gulvet i stuene: før og etter

gulvet_11

All right, da har vi kommet til den delen som jeg synes er aller morsomt i denne prosessen, nemlig før og etter 🙂 Som jeg har nevnt tidligere så valgte vi selvfølgelig å beholde fiskebeinsparketten i huset som er original fra 1923 (!!) men første gangen vi så gulvet, så synes vi at det kunne hatt godt av en aldri så liten finpuss. Derfor fikk vi slipt det helt ned og startet en prosess om jakten på det perfekte fiskebeinsgulvet. Nå som vi har sett oss lei av lyst interiør og lyse gulv, så måtte det bli mørkt. Vi ER så utrolig fornøyd med resultatet og synes det ble helt fantastisk – akkurat som vi hadde sett for oss! Veggfargen som er der nå skal også endres, så se bort fra den OG maskeringsteip 😉 

gulvet_6

gulvet_12

gulvet_3

gulvet_10

gulvet_1

gulvet_9

gulvet

gulvet_7


Hva synes du? Du kan sjekke ut gulvet på youtube også, har lastet opp en ny film på kanalen min HER 🙂 Neste steg nå blir å vise dere kjøkkenet, det er nemlig ferdig om ikke så veldig lenge, bortsett fra benken som jeg snakket om under vinduet. Den kan ikke komme på plass før gulvet på kjøkkenet er på plass, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Neste uke river de gulvet hjemme og fra da skal det ta ca. 3 uker før alt er klart! Alt av gulv altså. Gleder meg til å vise dere 🙂 Nå tror jeg faktisk at jeg skal køye snart. Er. Så. Trøtt. Hadde gjort seg med 8 timers søvn non stop! 

94 kommentarer

 1. Åh, så utrolig fint det ble! Plutselig fikk det en mer herskapelig følelse over seg, utrolig pent 🙂 Gleder meg masse til å følge med videre 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det synes vi også 🙂

 2. Imponert over tempoet og at du klarer alt dette i tillegg til baby! Er like gammel baby selv og her sovner hun gjerne ikke før 23 og er gjerne våken opp i mot 4-5ganger til natten så jeg er så trøtt om morgenen! Når legger naia seg og hvordan er natten !?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, de er jo så ulike så man vet aldri hva man kan forvente seg :O Naia legger seg ca. 20 og så varierer det litt hvor mye hun er våken om natten. Noen ganger sover hun hele natten gjennom, mens andre ganger må jeg amme en eller to ganger.

 3. Lill-Jeanette

  Ble veldig fint,ser ut som et nydelig hus 😀 Gleder meg til å se det ferdige resultatet når alt er ferdig 😀 Håper du får sove godt

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi ble veldig fornøyd med resultatet i hvert fall 🙂

   1. Lill-Jeanette

    Det er jo det viktigste at dere er fornøyd,lykke til på Vixen blog awards i kveld,håper du vinner 😀

 4. Så fint det ble! 🙂 Er lei av at alt skal være så lyst hele tiden jeg også, så elsker at vi har litt mørkere gulv enn mange andre, heh!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi har hatt det lyst kjempelenge, men på interiørfronten har vi gradvis beveget oss over til litt mørkere farger 🙂 Jeg gleder meg til å vise frem flere ting fra huset, men akkurat nå tar ting litt tid :/

 5. Fy søren så lekkert det blir Caroline! Supermisunnelig! Selv bor jeg i England og har teppegulv overalt omtrent, gleder meg som bare det til å flytte i egen leilighet uten tepper.

  Ønsker deg en fin kveld, klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det forstår jeg, samtidig så er jo tepper litt på vei inn igjen, og vi vurderer det i noen av rommene 🙂

 6. Så fint det ble! Lykke til videre 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 7. Når flytter dere inn?

 8. Så fint det ble! Jeg forsøkte noe liknende på vårt eikegulv, men fikk stygge skjolder i beisen begge (!) gangene. Håndverkerne mente jeg var altfor nøye og at man måtte forvente skjolder fordi slipemaskinen måtte kjøres motsatt vei inntil veggene. Jeg var i et år krangel med de og Forbrukerrådet. De fikk først gjøre jobben en gang til, men når det ikke ble bra da heller så endte jeg opp med å legge parkett oppå. Nå ser jeg jo på dine bilder at jeg hadde rett hele tiden – det er mulig å unngå skjolder! Veldig misunnelig nå merker jeg 😉 Gleder meg til å se bilder med ny farge på veggen. Kan jeg forresten spørre hvorfor dere tar gulvet først? Er det ikke logisk å ta det til slutt dersom dere også skal ta tak og vegger? Tenker da på malingssøl, håndverkere og verktøy som skal over gulvet mange ganger med fare for hakk/merker i gulvet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   De som jobbet med gulvet advarte oss mot at det kunne skje med for mørke gulv, men det ser ut til at det ikke ble et problem 🙂

   Vi tar gulvet først fordi det er det beste med tanke på fargevalg på vegger 🙂 Nå når gulvene er ferdige kan vi male noen av veggene for å se hvilke farger som passer best, hadde vi tatt veggene først så hadde ikke det vært en mulighet :/ Angående merker og hakk i parkett så går jeg ut i fra at profesjonelle håndverkere klarer å ta sine forhåndsregler slik at det ikke blir et problem.

   1. Det går nok helt sikkert fint. Jeg var bare nysgjerrig. Jeg er nok også bare generelt litt skeptisk etter det møte med akkurat de håndverkerne vi brukte. Det ser ut som om deres folk er langt mer proffe, så spørs nok ikke om vi må kontakte de for vårt neste prosjekt 🙂 Jeg gleder meg til å følge dere videre i prosessen.

 9. Mathilde

  Så fint!! Synes gulvet ble fantastisk, men dere må holde på den fine fargen på veggen 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Vi skal male veggene, men det blir ikke store endringene. Det er litt ulike farger i de forskjellige stuene, og det takler jeg ikke :p

 10. Så stilig! For et herskapelig hus! Gleder meg til å se hvordan det blir når dere kommer på plass !

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig at du liker det 🙂

 11. Hei Caroline. Så godt å ha deg tilbake på bloggen! Jeg drømmer meg såklart bort i husprosjektet deres og skulle gjerne stått i samme situasjon selv. Som student med et stramt budsjett og en knøttliten leilighet, kan det være lett å glemme at de aller fleste også har vært i min situasjon. Syns det hadde vært veldig gøy å se bilder fra din første leilighet og evt høre litt om studietiden din? Vet ikke om du har skrevet om det på bloggen før, men jeg spør likevel!

  Lykke til videre med flyttingen <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg kan se om jeg finner noe fra min 18m2 (?!!??) store leilighet på Majorstuen 😀

   Tusen takk! 🙂

 12. Det ble rålekkert!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   I knoooow <3

 13. Eg syns at golvet var finare lyst – i alle fall ut av det eg ser av på bildene. Men eg er veldig glad i trekvitt (natur) i den skandinaviske stilen 🙂
  Uansett så er det viktigaste at de vel det akkurat slik som de vil ha det. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo smak og behag 🙂 Fiskeben er veldig fint i lyst også, men vi syntes kanskje at det ble hakket mer behagelig når det ble mørkere 🙂

 14. Sille elisabeth

  Sååååå fint det ble 🙂 gleder meg til å se resten 🙂

 15. Marita Flaamo

  Det ble kjempelekkert! ååå, ble så misunnelig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 16. Wow, så lekkert! :O

 17. Ingrid Grace

  Det ble altså så flott med de mørke gulvene! Lykke til videre. 🙂

 18. Så fint d blir! Morro å følge med på,,Men alikavel ønsker jeg å be deg om en ting , kan ikke du være så vennlig å svare på Idas lange innlegg om dette Freia opplegget, og du skjønner sikkert hvem innlegg jeg mener, for hun har skrivd et nokså langt , bra og seriøst innlegg, d hadde vært så flott å høre din mening om dette, , ellers ønsker jeg deg lykke til videre med hus og opppussing, og håper sef mitt innlegg ikke blir slettet, ☕

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Aud 🙂

   Jeg kan se om jeg får gjort det, dessverre har jeg ikke tid til å svare på alle kommentarer når det kommer så mange :O

 19. Lekker farge på gulvene 🙂 Godt valg, upraktisk eller ei 😉 Håper du får en god natt med mange timer sammenhengende søvn 🙂 Såååå fint at du er tilbake med masse blogginnlegg og snapper, fortsett med det 🙂 Love it… Nattaklem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det blir spennende å se om det blir lett møkkete slik som mange advarte oss om 🙂 Jeg vet at Lars-Kristian sikler etter en robotstøvsuger :p

   1. Jeg sier bare en ting Caroline! Kjøp robotstøvsuger! Helt fantastisk, spesielt for oss med små barn! Herregud det er godt å stå opp til nystøvsugd hus Klem!

 20. Så utrolig lekkert! Gleder meg til å følge med videre

 21. Christine

  Wow, det ble helt utrolig flott! Nydelig farge 🙂

 22. Cecilie

  Kjære deg!
  Jeg MÅ bare skrive noen ord til deg, for jeg syns du er så flink.
  Jeg er så mektig imponert over det du får til, med småbarn og større barn og reklamer og godt humør. Det er herlig å følge med på bloggen og å oppleve at bloggen har en utvikling. En stadig utvikling. Og det er så fint at du er fnisete og troverdig på filmene! Yei. Takk!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så koselig å høre Cecilie 🙂

 23. Nydelig

 24. Henriette

  Digger det! Syns forøvrig også gråfargen på veggene var dødsfin, men det spørs jo selvfølgelig hva slags interiørstil dere går for..:-) Gleder meg til å se mer!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gråfargen er ulik i de forskjellige stuene, så noe maling må nok til 🙂 Men den er ganske fin, det er jeg enig i!

 25. Har du prøvd tutekopp? 🙂 Evt. gi henne et lite grøtmåltid mens du er borte? Vår jente på 4 måneder har akkurat begynt å få litt grøt. Nestlé har en grøt som er beregnet fra 4 måneders alder 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men det skal vi forsøke 🙂

 26. SÅ gøy det er å følge med dere på innflyttingen! Det kommer til å bli helt nydelig hos dere <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Sååå gøy å dele om det også 🙂

 27. karianne

  Dette er litt offtopic, men jeg fikk med meg at LK satser på foto! så morro! han er jo utrolig dyktig fotograf utifra alle bildene han tar på bloggen. jeg bare lurte på om han også er ferdig utdannet ernæringsfysiolog, og skal praktisere dette i tillegg eller om han har sluttet på studiet? ikke meningen å virke frekk eller gravende, jeg bare mener å huske å lest litt på en ernæringsblogg LK hadde tidligere, veldig lærerrikt. dere er jo så flinke og riktig “stå på folk” så må si jeg blir imponert over hvor mye dere får til.

 28. ingvild

  Synes det var finere før, men smaken er som baken:-)

 29. Det ble jo kjempe fint, dere får kose dere med resten av oppussingen så lenge 🙂

 30. Utrolig lekkert Liker virkelig smaken din å gleder meg til fortsettelsen Ønsker deg en god natt med nok søvn

 31. Karoline

  Hei! Sover Naia rundt på natta, eller må du mye opp? Virker som hun sover mye på dagtid, sovner hun på egen hånd?
  Jeg har ei jente på omtrent samme alder som Naia, og vi sliter sånn med å få henne til å sove på dagtid… noen tips? 🙂

 32. Åtte timers søvn non stop, åh, lykke! En dag blir det vår tur til sånn luksus Nydelig gulv, artig å følge med på oppussingen deres. Masse lykke til!

 33. Ble mye mer lunere stemmning med det mørke gulvet! Et veldig godt valg 🙂 Ha en superfin kveld og natt , klem <3

 34. Olimpia

  Gulvet ble utrolig lekkert

 35. Tenkte først «Oi, nydelig gulv!». Og så innså jeg det var før-bildet. Synd dere har ødelagt det fine gulvet som var der.

  1. Ja, jeg også tenkte først at rekkefølgen var først mørkt og så at det ble lyst. Jeg syns det blir litt rotete med så mørkt fiskeben. Men nå er det jo så moderne med mørke farger generelt på vegger og gulv. Skal si ting svinger!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det mørke fiskebeinet gir gulvet et litt roligere utseende synes vi 🙂

 36. Sååå fint det blir 😀 Nydelig farge på gulvet. Og det er så kjekt med video! Jippi! Du kler å vera forran kamera 🙂 gler meg til å sjå meir av huset og oppussinga, det kjem til å bli så flott!
  Godt å ha deg tilbake på bloggfronten, Caroline <3 Håper du har nytt ein liten pause 🙂
  Klem 🙂

 37. Beklager, men jeg synes du ødela det vakre gulvet. Spillet i treverket og det fine mønsteret blir nesten helt borte når gulvet er så mørkt. Det burde bare vært slipt ned og lakket. Men det er bare min mening, da!

 38. Det blev ju super snyggt! Vilket hus ni har köpt! Ska bli kul att se hur ni inreder!

 39. Marianne

  Er det et firma og en en mann på snap som pusser opp huset deres? Hørte at man kan gå inn å følge en fyr som filmer fra deres hus som reklame? Kan ikke du lage et innlegg om hvorfor dere tok dette valget og hva dere tenker rundt dette.

 40. Kjempelekkert!!! Skikkelig misunnelig på det gulvet! Dere kommer til å få det så fint!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er jeg helt sikker på at vi kommer til å få 🙂

 41. Dwightinha

  Dere har jo bare et helt rått utgangspunkt! Er så glad for at dere beholdt den fantastiske parketten. Synes fargene på veggene egentlig er fin, men blir spennende å se hva dere velger, og med kjære «Ramboline» som medhjelper kommer dette til å bli så bra. Jeg er helt forelsket i alle de nydelige detaljene i huset. Veldig imponert over tempoet dere holder med ny baby + innflytting samtidig. Lykke til, spennende å følge med.

 42. Jenny H

  Superfint gulv! Skal dere ta vekk trepanelet fra det ene taket? Sånn at de blir like i de begge rommene tenkte jeg.

 43. Ja, kan du ikke skrive litt om studietiden din? Jeg også kjenner på det å ha ræva økonomi og liten plass, men ser heldigvis et lys i enden av tunnelen 😀

 44. Så fint det blir hos dere:)
  Må bare fortelle en liten ting. På julaften fikk min niese på 17 år 1 (av mange) gaver fra sin mamma. Hun åpnet og har aldri sett en mer lykkelig jente da hun fikk se esken på ett par av støvlettene fra din kolleksjon. Ett av hennes store ønsker.
  Men skuffelsen ble også stor da butikken hadde lagt ned feil sko i esken:( Men hun fikk byttet i romjula slik at skoene fra din kolleksjon ble hennes…
  Ha en fin dag

 45. Nydelig Skal dere ha vaskehjelp i det store huset?

 46. Camilla

  Utrolig fint Blir så inspirert. Har også hatt det lyst lenge men nå skal det litt mørkere få ta plass her. Kos dere med inflyttning

 47. Heii 🙂 Hva kommer dere til å gjøre med den hvite «panel»ovnen på veggen? :-O

 48. Gulvene ble lekre i mørk!. Passer bedre til huset. Vi har lyst til å gi våre gulv en mørkere tone. Men vi har noe som heter rosewood i hele huset (oljet), så jeg lurer på om det er mulig å slipe og olje brekket med mørk farge. Jeg liker ikke rødtonen i gulvet, men det ville ha blitt nydelig i brun/sort. Derfor lurte jeg på om deres gulv er oljet, eller beiset. Jeg sliter med å få svar hos faghandlere..

  Ha en strålende dag!

 49. Christine

  For en drøm av et hus dere har! 😀

 50. Ble gulvet slipt og lakkert? Evt hvilket merke på lakken ble brukt?

  Det ble veldig fint 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er oljet 🙂

   1. Martine

    Hei Caroline,

    Fantastisk vakkert gulv! I desperat jakt på tips til hvordan jeg skal behandle mine gulv til tilsvarende som du har gjort, ramlet jeg over din blogg. Hvordan behandlet du gulvene og hvilken type Olje har du brukt?

 51. Jeg synes det ville vært mye penere med fiskeben i lysere toner, at nettopp dette gir den herskapelige følelsen. Forskjellig smak der 🙂 Gøy med før og etter-bilder uansett. Og forresten; Så fin du var på godmorgen norge!

 52. Gulvet ble jo bara heilt fantastisk! Gjør noe med huset da dere bevarer det orginale gulvet. Veldig herskapelig. Gleder meg t å følge oppussingen og innflytningen.
  Klem Lene

 53. Gulvene ble så nydelig, elsker fargen!!! Liker selv lyse gulv. Men denne fargen passet kjempe fint inn. Men osen farge skal dere har på vegene?

  http://www.josefine.blogg.no

 54. Oi!! Det ble så mye finere! Blir spennende å følge med på inredningsinnlegg fremover 😀

 55. Åh så fint det ble med mørkt gulv! Fiskebenmønsteret ble dempet og sobert. Elsker mørke farger, også på vegger. Spent på resten 🙂

 56. Cathrine R

  Hei fine!

  Synes du ikke det blir helt feil å handle på Joe & the Juice kun ansetter gutter i sjappene dems? :/ Det er en del av konseptet dems… Hallo liksom… Du må altså være gutt for å få jobbe der? Jeg kan virkelig ikke skjønne at du kan støtte det..
  Jeg er kjempe fan av deg, Caroline, så dette er på ingen måten jeg som prøver å sverte deg!

  God klem!

  1. Ja nettopp, det er konseptet deres. Kanskje jeg er sær, men jeg syntes vi har blitt så vanvittig hårsåre, har man ikke viktigere ting å bry seg om i dagens samfunn? Er hverken anti-feminist eller i mot likestilling blant kvinner og menn, men ærlig talt, det er en juicesjappe. Finnes plenty med andre bedrifter i samme sjanger som ansetter kvinner og menn, så legg igjen CV der da vel. 🙂

  2. De ansetter faktisk jenter også nå.

 57. Syns gulvene dine ble kjempefine, håpet du skulle velge den mørke, hvis det er den mørkeste av de tre prøvene da 🙂 gleder meg til og se videre i oppussinga deres og når dere et kommet i orden,ha en fin kveld 😉

 58. Yikes! It looks like this house doesn’t get much day light in the first place and the dark flooring makes is soooo somber and depressing! 🙁 I hope light furniture can fix that. Otherwise, it’s a cute house but your old one looked so sunny, bright and happy.

 59. Uff, så leit å ødelegge det vakre gulvet. Et såpass gammelt hus med originalt interiør burde til de grader bevares mest mulig. Ganske spent på hva slags «farger» som er valgt til vegger, når det ser ut til at fliser, bad, kjøkken og alt annet blir mørkt/grått/svart/hvitt. Dette huset fortjener en fint innstilt fargesans, og respekt for den stilen som ligger i bunnen. Håper ikke alt blir like fargeløst!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gulvet er ikke ødelagt, det har bare fått en ny farge 🙂 Fargene på veggene er stort sett grå, men du får vente i spenning på å se hva vi velger 🙂

 60. Lekkert hus ! Litt usikker på om dere valgte feil på gulvet.Flott område, viktig å tenkte litt i husets historie …Men, kunne vært verre

 61. Nydelig hus, med masse sjel! Jeg synes dog ikke det var pent med så mørke gulv, så vakker fiskebeinsparkett hadde fortjent å bare slipes og lakkes opp. Men det er deres hus og det viktigste er at det blir slik DERE ønsker. Gleder meg til å se hvordan kjøkkenet blir!

 62. Ingvild Johansen

  Gulvet ble kjempefint! Hvilken farge og hva slags lakk har dere brukt?

 63. Danielle Korneliussen

  Hei Caroline!
  Vi har nettopp kjøpte en splitter nye leilighet med veldig fin (ekte) eik parkett på gulvet. Det gulvet er så lyst at man må ha solbriller på i huset (yikes!). Jeg ble anbefalte av en av dine følgerne til å se posten din her… Wow… I love it! Du skrev at det var olje som du har brukte. Kan du være snill å si hva slags farge code du brukte og hvilken merke det er? Tusen takk på forhånd. For en fin blogg du her også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Beklager sent svar :/

   Vi har faktisk ikke fått vite hvilken fargekode som er brukt :/ Men merket er Osmo.

   Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *