kaotisk flyttekaos

kaos_12

Altså, hvis du ikke synes dette er kaos, da vet jeg ikke hva kaos er! Velkommen inn til oss, slik har vi bodd i noen uker og slik skal vi altså bo i enda noen uker. Jeg klarer virkelig ikke å forestille meg at vi noensinne skal bli ferdig! Men underetasjen blir jo veldig mye bedre bare en uke frem i tid, der er jo gulvet ferdig i stuene, i dag males det og i morgen starter de å rive og å legge gulv i både gangen og på kjøkkenet. Så vi er jaget ut og i dag flykter vi til Skien for overtagelse på gamlehuset i morgen.

kaos_1

– gangen oppe – 

kaos_3

– Naias fremtidige rom – 

kaos_6kaos_8

– gjesterom – 

kaos_4

Men kaoset oppe, det forblir dessverre en god stund til. Gulvet skal etter planen være helt ferdig i slutten av februar. Spent på om vi holder tidsskjemaet! Samtidig skal det jo males på alle vegger oppe også, men bare gulvet er på plass så kan vi i det minste flytte inn! Inne på Nelias fremtidige rom er alt som skal være av møbler oppe plassert enn så lenge. I hvert fall det vi ikke skal kjøpe nytt. Pluss hennes klær og leker. Hei rot! 

kaos_5

De har, som dere sikkert ser, revet gulvet som lå her. Fra før av var det en type klikkparkett som hadde blitt skikkelig gul, det var virkelig ikke pent, men det er jo ikke dette heller. Likevel synes jeg originalparketten er finere enn den som var her, så da den kom frem vurderte vi om vi skulle pusset ned den og oljet den i stedet. Men det er jo ganske skadet og dessuten har vi jo allerede bestilt den andre parketten. Den har ligget nede i gangen og akklimatisert seg i en hel uke nå, så i morgen er det dags! Å! Det blir så fint! 

kaos_9

Dette vakre rommet som i fremtiden skal være kontoret vårt har fått tittel som klesskap enn så lenge. Eller skal jeg si kleskaos? Jeg brukte kanskje 45 minutter på å lete etter en genser tidligere i dag! Alt er jo pakket fra Siljan og rett ned i esker og jeg husker helt ærlig ikke hvor i skapet alt jeg eier lå, så da må jeg jo liksom lete gjennom absolutt alt før jeg finner det jeg skal ha. Og hvor typisk er det ikke at du ikke finner det aktuelle plagget før du har vært gjennom esken tre ganger? Og så viser det seg at det har ligget på toppen hele tiden? Story of my life. Og så har vi jo sovet nede i stua i en uke nå. Eller er det lenger? Det kjennes mye lenger. Men litt hyggelig er det også da, med alle fire i samme rom, selv om jeg gleder meg til soverommet vårt er gulvferdig og ferdigmalt! Det skal bli godt! Akkurat nå ser det slik ut. Haha! Hørte jeg snasent? Vi skal ha nytt skap der det gamle stod, og det betyr at det blir ganske mye skap. Og ganske mye skap, det kan jeg like! 

kaos_10


Vel. Da har dere sett de fine boforholdene våre i hvert fall 😉 Er ikke så rart at jeg føler at alt er kaos for tiden, håper jeg! Klem 🙂 

76 kommentarer

 1. Johanne

  Hvor er genseren fra? Nydelig

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Boozt 🙂

   1. Victoria

    Kan du linke?:) finner den ikke

 2. Hei! Tror huset blir veldig fint!
  Er litt nyskjerrig – skal dere ha walk-in closet i dette huset? Eller bare vanlige skap? Og treningsrommet dere hadde i Siljan før Naia ble født, skal dere ha noe tilsvarende i dette huset? I kjelleren kanskje?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi planlegger et treningsrom i kjelleren, men det starter vi ikke med før det meste oppe er på plass. Det står også uendelig med kasser nede i kjelleren som må pakkes ut av før vi kan begynne med noe innredning der 🙂

   Vi skal bare ha vanlig skap, men veggen er over 4 meter lang, så skapet blir relativt stort 🙂

 3. Lisbeth Bach

  Hvor er buksene fra? Kjempelekre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Samsøe & Samsøe / Boozt 🙂

   1. Tusen takk, har du XS eller S?

   2. Caroline Berg Eriksen

    xs 🙂

 4. OJ! haha!! det blir nok veldig fint til slutt, selv om alt virker som helt kaos nå! jeg synes dere er veldig flinke og står på!
  Selv om det er mye igjen, tenk på hvordan det var når dere flyttet inn- dere har jo kommet en lang vei siden den gang 🙂 ha en super kveld! elsker flytte og interiør-innlegg! 🙂
  Klemklem til Norges beste blogger! 😀

 5. Må bare få si at jeg synes det er så flott å se at du viser frem at det er rot og kaos! Elsker bare bloggen din mer og mer når jeg ser at dere kan ha det like kaotisk som alle andre – og tror ikke jeg er den eneste!
  Fantastisk Caroline!!
  Huset deres blir nok utrolig fint til slutt, gleder meg til å se mer 🙂

 6. Utrolig spennende å følge deg under flyttekaoset, Caroline! Gleder meg til å se når maling å gulv er ferdig å se hvordan du innreder huset! Du e så utrolig flink når det gjelder interiør, kjempe inspirerende! 🙂

 7. Dette var digg å se 😉 At dere også kan oppleve litt kaos materialistisk sett 😀
  Mye å glede dere til! Det kan bare bli bedre og bedre for hver dag som går, og til slutt blir det sååå fint alt sammen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, fra og med i morgen så er kaoset komplett og det blir bare bedre 🙂

 8. Men tenk så heldig dere er som slipper å pusse opp, og får alt det gratis:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi er heldige som har muligheten til å sette bort alt arbeidet, det er jeg enig i 🙂 Men at vi får alt gratis er ikke riktig, vi betaler det aller meste selv 🙂

  2. Hvis du gjør en jobb, får betalt, kjøper en tjeneste for pengene, vil du da si at du har fått det gratis pga at pengene kommer fra arbeidsgiver? Ha en strålende dag 🙂

 9. Tina Bjørnstad

  Hei, poster kommentar ang. Den hvite bergans dunjakka du hadde for noen år siden. Har du den enda? Kan du evt være interessert i å selge den? Har lett meg skakk etter den jakka, så må bare høre:) Tusen takk for evt svar 😀 Hilsen Tina

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Jeg elsker den jakke og kommer dessverre ikke til å selge den 😉

 10. Spennende å se hvordan det blir til slutt 😀 Heier på dere 😀

 11. Madeleinekristine

  Dette viser jo virkelig hvor jordnære å lite fine dere er på det! De fleste ville kanskje prøvd å unngå å bo i ett opppussingskaos hvis man kan ta seg råd til det. Utrolig morro å følge med om dagen, det du deler på snap og bloggen er vel det de fleste ville følt å tenk i en slik prosess! Litt «morro» å se at ikke dere heller lever i en picture perfect verden som mange tror! All ære til dere i denne kaotiske perioden! Hold ut, det blir så flott til slutt! 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har gått relativt fint, men man finner liksom aldri roen :/ Nå maler de alle stuene og gulvet på kjøkkenet forsvinner i morgen, så da er vi tvunget til å ta inn på hotell i en ukes tid.

   1. Madeleinekristine

    Det er dere vel unt! Ny,t å prøv å lande litt før dere reiser hjem til kaoset igjen! 🙂

 12. Hvor er buksen fra ?;)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er i fra Samsøe & Samsøe / Boozt 🙂

 13. Hvor er buksen fra? Flott som alltid!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Den er i fra Samsøe & Samsøe / Boozt 🙂

 14. Camilla

  Ååå føler sånn med deg!
  Vi har det ganske likt Caroline. Flyttet inn i huset vi bygde 23.des!
  Og de andre overtar også huset vårt imorgen! OMG! For et kaos! Vi bor også i eskekaos! Blir kvalm av de eskene! Tror folk glemmer fort
  (les: fortrenger) veldig rask hvordan flytting er. Blir bra til slutt!! Er og blir så utrolig flott hos dere!
  Si ifra hvis du trenger noen tips her og der. Bygd hus og har mulig noen tips å gi.
  Følg meg gjerne på Instagram: camillashome Vi har veldig lik stil.

  Lykke til videre! Pust med magen! Det blir supert, veien er bare litt slitsom mot målet! Heier på deg!

  Klem Camilla
  Sarpsborg

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg blir glad når alt er over :O Har fremdeles en 30 – 40 ekser vi fremdeles ikke har ryddet ut av, og mange av dem kan vi ikke rydde ut av før gulvet oppe er klart :/

   Takk for tips, jeg skal ta en titt 🙂

   1. Fniiiis Ekser..

   2. Caroline Berg Eriksen

    Haha 😀

 15. Hvor mye koster oppussingen?
  Blir vel fort 500 000 til 800 000?

  1. Camilla

   Hvis du dobler dette er du nok nærmere:-) Oppussing er kostbart men blir knallfint!

  2. Kristin

   Tror du kan gange de tallene noen ganger:) Koster skjorta å pusse opp så store gamle hus, men er jo fantastisk at det blir gjort! Vel verdt pengene vil jeg si 🙂

 16. Haha for et kaos! Men dette kommer til å bli SÅ fint! Synes det er såå morsomt at du blogger om oppussingen og flyttingen, det er så gøy! 🙂 Gleder meg utrolig til dere er ferdige, håper da på en liten house tour video 😀
  Stor klem fra meg <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det håper jeg virkelig 😀 Det er klart at det blir en house tour video! Det hadde vært morsomt med en 360 graders live tour på facebook når vi var ferdige 🙂

 17. Hvor er buksa fra?

  Huset deres blir kjempefint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Samsøe & Samsøe / Boozt 🙂

 18. Så fint å se disse bildene 🙂 Kaos? Ja, det er nok bare fornavnet 😉 Tøffinger som flyttet inn før det ble ferdig!
  Vet dere noe om historien til huset? Hvem som bygde og bodde der først? Har det tilhørt Borregaard kanskje?
  På disse bildene ser man virkelig det er gammelt, tenk at det har bodd noen der i snart 100 år, må ha vært en flott herskapshus den gangen. Fantastisk hus med sjel 🙂
  Kjøkkenet virker litt lite, men sikkert bildene som lyver. Fint er det i hvert fall 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Huset er bygd av Borregård for selskapets direktører, men noe mer enn det vet vi ikke :/ Hadde vært veldig morsomt å grave frem litt historie om huset.

   Hvor leter man etter noe sånt?

   1. Tja hvor leter man :/ – jeg har prøvd 🙂
    Jeg googlet «Arne Meidell», «borregaards direktørboliger» «kulåsparken historie», pluss litt flere forskjellige søk. Fant også litt på Østfoldmuseene,
    Fant litt av hvert, mest om et hus i Nils Pedersens vei 10, men også dette som ser ut som et eldre bilde av huset deres: http://websok.mikromarc.no/Mikromarc3/sarpsborg-fb/detail.aspx?Unit=6477&db=sarpsborg-fb&Id=126086&SW=Kul%C3%A5sparken%20-%20Bebyggelse&SC=EM&LB=TI&MT=0&SU=6531&DG=0&ST=Normal&Browse=1&P=1

    Håper linken virker?
    Huset har sikkert masse sjel, og dere gjør det enda finere 🙂

   2. Oda Wennerstrand

    Var det 1920-tallet det var fra? Da er det kanskje litt for «nytt,» men med mitt eget barndomshjem, leter jeg meg frem i folketellinger etc etter gårds- og bruksnummer. Så lenge du har det nummeret tipper jeg kanskje kommunen kan ha noe informasjon, eller Statsarkivet. Det er Statsarkivet i Oslo som har «ansvar» for Østfold. Lykke til! Jeg elsker å vite at mitt (sannsynligvis) fremtidige hjem er bygget av min tippoldefar, og at min oldemor og jeg har løpt i hagen som små jenter med 90 års mellomrom 🙂

 19. Ingvild

  Hei Caroline, såå fint hus dere får. Syns dere tar så mange gode valg. Liker at dere går litt mørkere denne gangen. Kommer til å bli så bra! Jeg har også et annet spørsmål som ikke har noe med dette innlegget å gjøre. Hva slags videoredigeringsprogram bruker du når du lager videoer? Syns du får det så bra til. Hilsen Ingvild:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig at du synes det 🙂

   Lars-Kristian redigerer alle filmene, han bruker iMovie 🙂

 20. Camilla

  Hei. Jeg bare lurer på grunnen til at dere flyttet så tidlig før overtakelse av gamlehuset? Tenkte det ville vært lettere å fått unna mest mulig i nye huset før innflytting. Jeg vet nye eiere setter datoen. Også har jeg selv pusset opp og vet at bare bare ofte blir mer og mer he he…og at ting fort tar mer tid. Ikke meningen å være krass bare nysgjerrig. Gleder meg masse til å se resultatet. Og btw… levde mange år med hele huset i morgendis, ble aldri lei. Nå er hele huset minty breeze og elsker det. Lykke til videre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi solgte huset før vi kjøpte det nye og fikk overtagelsen så mye som 5 måneder frem i tid. Da følte vi egentlig at vi hadde vært ganske heldig 🙂 Vi kunne kanskje pushet på for å få tidligere overtagelse på huset i Sarpsborg, men de som solgte der hadde ikke funnet noe nytt sted å bo ennå. I tillegg kunne ikke flyttebyrået vi leide inn gjøre det senere i januar, pluss at vi ønsket å være i nærheten når håndverkerne jobbet med huset. Da hadde det blitt for langt å bo i Siljan :/

   Tusen takk 🙂

 21. Owææ!! Nå fikk jeg sånn «gammel-nedlagt-skole» følelse :-O

  Håper det blir drømmehuset til slutt. Med den stilen din og ståpåviljen deres er jeg ikke et sekund i tvil på det :-*

 22. Herlig kaos! Svært gjenkjennelig 🙂 Vi var heldigvis ferdig med soveromsetasjen i huset vårt før vi flyttet inn, men stuen var uten gulv og hele kjøkkenet måtte tas. Det er sånne opplevelser som gjør at man vil finne seg noe varig når en først skal flytte på seg, for å slippe og gjenta prosessen om få år.
  Jeg ser stort potensiale under kaoset deres da 😀

 23. Gleder meg til å se når det blir ferdig! Dere er så flinke 🙂

 24. Huset og rommene ser veldig fint ut, gleder meg TILL å se resten og når ferdig. Ang gulv vil jeg VIRKELIG anbefale å slipe det for å bevare noe av det opprinnelige. Og slipte og lakkerte/oljede gulv er så utrolig fint.kan være fint å male slipede gulv også. Grønt gulv er lekkert. Sorte gulv og. Grå gulv er nydelig. Men sånn er jeg. Jeg elsker å se leiligheter og hus med originale gulv. Ang farger ville jeg kanskje gått for fler blåtoner. Er så mye lekkert! Jotuns blåtoner er nydelige 🙂 mvh Erika

 25. Camilla

  Phu… jeg skjønner. Masse lykke til i innspurten. Slitsom tid dette her, men fytti så bra det blir. Husk.. dette blir også gode minner å ta med seg videre .
  Klem

 26. Hvor er de kule skoene dine fra? Så de på snap og falt helt for dem

  1. Caroline Berg Eriksen

   By Malene Birger 🙂

   1. Kristin

    Vil du si hvor du kjøpte dem? 🙂 Har googlet rundt, men finner de ikke…

 27. Åå skoene hvor er de fea?:) elsket denne outfiten Du kler virkelig
  en avslappet look!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 De er fra By Malene Birger!

 28. cathrine

  Hei, det gamle gulvet oppe er veldig fint. Blir nydelig hvis dere pusser og oljer det, da får huset er skikkelig god og lun stemning. er jo for ille å legge parkett over vakre gamle tregulv i et sånt hus.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi vurderte det faktisk når vi så det gulvet, men nå står allerede all parketten som skal legges klart i gangen så da blir det det 🙂

 29. Jeg må si jeg kjenner meg igjen!
  Her er det 24 dager igjen til termin, og hele huset står på hodet, det er vel bare kjøkkenet og badet som ikke er berørt av oppussingen..

  Sagflis….overalt!!

  Gleder meg til å se hvordan det blir til slutt. Både hos dere og oss 😀

  Forresten, ang farger. Vi skal ha St Pauls blue i entre/trapperom, synes den er nydelig!!

  Klem L

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det bringer tilbake minner fra fødselen til Naia og alt arbeidet med å få klart huset til visning 😀

   Lykke til <3

 30. Liker slike bilder altså, og så gøy det blir å se hvordan det blir etterpå:-) lykke til videre!

 31. Hvor er skoene i fra? Eeelsk <3

  Morsomt med oppussingsinnlegg, lykke til videre. Kjempe gøy å følge med!

 32. Så lekre sko! Hvor er de fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   By Malene Birger 🙂

 33. ser at det er kaotisk, men virkelig elsker før-og etter bilder!

 34. Tror dette er første gang jeg noensinne kommenterer en blogg, men nå måtte jeg bare. Så utrolig GØY å følge oppussingen deres, så spennende med bilder fra start/underveis/slutt. Dere kommer til å få det utrolig lekkert, gleder meg til fortsettelsen. Klem fra Bodø:)
  (Forøvrig fulgt deg over mange år:) )

 35. Madelen

  Hei Caroline! Du, jeg bare lurte på hva du tenker ang de store ovnene som er rundt omkring i huset? Er det noe dere kommer til å ta vekk for å bytte ut med andre oppvarmingsmuligheter, eller vil dere beholde de? Tenker de kanskje «ødelegger» litt av det inntrykket du ønsker å skape i huset.. Spennende å høre hva du tenker om de 😀 Jeg elsker bloggen din om dagen, syns det er så spennende med oppussingen, og jeg er så glad for at du deler så mye av den med oss 🙂 <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt nytt bergvarmeanelgg i huset, så panelovnene er i bruk og skal beholdes 🙂 Jeg synes de kler huset veldig godt, og de gir litt annerledes effekt i virkeligheten enn på bilder, synes jeg. Da vi kun hadde kikket på prospektet var vi skeptiske til ovnene, men da vi kom dit fikk vi et helt annet inntrykk 🙂 De blir ekstra fremtredende ved bruk av vidvinkelobjektiv også 🙂 Vi liker dem! 🙂 Ooog skal gi dem et strøk maling 😉

   Klem 🙂

 36. Kristine

  Åå, så trist at de vakre gulvene blir skjult av «falsk» gulv som parkett er, jeg hadde benyttet meg av angreretten og sendt alle pakkene med parkett i retur sporenstreks. Virkelig! Det nydelige furugulvet harmonerer med resten og fortjener å komme til sin rett. Ellers kudo for alt dere gjør og at du viser det fram for oss lesere!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg er enig med deg i at det er litt synd å skjule det gamle gulvet :/ Når vi så det nå forrige uke så vurderte vi sterkt å beholde det, men vi valgte til slutt å legge det nye.

   Parkett er vel i høyeste grad «ekte» tre, laminat derimot er en etterligning av tre. Vi har uansett ikke valgt parkett, men heltre av eik 🙂

   Tusen takk 😀

   1. Kristine

    Heltre eik er veldig fint det også 🙂

 37. Håper på grønn palett, det er nydelig og delikat og kler dette huset veldig godt. Den blå ble veldig dyster, spesielt den mørke, og den røde kan bli kræsj siden du er glad i julerødt 🙂
  Gleder meg til å se resultatet. Dere får sikkert flere farger og mer særpreg inn når alt er ferdig, ikke bare mørkt, grått, sort 🙂 Ut fra ulike bilder så ser den mørke fiskebensparketten mer «livlig» ut enn jeg først trodde – første bildene så ut som det nærmest var «malt over» og det var helt UÆÆ, haha! Blir spennende å se når møbler er på plass, det endrer gjerne hele rommet.
  Må være litt stressende akkurat nå, med to små og travle dager. Kan fort bli godt å komme på hotell! Lykke til videre!
  🙂

 38. Digger!!
  Der overgikk du deg selv og alle blogginnlegg de siste 3mnd. For min del.
  det må ikke alltid være perfekt, og når du viser slike uperfekte innlegg så blir bloggen din SÅ mye bedre!
  Forresten så ligger vi alle 4 også på ett soverom nedi leiligheten på huset vårt mens vi venter på at gulv og kjøkken skal bli ferdig. Men her er det totalrenovering.
  Du er ikke alene i kaoset 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Så bra 🙂

   Krysser fingrene for at alt blir ferdig så snart som mulig 🙂

 39. Camilla

  Her var du ordentlig fin! Er skoene fra den nye vår sesongen til by m b eller eldre ? Kjempegøy å følge med på oppussingen! Dette blir ditt og din families nye hjem, hvor dere skaper mange nye minner og en fremtid for jentene. Selvom det er kaos så nyt øyeblikket 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *