oppskrift-onsdag: torsketaco

tacotorsdag_2

Det er allerede noen måneder siden jeg ble introdusert for torsketaco og da gaffelen bare gled gjennom det hvite fiskekjøttet – seriøst! Det var kjærleik. Hjemmelaget tacokrydder på toppen, hjemmelaget guacamole OG hjemmelaget salsa, det blir jo ikke bedre! Dessuten er dette så mye smak i seg selv at det holder i massevis å bare bruke salatblader som lefse, men tacolefser er selvsagt innafor det også 🙂 Jeg mener det, prøv dette på tacofredag og få inn litt fisk på menyen i stedet for den tradisjonelle kjøttdeigen! Det ER så godt! 

tacotorsdag_1


torsketaco til 4 

slik lager du salsa ♥ 1/2 rød chili ♥ 1 gul løk ♥ 2 hvitløksbåter ♥ 6 tomater ♥ 1/2 boks hermetiske tomater ♥ 1 ss kaldpresset rapsolje ♥ 1 lime ♥ oregano ♥ salt og pepper 

tacotorsdag

Ta ut frøene av chilien før du hakker den. Finhakk den gule løken og tilsett hvitløken. Hakk tomatene. Klem alt vannet av de hermetiske tomatene og ha disse i en miksmaster. Mos til det blir en tykk tomatsaus. Bland chili, løk og tomater sammen med tomatsausen. Tilsett rapsolje og presset lime. Smak til med salt, pepper og oregano. Bland godt og sett kaldt mens du lager det andre. 

slik lager du tacorydder ♥ 5 ts chilipulver ♥ 5 ts paprikapulver ♥3 ts hvitløkspulver ♥ 2 ts løkpulver ♥ 4 ts spisskummin ♥ 2 ts cayennepepper

Bland alt i en liten bolle og ha over torsken når den er ferdig, før servering. 

tacotorsdag_3

guacamole ♥ 4 avocado ♥ 2 tomater ♥ 1 rødløk ♥ 1 potte frisk koriander ♥ saften av 1-2 lime ♥ 1/2 grønn paprika salt + pepper 

Vi brukte 900 gram torskeloin til 4  voksne og en på 3 år, det var nok! Fisken stekes i ovnen og skal ha en kjernetemperatur på 53 grader. Det går så fort! Bruk et steketermometer. Server som vanlig taco når torsken er klar. Mmm! Håper det smaker 🙂 

15 kommentarer

 1. Åå, dette så godt ut! Det vil jeg prøve en dag 🙂

  Vil bare minne deg om en liten feil, du mener nok torsk i stedenfor laks? «Bland alt i en liten bolle og ha over laksen når den er ferdig, før servering. » 🙂

  Ønsker deg en fin kveld Caroline!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, gikk LITT fort i går 🙂 Den skal over torsken ja 😉 Klem!

 2. Sneket seg inn laks også i oppskriften? 😉 Skal vel være tacokrydder over torsken! Men så godt ut, selvom det ikke ser like godt ut som vanlig taco. Men hvem vet før jeg har prøvd, skal definitivt testes:) Takk for tips

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha :p Godt med laksetaco også :p

 3. Ser veldig delikat og godt ut 🙂 Litt annerledes vri på taco’n 🙂

 4. Dette kunne jeg tenkt meg å prøve, kjøper du fersk fisk? Og hvor kjøper du det? Jeg syns ikke torsk man kjøper vakumpakket eller frosset er noe godt, hatt veldig dårlige erfaringer med det. Det så veldig godt ut! Flink du

  1. Caroline Berg Eriksen

   Denne gangen ble det frossen, det varierer litt ift. utvalg 🙂 Denne fra lerøy var veldig bra frossen 🙂

 5. Det er så mange som snakker om at det er godt, jeg er skeptisk for selv om jeg er glad i alle ingrediensene så virker komboen noe spess. Men dette ser jo virkelig godt ut, så tror jammen vi må prøve 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du må! Supergodt 😀 Torsk er jo så enkelt å bruke til det meste 🙂

 6. Taco krydderet skal vel over torsken ikke laksen (skrivefeil 😉 )

 7. Hei Caroline! Jeg jobber for tiden med en masteroppgave om bruk av engelsk i norske tekster publisert på internett, og i den forbindelse lurte jeg på om du kunne svare meg på et lite spørsmål? 🙂

  Du bruker veldig ofte engelske overskrifter på bloggen din, men den siste uka har det vært nesten bare norkse overskrifter. Er dette et bevisst valg du tar? I så fall, hva er det som får deg til å velge norsk eller engelsk overskrift på innleggene dine?

  Hadde satt utrolig stor pris på om du tok det tid til å svare! 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vet du, det tar jeg bare helt på feelingen (haha :p) Jeg skriver overskrifter ut fra hva jeg synes passer og legger ikke altfor mye i om det er engelsk eller norsk. Jeg bruker jo en del engelske ord og uttrykk i dagligtalen også, så ofte blir det naturlig for meg. Noen ganger er jeg bevisst på å bruke norsk og ikke engelsk dersom jeg ser at det norske faktisk fungerer best. Ettersom dette er en blogg så synes jeg det er kult at jeg kan ta meg friheten til det også! 🙂

 8. Ann Kristin

  Fisketaco er såå mye bedre enn vanlig taco – noe av det beste jeg får servert! 🙂
  Det så fristende ut, tror det blir middagen min i helga! ^^

  God helg til deg <3

 9. Pernille

  Syns det var veldig mye salsa, er det beregnet til mer en to voksne og en 3 åring? Og skal man ha kun torsk, guacamole, salsa og hjertesalat?

 10. Ser utrolig godt ut dette. Elsker oppskriftene dine 😀 Har et lite spørsmål ang lavkarbo: kan man spise croissanter på LCHF ? Spiser dere brød og sukker i helgene, eller er det helt utenfor?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *