left over salad

Oppskrift_2

Vi har en del rester liggende etter nyttårsaften og julen, som druer, epler, valnøtter og ikke minst kalkun! Så i dag serverer jeg restesalat til folket – kalkunsalat inspirert av waldorfsalaten fra boken min og det ble så utrolig godt! Dessuten tok det meg vel ca. 10 minutter å lage den, og det kommer veldig godt med i disse flyttetider – vi rydder jo stort sett 24/7 om dagen og trenger rask mat som ikke er take away, det må vi ha til gode! For når vi flytter inn, det er DA det virkelig starter! Men flytting tilside, dette er kanskje en salat noen ville spist som en lunsj, men vi er glad i salat til middag også 🙂 Dette er nok til 2 personer, server gjerne varme rundstykker ved siden av om du vil! Og dere! Dette er siste oppskriften som blir servert på dette bordet, neste gang bor vi mest sannsynlig hjemme hos mamma og pappa og neste gang der igjen har vi forhåpentligvis fått nytt spisestuebord. Det gledes! 

Oppskrift_4


du trenger 

♥ rester av kalkun eller du kan bruke kalkunfilet, kyllingfilet eller lignende ♥ friske, store salatblader ♥ 1 boks lettrømme ♥ steinfrie druer, gjerne en hel boks ♥ frisk kruspersille ♥ 15 suragurk ♥ 1 purreløk ♥ 1 rødt eple ♥ salt + pepper ♥ 2 never valnøtter 

IMG_6779

slik gjør du 

Riv kalkunen i tynne strimler. Del opp druene, hakk opp purreløken, skjær opp eple og suragurk. Del gjerne valnøttkjernene i litt mindre biter. Bland alt sammen og rør inn et beger med rømme.

Oppskrift_8

Smak til med salt og pepper og dryss over en god mengde kruspersille. Server på store tallerker med flere grønne blader under. Blir så godt! Og enklere blir det ikke 😉 

Oppskrift_6

N.A.M 

Oppskrift_3

– håper det smaker – 

7 kommentarer

 1. Salat er jo så godt. Og så deilig etter julens veldig tunge mat! Lykke til med flytting 🙂

 2. Blir du mett av det der? :p Da er du heldig, jeg blir sjeldent mett av en salat alene. Men det så veldig godt ut da 😀

  1. En halv boks rømme, kyllingfilet og en neve nøtter – det er jo rundt 600 kalorier bare der. En salat kan inneholde alt fra 15 til 1500 kalorier, så at du ikke kan bli mett av det er jo litt rart…

 3. Skal dere bytte ut alle møblene deres med nye? Det bordet er jo helt nydelig!

 4. Så utrolig genial måte å bruke restene på! Dette så bare helt himmelsk ut, takk for super inspo 🙂

 5. Hilde Mello

  Hei.
  Syns dine salater ser så inbydende ut. I år skal jeg bruke mer tid på å lage salater,
  er langtidssykmeldt og det er så godt med en salat til lunsj. Siden jeg er hjemme
  og har tid. Men en ting jeg ikke er så begeistret for er römme eller hva du blander med,
  kan man lage salatene uten det?

  Lykke til med alt av flytting og oppussing!

 6. jannicke

  Hei vakre deg. kass spisebord har dere kjøpt dere? lyst og linke? og ha du tips til noen fine spisestoler? Du er så flink gleder meg til og se det ny huset deres. den flotte saksen din?kor er den i fra??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *