser teksten om og om igjen for å forstå dette hahaha.. Er det «Rose» eller «Deco pink», eller begge deler..

  1. Caroline Berg Eriksen

   I det ytterste rommet er det en tapet med gullconfetti (den jeg har tatt nærbilde av) og i det innerste rommet er det deci pink, altså ikke tapet 🙂

 18. så fint!

 19. Så fint det blir! Der kommer hun til å storkose seg! Kan du ikke lage et månedlig innlegg om utviklingen og rutinene til jentene? Jeg har to jenter på samme alder som dine så det hadde vært gøy å følge med på 🙂 Om åssen rutiner dere har, hva de spiser, om de sover godt på natten, når de våkner osv.?

  1. Kanskje tenke litt på disse jentenes privatliv?

 20. Åh, så lekkert 😀 Nydelig tapet!

 21. Åh, så lekkert! Kjempefint med slike lyse, lekre rom – heldige jentene !

 22. Nydelig! Gleder meg til å se rommet helt ferdig! Ja til enda oftere innlegg fra huset- det er så gøy!

 23. Husfrue XxX

  Så stort og fint rom hun får!
  Hadde vært fint å sett rommet «live» tror det ville gitt et bedre inntrykk.
  Vet ikke helt om jeg er tilhenger av den type parkettgulv og veggdekor…
  Jeg flyter enda på «less is more» bølgen!

 24. Hei! Kan jeg spørre hvorfor ikke jentene bor på disse to rommene? Hadde det ikke vært koselig med rom med dør i mellom- trygt og nesten som å dele rom, men samtidig ikke? Mine barn deler rom, ikke fordi de må- men fordi de liker det pga tryggheten det gir. (Gutt og jente) Du kommer kanskje til å merke at det skjer noe med barna når der er i fem/seksårsalderen – da kan de bli mer engstelige og søke trygghet fordi de er store nok til å skjønne mer av virkeligheten. Det å ha søsken så nære kan virkelig være trygt..

  I tillegg ville det være ennå mer praktisk med to barnerom tett i tett, og så greit å alltid ha det ekstra gjesterommet der..

  Bare lurte altså..

 25. Jeg ville ha fjernet brystningspanelet, veldig umoderne synes jeg. Må si jeg er litt overrasket over stilvalg i huset, føler stilen dere har valgt er veldig lite sporty, moderne og kul i forhold til den livsstilen/klesstilen/interessene dere viser ellers. Har inntrykk av at stilen ikke matcher personligheten deres liksom:p men så kjenner jeg dere jo ikke, og det er nok et eksempel på hvor feil man kan ta når man bare leser om folk på en blogg. Ønsker dere en fin uke!

  1. Jeg synes sånt har så mye å si på hvordan huset/leiligheten er. Jeg er student og leier, men har alltid endret litt på detaljer og hvordan jeg liker å ha det hjemme utifra hvor jeg bor og hvordan leiligheten er. Med et så gammelt hus så synes jeg det er veldig fint å ta vare på noen av detaljene og tilpasse stilen til huset.

 26. Hanne Sofie Borgersen

  Så fint! Du inspirerer 🙂 Lykke til med resten av prosjektet. Vi ferdigsstiller også vårt hus i disse dager, så ekstra gøy å følge deg og få inspirasjon og dine erfaringer 🙂

 27. Så nydelig det blir! 🙂 Ser klassisk og elegant ut, passer til huset!

 28. Så utrolig vakkert! Så fresht, men samtidig er nostalgien bevart.. Tenk så mange skatter og hemmeligheter hun kan gjemme i de fine skapene..og drømmer kan skapes i vinduskarmene.. DU er superflink!

 29. Starseed

  Den confetti-tapeten er såååå fin! Har helt forelsket meg i den grå versjonen Kjempefint rom , elsker at dere er «trofast» mot husets opprinnelige stil, og beholder mye av det orginale! Dere kommert til å få et unikt hjem☺️

 30. Kjempefin tapet, blir nydelig med helt lyse gulv til. Fin atmosfære i rommet – tommel opp 🙂

 31. tapetser taket også!!!

 32. Kjempefint gulv. Ellers likte jeg bedre før-fargen, faktisk. Jeg har alltid vært glad i grønntoner, men jeg er ikke så glad i rosa.
  Hovedsaken er at den som skal ha rommet liker det, og det gjør dere jo. )))

 33. Nydelig og klassisk og varmt og feminint! Flinka! Og jeg synes både brystning og fiskebein og farger passer fint inn i et så gammelt hus. Blir så fint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 34. Benedicte

  Nydelig! Kjapt spørsmål, har dere malt lister, karmer osv i klassisk hvit eller kjøpt ferdigmalt? Sliter litt med å finne karmer, dører osv som har klassisk hvit som standard istendenfor bomull eller eggehvit. Syns de blir for gule 🙁

  1. Caroline Berg Eriksen

   Listene er ikke satt på ennå, men de er malt i klassisk hvit 🙂 Bomull og eggehvit er for gult, helt enig med deg :O Alle lister, tak, dører osv. var malt i bomull og eggehvit her, utrolig deilig når det nå er blitt hvitt 🙂

 35. Men…. Parketten slutter jo før listen dekker? Skal det være sånn??

  1. Caroline Berg Eriksen

   Listene er ikke satt på ennå 🙂

 36. Så utrolig kul tapet! Dere har gjort en kjempejobb 🙂 et lite tips for å gjøre rommet enda mer spennende og gjennomført er å bytte ut knaggene på skapene – kanksje i gullfarge? De har for eksempel mange fine knagger på kremmerhuset. Gøy å følge utviklingen på huset – det blir kjempefint 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Takk for tips, vi får se på sånne detaljer når vi er ferdig med de store tingene 🙂

 37. Må si jeg er overrasket over fargevalg og parkettvalg. Og at dere stykker opp interiøret så mye. Brystningspanel er jo noe folk ikke vil ha i dag tenker jeg.

  Men det blir kanskje kjempefint til slutt.

  Uansett gøy å lese om interiør. Mer av det!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Ingunn 🙂

   Jeg skjønner ikke helt hva du mener med å «stykke opp»? :/ Gulvet vi har valgt, som for øvrig ikke er parkett, men heltre, går jo igjen i hele huset og gjør det motsatte av å stykke det opp 🙂 Brystningspanelet ville vi aldri valgt om vi bygde et nytt hus, men dette huset er nesten 100 år gammelt og brystningspanelet har vært der hele tiden og passer til huset. Vi har det samme i store store deler av første etasje 🙂

   1. Ingunn

    Hei igjen. Takk for svar Med oppstykket tenker jeg på ulike farger og materialer i ulike rom og i et rom.

    Gleder meg uansett til å se det ferdige resultatet.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Selv om det er ulike farger så er det jo ikke oppstykket, det er jo blant annet derfor man har en fargepalett hvor fargene harmonerer og «hører sammen» 🙂 Vi har ingen rom hvor fargene er ulike, og det kommer vi ikke til å ha heller, men ulike farger fra rom til rom, og da spesielt fra soverom til f.eks stue, er jo ikke så veldig uvanlig.

    Men så fint å høre at du gleder deg, interiør handler jo om smak, og vi liker alle forskjellige ting 🙂 Vi ønsket å introdusere litt farge inn i huset vårt, og da hadde det kanskje blitt litt voldsomt om vi kjørte samme fargen i hele huset :O

 38. Så fint det blir 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *