ostefylt kylling og zucchini med hvit pastasaus

Kylling_5

Onsdag betyr en ny oppskrift og er det noe jeg setter pris på akkurat nå, så er det mat som ikke er take away, men som går fort å lage. Og dette er HELT perfekt for nettopp det. Denne retten lager seg nesten selv, men det går ikke på bekostning av smaken og det er jo litt viktig 😉 Zucchini er rett og slett et litt finere ord for squashpasta og du trenger en spiralkutter for å lage det. Det kan du kjøpe på Jernia eller Kitch’n eller andre steder som selger ting til kjøkkenet og jeg lover deg at den er verdt å ha i kjøkkenskuffen! Du kan nemlig lage liksompasta av alt fra squash til søtpotet og gulrøtter og det er så utrolig godt! Behandle det bare som pasta og lag smaksrike tomatsauser eller ostesauser til, det blir så bra! Dessuten gir grønnsakene en skikkelig god smak sammenlignet med vanlig pasta, det synes i hvert fall jeg! Og så er det en perfekt måte å få inn mer grønnsaker i kosten på. Tilhenger av spiralkutter her altså 😉 Jeg tror dere har forstått såpass nå, la oss heller komme i gang med oppskriften! 

Kylling_7


til 3 personer 

♥ 4 store squash ♥ 4 kyllingfileter ♥ 1 pakke snørfrisk ♥ 5 eggeplommer ♥ 3 dl. kremfløte ♥ 1/2 pakke bacon ♥ 1 fedd hvitløk ♥ salt + pepper ♥ gjerne friske urter som basilikum 

Kylling

slik gjør du 

Kjernetemperaturen på kyllingen skal være på 64 grader. Jeg brukte dampovn og et steketermometer for å få den helt perfekt og så brunet jeg den i stekepannen etterpå 🙂 Før du starter må du salte og pepre kyllingfiletene. Lag en lomme i kjøttet og fyll det med snøfrisk. Du kan gjerne hakke opp noen friske krydderurter, som for eksempel basilikum og blande inn i osten før du bruker den i kyllingen. Det er kjempegodt! Bruk en spiralkutter og lag spiraler av squashen.

Kylling_2

Del en pakke bacon i to og skjær baconet opp i terninger. Stek dem godt i en stekepanne. Skill ut 5 eggeplommer og pisk dem sammen med kremfløte i en kjele. Finhakk et fedd hvitløk og bland det inn. Ha over baconbitene og varm opp blandingen på svak varme. Vær forsiktig her slik at eggeplommene ikke stivner i prosessen, bruk bare svak varme til det har tyknet og rør godt hele tiden. Sausen kan fint stå på varme 1 eller 2 på ovnen mens du gjør klart resten. 

Kylling_4

Ha litt smør i en stekepanne og tilsett squashpastaen. Det blir gjerne litt vann underveis, så dette kan du helle av. Når squashpastaen er gjennomvarm kan du røre inn pastasausen. Kok opp en kjele vann og tilsett brokkolibuketter til den kokende vannet. La dem ligge i rundt 1 minutt før du heller av vannet. 

Kylling_3

Server og nyt! Dette er skikkelig nammis! 

26 kommentarer

 1. Madelen

  Hvilken spiralkutter bruker du? =)

  1. Kristin

   Spirelli spaghetti slicer heter den vi har i Kitch’n 🙂

 2. Zucchini er ikke et finere ord for squashpasta, det er det amerikansk-engelske ordet brukt hverdagslig om det vi i Norge kaller squash. Med andre ord har du bare gått fra norsk til amerikansk-engelsk, på samme måte som man kan si «chicken» istedet for kylling 🙂

 3. Heisann, bare en liten korreksjon i all vennlighet 🙂
  Zucchini er ikke «squashpasta) men en tidlig type squash, det man kaller sommersquash.
  Ser at noen benevner squashpasta for squashgetti 🙂

 4. Marie B

  Den skal prøves, høres kjempegodt ut! 🙂 Kan jeg bare si ifra om at der du har skrevet ingrediensene man trenger først så har du fått en liten typo og fått inn en ekstra «r» så Snøfrisk ble Snørfrisk… Det verste er at jeg flirte så godt, så barnslig :’-D

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 5. Engelsklæreren i meg rykker litt til når du sier at zucchini er et finere ord for squashpasta – dette blir litt unøyaktig, da zucchini bare er et annet ord for squash og betyr nettopp det på engelsk. Forøvrig er jeg åpen for at dette er pirk fra min side 😉 Ellers synes jeg oppskriften ser supergod ut!

  1. Katrine

   Zucchini er vel det italienske navnet på squash,er det ikke? Brukes forøvrig i England om det vi kaller squash. Men uansett,pasta av zucchini/squash er godt og denne retten skal jeg prøve en dag.

 6. Zucchini betyr rett og slett squash, ikke squashpasta.

  1. ikke helt rett, men ikke helt feil heller 😛
   Faktisk så er jo en Zucchini en squash, men aubergin er og en squash. Så squash er som å si rotgrønnsaker. Gulrot er en rotgrønnsak, men det er ikke bare gulrot som er det. Skjønner?

   1. Jeg stemmer litt for at MiaP har rett og Sophia har feil. Aubergine er medlem av søtvierfamilien, sammen med potet, tomat og paprika (https://no.wikipedia.org/wiki/Søtvierfamilien). Squash er også kalt Zucchini og Courgette (lat: Cucurbita pepo) og er medlem av gresskarfamilien sammen med agurk gresskar og melon. Halloweengresskar er faktisk en vintersquash (https://en.wikipedia.org/wiki/Cucurbita_pepo).

 7. Synnøve

  Snørfrisk, ja..

 8. NAM!
  Bare lurer på om dere skal ta med treet til Nelia? det hun fikk til dåpen 😀 Bare av ren nysgerrighet, haha

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det skal vi 🙂

 9. Zucchini er ikke et finere ord for squashpasta – det er bare et andet ord for squash/courgette 🙂

 10. Det ser godt ut! Jeg har fått så mange gode ideer av oppskriftene du legger ut:) Tusen takk!
  Jeg bor forresten på Kanarieøyene og her kaller vi vår squach-variant for bubango. Så nå må jeg shoppe litt for å lage bubango-pasta i morgen.
  Hilsen nok en spiralkutter-fan

 11. Caroline! Da jeg skal gifte meg til sommeren, har jeg saumfart Bryllup-kategorien på bloggen din flere ganger allerede. Kunne du tenke deg å blogge litt om bryllup igjen? Typ et innlegg om hva du ville gjort annerledes i dag, hva du husker best og setter mest pris på i etterkant, eller bare mimreinnlegg.. Synes dere hadde et så flott bryllup, og har hentet mye inspirasjon derfra 🙂 Kunne bare tenke meg å høre hva en litt eldre Caroline tenker om bryllup nå, da jeg selv er 22 når jeg gifter meg!

 12. Er ikke så glad i squash, men har aldri forsøkt det i strimler, kanskje det blir mindre av den distinkte smaken da? Hvis ikke kan jeg vel alltids bare bytte ut med vanlig pasta. Er denne med i matkassa deres? Ser så godt ut, hvilken av kassene er det? =)

 13. Hei! Dette høres jo bare helt nydelig ut – nå må jeg løpe og kjøpe en spiralizer! 🙂
  Jeg savner søkefeltet, fordi jeg synes du har så mange gode oppskrifter! Er det noe måte å få lett tilgang til disse på? 🙂

 14. Hvilken spiralkutter bruker du? Er du fornøyd med den?:)
  Se super digg ut:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Om jeg bare husket hvor jeg kjøpte den :O Den kostet i hvert fall 299,- og er helt topp! Veldig enkel og grei 🙂

 15. Elisabeth

  … tror zucchini er italiensk – flertall for zucchina. Squash er den engelsk amerikanske betegnelsen, og courgette den franske…

 16. Så imponert over hva du får til i flyttekaoset 🙂 Jammen får du til oppskrift onsdag også, ser knall godt og fristende ut 🙂

 17. Tror du tenker på courgetti, ikke zucchini – se her:
  https://www.google.no/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=courgetti

  Zucchini er, som mange har påpekt, navnet amerikanere bruker om squash. Britene kaller det courgette, derav courgetti (avledet av spagetti).

 18. Hei, Caroline! Du har den gøyeste, fineste, mest inspirerende og gjennomførte bloggen jeg vet om, og jeg ELSKER å koble helt ut og drømme meg bort her <3! Synes du er så utrolig vakker, flott, jordnær og flink, og du er en så stor kilde til inspirasjon! Håper du koser deg med prosjekt "nytt hus", OG at du fortsetter å skrive masse om det på bloggen!

  Klem <3

 19. Kristine

  Jeg lagde dette her til fredagsmat, og ble helt ærlig hyllet av resten av familien 🙂 Det var kjempegodt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *