ny uke et nytt sted

barnehageklar_1

Hei mandag! Denne uken startet vi med innkjøring i ny barnehage, så vi kom nesten akkurat tilbake fra en tur der. Hun kom ikke drassende med denne bagen altså, men både sekken hennes og bagen hennes glemte vi igjen hjemme i huset, så da fikk hun låne min bag til alt som skal med ved barnehagestart: skift, vinterdress, regntøy, tøfler, ull, fleece også videre 🙂 Jeg synes det var veldig rart å være et helt nytt sted med henne, men jeg tror Nelia synes det var spennende. Hun skal ikke ha fulle dager med det første og i morgen skal vi på overtagelsen av huset alle sammen. Uæ! Er så spent! 

barnehageklar_4

barnehageklar_3

Nå skal vi snart avgårde for litt lunsj og deretter skal vi ut på handletur, vi trenger diverse til vi flytter inn og nå som Nelia ikke er i barnehagen må vi prøve å få gjort litt annet enn å bare sitte inne og jobbe på dagtid. Det blir altfor kjedelig for henne, så da tar vi heller en handlerunde nå, så får vi gjør viktigere ting i kveld. Vi trenger blant annet maling (glede!!) og vi har valgt oss ut noen favoritter som vi tenkte å smelle opp på veggen når gulvet er ferdig. Så får vi se hva vi lander på 🙂 

barnehageklar_2


Hvis du synes jeg ser litt trøtt ut om dagen, kan jeg fortelle deg at jeg ER trøtt. Ekstremt trøtt. Jeg ligger så lenge og  vrir meg før jeg finner en behagelig stilling og klarer å slappe av, det har jeg gjort i ukesvis allerede. Og når jeg første slapper av, så har jeg tusen tanker i hodet og har mest lyst til å stå opp og notere ned alt sammen. Både tanker og ideer, kombinasjoner og ting vi må få gjort eller burde gjøre. Og så skulle jeg ønske at jeg visste hva Nelia føler oppi alt dette her. Hun virker veldig glad og fornøyd, og jeg merker i hvert fall ikke noe annet enn at hun gleder seg over alt sammen. Jeg tror dette skal gå veldig fint jeg ♥ 

Håper dere har en fin ukestart 🙂 

38 kommentarer

 1. Synes du ser superfresh ut jeg!:D

  Digger at du skriver mer om hverdagsting!:)

  Ha en fantastisk mandag med den fine familien din!:)

 2. Jeg leste en gang et tips i forhold til det med å ikke sovne fordi man har tusen tanker i hodet; ha en notisblokk på nattbordet. Så setter du deg bare opp og skriver ned det du må huske eller må sjekke etc når tankene dukker opp. Så får du det ut av hodet, og du slipper å være redd for å ha glemt det til neste dag.

  Jeg gjør dette innimellom , både når det er krevende perioder på job eller hvis det er noe på hjemmebane vi styrer med – feks oppussing. Funker veldig bra for meg 🙂

 3. Nelia har det bra så lenge hun er sammen med dere. Dette går bra!

  1. hei

 4. Masse lykke til med flyttingen har full forståelse for at det er mye å tenke på, vi flyttet når storesøster var 3 år og lillebror 4 mnd. Det gikk over all forventning, og storesøster fikk så lang tid hun trengte til å fordøye alt sammen. Tror det var verst for mammahjertet hehe. Nå ett år etterpå husker hun ikke stort av at vi flyttet, og så fant hun seg til rette i bhg med en gang ønsker dere alt godt, kjempespennende med nytt hus ❤️

 5. Det blir utrolig spennende å følge dere i nytt hus og jeg gleder meg til å få utlevert
  enda mer inspirasjon 😉 Tenk å starte året med så mye på planen!
  Det var en annen person «her inne» som kommenterte at du hadde en ekstra glød
  for tiden og at du var så utrolig vakker. Den skal jeg henge meg på Caroline, for
  det har jeg lagt merke til også.

  Masse lykke til og ha en fin uke <3 (for det skal jeg ha ;))

 6. Marta Nilsen

  Så spennende tid dere går i møte Unger på den alderen lever i nuet og tar forandringer på strak arm. Har selv flyttet 8 ganger de siste 17 årene og 4 ganger med barn de siste 11. Og det går helt fint. Masse lykke til. Synes det er så kjekt å lese bloggen din

 7. mrsfrovik

  Hei!
  Ha med deg en skisseblokk eller notatbok når du legger deg. Skriv opp alt som dukker opp. Da får du ryddet opp inne i hodet og ro til å sove… Kreative prosesser er ofte spennende, men kan også være krevende – hjernen jobber hele tiden. Prosjekt hus er stort – så mange rom som skal planlegges. Lykke til!

 8. Inger dahl

  Hei Caroline
  Dette blir spennende,komme hjem til Solbyen;) ja Sarpsborg heter det…spør pappaen din;)
  Gleder meg til å føle deg i det nye huset,for det er ei lit så du får boltre deg/dere godt der….

  Inger/sarpdame som følger deg;)

 9. Ååå… Jeg kjenner følelsen, bekymringen for barna- hvordan har du det sånn egentlig, lille venn? Hva gjør mitt voksne valg med deg?
  Men jeg tror vi må stole på magefølelsen. Og verken din datter eller min sønn har vunnet Oscar for skuespiller-egenskapene sine- De har det slik de uttrykker det der og da. Så må vi glede oss med dem i gledesøyeblikkene og trøste dem når de har behov for det, eller la dem få bli litt sinte når det er det de trenger.
  Trygghet og forutsigbar og kjente voksne rundt seg.
  (Snakker like mye til meg selv som til deg nå, merker jeg…)
  Lykke til med barnehagestart, nytt hus og det å etablere seg på et nytt sted!
  Gleder meg til å følge dere videre! Og til å se huset etter hvert som forvandlingen skjer!

 10. Jeg må si jeg er imponert over alt du får til! Både flytting, full jobb og to små barn krever nok sitt 🙂 Jeg har selv en liten baby og lurer på hvordan du får tiden til å strekke til. Ammingen er jo utrolig koselig men tar jo også veldig mye tid i løpet av en dag. Hvordan får du det til? Kunne gjerne vært kjekt med et innlegg om hvordan du som småbarnsmor organiserer hverdagen 🙂 Ønsker deg en riktig god uke og lykke til med overtagelsen av et nytt hjem <3

 11. Hi Caroline! Just wanted to wish you all the happines in your new home! Can’t wait for some pictures!

  Kisses

 12. Christine

  Barn klarer seg bedre enn man tror. Og dere flytter jo til en by hun kjenner,med besteforeldre og tante rett i nærheten. Hadde det vært en by hvor dere ikke kjente noen,kunne det vært noe annet. Men tenk så gøy for henne å kunne ringe foreldrene dine eller tante for å komme på besøk,også tar det så kort tid fra hun har lagt på til hun er på besøk.

 13. Lykke til med nytt hus!

  Fikk barn bare noen uker før deg og vil absolutt anbefale anti-stress akupunktur. Vet ikke hva de kaller det, men for avslapning og søvn. Tok det før jul, fungerte så for meg som slet med å sovne da jeg la meg.

 14. Jeg forstår at du lurer på hvordan Nelia tar dette. Det du kan trøste deg med er at det har vært en lang prosess allerede med å selge og overta huset. I denne perioden har dere helt sikkert snakket mye om det nye huset og alt hun kan glede seg til, istedefor å fokusere på hva henne «mister». Å forberede barn i god tid på hva som skal skje er superviktig. Man hører jo rundt om barn som flytter rundt og ikke finner seg til rette, – dette handler nok både om at de flytter altfor ofte, i tillegg til at disse barna ikke blir forberedt. Barn trenger tid 🙂 Et tips som vi bruker å lage til barna på institusjonen jeg jobber på, som skal flytte til feks. et fosterhjem, er en «flytte-orm» i forskjellige farger: – du klipper ut rundinger og lager et ormhode danner en orm som kan henge på veggen på rommet. På hver runding kan man skrive noe hyggelig som skal skje denne dagen (eks. spise taco på samvær). Hver kveld tar man bort en runding (som symboliserer 1 dag) og ormen blir kortere og kortere. Dette fungerer veldig godt på min arbeidsplass (til og med på 12-åringer som syns dette er barnslig i starten-haha :)) Jeg ville bare gi deg (og kanskje andre som leser) et tips som kan være med på å forberede barnet til noe stort som skal skje (flytting, skolestart, sydenferie, trekke tenner, jul etc)

 15. Kjære deg.Man kjører ikke inn et barn i barnehagen,men tilvenner det;)
  Mvh pedagog

  1. Men Kjære deg. I alle dager?
   Tilvenning/ innkjøring- det spiller da ikke så stor rolle hva man sier-følte du virkelig at det var viktig å rette på, og på en slik måte?

   Heier på deg Caroline- ville kalt det innkjøring selv, og jeg har jobbet 2 år i barnehage;)

  2. Er det virkelig noe å henge seg opp i?
   Mvh en annen pedagog

  3. Herregud
   Imponerende alt du får til C! <3

  4. Frøydis

   I Sarpsborg så kaller vi det faktisk innkjøring i barnehage også 🙂

   Hilsen en annen pedagog.

  5. Spesialpedagog

   Lite pedagogisk å kommentere på den måten du gjør, spør du meg. Du som er pedagog forstår jo åpenbart hva Caroline mener med begrepet «innkjøring», så her skjønner jeg ikke helt hva du skal frem til?

   Mvh spesialpedagog

 16. Jeg synes ikke det er det minste rart at du har mye å tenke på nå og sover dårligere. Jeg er imponert over at du klarer å blogge midt oppi flytting og alt som skjer. Du holder et imponerende tempo. Jeg synes du er kjempeflink som får til så mye.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Eva <3

 17. susanne

  Du er så fin og omtenksom <3 og du ser ikke sliten ut, men forstår det er mye akkurat nå..

 18. Hei Caroline! Du ser langt fra trøtt ut, du ser veldig lykkelig ut 🙂 lykke til med den store dagen i morgen og alle gjøremål/avgjørelser som skal tas i tiden fremover. Ta dere god tid slik at dere finner de rette løsningene for dere. Veldig kjekt å følge bloggen din! Klem

 19. Åh, jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver. I våres kjøpte vi nytt hus og pusset opp hele. Hverdagen min innebar mye av det samme som din (jobb og baby + to litt eldre barn), og til tross for at vi satte bort alt av oppussing så tok det utrolig mye krefter av meg. Jeg tenkte, planla, så for meg, funderte – og hjernen min kvernet døgnet rundt på alle avgjørelser, hvordan det skulle bli, hvordan barna ville ha det i nye huset, hvilke gulv, materialer, etc. Ble helt utslitt den perioden, og det er vel først nå jeg føler meg 100% som meg selv igjen.

  Ta vare på deg selv oppi det hele, og prøv å lære deg metoder for å koble helt av. Kanskje meditasjon? Alle mødre burde meditere 😛

  Klem fra meg og lykke til 🙂

 20. Barnehagelæreren

  Så nydelige bilder av deg og Nelia, dere kler hverandre så godt. Jeg forstår godt at du er spent på hvordan det blir for datteren din å begynne i ny barnehage,min erfaring er at det ofte går veldig bra for en barn på 3 år å bytte barnehage. Ettersom hun har gått i barnehage før vet hun jo hva dette innebærer, kjempeflott at hun ikke har lange dager i begynnelsen og får ta det i sitt tempo. Klok og reflektert mamma du, jeg tror dette kommer til å gå helt fint. Lykke til klemmer fra barnehagelæreren.

 21. Anne Guri

  Lykke til med tilvenning i ny barnehage, det kommer til å gå fint:) (men forstår bekymringen).
  Du ser foressten veldig flott ut Caroline!:)

  Klem

 22. Hei Caroline!
  Jeg er gravid og venter en liten jente i starten av Mai. Vi har lyst til å kalle henne Elie med trykk på e-en men er usikker på skrivemåten. Om vi da må skrive Ellie med to l-er eller en slik jeg skrev lenger opp for at folk skal forstå uttalen riktig. Du valgte jo også et navn til jenta deres hvor dere måtte forklare skrivemåte 🙂 Forresten et veldig fint navn!

  Har du noen tips? Hva passer best?

  Takk på forhånd!

  1. Kjempefint navn! Skal dere ha trykk på e-en må det bare være en l. Da blir det lett å forstå hvordan Elie staves.

 23. Jeg som tenkte at jeg synes du er så vakker for tida. Syns det er noe med både sminken, håret og brynene dine som virkelig er helt fantastisk. Men skjønner veldig godt at de tankene dukker opp altså.
  Lykke til med overtakelse og skape dere et nytt hjem.

 24. Klarte å poste på feil innlegg, dette skulle stå her;) :
  Dette blir bare så bra vettu, Caroline!;) Sarpsborg har blitt en skjønn by! litt nysgjerrig på barnehage, vet dere blant annet har en stor og en liten privat rett i nærheten hvis dere går for østre bydel:) minsten min var i den lille, og vi var superfornøyd!! men har hørt den store og er bra. Lykke til uansett! 🙂

 25. Annabel

  Hei Caroline. Legger sjelden igjen kommentarer, men gratulerer så mye med hus and alt! Imponerende! Når det sjelder søvn – har du noengang vurdert imovane o.l innsovingstabletter? Kan hjelpe! Klem

 26. Jeg lurer på en ting som egentlig ikke har noe med innlegget å gjøre, men jeg spør alikevell. Hva gjør dere med treet Nelia fikk i gave av Anette? Får dere det med dere på et vis? 🙂

 27. Anbefaler å dra til småbutikkene og handle maling. F.eks Borgen farge. Støtte opp om de lokale!:)

 28. Katinka

  Har spurt før…og prøver igjen. Hvor er genseren fra? Den er så fin!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Gina Tricot 🙂

 29. Jeg tror uansett det er bedre for henne å
  Flytte nå som hun fortsatt er så ung. De minste barna er ofte mest tilpasningsdyktig.
  Det ser nå ut som hun har det veldig bra med deg da!

  Når starter hun for fult i barnehagen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *