lille marihøne og en kaotisk torsdag

marihone

Vi startet dagen tiiidlig i dag, med makeup og hår fra klokken syv! Haha 🙂 Skal det være, så skal det være! Det er visst den store karnevaldagen i dag og barnehagen til Nelia er nok ikke den eneste som stiller med kostymer og ekstra forventningsfulle barn før det er helg! Spent på hvordan det har gått med sminken når vi henter om en liten time 😉 

marihone_3marihone_2

Nelia fikk bestemme selv hva hun skulle gå utkledd som, og ønsket var klinkende klart: marihøne! Så vi kjøpte inn kostymet i forrige uke ettersom vi likevel skulle være borte denne uken, og det eneste vi manglet i går var en hårbøyle med følehorn. Det fant jeg på Toys R Us, men så var de litt kjedelige i helsort da, så jeg pyntet dem med røde piperensere. Den ble så mye finere med en gang! Tok meg nøyaktig 2 minutter 🙂 Perfekt om hun senere vil gå som for eks. bie også, da er det bare å bytte ut rødfargen med gult 🙂 Kostymet er forresten derfra det også, pluss sort genser og sorte strømper fra h&m.

marihone_4marihone_6

Vakre lille marihøne ♥ Og så flink til å sitte stille så sminken ble fin! I hvert fall så fin som mor klarte å få den 😉 

marihone_10

Ellers hadde vi en interresant dag i går. Flyet landet jo halv to, og vi klarte AKKURAT å møte den verste rushen på vei fra Gardermoen. Tror vi brukte en time ekstra i bare kø hjem til Sarpsborg, men vi var ved godt mot fordi vi gledet oss sånn til å se hvordan ting var blitt hjemme! Da vi kom hjem ble vi veldig overrasket over at ingenting av det vi hadde planlagt med gulvet hadde blitt gjennomført, og da vi tok oss en tur opp for å se på status angående malingen, så var det blitt malt helt feil! Rommet til Naia hadde fått rosa brystning i stedet for hvit og hvitt rom innerst i stedet for rosa. Malerne hadde altså byttet om på malingen og gjort omvendt av det vi hadde blitt enige om. Krise. Det er ikke gjort i en fei å male om og det er ikke akkurat rimelig heller.  Så vi fikk tatt noen telefoner da, og konklusjonen er jo at ting utsettes ytterligere fordi planen var avhengig av at det rommet skulle være ferdig i dag.

marihone_7

I tillegg skulle gulvet på kjøkkenet og i andre rom vært helt ferdig, men det er det altså ikke og jeg tror ikke det går an å flytte inn i nærmeste fremtid likevel. Haha! Neida, så. Eiendom & Hjem gjør verken gulv eller malejobb for oss, bare så det er sagt. Det er selvfølgelig viktig for meg å presisere dette, de sponser oss jo med å pusse opp kjøkkenet og er derfor det eneste firmaet jeg har nevnt i forbindelse med oppussingen. Så det ikke blir noen misforståelser 🙂 De gjør en helt super jobb! Uansett! Vi gikk ganske skuffet ut av huset og kjørte for å plukke opp mat vi hadde bestilt, men der var det feil i bestillingen, så vi måtte vente enda lenger på at det skulle bli riktig. Etter dette var planen å hente Hugo som har vært hos Anette i Fredrikstad og på veien dit ble Naia sulten så vi måtte stoppe for ammepause. Vi fikk hentet ham tilslutt og deretter bar det avgårde ut på hytta, men det var ikke helt enkelt, for ut dit var det omkjøring. HVA GIR DU MEG?! Omkjøringen ble gjennomført og vi kom oss omsider frem i TIDENES tåkeføre, bar en haug av bagasje opp på terrassen, låste oss inn med hunder, kofferter, bager, handleposer, to trøtte barn og kong vinter bare – HALLO – slo mot oss i døren. For der inne var det nesten minusgrader, det VAR så kaldt. Den eneste varmeovnen hadde nemlig streiket. Hurra for det! Så på med bobledress på barna og inn i peisen med ved. Og så brukte vi kanskje 15 minutter på å finne en lighter som fungerte. Haha! Fullstendig kaos. 

♥♥♥ 

Nelia ville ha varm melk med honning og honningen var så hard at jeg måtte holde den under varmt vann i vasken for at det skulle gå an å få den ut av flasken. Hun gikk til sengs med varmeflaske, pledd og joggedress – det går ikke akkurat fort å få varme i en så kald hytte. Og så hadde jeg et planlagt innlegg som kom ut altfor seint på grunn av alt det her, jeg som koser meg sånn med å skrive innlegg! Det ble bare mas. Vi var vel i seng rundt ett-halv to og oppe altfor tidlig i forhold til leggetidene. Men sånn blir det når ting baller på seg. Den følelsen ass, den er så ille! Heldigvis har dagen i dag vært bedre og jeg er positiv altså 🙂 Det blir bra tilslutt, og jeg vet at vi kommer til å se tilbake på denne perioden og kanskje le litt av alt sammen. Kanskje 😉 Uansett hjelper det å ha to solstråler hos oss, det er vi så heldige å ha! 


Jeg håper dere får en fin helg! Titt gjerne innom litt senere 🙂 Klem! 

38 kommentarer

 1. PUH! All ære til dere som klarer å leve i kaoset! Men det blir jo så utrolig verdt det til slutt – og snart sitter dere og ler av det, som du sier.. 🙂 Vi bor i nytt hus, og i fremtiden håper jeg vi kan bygge/pusse opp som vi ønsker selv, men samtidig er det jammen en krevende prosess.. Også så mange valg! Det er SÅ utrolig spennende å følge dere på reisen forresten, takk for at dere lar oss lesere ta en del av det på godt og vondt. <3 Og for en utrolig nydelig marihøne dere har. Hihi 🙂
  Klem 🙂

 2. Camilla

  Føler så med dere. Har selv vært i totalrenovering med baby, mann som pendlet og full jobb. Det er så slitsomt…utmattende. du har all rett til å hyle ut at det er slitsomt!! Husker selv at utsettelse på 1 mnd virker grusomt når du står oppi det, men 1 mnd fra eller til når man ser tilbake spiller liten rolle. Prøv å fall til ro på hytta så godt det lar seg gjøre, og heller bestem dere for å bli 14 dager feks. Masse lykke til.

 3. Hvordan er det mulig å være så uheldig? Haha huff.
  Å så kjipt med hytta når dere har 2 små også, men alt blir nok bra tilslutt med huset 🙂 <3
  Klem!

 4. Off og off, føler med dere….!
  Kanskje dere burde bruke det sponsede firmaet til alt? Eller så må dere nesten være i huset hver dag å passe på arbeiderende- sånn er det bare….been there done that!

 5. Sååå kjedelig ang. oppussingen, men det blir sikkert kjempe fint når alt er på plass! Jeg gleder meg skikkelig til å se resultatet, og følger både Eiendom & hjem og både deg og Lars-Kristian for oppdateringer på snap 🙂
  Jeg må bare få si at jeg virkelig liker bloggingen din om dagen, gøy med slike hverdagsinnlegg! Og ikke minst interiør, som jeg synes er skikkelig gøy. Ha en fin helg alle fire 🙂

 6. Haha litt deilig å høre at det er fler som har det slik Vi har en baby og pusser opp.. når vi kom hit etter jul hadde nabon glemt å sette på varmeovnene våre så det var is kaldt! Ikke gøy med baby/ barn i hus.. da setter man virkelig pris på varmen når den kommer❤️ Lykke til videre i opppussing kaos, vet hvordan det er

 7. Ble både svett og stresset av å lese. For en dag dere har hatt. Sympatiklem fra meg <3

 8. Hei 🙂
  Har ett lite spørsmål bare.
  Har en liten sønn på litt over tre år. Og har akkurat funnet ut at jeg er gravid. Hvordan syns du det er å ha to små?
  Bare lurer så veldig, å ingenting bedre er å høre det fra en som har to tette selv. Eller jeg syns hvertfall det blir tett, selvom sønnen min blir fire år når vi blir fire i huset her.
  Er så redd for å ikke få nok tid til sønnen min i barseltiden, blir jo annerledes når barnet blir to år og de kan leke å holde hverandre med selskap. Men er så uvant å tenke tanken på å få ett til barn, selvom det alltid har vært mitt ønske å få ha to barn 🙂

  1. To tette er det ikke når barnet er 3 år når minste kommer. To tette er når det er under 18 mnd mellom og begge er bleiebarn.

   1. Det er jo to tette barn når de er nær hverandre i alder… Pseudotvillinger er søsken med under 18 mnd aldersforskjell.

    Jeg har to barn og er kjempeglad for det. Hektisk, men det er så verdt det. Søskenkjærligheten smelter mammahjertet *klisje, men sant*

    Barseltiden blir helt annerledes med nr to, og dårlig samvittighet følger dessverre med på lasset. Lykke til!

   2. Meg :)

    Takk for svar 🙂

 9. Elisabeth L

  Huffa meg! Er så typisk det der, nesten som domino effekt! Aldri gøy når ting ikke går som man planlegger, spesielt med hus og oppussing ;( tror det er greit å bare regne med at ting tar ekstra tid så slipper man å bli skuffa.. Nelia er forresten helt nydelig <3

 10. Så skjønn! <3 Hvor er den røde gensern fra dette innlegget kjøpt?
  https://www.carolinebergeriksen.no/2017/02/15/behind-scenes-valentines-day/#comments

 11. Uff, det var ille at malerene hadde misforstått SÅ ILLE!! Men da bør vel de male om for dere uten at dere skal ha ekstra utgifter på noe de har misforstått?? At de må ta ekstra utgiftene på sin kappa faktisk!! Om ikke dere ble fornøyd med litt annerledes farge bytte da 😉 Skjønner at dette ble en hektisk kaos torsdag for dere, herlighet ennå godt du er en positiv optimist assa 🙂 Marihøna Nelia er helskjønn og håper hun hadde en fin karneval dag i barnehagen 🙂

 12. nydelig datter du har!

 13. leavalt

  Jo da:) dette kommer du til å le av. For d er komisk når en ikke står midt oppi d;)
  Selv er jeg nesten misunnelig. Jeg digger kaos og løse tråder som skal nøstes..og legge seg sliten og stå opp litt for trøtt,men klar for en dag full av prosjekter og oppgaver. Nå er jeg veldig syk og sengeliggende mesteparten av dagen. Men krysser fingrene for at jeg en dag kan bli skikkelig sliten og frustrert på en god måte igjen.
  Stå på med oppussing:) og le masse..om ikke helt nå;)

 14. Christine

  Åh hjelp! For en dag :0 Det er virkelig nedtur med misforståelser 🙁 Men du, jeg synes det var gøy når du snappet fra eiendom og hjem! Så flinke folk, blir så imponert over håndverkere!! Klem og god helg!

 15. Må bare få si at det er lov å ha skikkelig dårlige dager innimellom, også for dere – jeg vet du får pes så fort du ymter om at du er sliten/stressa etc, for noen skal jo alltid påpeke hvor heldige dere er, hvor mye penger dere har, hvor mye hjelp dere får osv. Som om det ikke er lov å bli sliten eller stressa når man har god råd og tilfeldigvis er så heldig å ha familie og venner! Skjønner godt at du kan føle behov for å presisere at dere er heldige, med en så kritisk leserskare – men helt alvorlig, er det ikke fristende å gi blaffen av og til? Bare kunne skrive et innlegg for å få utløp for ren frustrasjon, uten å måtte helgardere for kritikk.
  Det er lov å ha en møkkadag!
  Utrolig kjipt at håndverkerne ikke klarer jobben sin på en god måte… masse ekstra tid og krefter går med :-/ krysser fingre for at det snart blir bedre flyt. God helg!

 16. Katinka

  Caroline! Fy søren så flink mamma du er, og så flink person du er generelt! Du stiller opp 100% for barna dine, pusser opp, flytter, reiser og oppdaterer bloggen flere ganger om dagen…?! Og du fikk barn for 5 mnd siden? Du er utrolig talentfull og en inspirasjon❤ Stå på videre, elsker å følge deg:)

  1. Jeg lurer litt på hvordan du kan se at Caroline er en flink Mamma? Hun er sikkert det, men hva er det som gjør at hun utpeker seg mener du?

 17. Nelia er so søt!!!

 18. Anette S.

  Oi, for en dag! Kudos til deg for å holde humøret oppe:-) Man må jo liksom det med små i hus, men det er hardt når alt går galt;-)

  Jeg kjenner meg igjen i det med malingen. Da vi bygget hus, skulle jeg komme inn og se når stuen og soverommet vårt var ferdig tapensert, bare for å oppdage at feil tapet hadde havnet på feil rom! Altså, den til stua på soverommet og omvendt. Det kræsjet totalt med innredning og vi måtte bare få begge deler tapensert på nytt. Men i vårt tilfelle var det faktisk min (tydeligvis fargebilde) kjære som hadde sagt feil. Såeh, var ikke så fornøyd med ham den dagen kan du si;-)

  Men men, det ble bra til slutt, og det blir garantert deres også:-) Det du har visst frem til nå ser helt nydelig ut! God helg til deg og dine:-)

 19. Bare nysgjerrig, hvordan takler du motgang-eks i huset? Hvordan oppfører du deg overfor de som har driti seg ut?

  Blir du bitch, eller er du hyggelig?
  Jeg kan lett bli bitchy, og skammer meg litt for det. Det er jo menneskelig å feile:-))

 20. Åh, elsker slike innlegg hvor du bare «skriver fra deg», det blir liksom noe «venninneprat» over det hele. Spesielt når du formulerer alt like bra som vanlig.
  Kjedelig å leve i oppussingskaos mens det står på, men det blir bra til slutt. Gøy for oss lesere å følge med i prosessen.

 21. Kan ikke LK brette opp armer å male noen rom selv. Maling tørker så fort i dag. Så med litt effektivitet er ett rom lett malt 2 strøk på en dag. Dette har jeg gjort fler ganger. Tørt til leggetid. Noen ganger er det fàktisk bedre og mer effektivt å male sjæl 😉 for ikke snakke om billigere. Og i tillegg blir det riktig farge på veggen 😉
  Lasse jeg utfordrer deg. Klarer du å male ett soverom på en dag? Hvis ikke bør du få en «Jonas-straff» .

 22. Hei Caroline!
  Digger bloggen din, og leser hver dag! Vet ikke om du har lest det mye omtalte innlegget til Poliani, om eksponering av barn på sosiale medier. Du legger jo kun ut søte bilder av Nelia, og du blottlegger ikke alle hennes sider eller utfordringer, som jeg synes er et veldig klokt valg. Allikevel er det mange bilder av henne, og jeg lurer på om du ikke selv tror kanskje det kunne vært lurt å ha litt færre bilder av N så hun får litt mer privatliv, spesielt når hun begynner å nærme seg skolealder etterhvert? https://polliani.com/mamma-til-michelle-i-told-you-so/

 23. Huff høres ille ut ,tror de malerne/firmaet har fått sparken av meg, det virker uproffesjonelt.

 24. Haha, elsker at du blir så detaljert på sånne ting, gøy å lese! Hadde mista det helt med et sånn kaos tror jeg 😉

 25. Jeg undrer meg hvilke tanker du har om å eksponere barna dine så mye? Jamfør mamman til Michell og uttalelsennom privatskole.

 26. Herlighet for et firma!!! Det er jo de som må betale ny maling, det skulle bare mangle.
  Måtte le litt Noen dager går bare alt skeis, en får lyst å spole tilbake og gjøre alt om igjen, men uten alle «feilene»/uhellene. Heldigvis kan man le av alt sammen senere Det er en god historie

 27. Så søt marihøne! Har bare lyst til å sende en hilsen til Lars-kristian og si at han tar veldig fine bilder. Mange spennende motiver og vinkler. Flotte bilder, ikke bare i dette innlegget men generelt. For eksempel et bilde av Caroline for ikke så lenge siden hvor man kunne se speilbildet i vannet. Dere er flinke begge to!

 28. Madelen

  Det er jo en del fokus på dette med karnevalsutstyr, og veldig mange sverger til hjemmelaget. Hva er dine tanker om dette ettersom du åpenbart har kjøpt kostyme? Og det var veldig fint det, altså 🙂

  1. Leste du om kaoset i det innlegget eller? Selvfølgelig kjøper man kostyme i den situasjonen, hadde jeg vært C hadde jeg ikke en gang rekki å tenke på å lage eget.. 🙂

   1. Madelen

    Ja? Jeg spurte ikke hvorfor hun ikke hadde laget det, men hva hun tenkte om at folk lagde det selv!

 29. Synnøve

  Stakkars dere!!! Føler så utrolig med deg…I sommer måtte vi pusse opp etter vannskade, og måtte flytte til en liten leilighet. Mannen på jobb, og ingen fremgang i huset, og skuffelsen var stor uke etter uke…Jobb og barnehagestart, og fortsatt ikke hjemme før en god stund senere. Skjønner så godt den skuffelsen, når du bare vil flytte hjem, men treghet stopper opp!
  Lykke til, og slapp av mellom slagene! 🙂 dere er så flinke! 🙂

 30. Elisabeth h

  Vi hadde håndverkere som la gulvbelegget på badet opp-ned, altså med undersiden opp! Så gulvet var matt og nesten litt stoffaktig å ta på. Makan! De hadde forøvrig lagt samme belegget riktig vei på et annet rom, så det er utrolig at de klarte å gjøre en sånn bommert….

 31. Å, huff, for en dag! Klem!

 32. Hva gjør LK for tiden? Er han fortsatt student?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *