oppskrift-onsdag: vegetarfylt paprika

oppskrift_paprika_4

En vegetarversjon av fylt paprika pluss søtpotet ved siden av = himmel! Dette serverte jeg i dag, endelig hadde jeg litt ekstra tid til å lage middag igjen, det er jo ikke noen hemmelighet at disse dagene er hektiske og det blir mye sushi, wok og asiatisk ferdigmat. Vi kjører jo skytselstrafikk mellom huset til mamma og pappa og vårt nye hus hele dagen. Takk og lov for at det ligger såpass nære! Men tilbake til middagen! Herlighet, jeg klarer jo ikke engang å skrive et matinnlegg uten å nevne hus og flytting, er vel kanskje litt vel preget 😉 Uansett! Dette holder til 3 personer og du er bare nødt til å diske opp med samme rett så snart du har mulighet. Det er så innmari godt og nesten litt for enkelt! 

oppskrift_paprika_2


du trenger

♥ 2 søtpoteter ♥ 3 ss. majones ♥ 2 ss. bbq saus ♥ 2 ss. ketchup ♥ paprikapulver ♥ salt ♥ pepper ♥ hvitløkspulver ♥ 4 store paprika ♥ 1 boks brune bønner ♥ revet ost ♥ 1 glass tacosaus ♥ 4 never bladspinat ♥ 1 rødløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ cummin ♥ frisk koriander ♥ chilipulver 

110117_oppskrift_553609


slik gjør du 

Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotetene og del dem opp i passe tykke staver. Ha dem i en ildfast form eller på en stekeplate og hell godt med olje over. Krydre med salt, pepper, chilipulver og hvitløkskrydder. Disse skal stekes i ca. 20 minutter eller mer. 

oppskrift_paprika_890

Lag dressing av ketchup, majones, bbq saus og krydder som paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper. Bland godt og smak deg gjerne frem til en passende mengde av alt – jeg må alltid smake til dressinger eller sauser og vet aldri helt hva slags forhold jeg ender opp med 🙂  

oppskrift_paprika28

Skjær toppen av paprikaene og ta ut kjernen. Ha godt med smør i en stekepanne, stek først løk og hvitløk og vend deretter inn spinaten. Når den er passe stekt, har du over de brune bønnene, osten og tacosausen. Krydre med cummin, chilipulver, masse frisk koriander, salt og pepper. Smak til underveis. 

oppskrift_paprika_3

Fyll paprikaene med blandingen og sett dem i en ildfast form inn i ovnen i 20-30 minutter. Så er det bare å servere! Mmm! 

14 kommentarer

 1. Ingvild

  Wow, så kreativ du er! Dette må prøves 🙂 Takk! Lykke til videre med innflyttingen!

 2. susanne

  Dette så godt ut! Over til noe annet 🙂 Det hadde värt flott med et inlegg om ökonomi! Så glad noen turte å spörre om det og at du svarte så fint <3
  Jeg er ellers også på vei til å flytte, faktisk til Sarpsborg <3 Elsker den lille fine byen med så herlige åpne mennesker! Blir bra å få tips fra deg ang byen vår i framtiden, tenker alt fra frisör, restauranger, matbutikker,.. men du blir kanskje å bruke mye tid på slikt i Oslo der du har gode kontakter og nå også samarbeid.
  Uansett, noen råd kommer nok etterhvert, er glad du nå bor i byen "vår" Kanskje vi treffes en vakker dag i Kullåsparken, jeg har verdens fineste liten Chi-jente <3 Skal våge å si hei om jeg ser deg 😉

 3. Finnes mange tacosauser 🙂
  Tenkte du på salsaen på glass ?

 4. Hei 🙂
  Har du begynt med fast føde til Naia? Min datter er like gammel. Jeg fullammer fortsatt og trives med det. Lille går fint opp i vekt. Det offentlige anbefaler vel å kun amme til 6 mnd dersom det ikke er behov for annet. Men likevel mener noen at fast føde bør inteoduseres ved firemåneders alder.. hva gjør du? Har du begynt med noe annet enn mm? 🙂 hvordan gjorde du det evt. med Nelia?
  litt gøy å høre med andre i samme situasjon 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, vi har ikke begynt ennå, men kommer til å gi henne noen smaksprøver i tiden fremover 🙂 Det var i hvert fall sånn vi gjorde det med Nelia.

 5. Hei Caroline. Står ved et stort og viktig veivalg her nå. Ikke noe alvorlig, men nok til at jeg bare måtte inn her for å høre med deg. Jeg skal kjøpe meg nytt kamera og skal bruke det til det samme som dere. Kan jeg spørre hvilke dere bruker? Husker du svarte i kommentarfeltet på «fototips» at dere brukte Canon 6D. Bruker dere dette forsatt? Og hvilke linser?

  Mange spørsmål, men er desperat :-O Håper du kan hjelpe meg! Jeg elsker bildene dere tar <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marta! Så hyggelig å høre at du liker bildene vi tar 🙂

   Vi bruker 6D fortsatt og er veldig fornøyd med det 🙂 Objektivene vi bruker er fra Sigma sin ART-serie.

 6. Isabell

  Hva er skytselstrafikk?

  1. Elisabeth h

   Høyst sannsynlig kun et feiltrykk på tastaturet for ‘skytteltrafikk’. Går rimelig greit frem ut fra resten av teksten hva som menes med det= farte frem og tilbake.

  2. Å kjøre frem og tilbake flere ganger på kort tid. Hjem fra jobb, kjøre et barn på trening, hjem igjen, hente barn nummer to hos en kamerat, kjøre hjem, hente barn på trening, kjøre hjem…

 7. Ikke ofte meg kommenterer, men idag må jeg kommentere 2 ting.
  1- for en fantastisk oppskrift. Denne må jeg prøve.
  2- For en anretning :p dette blir liksom aldri sin greie. Men øvelse gjør mester. Du er jo så god i alt annet 🙂 Stor klem!!

 8. Ranveig

  Dette så veldig godt ut, må prøves ut 🙂 Hvilken bbq saus bruker du? Ha en fin dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bruker en fra santa maria 🙂

 9. Rebekka

  Det smakte overaskende heeelt FANTASTISK!! Fungerte også strålende med frossen spinat 😉 takk for oppskriften!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *