på flisejakt: jeg trenger din hjelp

fliser_2

I dag har vi vært på flisejakt! Allerede neste uke kommer de for å pusse opp badet i det nye huset vårt og vi må finne fliser! Jeg har egentlig vært stresset for dette siden vi kjøpte huset, men Lars-Kristian har sagt at jeg ikke må stresse med det, så da hørte jeg på han da. FEIL. Nå må vi jo faktisk ta et valg veldig snart og med den hektiske desembermåneden vi hadde, rakk vi aldri å kikke på noen fliser, selv om det alltid stod som et punkt på to do-listen.

030117_Fliser_3946

Vi leter litt i blinde her føler jeg, for vi har egentlig ikke helt peiling på hvor vi burde se eller hva vi burde se etter, så kom gjerne med tips! Dere har kanskje sett inspirasjonsbildene jeg la ut rundt nettopp bad for noen måneder siden? Vi ønsker i hvert fall sorte og hvite fliser. 


fiskebein på badet? 

fliser_1

På det ene badet skal både vegger og gulv være sort, bortsett fra en vegg som skal være hvit. På det andre badet skal alt være sort, bortsett fra interiøret og et område i dusjen som skal ha hvit massasjestein. Hva synes dere om det? Fargene er i hvert fall klassisk, enkelt og veldig varig. Vi har funnet et nydelig badekar og jeg tror vi har funnet den perfekte gamle sjenken, som vi skal pusse opp og male hvit. Denne skal altså brukes som servantskap. Så egentlig vet vi jo hva vi vil ha, men det er vanskelig å finne riktige fliser. Jeg blir helt svimmel. Vi var innom de fleste flisebutikkene i Skien i dag og endte opp med dette: 

fliser_3

Ser nå at den flisen som ligger til høyre i bildet er altfor grå, så den får stryk. Den første sorte liker vi! Den hvite er jeg litt usikker på. Denne er ujevn og matt, det er også den sorte. De har ikke like mål – gjør det noe? Så er det to typer stein og her heller vi mot den til venstre i bildet.

030117_Fliser_3899

De nederste flisene skal legges i vindfanget og i gangen ved kjøkkendøren. Blir så fint! 


Hva tenker du? Kom gjerne med innpsill på flisevalg etc. 🙂 

126 kommentarer

 1. Right price ties eller noe på kjørbekk har mye fine fliser

 2. Selv om du ikke er ute etter det, vil jeg nesten anbefale grått på gulv og vegger, gjerne samme på vegg og gulv 60×60 feks alt ettersom str på badet. Grått er nydelig med hvite baderomsmøbler og det er utrolig lett å kombinere med svart, håndduker, teppe, kurver, speil osv.
  Tenker du får det flott uansett, men ville valgt større fliser om du vil ha svart og ville valgt like store i hvitt ellers vil det virke rotete med en str svarte fliser, en annen i hvitt og rullestein i dusjen.
  Lykke til, gleder meg til å følge deg i det nye huset!
  Ha en nydelig dag!

 3. Siden så mange har kommentert svart i forhold til dette med støv, så tror jeg jeg vil tipse om svart i forhold til lys.
  Med både vegger og gulv i svart bør det stilles høyere krav til belysning i rommet, både generell belysning (feks spotter i taket) og punktbelysning (feks sminkelys). Man kan absolutt få det til å funke med svart, men man bør tenke grundig på det. Personlig og fra et faglig standpunkt vil jeg anbefale å ta kontakt med noen som jobber med belysning, en lysdesigner for eksempel.
  I tillegg tenker jeg at for å myke opp det svarte kan man tenke ulike teksturer og matthetsgrader på flisene.
  Jeg er spent på resultatet!
  Hilsen arkitekt 🙂

 4. Dere har ikke vurdert å få hjelp av en interiørarkitekt til valgene deres, da? Få noen som har peiling til å komme med forslag basert på deres smak, stil og innspill. De har jo gjerne god oversikt over hva som er på markedet, tegner opp i 3D og fikser prøver for dere å ta stilling til.

  Og vil anbefale å få noen som jobber som designere i flisebutikker til å hjelpe dere å tegne opp badet. De kan komme med gode innspill på flisevalg, både farge, stil, størrelse og ikke minst hvordan de skal legges.

 5. Sjekk ut http://www.far-far.no dødsmange fine fliser 🙂

 6. Caroline

  Fagflis er verdt å sjekke ut.. 🙂 Vi har masse fint lagerført dersom tiden er knapp.
  Nærmeste butikk i Fredrikstad, ellers Moss og Oslo.

 7. Kan du dele noen inspirasjonsbilder/pinterest av ulike rom dere skal pusse opp?

  Vil også anbefale en interiørarkitekt. De har ofte god peiling, ser farger som passer sammen og nye, smarte løsninger man ikke har tenkt på selv 🙂 Vi har selv fått tips av moren til samboeren som er interiørarkitekt, og det er veldig nyttig!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har jeg gjort masse allerede – du finner dem under «bolig og interiør» her: http://www.carolinebergeriksen.no/category/bolig-interior/

   Klem 🙂

 8. Jeg kan hvertfall si at jeg er enig i de små hvite steinene til venstre i bildet 🙂

  Ellers syns jeg det er fint med blanke sorte fliser på gulvet, se instagrammen til @jenngunor

 9. Hanne Marie

  Om badet/ene er store er60x60 fliser veldig lekkert. Kan virkelig anbefale Fagflis- vi har handlet alle flisene våre der (renoverer gammelt gårdshus). Flisene er av god kvalitet, ogde har et helt enormt utvalg! Mye lekkert i sort, både mønstret, tekstur, glans osv. De har blant annet en serie 60×60 som ser ut som vilkårlig sammensatte 15×15 fliser i ulike mønstre. Den sorte varianten der er skikkelig fin!! Jeg brukte ett år på å finne riktige fliser til badet vårt- så kan fint forstå at du er stressa!!

 10. Hva med baderomsmaling? Jotun har noe inspo av den muligheten Kanskje for skandinavisk med tanke på din stil!?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *