la oss snakke baderom

skjenk

Jeg vet ikke HVOR mange ganger vi har bestemt oss og ombestemt oss når det kommer til baderom, dette er vel kanskje det vi synes har vært det vanskeligste av alt i huset – tro det eller ei. Men å finne fliser som passer sammen, hvilke farger og kombinasjoner vi skal gå for, mønster og ikke minst interiør, blandebatteri og så videre – det ER så mange valg og det ER så mye lekkert, så vi har altså klødd oss i hodet mer enn én gang. Men jammen har vi ikke landet på et valg her også! Et valg som vi er veldig sikre på og som både er klassisk og varig. 

skjenk_2skjenk_3

Det er to bad vi skal pusse opp, men i dag tenkte jeg å fortelle dere hva vi går for til det ene badet – det som tilhører Lars-Kristian og meg som er en del av soverommet vårt. Se på denne fantastiske skjenken! Den fant vi på finn.no til 1100 kroner og det beste av alt er at den holdt til bare 10 minutter unna huset. Den er gammel, gustaviansk og jeg ELSKER føttene. Det var hovedsakelig det jeg var nøye på da vi så etter en skjenk, for ettersom vi skal ha badekar med løveføtter ønsket jeg å finne en noe som stod i stil til nettopp dette. Denne falt jeg helt for, når den blir pusset opp passer den perfekt inn på badet vårt 🙂 

skjenk_1

Vi har spennende planer for denne, den skal nemlig få en sort marmortopp som vi har fått spesiallaget, og på denne toppen skal denne nydelige servanten stå. Den er også i sort marmor og vi skal ha en hver – to marmorservanter! Dobbel vask har stått øverst på ønskelisten når det kommer til bad lenge, så det var på tide 🙂 

skjenk_4skjenk_5

Vi hadde tenkt til å ha samme type gulv som marmortoppen, altså sort marmor på gulvet, men følte tilslutt at det ville bli hakket for mørkt. Så nå har vi landet på hvit marmor på gulvet i stedet, og jeg er litt spent på hvordan den sorte marmortoppen og servantene vil passe til det – jeg både tror og håper at det vil bli bra. Det er i så fall vegger og benkeplate + servanter som er i sort på badet. Vi droppet rett og slett hele flisemysteriet på veggene, så vi fjerner flisene som er der nå, sletter ut veggene og maler de sorte. Dempet sort! Det BLIR så lekkert! Detaljene på blandebatteri, løveføtter, håndkleholdere og så videre blir i messing. Gleder meg til å vise dere når alt er ferdig, arbeidet starter allerede til uken 🙂 

60 kommentarer

 1. Dette tror jeg blir lekkert. Så gøy med den gamle skjenken. Og veldig kjekt med to vasker så trenger man ikke vente på tur

 2. Jeanette

  Den var jo helt utrolig fin! Gratulerer med morsdagen forresten 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

 3. Husk at glatt gulv blir enda glattere når det blir vått. Det er glatte fliser på vårt bad og det er til tider skummelt å gå på, spesielt for lillegutt.

  Ellers hører jo planene helt fantastiske ut! Absolutt kan jeg anbefale dobbelt vask 🙂 var noe av det eneste vi endret på vårt bad da vi flyttet. Superfornøyd med det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke dusj på dette badet, kun badekar, så det problemet kommer ikke til å bli så stort 🙂 På det andre badet med dusj har vi valgt andre fliser.

 4. Hvorfor brukte dere ikke tiden før flyttingen til å bestemme farger, materialer og stil? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi gjorde det, men det er noe helt annet når du har flyttet inn og faktisk er i huset og ser alle løsningene 🙂 Vi hadde jo en plan, men det har jo blitt noen små endringer underveis fordi ting faktisk er litt mer komplisert enn hva vi så for oss. Vi har jo aldri pusset opp noe før, og når det kommer så mange råd i både den ene og den andre retningen, og alle høres veldig bra ut, så blir man jo enten usikker eller så endrer man planen 🙂

 5. Husk også å tenk nøye igjennom hvilken farge fugen mellom flisene skal ha, det har mye å si. Ikke meningen å gi den atter en ting å tenke på da;)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Den blir hvit og så liten som mulig 🙂

   1. Cathrine

    Vi hadde hvite og etter tre mnd var de grå. Det er umulig å få bort med mindre du bruker syre. Må du absolutt ha hvite anbefaler jeg at dere impregnerer fugene før bruk, så ikke skitten fester seg. Jeg støvsuger badet hver dag nesten og enda har fugene blitt grå. Hadde aldri valgt hvite fuger selv…

   2. Marie Alette

    Hvite fuger kan enkelt impregneres (selges for en slikk og ingenting hos feks. Right Price Tiles og påføres med pensel av håndtverkerne hvis man smiler pent). Da kan man velge de mest estetiske fugene uten den bekymringen 🙂

   3. Cathrine

    Hvorfor har du fjernet kommentaren min om fugene som lå her i går? Det sto ikke noe galt i den. Kun tips.

 6. Ikke for å være kjip altså, men har dere tenkt på hvordan det vil være med tannkremflekker på sort marmor? Vi vurderte også sort, men gikk bort fra det fordi selgerne på baderomsbutikkene nevnte det. Må vær forberedt på å vaske vaskene daglig sa de Men er jo sååå fint med marmor og det blir sikkert nydelig.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vasker vasken daglig uansett, så det burde gå fint 😀

  2. Christine

   Vi har sovet vask,men fordi det er litt «glitter» elementer i vasken så ser man ikke så godt tannkrem flekkene.

 7. Dette blir bare lekkert! Gøy å følge oppussingen til dere. Jeg holder på å planlegger en storoppussing selv og da er du en veldig fin inspirasjonskilde. Jeg malte alt hvitt da jeg kjøpte hvor jeg bor, men har lyst på farger. Det er bare en tung dørstokk og komme over, det å male bort det hvite, men det gir jo mye mer personlige rom ved å male. Du gav meg i dette innlegget en ide til badet mitt da det skal taes, så jeg virkelig gleder meg til å se det endelige resultatet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre at jeg kan inspirere deg 🙂 Lykke til!

 8. Alle innlegg handler utelukkende om oppussingen:( er det ikke på tide med variasjon nå?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Variasjon er viktig, helt enig med deg i det! Men at alle de siste innleggene handler om oppussing stemmer ikke, da må du nesten bla deg bakover og se. Bloggen handler om livet mitt, da er det naturlig at de fleste innlegg som handler om hverdagsliv også inneholder noe om oppussingen. Men av de siste 15 innleggene er det langt under halvparten som handler om oppussing 🙂

   1. Jeg digger innleggene om oppussing så kjør på, Caroline!
    Hvis noe ikke er av interesse er det vel bare å droppe å lese ikke sant? 😉
    You cant win them all! 😉

  2. Er SÅ spennende med oppussing! Jo flere innlegg, jo bedre 🙂 kommer til å bli nydelig!

 9. Henriette Roméjon

  Min bror har pusset opp et gammelt herskapshus i gustaviansk stil gjerne kontakt han om dere ønsker eller trenger inspirasjon Han heter Ronny Romejon og bor i Halden Lover deg at det er et av de fineste husene på mils omkrets

 10. Dear Caroline, I have one question. Please, how, how you have time for everything??? I also have two kids, and we are planning to have a dog, and also we have big house. Both kids are at school, and I have a cleaner….But…I dont have time, or I am a very bad planner. Can you please write your daily regime? At what time you wake up, how you plan your day, how much time you spend on computer, when you go to sleep? I am just lost…..Olga

 11. Du skal være så glad for at du ikke valgte sorte fliser på gulvet på badet. Det er helt forferdelig, blir så fort skittent og ekkelt. Har det her jeg bor nå, og skal aldri ha det igjen.

  1. Har en helt annen erfaring enn deg, på det to badene vi har har vi ett bad med sort gulv og ett bad med hvitt gulv. Det hvite gulvet er desidert verst når det kommer til hvor fort det ser urent ut. Må nesten støvsuge/vaske det daglig for at ikke alt mulig rart skal synes. Vil absolutt anbefale deg å ha mørkt gulv, Caroline, gjerne med noe mønster eller sjatteringer i. Lykke til videre med oppussingen, alt kaoset vil bli verdt det når dere får det som dere ønsker dere

 12. Dette blir sikkert riktig fint, men noe gustavianskt møbel er det ikke.Gustavianskt stilmøbel (det vil si kopi, men ikke fra tiden ) er det heller ikke. Beklager.

  1. Det stemmer. Gustavianske møbler er veldig karakteristiske. Denne skjenken du står ved, ble produsert på 40-tallet, og de fantes i «alle» hjem på den tiden.
   Det blir sikkert fint, og stilen vil passe huset deres 🙂

 13. Ser at servanten er innkjøpt, og dere har kanskje erfaring med slike fra før(?). Veldig fin, men selv foretrekker jeg nedsenket servant. Har hatt slik som dere selv en gang i tiden, men den føltes upraktisk, og det ble mye søl. Spesielt for kidsa 🙂

  Ellers var benken veldig fin. Blir sikkert super når den er ferdig 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Badet til barna har helt annen servant, dette er bare vårt bad 🙂 Ikke at barna ikke kan bruke dette, men det er mer praktisk om de bruker det andre badet, som har dusj bla. 🙂

   Tusen takk 🙂

   1. Mamma til 3

    Er det ikke mer praktisk for dere voksne å ha dusj enn badekar? Og barn elsker å bade, så mer naturlig å ha badekar enn dusj på deres bad?

 14. Wow, den sjenken og de planene. Jeg drømmer meg bort 😀 det blir skikkelig stilig!
  Vet du har fått litt kritikk for mye hus-prat, men jeg vil bare si at jegdet digger det!
  God morsdag! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er kult å høre, Miriam! Tusen takk 😀 God morsdag, ja! 🙂 <3

 15. Sjekk badet til @ myinteriorbubble

 16. Miriam Stener

  Så spennende valg, jeg tror det blir kjempefint! Jeg har selv badekar med vite løveføtter, elsker det! Marmor er også veldig fint, jobber selv deltid i en baderomsbutikk i Sverige og de valgene du har gjort, er helt rett både i tiden, samt klassisk. Gleder meg til å se de ferdige resultatet!
  Jeg har selv pusset opp et helt hus med småbarn, det krever sin energi, synes du kan være stolt over deg selv, dette blir et veldig flott hus Caroline!

 17. Benedicte

  Hei Caroline! Jeg synes det er veldig veldig gøy å følge oppussingen av det fantastiske huset deres. Har pusset opp selv og vet hvordan det blir altoppslukende og det finnes alt for mye forskjellig å hele blandt. Tror det blir veldig bra 🙂 Stå på! Mange klemmer

 18. Hei, synes skjørtet ditt er så fint! Hvor er det fra?
  hilsen Marit

 19. Ser ut til at det blir riktig lekkert og gjennomført i hele huset…men når du skal ha den flotte skjenken…tenk deg godt om med hensyn til servant…med de sorte og den marmortoppen blir hele skjenken ødelagt…passer ikke til stilen og skjenken burde være den som er i fokus…med senkede vasker og gammeldagse kraner kommer den til å gjøre hele rommet…la stilen på skjenken komme til sin rett…

  men vi alle har forskjellig smak så dette blir nok et flott rom uansett…men jeg har feilet selv og ødelagt stilen derfor ville jeg gi deg et tips og tenk to ganger…

 20. Åh, det blir nok helt nydelig 🙂

  Jeg så det var en som skrev at det blir ensformig med mye oppussing på bloggen din, det er jeg ikke enig i. Du har mange andre fine innlegg som handler om andre ting. Nå er jeg i overkant glad i oppussing og interiør så jeg ønsker enda mer av det, men uansett innlegg tas i mot med et stort takk! 🙂 Fortsett det gode arbeider du gjør og vær deg selv, det virker som de aller fleste leserens dine setter pris på akkurat det:-)

  Ha en fin søndag videre:-)

 21. Elsker oppussingsinnleggene! Gleder meg til å se det ferdige resultatet, samtidig som jeg aldri vil at disse innleggene skal stoppe, haha!
  Kommer dere ikke til å ha dusj på deres bad? Betyr det at dere skal «låne» barnas dusj, eller bare ta bad? Ble litt nyskjerrig på hvorfan dere skulle løse det 🙂

 22. Dette blir helt sikkert lekkert Caroline 😀
  Må bare gi et lite tips! Ved bruk av vanlig sementfuger må dere regne med at den blir misfarget over tid, særlig om dere velger hvitt, den kan fort gulne :-O

  Sjekk ut pris og mulighet for å bruke epoxyfuger istedet. Den er mer som er plastkompositt, gulner ikke og «smuldrer» ikke slik som sementfugen 🙂 Vet ikke hvordan denne er i bruk sammen med marmorflis, men sjekk det med flislegger! 🙂

  1. Dagens fuger er jo mer enn godt nok. Velger man skikkelige leverandører så er det ikke noe problem.
   Epoxyfuger er stortsett for offentlige plasser med stort trykk, der man kjører vaskebiler og høytrykksspyler.

 23. Åh, dette blir lekkert! Lagrer disse ideene i hodet mitt frem til vi flytter til høsten 😉

 24. Syntes det er så gøy å følge med på oppussingen! 🙂 Liker veldig godt den nye stilen dere skal ha. Likte veldig godt huset deres i Siljan også, men liker det nye huset deres enda bedre! Er akkurat sånn type stil jeg selv liker 😀

  Kos dere masse med oppussingen, selv om det er mye jobb!
  Ha en super dag 🙂

 25. Sikker på at sjenken tåler vekten av all den tunge marmoren du skal legge oppå? En plate og to vasker blir jo en del vekt..

 26. Hei 🙂 Har dere planer om å pusse opp huset utvendig? klem

 27. Susanne

  Åh dette blir berre läkkert! Så heldig at dere fant den skjenken, et funn!! Gleder meg å se det ferdige resultatet

 28. Ingrid Grace

  Så flott det blir! Tror det blir veldig fint på badet deres, gleder meg til å se videre. Huset tar virkelig form og får et nytt preg fra dag til dag. Gleder meg til å se de sort/hvite flisene på gulvet i gangen eller hva det var etter hvert. (Hvis dere ikke har ombestemt dere og valgt noen andre i ettertid..) Det blir så flott dette hjemmet deres! Håper dere går en runde og filmer gjennom huset når det er ferdig og dere er flyttet inn, hadde vært så spennende å se det. Uansett er all bildene artige å følge med på, alle fargevalg og så videre. Så flott du fortsetter å dele i bloggen selv om det er noen som er noe surmaget i kommentarene sine av og til. Jeg koser meg i alle fall stort med alt jeg ser og leser, enten jeg kunne tenke meg å bruke samme fargene på veggene eller ikke. Lykke til videre.

  Når tror dere ca at dere skal være ferdig innflyttet, forresten?

 29. Nydelig skjenk, det blir stilig med marmor plate og to vasker oppå 🙂 Dempet sort er en stilig farge som er «inn» nå. Blir gøy å se ferdig resultatet. God morsdag, håper du har hatt en fin søndag og morsdag til to små for første gang 🙂

 30. Joanna Gaines på instagram har mange fine tips. I deres tv program fixer upper bruker de en del antikk møbler og har noen ganger brukt vask opp på gamle skap. Bare et tips hvis du vil se

 31. Hei:) For et flott skjørt du hadde på deg!! Hvor har du kjøpt det? Hvilken size?

 32. Hei 😀

  Jeg kommenterer ALDRI på bloggen din, til tross for at jeg har elsket den i tre år nå.
  Men idag var dagen jeg ville gi fra meg en lyd.

  Det ER SÅ FANTASTISK å fölge deg i oppussings perioden. DONT EVER STOP!!! Ikke tro du kjeder oss, ihvertfall ikke meg.

 33. Jeg digger også husprat, kan aldri få nok 🙂 Vi har også et gammelt hus, og det er gøy å følge med på hva dere velger, så bare kjør på!

 34. Spennende med interiør! Elsker all inspirasjonen!
  Hvis du skal ha servantbatteri i messing fra Tapwell, så må du gjerne si ifra. Vi selger vår – helt uåpnet og kvittering følger med. Selger den noe billigere, for vi ønsker å bli kvitt den. Vi gikk for en annen løsning til badet vårt 🙂
  Gleder meg til å se resultatet på hele huset. Det kommer til å bli så tidløst og lekkert!

 35. Godt man har forskjellig smak 🙂 Syntest ikke disse vaskene og flisene va så fine da det faktisk ser ut som noen har tatt en pensel med hvit maling og slengt over det 😛
  Syntest stilen din har forandret seg så mye nå. Kjener meg igjen i deg nå, som da jeg var i begynnelsen av 20 årene, Da var det dødningshoder og svarte møbler osv. som var spennende. 😛
  Hehe kansje du er i en ørliten «midtlivs krise» 😉
  Uansett, blir spennende når alt er ferdig og gleder meg til og se helheten 🙂

 36. karoline

  Så utrolig gøy med oppussingsinnlegg!
  Synes det er spesielt interessant når du prøver deg på litt redesign, veldig kult – og miljøvennlig! Håper det blir myyye interiør, fargepaletter og annet relatert til det nye huset fremover. Fantastisk møbel forresten, det blir nok nydelig 🙂

 37. Du er kanskje Norges beste blogger og fortjener ros for det men det er en ting som forundrer meg. Som interiørkonsulent selv underet jeg meg over alle dem som bruker masse penger på eksperthjelp på det meste (nettop fordi eksperten har utdannelse og vet/kan som regel best), mens interiørvalg skal man på død og liv gjøre selv. Jeg sier ikke at du tar dårlige valg på interiøret men du tar heller ikke spennende og nytenkende valg. Dette flotte huset blir nok fint og jeg ser du bruker kostbare og dyre løsninger, men husk ; en fagperson kan løfte alt ett hakk opp 🙂 lykke til videre 🙂

 38. Skjenken er jo relativt lav så dere må jo bøye dere hver gang dere skal vaske hender. Ganske upraktisk

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skjenken er høyere enn det som er standard på baderom, så det tviler jeg på at vi kommer til å gjøre 🙂

  2. Standardhøyde er 85cm til topp vask. Så når vaskene blir plassert oppå, så er ikke denne for lav i det hele tatt.

 39. Marie Alette

  Kan jeg få spørre hvilken leverandør dere bruker på vask og benkeplate? Står midt oppe i samme valg selv 🙂 Tusen takk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *