let’s throw a big party

30-årsdagen min er bare  2 dager (!!) unna, men jeg har planlagt festen i hodet mitt i månedsvis allerede. Det startet vel egentlig da jeg så Spectre i 2015 og åpningsscenen fra den meksikanske paraden Día de Muertos: de dødes dag. Den scenen er så kul! Disse levende bildene lagret seg langt bak i hodet mitt og siden den gang har de vel ligget der og kvernet og kvernet. Jeg MÅ gjøre noe som har med det å gjøre en gang. Og hvilken anledning er bedre enn min eget 30-årsfest? Jeg elsker å kle meg ut, men får aldri feiret Halloween eller gått på kostymefest de sjelden gangene det arrangeres (forrige gang var vel i 2011) så da slår jeg like gjerne til med tidenes tema når jeg forlater 20-årene: Día de Muertos-party! Egentlig er dette en feiring som finner sted i Mexico, Sentral-Amerika og store deler av USA den 1. og 2. november, men temaet er så bra, så det spiller jo ingen rolle! Her er et lite moodboard – jeg tror jeg vil kjøre en kombinasjon med masse farger, som jo er klassisk Mexico og som jeg elsket da vi var der, men blande det med litt stramme elementer som gull, hvitt, sølv og sort. Det blir dødskult! 

thebig3

Festen blir i et eget lokale i Oslo med masse gode venner, jeg har nettopp lagt en bestilling på Save the Date-kort som ble skikkelig kule, og så må jeg bare få på plass klokkeslett og mat og litt andre ting før selve invitasjonen kommer på plass. Det blir ikke før i slutten av mars, så jeg har fortsatt god tid, men har allerede startet jakten på det perfekte kostymet. Nikola må trylle med håret mitt og så er jeg på jakt etter en dyktig makeup-artist som kan forvandle både Lars-Kristian og meg. Det blir så bra! Og jeg vet at det kanskje er litt rart å feire dagen sin så lenge etter fylte 30, men Naia vil ikke gi slipp på meg for noen timer engang og jeg vil så gjerne slappe helt av og ha det gøy uten å få dårlig samvittighet på dagen min. I mars er hun 6 måneder, så jeg regner med at det skal gå bra da 🙂 Å! Det blir SÅ gøy! Jeg stresser ikke over å bli 30, jeg bare gleder meg over hvert eneste år og bursdager er alltid så gøy! 

60 kommentarer

 1. Jeg har termin med nummer 2 på 30 årsdagen min i juni, så festen blir vel utpå nyåret i 2018 tenker jeg – ingenting rart med det! 😛 En 30 årsdag skal både feires og nytes, så den unner jeg deg! 😀

 2. så gøy<3 gleder meg allerede til å høre mer om feiringen!

 3. Anbefaler på det sterkeste Marita Johansen, se make up by Marita på fb-) Hun er både frisør og makeup artist, sminker for teater og er helt rå på slik type sminke du ønsker. LAger oxo anderledes ører, nese o.l se: maritadeiree på insta

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips! 🙂

 4. Jeg er makeup artist og har mye erfaring innen beauty og spesialeffekter! Jeg stiller gjerne opp og gjør din makeup til dette storslagne selskapet! Mye av min makeup kan bli sett på instagram @stinebroen eller på min side på facebook: http://www.facebook.no/muastinebroen Jeg har vært fast assistent for den prisvinnende makeupartisen Sølvi Strifelt og av og på for Linda Nicolaysen. Jeg har erfaring innen fashion, film og mye mer! Hadde vært sjukt kult å kunne hjelpe deg på den store dagen din!! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tilbudet, det skal jeg vurdere 🙂

 5. Isabell

  Wow, nå ble jeg overrasket. Hadde på en måte trodd at du hadde greid å styre litt unna dette men. Dette er veldig cultural appropriation. Du tenker kanskje ikke det nå, men jeg må innrømme at jeg er litt sjokkert. Hadde trossalt trodd du visste bedre.

  1. For meg dette faktiskt sjokkerende også at du kommer til å feire bursdagen din på den måten…det er måten å feire de som døde….

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det er bare snakk om å hente inspirasjon fra antrekkene, ingenting mer 🙂

 6. Så gøy! Karoline Mikkelsen er utrolig flink med sminke og er daglig leder på en av Browrehab salongene i Oslo. Hun driver mest med bryn nå, men har noen få bilder helt nederst på instagrammen sin av ulike «kostymesminker» (karolinem_makeup). Hun er helt fantastisk så hun anbefales virkelig 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 7. Karen-Sofie

  Anbefaler Karolina Griciute som sminkeartist! Kjempeflink jente fra Ålesund! Sjekk ut på YouTube/ facebook. Og sååå kjekt å få feira dagen sin på skikkelig vis etter alt det flyttekaoset Riktig god helg til deg og dine!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips 🙂

 8. Martine

  For et kult tema!! Det kommer til å bli så bra, det er jeg sikker på. Du har et eget øye for planlegging og detaljer som imponerer stort. Må bare tipse deg om makeupartist @anetteklophus (instagram). Hun er helt fantastisk på slik type makeup/forandring.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips, Martine 🙂

 9. Har dere prøvd å gi Naia flaske ved vannkranen? 🙂 veldig spent på om det fungerte for dere 😀 Klem <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men det skal vi forsøke! Er flere som har tipset om det 🙂

 10. ååh, som jeg håper at du får en fantastisk feiring! Og ikke minst, FOR et nydelig hus!
  Kjenner meg veldig godt igjen i forhold til situasjonen med Naia. Min lille er 6 mnd nå og i morgen skal jeg ut å spise med venninner og ta min første øl! Som jeg gleder meg.

  Du er vakker, Caroline. Håper dere får en fantastisk helg og at det går bra med Nelia i ny barnehage!
  Stor klem fra sørlandet <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   Ja, huset er nydelig, og nå gleder jeg meg bare til å bli ferdig med alt som skal gjøres! 😀

 11. Eleonora

  Hei Caroline!
  Så utrolig gøy, og for et bra tema! 🙂 Min mor er en svært dyktig make-up artist og har jobbet med teatersminke i alle år. Hun har blant annet jobbet på nasjonalteateret og Oslo nye, og jobber nå som freelanser. Er du interessert i å komme i kontakt med henne?
  La meg vite! 🙂

 12. Karolina Maria
  @karolinagriciute på Instagram ☺
  Kjempe flink ☺

 13. Ah! Dødsbra tema, bokstavlig talt! 😉

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀

 14. Hei! Kan du skrive et innlegg om den gel-kremen du bruker under øyne for mørke ringer?Sliter veldig med dette,og har prøvd en del produkter. Har et produkt nå som er grei,men er alltid på leting på noe bedre. Og gjerne et ærlig innlegg.Du skrev på snap at det var det beste produktet du har prøvd,men har hørt på råd du har gitt tidligere med andre produkter som du har skrøte opp i skyene som ikke har fungert i det hele tatt. Mangre bloggere inkludert deg selv promoterer jo ofte på produkter for dere for godt betalt,men brått 1 år etter promoterer dere et annet sponset produkt som liksom er det beste dere har prøvd.så gjerne skriv et innlegg om dette produktet med sammenlikning med andre produkter du har prøvd :)))

 15. Hei! Fast leser av bloggen din og jeg vet du får mye unødvendig kritikk men jeg ville bare si fra til deg at dette virker ikke som en så veldig god ide :/ Jeg bor i USA og det blir ikke mottatt så godt når hvite mennesker kjører Día de Muertos-tema for kostymefester, da dette anses som en tilnærmet religiøs feiring knyttet til en kultur som ofte har blitt undertrykket av hvite. Blir litt det samme som europeisk ættede amerikanere som kler seg ut som innfødte amerikanere (indians), gir litt uggen smak i munnen, som du kanskje skjønner! Vet du nok ikke mener noe galt med dette, men ville bare la det vite at om du går for dette som tema så kan det komme til å sende et litt ufølsomt signal til folk fra kulturer hvor dette har en større mening enn «kostymefest».

  Les mer her om du vil! https://thebolditalic.com/dia-de-los-muertos-appropriation-or-appreciation-the-bold-italic-san-francisco-ae219141912#.img80lu0y

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 🙂

   Ja, jeg forstår hva du mener! Jeg har kun planer om å hente inspirasjon fra antrekkene, ellers vil ikke bursdagen min ha noe med det temaet å gjøre 🙂

   1. Så fint! Takk for svar.

 16. Therese

  Du er så flott! Bare positiv og takknemlig holdning over å bli 30 🙂 Det er sånn jeg føler det og! Har to barn, en fantastisk mann og er frisk. Koser meg mer og mer for hver dag og hvert år som går. Jeg er så takknemlig og tenk så mye gøy som venter oss fremover også!! 🙂

 17. Kristine

  Så morsomt tema! Var selv i latin-amerika i november 2010 (alt for lenge siden) og det var litt av en fest 🙂 så dette blir nok bra. Det jeg syns var ekstra koselig var at de på dagen spiste lunsj med hele familien ved graven til en som var godt bort i familien. Var rørende å se hvordan de inkluderte de avdøde på en mye hyggligere måte en norsk Halloween 🙂 blir spennende å se hvordan dere kommer til å e ut

 18. Du vil feire døden på 30-års dagen din?

  1. Reagerte på dette også…..merkelige ideer…..Caroline du bør feire livet ikke døden …

 19. Hei Caroline! På Snapchat anbefalte du en øyekrem (PCA SKIN Ideal Complex Revitalizing Eye Gel). Hvor kan man få kjøpt denne? Tusen takk for svar.

 20. Kjempe kjekt at du skal ha fest – og ikke minst kan inspirere andre om tema . Men det blir bare helt feil å Día de los Muertos som tema. Dette er en høgtid for å minnes familie og venner som har gått bort. Det er ABSOLUTT ikke som Halloween . En stor del av feiringen inneholder blant annet bønn, lystenning og noen har offer.
  I tillegg det du gjør nå kalles «cultural appropriation» , hvor en tar elementer fra en kultur som du ikke hører til. Dette kan oppfattes som både kontroversielt ( derav min reaksjon) , sårende, og vanskelig.
  Dette er et tema som har vært mye i vinden det siste året – og blant annet ble flere Hollywood kjendiser «tatt» for dette i forbindelse med Halloween. Ene saken er skrevet her : https://www.refinery29.com/2016/10/128083/sugar-skulls-halloween-makeup-jodie-sweetin-ashley-tisdale
  Jeg håper du leser om dette, skaffer deg litt kunnskap og innsikt – og kanskje velger et annet tema – som er like kjekt.
  Hva med et realt karnival?

  1. Godt skrevet!
   Ja, du bør virkelig endre tema for festen din:-/

 21. Så gøy da, blir nok litt av et 30 års lag det 🙂

 22. Hvis du er ute etter litt blått, så er fargen deco blue utrolig fin Fargen sober er også nydelig, men den er mer mørkegrå! Bare noen tips Lykke til med fargevalg

 23. For et rått tema! Moro at du velger noe som ikke er av de «vanlige» temaene – jeg er sikker på at det kommer til å bli helt fantastisk 😀 Du burde forresten sjekke ut elizabethandreamua på Instagram, hun er en kjempeflink makeup-artist:)

 24. Makeupartist/bodypainter Linda Røhmen! På insta: lindamakeup

  Hun er lærer på imageakademiet, og en av de beste kroppsmalerne i norge!

 25. Jeg ville desverre vært litt obs på det temaet. Dette er jo en dag hvor man minnes de døde og en viktig feiring i Mexico og Latin-Amerika så det å etterligne det for en bursdag er ganske respektløst og det har vært sterke reaksjoner mot slike fester i for eksempel USA. Skjønner at temaet er fristende for det er fantastisk sminke og klær, men tenkte det var greit å gi en liten heads up

 26. Gratulerer med dagen. Jeg håper du har feiret dagen med total lykke.

 27. Jeg er veldig fan av bloggen din, synes du er sp flink på å skape en god positiv innstilling til alt. Jeg håper du tar deg tid til å lese denne bloggposten og tenk litt over det før festen. https://www.google.no/amp/s/ayadeleon.wordpress.com/2014/10/31/dear-white-peoplequeridos-gringos-you-want-our-culture-but-you-dont-want-us-stop-colonizing-the-day-of-the-dead/amp/?client=safari Og husk at dette er ikke noe folk gjør kun for gøy, for dem er det en viktig tradisjon med kulturelle røtter som de ikke er komfertable med at folk bare tar over for kun å ha en fancy fest.

 28. Gøy tema, jeg likte også den scenen min baby på 6 mnd dier omtrent like ofte som før, og våkner tidligere på natta for mat enn før, så hadde nok ikke gått her. Eller, hadde ikke fått slappet helt av iallefall men dere får til det meste, så går nok bra virker som hun sover godt om natten, heldige deg!

  1. Ops, alle tegnene forsvant visst. Men uansett, håper du får feiret dagen din. Jeg begynner å bli klar for å kunne dra ut av huset noen kvelder i ny og ne jeg også, så håper på det etter hvert! 🙂

 29. Hei du!

  Jeg er en fra helt nord som egentlig ikke følger blogger…men ramla inn om din for flere år siden ( har aldri kommentert her før heller, selvfølgelig.. :-)).
  Jeg synes du er kjempeflink, – og det er artig å lese litt om deg av og til. Man faller i det enkle go – hjørnet der det er plass til bare «jenta», og jeg liker så godt at du ikke er redd for å pynte litt – verken deg selv eller resten 🙂 Vi har for lite «pynt» i hverdagen… 🙂 Kanskje spesielt her nord.
  Og jeg forstår så godt at ting ikke alltid er helt enkelt, – det blåser jo alltid på toppene uansett. Du klarer det bra, synes jeg – og du har hjelp av en bra kar, kanskje. «Go mainn gjør ikke veien kortere, men myyyye lættere å gå… :-)»

  Håper dere får det flott i nyhuset deres, og at alle blir å trives godt der. Stå på og vær deg selv – din blogg er fin å lese. Aldri tro noe annet. Du veksler så fint mellom mat, interiør, litt barn – men heldigvis ikke bare det – og mye annet. Men – du som er så flink med sminke, – hadde vært så flott om du la ut litt mer av det også av og til – som du oftere gjorde før 🙂 Skjønner godt at det ikke er så lett å få plass til alt når man skal rekke «enda mere» – men damer er nå en gang damer….og håpløst også…så er det tid til overs – så hilser jeg det veldig velkommen. God helg!

 30. Henriette

  Hanne som holder til i Rygge (Miss Disguise/Klovnen Missy på facebook) er kjempeflink ansiktsmaler 🙂

 31. Jeg er egentlig ikke den som feirer meg selv. Men i fjor ble jeg tretti. (Wæææ og hjelp!) og kunne ikke la sjansen gå fra meg. Her ble det full cowboyfest på låve. Det var så gøy. Å så mye ideer på Pinterest . Var nesten så jeg måtte slutte å søke til slutt, for jeg fikk altfor mange ideer tilslutt. Ha ha… Masse lykke til med planleggingen. Helt sikker på at den blir like gjennomført som alt annet du ordner i stand 😉 Og du…. Gratulerer så mye med dagen i morgen. Den blir helt sikkert fantastisk. God helg. Klem….

 32. Anbefaler Linda Røhmen på det sterkeste når det kommer til den typen sminke. Hun er lærer på makeup artist skolen i Oslo, og er en av Norges aller beste makeupartister, spesielt innen bodypaint etc 🙂

 33. Anne Lise

  Anbefaler Iselin Solbakken fra Sogndal Tryller med makeup!

 34. https://m.facebook.com/profile.php?id=624866547
  Vil anbefale deg å kontakte Jessica Ham. Hun er make up artist, bor i Oslo, og Halloween sminke er favoritten, så hun vet jeg hadde gjort en knalljobb!!

 35. Så kult! Enig med deg, det er den ultimate introscenen til en James Bond film- utrolig suggererende, og dødsstilig!! Husker den skikkelig godt selv. Gleder meg til å se bilder av denne festen!!

 36. Åh, så gøy! Gleder meg til å se hvordan dere kommer til å se ut 😀

 37. Hei Caroline! Eg synest du skal lese deg opp på temaet «cultural appropriation». Sjå til dømes dette innlegget: https://wearyourvoicemag.com/identities/race/history-dia-de-los-muertos-appropriate

  1. Ja, les dette alle sammen.

 38. Flink sminkør: Miss Disguise – du finner henne på facebook! Hun holder til på Larkollen, og er ekstra flink på meksikansk dødsmaskesminke!

 39. Det heter «dia de LOS muertos»

 40. Hvet om en kjempe flink make up artist! som hadde elsket det oppdraget herhun jobber for norske opraen, å heter Heidi elisabeth Rød:)bare ett tips:)kuuult tema så gøy det blir :)klem

 41. Utrolig stilige kostymer og sminke, men det er jo litt rart og feire døden på bursdagen sin hahaha

 42. Så gøy!! Anbefaler rockstarcharlie!

 43. Kristin Olsson

  Hei Caroline!

  Jeg er en profesjonell ansiktsmaler. Jeg har vunnet flere priser, og tar på meg både store og små oppdrag. Det hadde vært utrolig artig å få lov til å lage noe skikkelig flott til feiringen din – ta en titt på FB siden min Kristin Krusedull og Instagram kontoen min Krusedull Ansiktsmaling for å se et utvalg av det jeg har gjort.

  mvh
  Kristin Olsson

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *