eske på eske på eske på eske

innflytting_2

Hei lørdag! Vil vi noensinne bli ferdig? Vi har stått med hode oppi esker i nesten et døgn sammenhengende kjennes det ut som, men det gir resultater! Ikke minst hjelper det at vi har fått oss en ekstra hjelper på laget, tante Vivi har kommet fra Oslo og er super arbeidskraft! Haha! 55 esker er pakket opp og plassert på kjøkkenet, så snart er vi klare for å starte på kjelleren og alle eskene der, men først må vi ha oss en lang pause kjenner jeg 🙂 Trenger luft! 

innflytting_4

innflytting_3

I natt sov vi vår første natt i huset, til morgen i dag våknet jeg og måtte tenke litt for lenge etter på hvor jeg faktisk var. Dere kjenner den følelsen, sant? Men jeg sov så godt, som en stein, og det er et bra tegn! Jeg er ikke redd for å innrømme at tanken om at ting lever litt i så gamle hus absolutt har slått meg, men her er det så stille og fredelig. Jeg føler på hele meg at det er riktig for oss å bo her, og den følelsen er så god. Virker som hundene stortrives også, de reagerer i hvert fall ikke med noe annet logring og har funnet sine favorittplasser i huset allerede. De har vært alle steder bortsett fra på loftet! Men opp dit tviiiler jeg på at de noen gang kommer til å bevege seg uansett 😉 Den bratte trappa! Men på sikt, om type 10 år, så håper jeg vi kan gjøre noe skikkelig kult der oppe. Det er masse plass og kan bli kjempefint oppholdsrom! Skal gi dere en omvisning når det er litt mer orden her. 

innflytting_1


Vi koser oss faktisk masse i denne prosessen, selv om det er litt frustrerende til tider også. Det er jo kaos så å si overalt, selv om ting begynner å falle på plass på kjøkkenet, så er det veldig mange andre rom som er fullstendig krise. Vi bor jo i kofferter og i esker og det er ikke noe poeng i å pakke ut klær og sko og leker oppe før om 3 uker når gulvet er ferdig.  Men jeg kjennet at det ikke nytter å bry seg om omgivelsene akkurat nå, for det blir så utrolig bra tilslutt! Det er så deilig å få tatt et skikkelig tak i alt vi har, alt vi ikke trenger og alt vi burde beholde. Rett og slett en skikkelig opprydning i tingene våre, selv om vi faktisk ryddet en god del før vi flyttet også. Aldri dumt å gå to runder 😉 Jeg håper dere har en fin lørdag! 

35 kommentarer

 1. Ikke så rart du/ dere kan bli litt frustrert til tider når alt er i esker og ikke får pakket ut noe oppe før om tre uker! Men i mellom tiden får dere helt sikkert mye i orden nede og tiden går fort. Og jeg synes det er så fint at du kan se for deg, at det blir fint tilslutt 🙂 Og at dere har brukt tiden på å finne ut av hvordan dere eksakt vil ha det og ikke bare velge noe fordi det er leveringstid. Slutt resultatet kommer til å bli amazing flott 🙂 God pakke ut helg også så fint dere har fått inn litt ekstra hjelp 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, det håper jeg! Gleder meg til februar er over, da tipper jeg mye er på plass 😀

   Klemmer!

 2. Det hender ofte at jeg ønsker vi skulle flytte – ikke fordi jeg vil bo et annet sted, men for det frister sånn å pakke ned alt, og få en skikkelig gjennomgang av alt vi har – for å få oversikt og kanskje kvitte seg med noe!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha! Du er gal! Selv om jeg skjønner hva du mener 🙂

 3. Fine bilder du har lagt ut i det siste, men så koselig det var å se esker, hundene og sengeneSkikkelig flyttebilder! Lykke til med ut pakkingen og så bra dere har fått litt ekstra hjelp

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det hjelper alltid å være flere 🙂

 4. Kristin

  Betalte dere for flyttehjelpen selv?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂 Det var virkelig verdt det!

 5. Hei Caroline 🙂

  Så fint det blir !
  Lurte på hvor den rosa komfyren til Nelia er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kjøkkenet er fra KidKraft, så fint 🙂

 6. Dear Caroline, you are really hard working! Your sweater is wonderful!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   This is such a fun, but also a VERY LONG process! Haha 🙂 Thank you so much! <3

 7. Kristin

  Fin genser du har på deg, hvor er den fra? Og lykke til med huset

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra By ti mo 🙂 Tusen takk 😀

 8. Sara Beate

  Så på snap at du gir Naia grøt! Det er jo litt vel tidlig… Man bør fullamme til 6 måneder og gradvis introdusere mat etter det. Husk at det er morsmelk som er den viktigste næringen første leveår. Dessuten er babygrøt rimelig stusselig mat. ..
  Vi tenker å prøve babystyrt mattilvennening (hvor baby får håndtere matbiter selv fra starten av), virker som en mye bedre måte å starte med fast føde på en å mate med skje.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg fullammer, hun smakte bare på grøten 🙂 Vi holder på å introdusere henne for smak nå (har smakt på gulrot, banan og avocado) som vi gjorde med Nelia da hun var på samme alder 🙂 Var veldig vellykket med henne og Naia er veldig fornøyd hun også 🙂

   1. Anbefaler virkelig babyfeeder (den i sillikon)! Vi har ei tuppe som spiser ALT! og fikk smaksprøver fra ca 4,5-5 mnd. Grøt testet vi men endte opp med å utsette pga tidens faste mage. Her fikk hun dessuten også lukte på alt mulig rart og det er et minst like viktig del av smaksbildet.

  2. Anette Sparby

   Det er ikke noe problem å begynne med fast føde av en alder på 4 mnd.Dessuten får de jo bare smaksprøver til å begynne med.
   Begge mine fikk det ved 4 mnd alder.De anbefaler det nå ved helsestasjoner.Så slapp av litt over der og la Caroline og Lars Kristian å bestemme det selv.

  3. Hva i svarte er det for en kommentar, Sara Beate? Det er svært individuelt hvor lenge det holder for hver enkelt baby å bli fullammet, og det er slettes ikke ufornuftig å begynne med grøt når babyen skal introduseres for fast føde. Babygrøt er tilsatt jern og en rekke mineraler som er viktig å få tilskudd av, ved siden av morsmelk, fra 4-6mnd alder. Så det at dere tenker å introdusere mat på annen måte for deres barn, bør absolutt ikke være noe du skal forsøke å presse på andre.

  4. Når min mor fikk meg på midten av 70-tallet ble hun frarådet å gi morsmelk, fordi det var mer næring i morsmelkerstatning. Grøt fra 3-mnd alder, og brødskiver før 6 mnd. I tillegg røyket de inne. Og jeg er foreløpig friskMed mindre det er kjente allergier i familien, er d ingenting i veien for å prøve ut smaksprøver m grøt fra 4-mnds alder. Som flerbarnsmor må jeg si det høres ut som om du gjør hverdagen veldig komplisert for deg sjøl Sara B, med babystyrt mattilvenning, kan ikke skjønne at det er en bedre måte å starte med mattilvenning på. Annet enn at det tar mye tid. Det har ingen betydning for hva slags spisevaner de får senere i livet. Jeg tenker d er greit m kombinasjon av mating og få lov etter hvert å spise sjøl, når de klarer. Ikke stress m å gjøre alt perfekt, de aller fleste barn m normale trygge foreldre klarer seg fint i livet, selv om man ikke gjør alt etter «boka». 🙂 synes du Caroline har funnet en fin balanse her! PS: Avokado er perfekt babymat, full av næring og sunne fettstoffer!

  5. Sara Beate, alle er forskjellige, og babygrøt kan gis som supplement fra iallefall 4 måneders alder. Det vet nok Caroline, og bestemmer det selv, tror nok det skal gå veldig bra!! God helg:)

  6. Caroline og Lars-Kristian vet nok hva som er best for Naia, Nelia fremstår som en frisk og rask jente, så du kan nok trygt la de mate barna på egenhånd, uten at det utgjør noe skade 🙂 også kan du mate barna dine sånn du mener er best 🙂

  7. Jøss, det må da vel være Caroline sitt eget valg om du spør meg.. Det er veldig variert fra barn til barn.. selv introduserte jeg grøt til mine 2 barn når de var 4-5 mindre uten problemer.. er da ingen som er fasiten på det..

  8. Wow! Ut i fra den kommentaren er jeg glad jeg ikke kjenner deg, for du hadde fått meg til å føle meg som skikkelig dritt.. Hvis jeg ikke hadde hatt nok og riktig kunnskap om barn og ernæring slik at jeg ikke hadde visst at du tar skikkelig feil, hadde jeg mistet masse motivasjon og følt meg som en forferdelig mamma.
   Hilsen førstegangsmor med nok bekymringer fra før med et barn du ikke aner hva er best for. Det vet nemlig jeg og helsesøster og legen – vi som kjenner barnet mitt.

  9. Har du gått glipp av de nye anfebalingene for spedbarnsernæring? Det er anfefalt å introdusere fast føde ved 4 mnd alder SELV om man ammer!

  10. Var hos jordmor her om dagen, og hun kunne fortelle at de nye anbefalingene er fullamming i 4 mnd og ikke 6! Dessuten er det jo veldig individuelt fra barn til barn 🙂

 9. Caroline du må skaffe deg Tise;) der kan du selge alt du ikke trenger!:)

 10. Hei Caroline!
  Åå, det kommer til å bli så fint i det nye huset deres! Blir sikkert deilig når alt er pakket ut og ting begynner å komme ordentlig på plass:) og ikke minst innrede:)
  Over til en annen ting. Jeg fikk en datter noen dager før du fikk Naia, og lurer på om jeg kan få spørre om når du pleier å legge henne på kvelden? Har du en fast tid eller varierer det? Jeg har akkurat begynt med å prøve og legge henne ca kl 20 som rutine, før har det variert veldig. Men hører om så mange som legger de tidligere enn det og leste noe anfebalinger om at de burde legge seg 18-19 tiden..så blir litt usikker på om jeg skal prøve å forskyve rutinen til en time tidligere. Vet jo at dette er veldig individuelt og at man bør gjøre det som passer best for en selv, men alltid greit å forhøre seg litt med andre som er i samme situasjon:)
  Klem fra meg<3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei 😀 Ja, det blir helt skjønt, gleder meg 🙂 Naia spiser gjerne siste måltid i syv-tiden, så litt avhengig av hvor lenge hun dier da, så legger hun seg etter det 🙂 Det har vært rutine en stund nå, men jeg husker ikke akkurat når det begynt å falle på plass, det kom ganske naturlig 🙂 Vi prøvde å forskyve da vi skulle på blog awards, men det var umulig 😉 Rutinene er litt for innarbeidet her til at det kunne gå og dessuten trenger man jo gjerne litt tid for å snu en så god rutine :p Jeg tenker at så lenge dere begge er tilfreds med at hun legger seg klokken 20, så er det helt fint 🙂 Det kommer helt sikkert til å endre seg snart uansett 🙂 Stor klem!

 11. Jeg tenker man i gamle hus alltid vil føle sjelelige «avtrykk» etter andre mennesker som har levd, grått, ledd og elsket der. Det er vel derfor man kaller det hus med sjel. Sånn har d ihvertfall vært i de gamle husene jeg har bodd. Når du allerede føler ro, og sover godt, så tenker jeg det er fordi alle andre som har bodd i huset også har vært glad i det, og hatt det godt der. Og skulle d vise seg å spøke, så er det jo ingen grunn til å tro at snille mennesker i livet, blir slemme når de dør og går igjen 😉

 12. HTS Flyttespesialisten, ble dere sponset da?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, da hadde innlegget vært merket med sponset, slik som det alltid er 🙂

 13. Mette Jørgensen

  Lykke til i nytt hus, ser kjempeflott ut! Og så deilig med god plass 🙂
  Og du, dere bestemmer selv når og hva dere vil gi barna deres å spise. Utrolig hva noen kan bry seg med…

 14. Hei.

  Alt ser utrolig lekkert ut, men jeg må innrømme jeg er veldig spent på å se kjøkkenet. Hva har dere gjort der/evt. levrandør? 🙂 Kjøkkenet er favorittrommet i huset mitt, og det er det alltid gøy å se anders valg av farger og slikt. 🙂

  Ha en fin dag. 🙂

 15. Så spennende med nytt hus og nye prosjekter. Ser dere fremdeles har stokke sengen til Nelia. Bruker hun den som seng eller som «sofa»? Er så usikker på hva vi skal velge i sengeveien når minsten vokser ut av sprinkelsengen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *