fargepalett og jakten på den perfekte gråfarge

Ok, da er jeg tilbake! I går jobbet vi med både blogg og oppussing fra tidlig morgen til langt på natt, vi skal nemlig avgårde i dag og måtte komme i vater på flere områder før vi drar og da var det flere ting vi var nødt til å krysse av listen. Men nå begynner jeg å se lyset i enden av tunnelen, et lite glimt av håp, et forhåpentligvis godt fargevalg. Tror jeg. Dette er alt annet enn enkelt! Vi hentet inn litt eksperthjelp i går også, Anette har en venninne som jobber med farger daglig og som er utrolig flink, så vi ble litt klokere, men også litt mer forvirret – plutselig var det flere fargepaletter vi synes var fine! Hjelp!

fargepalett_4

Det vanskeligste av alt er kanskje å finne den perfekte gråfargen, den som verken blir kaffelatte-ish eller blå i diverse lys. Vi trodde vi hadde landet den da vi fant washed linen, men oppdaget plutselig at den faktisk fort kunne helle mot latte. Så da synes vi nøytral var flott.. helt til vi så at den kunne se blå ut! Dermed var det morgendis som føltes riktig helt til den også ble for hvit og blålig og nå? Nå tror jeg vi har landet på den som heter hvit lin. Eller nei! Antikkgrå med hvitt i. Lars-Kristian kom nettopp inn døren med en prøve på den. Herlighet, jeg fikk ikke sovet da  jeg endelig la meg klokken ett og så på klokken sist nærmere halv fire. Da jeg nettopp hadde sovnet våknet Naia og ville ha mat, så jeg er helt ødelagt i dag. Haha! Drømte om farger for andre natten på rad! Natt til i går drømte jeg at vi landet den fineste paletten, men da jeg våknet husket jeg kun én farge fra drømmen min og det var minty breeze. Og den er jo så fin! Spørs om vi ikke må ha den i et rom. Her kommer de forskjellige valgene! 


fargepalett til stuene nede 

Klassisk hvit på alle lister i taket, dørkarmer, dører og radiatorer. Grå på vegger i stue nummer 1 som er biblioteket. Her går vi for antikkgrå med en dæsj hvitt i som vi nettopp fikk prøve på. Altså ikke washed linen eller nøytral som på bildene. Deco blue på stue nummer to hvor vi også maler listen ned til gulvet. Minty breeze på spisestue. 

fargepalett_7

Denne fargepaletten forelsket jeg meg HELT i, det gjorde vi begge to, men denne gir begrensninger i forhold til fargevalg som kan gjøres ved siden av. Som for eksempel når det gjelder julepynt, påskepynt, dekor og så videre. Likevel – jeg elsker kombinasjonene! Her er klassisk hvit som igjen skal være på alle lister i taket, dørkarmer, dører og radiatorer. Vi ville gått for washed linen på veggene bilbioteket eller antikkgrå blandet med hvit som vi fikk prøve på i dag (brystning i klassisk hvit er det også i dette rommet) dusty red ville vi hatt på stue nummer 2 og warm blush på spisestue. Hvor fint?! 

fargepalett_6

Siste paletten vi var innom var denne i grønntoner. Det er jo så spennende med litt farger! Da ville vi i så fall ha valgt klassisk hvit på alle lister i taket, dørkarmer, dører og radiatorer. I biblioteket ville vi hatt pale green, green leaf på stue nummer 2 og washed linen eller antikkgrå blandet med hvit på spisestue. 

fargepalett_5

Hva synes du er fint? Vi har en liten time på å bestemme oss hundre prosent før malerne kommer. Så er det bare å holde tunga rett i munnen og krysse fingrene for at vi tar det rette valget. Hvis ikke så er heldigvis ikke maling det vanskeligste å endre på i fremtiden! Selv om det er godt å slippe! Det sorte lokket har jeg lagt inntil fordi vi har sorte møbler 🙂 

124 kommentarer

 1. Grønt vil både være friskt til vår/sommer, men også koselig på vinteren. Og så er den ikke så trendy som det blå-grå, så hjemmet ditt blir mer unikt 🙂

 2. Eg synes KALK er den perfekte gråfargen:-) Eg har deco blue på soverommet. Heilt nydelig! Men den grønne paletten var nydelig. Spent på resultatet <3

 3. Er så gøy å følge med!! Gleder meg til å se resultatet!! 🙂 🙂

 4. Hadde definitivt valgt antikkgrå med hvitt i, det er en varm farge som ikke heller mot blått eller lilla. Den vil også passe utrolig godt med gulvet ditt. Mal den i de rommene den er tenkt til først, så hadde jeg deretter forsøkt meg på fargeprøver igjen på de andre rommene før det endelige valget. Viktig å finne harmoni og fargepalletter som går godt sammen. Lå søvnløs selv, når jeg bygde hus så jeg vet hva du prater om. Eneste rådet jeg har er ikke stress, ikke ta alle avgjørelser på en gang. Bruk heller en ekstra uke da, så blir dere helt forøyd 🙂 Mal for guds skyld den ene fargen dere er sikker på – og vent med de andre rommene for å finne den perfekte fargen som harmonerer til den som allerede er på veggen – for det ser såååå annerledes ut på veggen enn et lite område med fargeprøve (avhengig av møblene i rommet, hvor lyset fra vinduene kommer i fra..nord, sør, øst,vest osv..) Tvi tvi

 5. Det kommer til å bli så fint hjemme hos dere! Jeg kjenner selv godt til jakten etter den perfekte gråfargen! Vi pusset opp i høst, og jeg brukte en evighet på å finne den perfekte fargekombinasjonen og den perfekte gråfargen! Jeg ser at du tenker på mange av de fargene vi brukte, og de er helt nydelige, så uansett hva du gikk for så regner jeg med at det blir fint! Vi har deco-blue som kontrastvegg i stua og morgendis på resten av veggene, og i gangen har vi skumring på veggene og minty-breeze på skapdørene! Det er så fine farger sammen! Men ja, å finne den perfekte kombinasjonen tok en evighet! Håper dere blir kjempefornøyde med valget dere falt på, og så gleder jeg meg til å se det ferdige resultatet! 🙂

 6. Artig med farger! Angående gråfarge – vi malte stua i morgendis, og den ble skikkelig kald/blå. Malte gladelig hele stua opp igjen, og da landet vi på fargen kalk. Kriteriet vårt var også at den skulle være grå men ikke beige. Vi ble i hvertfall kjempefornøyd 🙂 tror uansett dere lander på noe fint nå som dere har fått tenkt igjennom alt!

 7. Vi har hvit lin på vegg på finstua og tv-stua, samt klassisk hvit på lister. Har aldri angret, og får til stadighet fortsatt kommentarer på fargen. @frksprangslette på insta

 8. Hei C,
  Vi hadde fargen morgenbris men denne ble for blå, så vi malte over med antikkgrå. Antikkgrå er varm og noytral, veldig fin. Vi har og minty breez på en vegg og gutterommet, den er kjempefin. Vil og anbefale fargen pink deco for en av jentenes rom, den er rosagrå, en veldig dempet rosafarge som går veldig fint sammen de andre fargene.

 9. Hei.

  Er det jotun du bruker i hele huset? Den supermatte, purecolour? Er du fornøyd? Vi pusser opp og jeg vil male alt i purecolour, men maleren anbefaler flugger som ikke er like matt som jotun sin (men nesten). Jeg holder en knapp på jotu, og hadde derfor vært greit å vite om du er fornøyd og om du har gått for supermatt i alle rom?:-) Spennende å følge dere, vi overtok selv et eldre hus i begynnelsen av januar og har komt ca like langt som dere 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi bruker stort sett Jotun Pure Color på slette overflater 🙂 Bruker litt høyere glans på panel. Jeg kan ikke si at jeg er så veldig bereist i malingsverden, men kan vel ikke si at vi er misfornøyd 🙂 Tror nesten at man må være fagperson for å kunne skille mellom dem to.

 10. Hei! Har selv valgt antikkgrå. Men hva mener du med antikkgrå med hvit i? Den har fargekode s2502-y. Hvordan ser fargekoden din ut? Kunne gjerne tenkt meg antikkgrå ett hakk lysere om det er det du mener? Fint om du kan oppgi fargekoden.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det vet jeg dessverre ikke ettersom vi ikke har spannet lenger :/ men det er altså antikk grå og de blandet hvitt i den for å få den lysere – men ikke mye 🙂

 11. Ok, takk for info 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *