fargevalg på stuene

Dette er SÅ VANSKELIG! Jeg blir gal! Vi har brukt lang tid på å kikke gjennom Jotun sitt fargekart, huket av på de mest aktuelle fargene og vært på fargerike og kjøpt med prøver på en hel haug til både stue, soverom og jentene sitt rom. I går kveld gikk stuefargene opp på veggen slik at vi kunne teste den mot gulv og sorte møbler, og nå er jeg helt grønn. Hva i alle dager ER dette da? Det er jo umulig å bestemme seg og alle fargene ble helt feil… bortsett fra én!

fargevalg_1

Vi falt virkelig for deco blue, som vi egentlig har planlagt til soverommet, men nå tror jeg faktisk den havner i stuen i midten her. Det blir jo utrolig lekkert med et så mørkt rom midt i huset! Du kommer inn i biblioteket med bøker, piano og en mild, lys gråfarge på veggene, går videre inn i stuen hvor du kan gå for å slappe av eller ta et glass vin, og så videre inn i et lysere rom igjen hvor du spiser middag og har selskap. Det er i hvert fall tanken 😉 Det blir jo så avslappende å lene seg tilbake i et litt mørkt rom etter middag, så kan vi heller ha litt detaljer og dekor som gir litt mer farge og spriter det opp litt.

fargevalg

Dersom vi går for deco blue på denne ene stuen, som jo er en trendfarge nå, så tenker jeg også at det ikke er noe i veien for å endre den om noen år dersom vi blir lei. Hadde vi valgt denne i hele huset, ville det blitt litt vanskeligere å endre det 😉 Så jeg synes vi kan sjanse litt på et av disse rommene. Det tror jeg faktisk vi gjør 🙂

fargevalg_2

I alle de andre stuene pluss i både gangen nede og oppe tenker vi å ha den samme gråfargen, men hvilken det skal bli, aner jeg ikke. Nå synes jeg faktisk at den som allerede er i dette rommet er utrolig fin mot både gulv og møbel, men jeg skulle kanskje likt at den var hakket lysere og ikke fullt så kald. Jeg vet ikke. Kanskje morgendis? Eller har du noen forslag? Dere er alltid så gode på forslag! 

fargevalg_3


Ellers i dag har vi ryddet og ryddet. Og ryddet litt til. Og så har vi gått en liten tur med både hunder og barn! Kjempekoselig og så deilig med parken rett i nærheten, med både lekeplass og masse løpe- og trilleplass. Dette har jeg savnet! Og så kom plutselig mamma og pappa innom, sånn helt uten videre, og det har jeg savnet enda mer. Nå håper jeg å trumfe gjennom en episode av Homeland midt i ryddingen, det har jo startet igjen og vi har gått glipp av det! KRISE! Synes vi fortjener en pause nå, sammen med take out. Jeg ER så lei av take out at jeg spyr, selv om vegetarwok er kjempegodt. Nå er jo alt kjøkkenutstyr på plass, så vi starter en normal matuke i morgen, kan nesten ikke vente på det 🙂 Håper deres helg har vært fin ♥ 

165 kommentarer

 1. Annonym

  Er så gøy å følge med på bloggen nå! 🙂
  Du har ikke tenkt på tapet da? Så du skulle bestille nattbord på ellos. De har mange fine tapeter også! 🙂 jeg syns det er kjapp leveringstid også..

  Jeg tenker sånn: Hvis det var mitt hus/stue så ville jeg ha malt brystpanelet også i samme farge som selve veggene. Har dere tenkt til det? Tror det hadde blitt classisk selv om det blir litt rocka å royalt liksom. Mtp møblene. Ville definitivt gått for decoblue, blandet ut med en dæsj grønt. (Faktisk)
  Du kan jo ha hvite gardiner i velour f.eks. med en lyskrone og lyst gulvteppe.. det vill løfte det ellers mørke.

  Hadde vært koslig om du hadde kommet med tilbakemelding på denne kommentaren.

 2. Så bra dere bruker Fargerike- da får dere hjelpen dere trenger 🙂 Ville absolutt holdt meg til varme farger inntil det gulvet! 🙂 Morgendis er en nøytral gråfarge og kan fort skinne i blått eller lilla. Velg en med gul undertone. Lykke til!

 3. Anbefale fargen TEBLOMST. Den er så vakker, perfekt balanse av varme og lys, og ingen gultoner. Den er så behagelig og elegant og penere enn morgendis som blir noe kjedelig og for kald (min mor har den i stuen).

 4. Anbefaler ikke morgendis, spesielt ikke om du ikke ønsker en kald farge, da den veldig fort vil se blå ut.
  Vi endte opp med smooth white, sammen med deco blue på stuen, de passer veldig godt sammen.
  Er også veldig fornøyd med kalk som vi har på spisestuen.
  Fargevalg er umulig, så lykke til! 🙂

 5. Vi har morgendis. Helt matt! Jotun. Blir ikke lei.

  Mvh Ingunn

 6. Kanskje den lyse grå, den helt lyseste. Den var veldig fin og beroligende.

 7. Kan anbefale fargen Kokos, som er en lys, varm grå farge.
  Det beste tipset jeg vil gi, er ta hensyn til hvitfargen på dører, karmer og tak. Ellers kan dere få en veldig ubehagelig overraskelse. Mange farger får et blålig/lilla skjær i møte med ferdigmalte dører/karmer. Disse er ofte malt i fargen Bomull.

 8. Fargen antikk grå!!! Fra lady, Jotun, eller Butinox. Nr 1973
  Den finnes også som lys antikk grå. Veldig fine og lune gråfarger 🙂 ps de er ikke i det vanlige fargekartet! Søk på nettet! lykke til!

  1. Ps denne går veldig fint med både fargene bomull eller egghvit som ofte er i tak, vindu og lister

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *