29 ting du burde gjøre før du er 30

Altså, lite ante jeg om at det fantes en slik liste, men det florerer faktisk av dem på det o store internett! Skal innrømme at jeg fikk litt hetta da jeg bare klikket på en av dem og startet å lese, men så var det litt fint også, for jeg fikk jo faktisk reflektert over hva jeg har gjort så langt i livet, og det er ikke akkurat noe noen av oss har tid til sånn i en hektisk hverdag. Eller hva? Så enten du er 30, snart blir 30, eller er mye yngre så synes jeg du skal ta deg noen minutter akkurat nå for å tenke litt tilbake i tid. Og kanskje litt fremover 🙂 Her er i hvert fall listen over 29 ting du bør gjøre før du er 30 (i følge internett) og mine svar til dem. 


29 things to do before you turn 30 

29. skriv dagbok – å, om jeg har skrevet dagbok i mitt liv! Jeg startet vel så snart jeg lærte meg å skrive og skaffet meg en sånn kjempefin dagbok med hengelås på. Den hadde sider trukket med gullpapir langs kanten, slik at da boken var igjen så det ut som om alle sidene var av gull. Haha! Den var så fin den! Jeg har alltid elsket å skrive og det er jo også grunnen til at jeg endte opp med å satse på journalistikk som siden endte med at jeg i dag skriver og driver denne bloggen. Her inne er det jeg som bestemmer og jeg synes jeg har landet på å levere et lite univers av personlige tanker, men også mest av alt drømmende inspirasjon blandet med en dæsj realitet. Jeg krysser det av listen! 

28. lær deg å spille et instrument – ja! Jeg kan jo spille piano! Å kunne spille er kanskje relativt, jeg kan ikke bare sette meg til pianokrakken og spille løs slik at det høres pent ut uansett hvilke tangenter fingrene mine treffer. Men jeg har jo gått i lære 🙂 En gang i uken fra jeg var rundt 7 år og frem til jeg ble 14 gikk jeg og lærte meg melodier og noter. Og et og annet begrep som jeg måtte pugge fra en liten musikkordbok etter ordre fra Fru Gryteland. Andanto – gående rolig. Rit – forkortelse for ritardando som betyr langsommere litt etter litt og så videre. Haha! Hva man husker! Men nå har vi jo fått dette pianoet i huset vårt og jeg håper – virkelig håper – at jeg kan lære meg litt igjen. Noter kan jeg fortsatt, i hvert fall sånn nesten. Krever nok en solid oppussing der også, men når jeg først kommer i gang tror jeg kanskje at det skal gå greit. Og så har jeg jo en farmor som er glitrende flink. Altså, sånn skikkelig flink! Hun spilte hos Eldbjørgs ballettskole i alle år, og jeg vet at mange av dere som har danset der kjenner henne som tante Berit 🙂 Hun gikk jeg også til 1 gang i uken etter skoletid for å lære! Det var fine tider. Vi spiste alltid risengrynsgrøt, for det var det beste jeg kunne få når jeg fikk bestemme! Så sånn sett kan jeg krysse dette av listen min også 🙂 

juleaften_16_5 (1)

27. reis rundt i verden – jeg er så heldig! Jeg har vært så mange steder i denne verden, selv om jeg aldri har vært på en jorden rundt-reise. Jeg føler virkelig at jeg har sett mye, mamma og pappa dro oss alltid med på sommerferier og høstferier og vinterferier: USA har vi besøkt tilsammen 4 ganger og hver gang har vært like magisk! Egypt har jeg fått se to ganger – jeg har sett pyramidene, vært på marked i Kairo og spist middag på gulvet hos en familie der. Jeg har vært i Paris, Hellas, Spania, Storbritania, Danmark og så videre. Og med Lars-Kristian har jeg sett både Italia, Mexico, Thailand og Maldivene. Ja, jeg tror jeg krysser det av listen – selv om jeg absolutt ikke er ferdig med å reise ennå 🙂 Australia er et reisemål som frister noe helt voldsomt. Dit må jeg en dag! Og storesøster må være med. Så drømmer jeg om vinferie med sykkel i Italia. Og opplevelsesreiser med barna, de MÅ jo være med til USA! 

dinner second night

26. sett deg langsiktige mål – jeg er absolutt en person som er opptatt av å sette meg mål, men jeg synes ikke at de nødvendigvis trenger å være så langsiktige. Likevel – da jeg studerte journalistikk på NKF var det jo et langsiktig mål for meg å få jobb i et magasin etter hvert, og på mange måter har jeg fått det – bare at jeg driver det selv! Så sånn sett så har jeg jo absolutt satt meg et langsiktig mål OG nådd det 🙂 Nå har jeg nye mål på listen, både langsiktige og kortsiktige. Så dette punktet krysser jeg av! 

25. bli lagmedlem – vel, jeg har aldri vært noe særlig tilhenger av sport, litt rart ettersom jeg endte opp med å gifte meg med en fotballspiller, og når det er sagt så spiller jo vi på lag. Hah 🙂 Neida, men jeg har jo forsøkt meg på lagsport! Elise og jeg fikk for oss at vi skulle teste ut håndball da vi begynte på ungdomsskolen ettersom halvparten av våre nye venner faktisk spilte, så da var det jo bare å sette igang! Vi kom hjem fra skolen, spiste middag og kastet oss på sykkelen igjen for å sykle tilbake til skolen og trene håndball i Tindlundhallen. Det ble vel med noen treninger og maks et par kamper før vi takket for oss. Det var ikke det helt store altså 😉 Krysser det av listen til tross! 

24. løp halvmaraton – ja! Det har jeg gjort et par ganger faktisk 🙂 Men ikke som en del av et løp, så dette er et av mine nyttårsforsett! Eller et av mine nå har du blitt 30, kom igjen det er på tide-forsett! Løpegleden min har blitt pakket nederst i flyttelasset akkurat nå, jeg har verken tid eller overskudd til å komme i gang dessverre, flytting og logisitkk rundt det tar altfor mye av tiden min, men jeg håper virkelig at jeg kommer skikkelig i gang veldig, veldig snart. Og så hadde jo halvmaraton i for eks. Oslomaraton i september vært dødsspennende! Krysser det likevel av listen, jeg har jo løpt halvmaraton 🙂 

carolinebergeriksen-trening-mandag-2016_2

23. lær å lage 7 retter som du kan skikkelig godt – bare 7?!? Jeg elsker jo å lage mat og kan lage langt flere enn det 🙂 Gleden min for å lage mat vokste ikke frem før i 2010 tror jeg? Men det har virkelig blitt en sann glede, blir jo aldri ferdig utlært! 

cakkenpannekakos_5

oppskrift-onsdag-vegansk-bakt-potet-_6

pizza_4

22. dra på festival – dessverre så har jeg aldri vært på festival. Jeg sier dessverre fordi jeg i ettertid skulle ønske at jeg hadde dratt da jeg enda var ung og uten forpliktelser til ditt og datt, men det fristet ikke den gangen, så jeg takket alltid nei. Ja, ja 🙂 Det får bli med utendørskonserter fremover i stedet! 

21. gjør noe du mest sannsynlig aldri vil gjøre igjen – her tenkte jeg umiddelbart på Skal vi Danse! Og på paragliding i Mexico. Herregud! Skal aldri gjøre det igjen! Jeg som har en smule høydeskrekk og er dødsredd for å fly, i tillegg til at jeg er EKSPERT på å tenke at noe kan gå galt når jeg er situasjoner som jeg ikke kan kontrolle – som for eksempel dinglende fra en fallskjerm etter en båt?!? HVA TENKTE VI PÅ? Men det var gøy da. Litt. 

mexico

20. møt naboene dine – done and done! Vi hadde fantastiske naboer i Siljan, de så vi ofte 🙂 De nyeste naboene våre har jeg ikke møtt ennå, men vi møtes helt sikkert når vi bare er ordentlig på plass! 

19. snakk med foreldrene dine – med dette menes selvsagt å snakke med dem sånn skikkelig, ikke bare en vanlig konversasjon, men en skikkelig dyp samtale. Disse har jeg hatt mange av med foreldrene mine, så dette kan jeg trygt krysse av listen! Jeg har ofte følt meg heldig som står foreldrene mine så nær, det har liksom bare alltid vært sånn og det er jeg evig takknemlig for.

18. lær en ny dans – haha! Denne passer jo helt til punkt nummer 20! Jeg rakk å lære både engelsk vals, tango, paso double, samba og fox trot 🙂 Krysser det av listen! 

svd

17. dra på tur i skog og mark – dette kan jeg krysse av listen! Lars-Kristian og jeg har faktisk vært på noen overnattingsturer i Nordmarka! Med hundene, telt og fiskestang. Vi tok også med syklene en gang og overnattet i telt sammen med Kim og Christine. Det er så hyggelig, spesielt når den norske sommeren er med oss 🙂 

16. gjør frivillighetsarbeid – dette har jeg ikke fått gjort, men jeg har i det minste brukt stemmen min til å hjelpe andre i krise og nød likevel. Tilsammen har vi vel samlet inn rundt 200.000 kroner for å hjelpe andre og det er jo helt fantastisk! 

15. kjør gjennom Amerika (eller et annet land) – nei, dette kan jeg ikke krysse av listen i det hele tatt! 

14. ha god kontakt med familien din – absolutt! Familie er alt for meg, så det er en selvfølge ♥ 

13. finn ut av hva som er din lidenskap – hmmm. Ja. Jo. Nei? Jo, jeg har kanskje funnet ut av det med årene. Min lidenskap er jo familien min! Min egen, lille fine familie Og min lidenskap er jobben min! Jeg får jobbe med alt det jeg elsker og jeg føler hele tiden at jeg får utvikle meg og får muligheten til det. Det er helt fantastisk! 

jonas-b-gundersen-porsgrunn_1

12. vær en uke offline – det har jeg gjort! Eller nesten. 5 dager off og det var også mer enn nok 🙂 Jeg klarer fint å være off selv om jeg er on – om det gir mening! 

11. les en bok du egentlig skulle lest på ungdomsskolen – ja! Jeg har i ettertid av ungdomsskolen lest den første Harry Potter-boken igjen og nok en gang fått fastslått at det rett og slett ikke er noe for meg. Det bare fenger meg ikke! Krysser det av listen 🙂 

10. møt en frykt – jeg tror ikke jeg har møtt noen frykt.. Eller har jeg det? Jeg har jo tidligere vært ærlig om at jeg fikk fullstendig husangst etter at jeg fikk besøk av en såkalt «stalker» som forsøkte å oppsøke meg flere ganger. Han fikk det til en gang han visste at jeg var alene hjemme og det var så ekkelt at det tok lang tid før jeg turte å være alene i huset om natten etter det. Jeg synes selv at jeg var skikkelig tøff de første nettene jeg turte. Herregud, jeg sov så dårlig! Men så gikk det heldigvis over! Tiden ordner som regel opp 🙂 Føler at denne kan sjekkes av listen. 

9. sykle – denne trenger vel ikke å utdypes? De fleste har vel syklet innen de er 30 håper jeg! Jeg har i hvert fall syklet masse, både som liten og som voksen 🙂 På spinningsykkel, på sykkel i Køben og ellers bare rundt omkring! Sykkel er supert! Spesielt når man bor i byen! Gleder meg til våren 🙂 Sjekkes herved av listen! 

copenhagen

8. vær en uke i en by du ikke kan kjøre til – det tror jeg ikke at jeg har vært? Teller Maldivene? Der har vi jo vært to ganger i henholdsvis 14 og 16 dager, dit kommer man bare med sjøfly 🙂 Og det er HELT magisk! Må tilbake en dag! 

7. sett opp et budsjett og hold deg til det – jepp! Kan krysses av listen 🙂 

6. opptre ved en mikrofon – jaaa, det har jeg gjort! Det er riktignok lenge siden nå, men da jeg spilte i Masken Barneteater i 10 år var jeg masse ved mikrofonen, og det var SÅ gøy! Krysses av listen 🙂 

5. dra på kino helt alene – nei, det har jeg faktisk aldri gjort. Men jeg hadde ikke hatt noe i mot å gjøre det heller tror jeg 🙂 

4. ring noen du ikke har snakket med på årevis – jeg er flink til å holde kontakt med mine nærmeste, så jeg er litt usikker på hvem det kunne være. Om jeg kommer på noen, så skal jeg gjøre det! Savner virkelig å snakke med mimmi på telefonen ♥ 

3. skriv et dikt du er stolt av – jeg skrev en del dikt da jeg var liten, og et av dem hang på veggen hjemme hos mamma og pappa i flere år. Da hadde jeg illustrert til 🙂 Blåklokkene het det. Men det var kanskje mer en fortelling. Uansett! Teksten jeg skrev da Naia var 1 måned gammel synes jeg er veldig fin, sikkert bare fordi det kom rett fra hjertet. 

naia1mnd

Tenk at det var deg hele tiden. Da jeg tok en positiv graviditetstest var det deg. Da vi hørte hjertelyden for første gang, var det lyden av dine hjerteslag. Da jeg kjente det første sparket, var det dine små bein og armer som beveget seg. De samme fingrene og tærne som du ligger her med i dag. Da vi var så bekymret for at jeg hadde kjent lite liv, var det deg vi var bekymret for. Da jeg gikk og ventet utålmodig i en hel uke over tiden, var det deg jeg var litt irritert på. Og i dag kan jeg ikke skjønne hvorfor. Hadde jeg visst at det var akkurat deg, så hadde jeg med glede ventet i en uke til. Nå er du endelig her, og jeg er så glad for at det var akkurat deg hele tiden ♥ 

2. bestig et fjell – teller det med fjellet rett bak bardomshjemmet? Haha 🙂 Nei, noe fjell har jeg ikke besteget og det står ikke øverst på listen heller. Så skummelt! 

1. skriv et brev til ditt fremtidige deg – for en fin tanke! Det skal jeg gjøre 🙂 

27 kommentarer

 1. For en artig liste! Blir 25 i år og har gjort 18 av disse tingene, hvis jeg telte riktig!

 2. Altså, Harry Potter må du gi en ny sjanse! Bøkene fenger ikke voksne noe særlig før bok fire, men da ble i alle fall jeg helt hekta..! 😀

  Ellers: har du aldri vært på et fjell? Typ en vanlig fjelltur på rundt 1000-metersfjell? Eller er det typ Himalaya du sikter til når du skriver at du aldri har besteget et fjell? 🙂

  1. Suzanne

   Henger meg på Siv her, jeg – du bør absolutt gi Harry Potter en ny sjanse. Jeg synes de tre første bøkene var moro, men det var ikke før The Goblet of Fire (Bok 4) at jeg ble skikkelig hekta. Er en helt annen tone i serien fra Bok 4 og utover.

 3. Så morsom liste, og så gøy at du har gjort så mye av punktene Men husk at det er ganske stor forskjell på paragliding og parasailing

 4. Therese

  Hvor er rosa sky pute fra?

 5. Punkt 1: gå til futureme.org og skriv en epost til deg selv som så sendes til deg når du ønsker det. Jeg skrev en epost i romjulen 2015 som jeg fikk tilsendt 30.desember 2016. Så herlig å lese!
  Verdt å sjekke ut! 🙂

  Jeg skrev også brev til døtrene mine mens jeg gikk gravid, som jeg gleder meg til å gi dem når de blir eldre <3

 6. Ååå,du burde åpne snappen jeg sendte deg for et par dager siden,ref. Punkt 28. Ser for meg at det pianoet hadde vært sååå fint hos dere <3

 7. Denne gjorde faktisk skikkelig godt for meg! Jeg ble 30 to dager etter deg, og etter et liv med sterke kroniske smerter som stoppet livet fra å bli det jeg drømte at det skulle bli, gikk jeg rundt en god stund før dagen med en ekkel «Herregud, herregud, jeg blir 30!» panikk-følelse. Fordi jeg følte jeg ikke hadde gjort noe … viktig. Eller stort. Eller ting jeg virkelig trodde jeg skulle gjøre før jeg ble 30. Mye av det folk går gjennom mellom 14-30 års alder har jeg jo ikke fått gjort eller opplevd, og å ta innover seg de følelsene er en liten prosess. Nesten en sorgprosess.

  MEN når jeg leser på den listen, så har jeg jo gjort ganske så mange av de punktene. Takk for at du delte den, fikk meg et lite spark i ræva og en «Husk på hvor heldig du var som ble født og så syk i Norge!»-påminnelse.

 8. Du må jo dra på Sarpsborgfestivalen i september 😀 Er jo i kulåsparken!

 9. Fin liste – jeg er 33 og mangler 3 ting på listen 😉
  Fornøyd med det!

  Men du, ang å møte frykt: hadde ikke du flyskrekk?

 10. Så kreativt og fint innlegg!
  Jeg bare elsker deg Caroline, takk for at du inspirer og sprer glede! Du er virkelig mitt forbilde 🙂 Håper jeg kan bli like flott og flink med deg når jeg er gang skal bli mor og kone!

 11. Oi, Nelia var veldig lik moren din på det bilde hvor hun sitter ved pianoet 🙂 Smilet hennes var dønn likt! 🙂

 12. Hjelp!!
  Jeg er gravid og så ekstremt tissetrengt. Jeg vil gjerne gå turer, men etter 500m så er jeg så nødt at jeg bare må bak en busk. Dette er så vannvittig slitsomt… Noen som har noen tips?

 13. Bra liste:-D haha topptur er ikke skummelt daa:-)

 14. Så morsomt :)dette burde alle gjøre 😀

 15. Cecilie

  Morsom og inspirerende innlegg! Ser jeg har et par ting selv å gjennomføre før jeg blir 30 😉 Vi har selv akkurat flyttet inn i nytt hus i et nytt nabolag. Lurer på om du har noen tips til hvordan man kan bli kjent med naboene?

 16. Skjønne Caroline! Det er sjeldent jeg kommenterer, men ville bare si at jeg har lest bloggen din i flere år og jeg er fortsatt like overrasket over hvordan bloggen din blir bare mer og mer inspirerende. Skrivingen din og bloggen i sin helhet er helt fantastisk, noe jeg velger å tro er fordi du er et så fantastisk og unikt menneske. Håper du får en fin kveld videre:-) Klem fra en kjempestolt leser<3

 17. Møt en frykt.. du flyr jo? 😉

 18. Måtte kikke litt i arkivet da jeg så bildet fra paraglidingen, og kom til dette innlegget http://www.carolinebergeriksen.no/2013/01/06/oppsummering-2012-september-desember/ (hvor bildet faktisk også var postet). Såå sprøtt å se hvordan alt var da, kontra nå. Det har bare gått drøye fire år, men du ser så myye mer voksen ut nå, kan nesten ikke fatte at det er samme person hvis du skjønner? haha! Og det har jo skjedd SÅ mye i livet siden den gang. Herlighet! Det var så gøy å ta en titt tilbake, så måtte bare si det hihi. Tenker på hvor fantastisk det må være for deg å kunne se tilbake på så store deler av livet akkurat når du vil, er jo ikke mange som har den muligheten. Klem og god helg! 🙂

 19. Får vi se det flotte hotellrommet dere bor på? 🙂

 20. Da har jeg litt dårlig tid for blir 30 neste år. Men har da gjort litt av dette, men skulle gjerne gjort mer hvis mulig.

 21. Dette var et skikkelig koselig innlegg Caroline! Du er så vakker og kreativ ❤

 22. Kristin

  Hva med å skrive et reflektert innlegg på bloggen din om kroppspress?

 23. Det er da ikke skummelt å bestige fjell, Caroline 😀 Å bestige trenger ikke bety at man må klatre opp med tau og det hele, men gå en tur. Hva med å ta med barna på Galdhøpiggen når de begynner å bli 10-12 år? Det har alle barn rett til å oppleve 😉 Huske jeg ble tatt med dit når jeg var på den alderen, og det var virkelig en stor opplevelse. Helt fantastisk for et barn å være på det høyeste fjellet i Norge!

  Jeg vil også anbefale å ta med barna på opplevelsesreiser etter hvert, ikke bare til «syden». De lærer så ekstremt mye av det, både om kultur, histore, religion, folkeskikk og kanskje til og med språk. Å ligge på en strand i Thailand eller på Zanzibar er liksom ikke å oppleve Asia eller Afrika. Safari er virkelig en fantastisk opplevelse…Til og med Dyreparken i Kristiansand blir et forferdelig sted etter man har sett ville dyr på slettene i Afrika… Uff, nå snakker jeg meg helt bort her! Blir så revet med når det er snakk om tur og reising!

  Gøy innlegg, helt supert med noe annet enn antrekk og flytting 🙂

 24. Angående å bestige en fjelltopp: LK er jo fra Sunnmøre og dere er jo her innimellom. Her er det massevis av flotte fjell dere kan gå på, både enkle og vanskeligere turer 😉 Det trenger absolutt ikke å være skummelt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har du helt rett i 🙂 Han smiler litt når jeg snakker om fjellene rundt Sarpsborg 😀 Jeg tolket det mer som om at man skulle bestige et fjell med klatreutstyr o.l 🙂

   1. Marita

    Ok, da er jeg enig i at det er skummelt! :0 Men hvis jeg får komme med et tips til en fantastisk fjelltur på Sunnmøre: Molladalen i Ørsta kommune! Det er ikke en fjelltopp (selv om du kan bestige flere topper derfra som utgangspunkt) men det er en helt fantastisk tur, og det er utrolig vakkert der! Ikke en tur for de minste kanskje, det er nokså langt å gå 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *