prosjekt lysekrone

lysekrone_2

Altså, hjelp! De som følger meg på snapchat (carobergeriksen) har garantert fått med seg at vi har brukt enormt med tid på å forsøke å henge opp en lysekrone? Den er utrolig flott, men for en jobb! Likevel, da vi først kom skikkelig i gang på tirsdag var det mye som gikk av seg selv, så mamma og pappa kom med godt mot i går også, klare for å montere enda en etter at vi ble ferdig med den første. 

lysekrone

lysekrone_6

Men akkurat det å bli ferdig med den første lysekronene viste seg altså å bli litt mer enn vanskelig. For det første måtte vi montere alle prismene selv, lysekronen kommer nemlig HELT uten prismer, de ligger innpakket for seg i nummerert emballasje (akkurat det er tommel opp i det minste) Må si at jeg er mektig imponert over innsatsten til mannfolka i denne prosessen, de monterte prismer som om det gjaldt livet! Haha! Men da vi omsider skulle få lampen på plass i taket, så… LYSTE DEN IKKE! Det viste seg at det var en koblingsfeil Lars-Kristian *kremt* hadde gjort helt i starten, i den aller første delen vi monterte sammen. Så da var det bare å få av nesten alle prismene igjen. Haha! KAN du tenke deg frustrasjonen i stuen her? Den var til å ta og føle på, det kan jeg love! 

lysekrone_1

lysekrone_5

Men så fikk vi den omsider ned, og så jobbet pappa og Lars-Kristian fælt med å få lys i den, og så hang vi den opp, monterte på alle prismene igjen, slo lyset på og BAM! Der henger den. Så fin! I kveld tar vi den andre 😉 Tror jeg.. Må jo faktisk bruke tid på litt andre ting enn lysekroner også, men det er helt nydelig å endelig ha lys i den ene stuen! Lysekronen er fra C1.no, forresten 🙂 

lysekrone_3


Ser dere glasset i skyvedørene? Det er gult, ruglete og skikkelig gammelt, så det skal byttes ut med klart glass om litt. I går kom forresten kjøkkenvask og blandebatteri opp, så jeg tenkte å knipse noen bilder av det så dere kan se! Er jo litt gøy å vise litt og litt og ikke vente til alt er ferdig. For det.. det er en stund til 😉 En ting av gangen! Klokken ni i dag var Naia og jeg på helsestasjonen, og jeg hadde så lyst til å jogge dit, men det rakk jeg ikke. Neste gang. Det er altfor mye annet som skjer nå, men fy søren som jeg savner den daglige mosjonen min! Alt til sin tid. NÅ er det viktigste at vi kommer i orden og at jeg i tillegg får vært mamma og får gjort jobben min 🙂 Stor klem fra en som blir 30 år om to dager – uæ!!! 

53 kommentarer

 1. Gro Anita

  Jeg ser det står et tomt vinglass på bordet, så hvis de drikker vin trengs det sikkert 1 Sarping pr vinglass;-) Lekker lysekrone er det i allefall 🙂

 2. Jeanette

  så utrolig fin den var! Det ble med andre ord litt som et byggesett? for et styr,men nå vet dere jo hverfall hvordan den andre skal monteres 😉

 3. Henriette

  Det er veldig moro å følge deg om dagen, både på snap og her på bloggen. Synes det bare er gøy at du skriver mye om flyttingen. Da blir innleggene automatisk mer personlige, og det er det jeg liker best å lese 🙂 Masse lykke til videre med oppussing!<3 Tipper vi er fler som gleder oss til å se det endelige resultatet 😀

 4. Helt nydelig lysekrone. Fortsett med masse bilder, elsker det. Kommer til å bli helt fantastisk hos dere 🙂

 5. Johanne

  Oj, så fin hvor stor er den?

 6. Anonyme

  Kan du vise mere på snap av kor langt dokker e kommen til no? 🙂 e så spennanes å følge med

 7. Moro å følge deg på snap!
  Ser ut som litt av et prosjekt, går sikkert mye fortere i kveld når dere har fått opp en.

  Det må være så godt å kunne løpe til barnehagen og ha helsestasjon og annet i nærheten etter noen år i Siljan.

  Huset deres er bare utrolig fint, digger detaljene! Og gleder meg til flere bilder underveis i prosessen 🙂

 8. Sååå fin 😀
  Hva heter lysekrona? Veldig mange som kan ligne på c1 hehe 🙂 Gleder meg til neste lysekrone prosjekt 😀

   1. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er den 🙂

 9. Marianne T

  Det er veldig spennende å følge med på den prosessen dere er i nå, med nytt stort hus og oppussing 🙂 Dere må ha en fortsatt fin oppussingsperiode! Synes bloggen er så interessant for tiden 😀

 10. Oh, obviously it was really a bit difficult but I love the result!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 11. Gleder meg skikkelig til å se når der er helt ferdig 🙂

 12. Kjære Caroline og Lars Kristian; Jeg kuttet ut bloggen deres da det ble mye støy rundt dere i forhold til «falske» meldinger – bilderedigering etc… i tillegg til at det for min del ble litt overload med kjoler og høye hæler.
  Så måtte jeg innom en gang i høst igjen. Må bare si jeg er superimponert over hvordan dere har taklet alt og hva dere presterer nå. Kjempeflotte innlegg – med knallgode bilder og tekst. Vet det ligger mye arbeid bak – så klapp på skulderen til dere. Super blogg dere har !!! Lykke til i Sarpsborg – spennende å se dere i nytt hus!

  1. Kristine

   Det var da jeg begynte å lese bloggen. Hadde aldri lest en blogg før alt det oppstyret i media. Jeg fikk bare så vondt i magen. Skjønner godt at ting ble sånn. Så mye hat en blogger blir utsatt for

 13. Herliighet så lekkert! Elsker den nye stilen deres 🙂 senere hadde det vært gøy om du tok hus fra siljan vs det nye. Altså viste bilder av feks stuen der og den nye for å se stilforandringene 😀 klem til deg, du er flink!

 14. Det ser ut til å bli så fint, gleder meg til å se mer. Får jeg forresten spørre hvorfor dere velger å ordne alt av møbler osv i stuen før dere får malt veggene?

 15. Nydelig lysekrone! Hva heter den?

 16. Herregud, så fin den var! Tror det kommer til å bli kjempefint hos dere etterhvert, jeg 🙂

 17. Oi! Råflott lysekrone. Hva heter den? Så ganske mange like på den nettsiden

 18. Så fint det ble! 😀 Jeg fulgte med på snapchat, må klappe for innsatsen til mannfolka der ja!

  Åh, snart 30 ja – det må vel feires skikkelig når dere kommer på plass kanskje? En Caroline-fest sier vel ingen neitakk til? Også får vi se så masse fine dekorasjoner 😀 iiiik! Eller kanskje det blir en romantisk date..? Uansett, håper du får noen fine siste dager i 20-årene! <3 Du ser ikke en dag eldre ut en 25, det må jeg bare si.

 19. For en fantastisk nydelig lysekrone! Blir mye pussing av prismer, det er ulempen med dem. Men så gir de flott, varm belysning! Lykke til med neste!

 20. Wow Den var nydelig

 21. Jeg ble 30 på mandag, det gikk heldigvis helt fint =) for jeg har grudde meg i mange måneder… er litt nedtur… for nå er jeg ikke i 20-åra lenger. ..

 22. Cecilie

  Haha… Dere er helt sikkert ikke de første som har opplevd å måtte demontere 😀 En tapper gjeng!

 23. Kristin

  Nydelig lysekrone✨

 24. Åh, puh, det hørtes utfordrende ut!! Fin ble den, da!

 25. Nydelig lysekrone og spesielt fint når det henger ned fra rosett i taket 🙂 JAAAA til masse bilder innimellom selvom det ikke er ferdig! Gleder meg til å se kjøkkenvasken og blandebatteri, gøy, gøy fordi det blir så fint 🙂

 26. Anniken

  Nydelig lysekrone! Elsker å se oppdateringer fra innredningen av huset deres, sånne prosesser er så spennende, og så får man mange nyttige tips i kommentarfeltet. Har holdt på selv i 7 mnd nå med et over 500m2 hus, blir jo aaaaldri ferdig, haha.

  Kan jeg spørre hvor langt festet/kjettingen/kabelen er max på disse lysekronene? Trenger en til spisestuen selv, men har det veldig høyt under taket så den må ha endel lengde på festet.

 27. Elisabeth

  Hei!

  For et nydelig hus!!:-D

  Ikke spør meg hvordan jeg kom på det, men kom plutselig til å tenke på treet til Nelia, som hun fikk av din søster. Har dere tatt med dere det på flyttelasset? Hadde vært så fint om dere hadde plantet det på nytt i den nye hagen, og at det fikk vokse sammen med Nelia:)

  Lykke til med flytting og oppussing!<3 Tiden går fort, plutselig er dere i mål:))

 28. For en fantastisk lysekrone <3 <3

 29. Elisabeth

  Line Victoria som har bloggen supporterfrue.blogg.no skrev en unskyldning til deg

 30. Så flott! Hva er navnet på lyskronen dere valgte? Var jo så mange der..

 31. Gratulerer med det nye huset. SÅ lekkert det blir. Og for en nydelig lysekrone! Gleder meg masse til å følge dere videre i oppussingen 🙂
  P.s Om dere kanskje går for et barnerom i lyseblått (fint med lyseblått til jenter også 😉 ….så ta en titt da vel, på siden min: https://lenatherese.blogg.no/
  Der har jeg bilder av ‘verdens fineste lekekjøkken’ i lyseblått 😉

 32. Kjempefint! Og det blir sikkert utrolig bra når dere bytter ut glasset i dørene, men må tipse om noe skikkelig flott til slike doble dører. Tine har fått laget noen i jern og det ser fantastisk flott ut 🙂 lykke til videre med oppussing! https://tinemonsen.blogg.no/1448992177_black_steel_doors.html

 33. Hei! Kjempefint! Og det blir sikkert utrolig bra når dere bytter ut glasset i dørene, men må tipse om noe skikkelig flott til slike doble dører. Tine har fått laget noen i jern og det ser fantastisk flott ut 🙂 lykke til videre med oppussing! https://tinemonsen.blogg.no/1448992177_black_steel_doors.html

 34. Synes det ugjennomsiktige glasser i dørene er fint, jeg

 35. SÅ lekker!!!
  Måtte le da jeg så snapen din, for et byggesett!
  Elsker at du skriver om flyttingen, oppussingen, ja hele prosessen 🙂 er jo sååå gøy å følge med på. Klem <3

 36. Fint dere fikkk opp lysekrona, men jeg kan her og nå konstatere at vi har en meget sprikende smak ang interiør.

 37. Prøv å gi bort (/selg) glasset fra dørene på finn. Det blir nok ikke produsert lenger, og noen nørder (som meg) kan få glede av det 🙂

 38. love the blog……please post in english too….thanks

 39. CATHRINE

  Ha ha jeg har også montert prismelamper…og ikke fått lys i de på første forsøk…men jeg måtte til slutt tilkalle elektriker…og gjett hva som var feil??? Jo, jeg hadde i all min iver etter å få opp lampene kjøpt lysbryter med DEMPER. Hvilket jo ikke var meningen…Så når jeg trodde jeg slo på lyset, dempet jeg det i virkeligheten helt ned…tror du jeg var flau når elektrikeren bare ba meg lukke øynene, telle til tre og vips, så var det lys? ? Elektrikeren var så hyggelig da, at han bare tok en kopp kaffe som betaling…Han fikk seg jo årets blondinevits med på kjøpet da…Lampene og huset var hvertfall helt skjønne.

 40. Elsker at du deler så mye fra dette prosjektet både på snap og bloggen. Liker å få se underveis før det ferdige prosjektet står klart, men gleder meg til å se helheten også – blir så bra! Ekstra gøy er det siden jeg selv sitter midt oppi planlegging av plantegninger til et gammelt hus vi skal overta og pusse opp.
  Ha en fin helg!

 41. Lene Jota Heer

  Jeg dåner! Det blir så fint Et interiørblad burde kommet å laget en reportasje! 🙂

 42. Dear Caroline, why your home is soo dark?

 43. Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I’m shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 44. Det er veldig moro å følge deg om dagen….digger dette huset ! Så utrolig fint hus som kommwr til å bli ende finere med deres interiør ideer! Jeg har på baderommet deco blue farve og digger det!
  Bare elsker at du deler så mye med oss. Jeg er selv veldig interessert i inetriør og bare digger å se hva du finner på !:)

 45. Lampen er bare perfekt ! Passer supert til huset ! Det var et godt valg Caroline !

 46. Kari Alice Holter Christoffersen

  Hallo Caroline !
  Jeg ser at dere har fjernet dører med gult gammelt glass i. Har der solgt dem ? Er det eventuelt mulig å få kjøpt glasset ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De må dessverre ødelegge glasset for å bytte det :/ Skal dobbeltsjekke! Har ikke fått gjort noe med det enn så lenge 🙂

 47. Madelaine

  Kjempe lekker lysekrone! Er på jakt etter en selv, men usikker på strl og hva for en fasong! Hva for en strl er det på din?

 48. Hvor høyt har dere det under taket? Driver å ser på denne lysekronen selv, så spent på hvilken str vi evt må ha. Vi har 260cm fra tak-gulv.
  Og hvor stor er lysekronen dere valgte?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er 2.77 under taket i stuen 🙂 Lysekronen er 1 meter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *