oppskrift-onsdag: squashlapper

oppskrift_squash

I går serverte jeg squashlapper til liten og stor rundt matbordet, og det var skikkelig populært! Vi har ofte vegetarretter og nå synes jeg det var på tide å dele en med dere igjen, så da jeg scrollet meg gjennom min daglige nyhetsoppdatering mandag morgen og oppdaget overskriften: mettende kjøttfrie middager, ble jeg så fristet! Oppskriften på squashlappene fant jeg HER og jeg fulgte den nesten til punkt og prikke – jeg kuttet bare ut chilien med tanke på Nelia og tilsatte heller litt hvitløk og koriander til lappene. Supergodt! I tillegg laget jeg en vegansk salat som jeg lærte av storesøster for en stund siden som tilbehør, bortsett fra at jeg ikke hadde kokos, men det må egentlig med, så jeg har inkludert det i ingredienselisten. Her kommer oppskriften 🙂 

oppskrift_squash_4


squashlapper til 3 + vegansk salat 

♥ 4 squash ♥ 4 sjalottløk ♥ frisk persille ♥ frisk koriander ♥ 200 gram parmesan ♥ 3 egg ♥ 2 fedd hvitløk ♥ salt + pepper ♥ 5 gulrøtter ♥ 2 never tørket kokos 

oppskrift_squash_2

♥ 3 dl. gresk yoghurt ♥ 4 ss. olje ♥ friske urter som koriander, mynte + persille ♥ salt + pepper 


slik gjør du 

Bruk et rivjern og riv squashen i grove biter. Legg det deretter i et dørslag og dryss over salt. La det renne av seg i minst 30 minutter – squasg avgir MYE vann, så la det ligge en god stund for å unngå for bløte lapper. Klem godt av vannet etter at tiden har gått før du jobber videre med oppskriften. I mellomtiden kan du lage dressingen av yoghurt, olje og friske urter. Smak deg til med salt og pepper, og dersom du har litt sitron liggende er det alltid frisk og godt med noen dråper av enten det eller lime. Jeg brukte masse friske urter, både mynte, koriander og persille. 

oppskrift_squash_1

Når du har laget dressingen og klemt vannet av squashen, kan du tilsette hakket sjalottløk, finhakket hvitløk samt revet parmesan til den. Finhakk masse friske urter som du rører inn. Bland godt og tilsett deretter 3 egg. Smak til med salt og pepper. 

oppskrift_squash_3

Lag små boller av squashdeigen som du klemmer flate. Ha godt med olje i en stekepanne og stek dem på svak varme. Ha god tid og ikke stress med det, de kan bli fort brent. Godt stekt blir de uansett dersom du vil unngå at de faller fra hverandre, men ikke skru opp varmen bare fordi du synes det tar litt tid 😉 

oppskrift_squash_5

Lag en salat av revet gulrot som du blander sammen med tørket kokos og gjerne litt koriander. Det ER så godt! Passer perfekt til dette! 

oppskrift_squash_6

Håper det smaker ♥ 

24 kommentarer

 1. Dette så innmari godt ut- men litt lite næring?
  Jeg synes det mangler både proteiner, fett og litt karbohydrater her. Greit nok at det er noen egg, ost og yoghurt, men det blir jo ikke så mye per person. Hovedsakelig blir det squash (som består av nesten bare vann) og gulrøtter.

  1. Egg, ost og melk har høyere proteinkvalitet enn både kjøtt og fisk. Fett finner du i både egg, ost, yoghurt og olje – og retten er full av grønnsaker som inneholder karbohydrater. I tillegg er tørket kokos en skikkelig energibombe med hele 663 kcal pr 100 g vare.

  2. Caroline Berg Eriksen

   Sånn grovt regnet så er det ca. 2000 kcal, og det er jo ikke lite for to voksne og ett lite barn 🙂 Proteininnholdet er vel litt over 50 – 60 prosent av hva som er daglig anbefalt for to voksne.

 2. Hei Caroline!

  Har ett spørsmål. Når du planla å bli gravid, trente du like mye som du ellers gjør/gjor?
  Selv trener jeg 5 ganger i uken, og er litt engstelig for om det kan påvirke… Vil heller ikke slutte å trene/trene mindre om dette ikke har noe å si!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg trente som normalt før begge svangerskapene, men jeg ville rådført meg med lege om det her 🙂

 3. Hei Caroline! Igår kollade jag på Din sida på Shpock. Bara undrar om du fortfarande har kvar Traffic people kjole vitt färg med butterfly och om du vill sälja den. Jag skulle vilja gärna köpa den!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, den har jeg dessverre ikke lenger 🙁

   1. Amanda

    Takk för svaret! Ha en fin kväll

 4. Mm, så deilig! Tusen takk for vegetar-inspirasjon Caroline! Keep it up!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare hyggelig 🙂

 5. Dette så godt ut! Skal definitivt prøves 🙂

 6. Inger Dahl

  Hei hei…dette skal prøves,så veldig godt ut;)..mmmmm

  Stå på flinke dere…

  Inger

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 7. Dette må prøves! 🙂

 8. Hej! Hur kan det være vegansk når du anvender græsk yoghurt?

  1. Hun skriver bare at salaten (hun lager som tilbehør til den vegetariske retten) er vegansk 🙂

 9. Johanne

  Til Anita:
  Grovt anslått inneholder denne oppskriften over 40 gram protein pr person, og siden det er anbefalt ca 1,1 gram per kilo kroppsvekt per dag, vil denne middagen utgjøre over 50% av dagens proteinbehov. Ganske innafor spør du meg.

  Supert med vegetaroppskrifter Caroline, settes pris på fra mange! 🙂

 10. Pernille

  Ser og høres fantastisk godt ut! Må prøves. Dyktig er du, med alt du gjør. Både matlaging, interiør, den fantastiske familien din, trening og mote – du briljerer og imponerer! Vil også si at jeg synes det bør være lov å «sutre» litt over slitet med å flytte og pusse opp. Snakker av erfaring etter å ha pusset opp hus og bygd hytte i løpet av et par år. Samme hvor gjennomtenkt jeg føler alt er, må det alltid skje noe som tar nattesøvnen fra meg. Heldigvis ordner ting seg som regel greit til slutt, selv om man føler den største katastrofen har skjedd, og forholdet til håndverkerne ikke akkurat er hjertelig. De alternative løsningene som noen ganger må til, blir som oftest veldig bra. Har opplevd både å bytte ut trapp som viste seg å ikke passe… og et bad på hytta hvor det var laget spor i tømmeret og tilrettelagt til dusj i to hjørner… endte opp med en hylle fra gulv til tak som jeg aldri kunne klart meg uten, haha. Må jo le litt når jeg tenker tilbake på alle tårer og søvnløse netter. Lykke til videre, Caroline! Dere får garantert et nydelig hjem til slutt, og noen uker som føles slitsomt nå blir fort glemt:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Ja, det er mye fryktlige osm kan skje :O Tusen takk, krysser fingrene for at du har rett 🙂

 11. Du? Jeg har tenkt på en ting: hvorfor tar dere ikke vegger før gulv? 🙂

  Kan du begynne å Vlogge mer? Er så mye gøyere enn bilder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi gjør forsåvidt det, med unntak av stuene 🙂 Vi kommer f.eks ikke til å behandle gulvene som er lagt nå før vi har malt og tatt badene 🙂

 12. Det så godt ut, må prøves!

 13. Loveice

  Hei ❤️ hvor kjøper du vegansk gresk yoghurt?

 14. Ser skikkelig digg ut, liker mat med friske farger;-)
  Takk for tips, dette må testes!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *