ta den gode tiden tilbake

Jeg skal ærlig innrømme at det å trykke på add new post akkurat nå, det føltes HELT fantastisk! Jeg har savnet dette så fælt og jeg har nesten ikke sovet det siste døgnet fordi jeg har hatt verdens største klump i magen. Greit nok at jeg har tatt en fridag nå og da tidligere, men det er svært sjelden. Jeg er ikke laget for å ta en så lang pause fra noe jeg er så glad i å holde på med og det har jeg i hvert fall fått en bekreftelse på nå. Jeg savner tempoet, tidspresset, dokumentasjonen og mest av alt tilbakemeldingene fra dere! Jeg har blogget i over 7 år og aldri tatt meg en pause hvor jeg er borte fra absolutt alt som heter sosiale medier, så jeg forstår at noen har vært bekymret. Jeg har hatt så dårlig samvittighet, og jeg har savnet dere! Det blir litt som å plutselig stenge av kontakten med en god venninne, for jeg kjenner mange av dere igjen og jeg savner den daglige dialogen. Jeg savner å skrive og jeg savner å dele inspirasjon. 


Men til poenget – hvorfor har jeg vært borte fra bloggen, instagram, facebook og snap chat? Jeg ble rett og slett utfordret, og en utfordring kan jeg sjelden si nei til. Utfordreren var Freia Melkesjokolade som er i gang med en kampanje om å ta den gode tiden tilbake, og det var nettopp dette de ønsket at jeg skulle gjøre. Å ta tiden tilbake, å skape kvalitetstid uten sosiale medier, rett og slett å ta meg fri og tid til å nyte de fine øyeblikkene. For min del satt det langt inne å si ja til utfordringen, men som mange av dere vet er vi midt i en ganske stor flytte- og oppussingsprosess og jeg kjente at langt, langt inni meg var det noe som ønsket å rekke opp hånden å si at det kanskje var en god idé til tross for at jeg kanskje på veien kom til å freake litt ut. Men jeg har jo lenge lurt på hvordan det egentlig er å faktisk være helt borte fra sosiale medier, som tross alt er en stor del av min livsstil. I tillegg er jeg veldig stor fan av å nyte øyeblikk akkurat der og da. Jeg vet hvor viktig det er. Så da sa jeg ja. Jeg gjorde det, og jeg tok den gode tiden tilbake i 5 dager. For den gode tiden er noe du må ta, den er noe du må gjøre plass til. Dere aner ikke hvor mange snap moments jeg har hatt i løpet av denne tiden og dere aner ikke hvor mye jeg har gledet meg til å komme på igjen! Samtidig har jeg hatt gode dager med (et enormt) flyttelass og familie, og min opplevelse av alt dette bunner i det jeg har visst fra jeg ble mamma til Nelia for over tre år siden: alt med måte. Det MÅ kunne gå an å skru av til tider, ikke nødvendigvis i fem dager, men kanskje bare i fem minutter. Kanskje i en time eller to, eller mens dere spiser middag ute sammen med venner. Legg bort telefonen og bare vær tilstede der – uten å være tilstede alle andre steder. Så hva har jeg brukt dagene mine til? Jeg har ryddet flyttelass inn i huset og vært frustrert fordi det kommer til å ta en hel evighet. Jeg har vært ute med venner på middag og vi kom tidsnok for en gangs skyld! Haha, det er kryss i taket! Vi hadde ikke med verken kamera eller sosiale medier og det var kjemperart. Så var jeg ute på en rolig trilletur med Naia gjennom Kulåsparken i iskaldt solskinn, møtte mamma på Storbyen og bare pratet med henne. Vi tok en kaffe og bare.. var sammen. Uten telefon og uten kamera. Det var godt. Og jeg kjenner også at det er godt nok. Jeg har blitt så flink til å skru av når jeg må (eller vil) etter at jeg ble mamma og jeg har blitt mye flinkere til å forstå hvilke øyeblikk som aldri kommer igjen. Men jeg vet også at jeg kan bli flinkere, som i øyeblikk som det jeg hadde med mamma. Eller som de små, magiske øyeblikkene med familien i det nye huset og kaffekoppen med alle på hytta. Alt må ikke dokumenteres, noen øyeblikk må rett og slett bare nytes akkurat der og da, akkurat som de er. Det er viktig å finne en balanse og disse 5 dagene med fri fra jobben har lært meg at det er godt å skru av. Det kan alle bli flinkere til. Det bør alle bli flinkere til. Men samtidig har jeg bedre enn noen gang forstått at jeg elsker jobben min.  Disse dagene har ikke gått fort, for å si det mildt, så det gir meg jo bekreftelse på at jeg virkelig er i mitt rette element når jeg er på sosiale medier. Det har blitt en så stor del av meg og jeg ønsker ikke å ta en langvarig pause fra det. Èn dag er nok. Eller to. Men samtidig er det viktig å være bevisst på å logge av noen ganger også. For det krever faktisk veldig lite av oss å skape kvalitetstid, men vi må sette av tid til den.  Den gode tiden er noe du må ta. 


Om du er sint på meg fordi jeg ikke sa ifra, så er jeg utrolig lei meg for det. Det var ikke meningen å gjøre noen redde, men jeg har altså vært en del av et eksperiment og når jeg tar imot en utfordring så er jeg nødt til å fullføre. Selv om jeg kommer til et punkt hvor jeg nesten sprekker og har lyst til å fortelle de som lurer at alt er bra. Jeg er lei meg for at noen av dere har vært bekymret, meningen med dette har ikke vært å gjøre noen urolig, men jeg håper også at vi med dette får frem budskapet om at vi må ta den gode tiden tilbake litt oftere enn det vi gjør. 

227 kommentarer

 1. Jeg ble litt skuffet over at det var en utfordring, hadde nesten håpet på at du gikk på en bitteliten smell, som jeg ville ha gjort, som småbarnsmor i full jobb midt i en flytteprosess, men den gang ei. Super-Caroline slår til igjen. Jeg får bruke deg som motivasjon og et godt eksempel når jeg i mai blir mor for første gang. Ikke noen grunn å hvile på laurbærene av den grunn. Du imponerer.

  Ps: liker variasjonen i bloggen din og liker adax-vesken du fikk meg til å kjøpe.

 2. Jeg elsker bloggen din og som en som lever av internett og sosiale medier selv, kan jeg ikke fatte og begripe at du klarer å kjøre på hver eneste dag, så all kreds til deg. Jeg bor i England, hvor det på mange måter er ganske andre holdninger i forhold til Norge. Her er det gjerne vanligere å ha faste dager hvor man publiserer innlegg, men sjeldent hver eneste dag. Dersom bloggere er på reiser, bruker de gjerne sosiale medier litt mens de er vekke, men innleggene fra ferien kommer ikke før etter de har returnert, så forhåndsskrevne innlegg blir publisert mens man er borte.

  Jeg kjenner det er så mye sunnere for meg som person og jobbe på en slik måte. Ja, man skrur gjerne ikke helt av og jobber med ting i «bakgrunnen», men man må ikke beklage for at man har stått over noen innlegg for å dra på ferie, ha kvalitetstid med venner og familie – eller fordi man bare vil! Og det er hovedgrunnen til at jeg retter meg mot det Engelske markedet og ikke det Norske siden jeg har muligheten til å velge.

 3. Lill-Jeanette

  Jeg elsker bloggen din også og ble bekymret og forvirret når du ikke hadde oppdatert bloggen din,er glad for at du er tilbake og alt er bra med deg/dere 🙂 <3 Gratulerer med nytt hus og flytting og alt sammen.

  Du er flink som klarte denne utfordringen 🙂 Ha en fin dag videre

  Mvh Lill-J

 4. Se spørrerunden din på youtube del 1 fra mars 2016, 6 min. Der snakker du om oppdatering på sosiale medier, morsomt å høre at du nå tok utfordringen! 🙂

 5. I like your blog and I like you, but this all feels a bit contrived. Why the big mystery? Why can’t you just mention in advance that you’ll be away for a few days? It’s not a big deal. We will happily disconnect from your blog for a few days while you are gone. You’ve been doing this a long time and are a smart woman. You know the effect that your «mysterious» absence will have on your readers.

 6. Herregud, blir helt sjokkert av kommentarene her… ALT er jo gale, og alt er negativt!!! Folk må seriøst skjerpe seg.. Caroline har da ikke plikt om å informere om en eneste ting for noen, og at hun tar seg 5 dager «off» og får betalt for det – SO WHAT? Mange av dere andre som kommenterer usaklige ting her, har faktisk sammenhengende fri gjerne 3-5 uker i året. Og mange av dere får betalt da også!! Kom igjen… Heier på deg Caroline – du er en fantastisk fin person <3

 7. Hovedgrunnen til å ikke si noe på forhånd var vel å få klikk på siden. Om «alle» visste at du skulle være borte i 5 dager ville jo ikke så mange sett reklamen på bloggen og antall klikk ville vel sunket. Så mye som du snapper og blogger må det jo gå utover tiden med barna. Jeg bruker sosiale medier selv en god del og noen ganger ser jeg ned i tlf min når barna snakker til meg. Det må jo du også gjøre veldig ofte så mye du er online?

 8. Litt trist at det må en sum penger til fra Freia for at du skal logge helt av og være med familien. Og litt merkelig er det jo at du som bruker så ekstremt med tid på internett og SoMe skal reklamere for å ta den gode tiden tilbake. Jeg tror nok du trenger det mest selv, sammenlignet med mange av oss leserne:-) Håper for øvrig på mye oppussing og lite reklame fremover. Skjønner at sponsorinntekter og reklameinntekter er en viktig del, men det er så innmari kjedelig å lese om sminke, klær og hår…

  Gulvet i huset ble forøvrig veldig lekkert! Gleder meg til å se hvordan dere får det:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *