15 spørsmål fra 2016

Disse spørsmålene besvarte jeg i fjor på denne tiden også, så jeg synes det kan være en fin ting å trekke dem fram i år igjen 🙂 Det er vanskelige spørsmål, men jeg synes de er kjempefine å ta seg tid til å svare på, for da får jeg reflektert litt mer over året som har gått. Anbefaler deg å gjøre det samme! Kanskje noe lærer noe nytt om deg selv 🙂  


15 questions from 2016

1. dersom du måtte beskrive 2016 i 3 ord, hvilke ord ville du bruke? følsomt, hektisk, fantastisk. 

2. hvilke nye ting oppdaget du ved deg selv i året som har gått? at jeg elsker å gå gravid, men også at tålmodighet er en dyd – det var jeg ikke så flink til å huske da jeg gikk 1 uke over tiden. Jeg har oppdaget at jeg elsker å være mamma til to og at  det er fullt mulig å elske to mennesker akkurat like høyt. Dette var noe av det jeg bekymret meg mest for da jeg gikk gravid. Jeg oppdaget også at det meste er mulig, selv som gravid og nybakt tobarnsmor: i 2016 klarte jeg veldig mye til tross for begge deler. Det har vært mye å jobbe med og tempoet har tidvis tatt fra oss begge nattesøvnen, men vi klarte det også 🙂 

pakkeinnlegg_21

3. hva var den beste nyheten du mottok? en positiv graviditetstest i januar! Selv om det var litt skummelt også. En annen god nyhet var da Lars-Kristian la fra seg mobilen og sa «huset er vårt» UÆ! Så sykt! 

4. hva var favorittstedet du besøkte i 2016? uten tvil ferien vår til Hellas! For en tur! Det var så fantastisk å bare være oss tre, jeg følte at jeg ble enda bedre kjent med Nelia og at vi som familie fikk vært skikkelig sammen. I hverdagen er det jo hektisk, med barnehage, jobb, middag og ja. Rett og slett hverdagen. Men når vi hadde ferie sammen, var det akkurat som at tiden stoppet opp litt og vi endelig hadde skikkelig tid til hverandre uten tanker i bakhodet om ting vi må rekke og saker vi må gjøre. En helt fantastisk følelse. Når jeg tenker meg om, var turen til dyreparken i Kristiansand også en utrolig fin tur. Det var både fint og vemodig fordi Nelia plutselig ble så stor. Hele sommeren var egentlig skikkelig fin, selv om det var ekstremt mye dårlig vær. Haha! Klarer ikke la være å trekke inn det været 😉 

dyreparken_11

dyreparken_12

dyreparken_13

dyreparken_26

rethymnon_11

agreco_10

dinner second night

5. hvis du trengte noen å snakke med, hvem gikk du til som du alltid kunne stole på i 2016? Lars-Kristian og jeg er et superteam, det synes i hvert fall jeg og jeg vet at han alltid er der for meg samme hva jeg vil snakke om eller trenger å snakke om. Vi har hatt mange gode og viktige samtaler dette året, både fordi vi har utvidet familien, men også fordi vi har tatt viktige avgjørelser for fremtiden. Ellers kan jeg alltid snakke med mamma, slik har det vært i årevis. Vi snakker sammen hver dag og om alt, så det skal bli uendelig godt å få henne helt i nærheten av meg. Storesøster er også alltid der for meg, og jeg har flere mennesker i livet mitt som jeg kan snakke med og som jeg stoler på, både i familien og i vennekretsen min. 

nyttår_9

6. hvilke av dine personlige kvaliteter var de mest hjelpsomme i året som gikk? Jeg er et planleggingsmenneske og det har jeg fått bruk for når det kommer til alt som har hendt i løpet av 2016 – å kombinere alt dette sammen med jobb har ikke vært lett, men det alt går med nøye planlegging! Min evne til å være positiv har kommet godt med i situasjoner hvor jeg har trengt det mest – for eksempel under graviditeten når jeg har kjent frykt og redsel for at noe skulle være galt eller som da vi bestemte oss for å legge ut huset vårt for salg. Jeg er målbevisst og det kom uendelig godt med under fødselen og da vi jobbet med julekalenderen i november / desember. Jeg holdt på å gå på veggen, men holdt likevel hodet kaldt selv om jeg hadde mest lyst til å legge meg ned å sove. Så her må jeg også lære av mine feil og ha enda bedre tid til enkelte ting dette året. En siste ting er at jeg ikke er redd for å vise kjærlighet eller ærlighet og dette er spesielt viktig ovenfor barna mine. Vi har enda ikke opplevd et snev av sjalusi hos Nelia og selv om jeg ikke er i tvil at dette hører til hennes personlige kvaliteter, føler jeg også at vi som foreldre har gjort noe riktig ved å snakke om ting og ved å passe på og vise like mye oppmerksomhet og kjærlighet til begge to hele tiden. Uæ. Årets selvskryt! 

7.  hvem eller hva er du mest takknemlig for? jeg er så takknemlig for at jeg nok en gang gjennomgikk et svangerskap uten problemer, at jeg holdt meg frisk og i fin form. At jeg hadde en fødsel uten komplikasjoner og fødte verdens vakreste Naia. Jeg er så takknemlig for familien min og for at vi er friske alle sammen! Jeg kan aldri be om noe mer. 

Avreisedag_6

8. hva var ditt største gjennombrudd karrieremessig? jeg fikk endelig presentere skokolleksjonen min for dere! Og isen min! Det var virkelig stort for meg og noe jeg hadde gledet meg til lenge. Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger og snaps om isen, og tusen takk for at begge kolleksjonene fra Bianco ble så godt tatt imot. Takk for alle smil og gode ord på eventene vi hadde. Det betyr så mye for meg at dere stiller opp! Jeg har også jobbet med spennende ting for 2017, gleder meg til dette året! 

caroline vinner vilde

frost by caroline berg eriksen raspberry_1

untitled (1 of 4)

IMG_5663_8620

9. hvilken bok eller film påvirket livet ditt i året som gikk? Spotlight var en viktig film som gjorde inntrykk på meg. I fjor nevnte jeg boken Et helt halvt år, men i år er det filmen med samme tittel jeg gjerne il trekke frem. En nydelig film som det er umulig å ikke bli beveget av. Den vekker noe i deg som menneske og får deg til å være enda mer takknemlig for alt du har og de du har rundt deg. Av bøker vil jeg trekke frem En liste for livet. Den er utrolig fin. 

bilder me before you

10. hvilke små ting i hverdagen satt du mest pris på? sparkene til Naia i magen min. Smattelydene hun lager når hun spiser, hele ansiktet hennes som sprekker i et digert glis hver gang hun ser meg. Latterskrikene når vi kiler henne. Sangutbruddene til Nelia i stuen etter barnehagen, latteren hennes. Ansiktet hennes når hun løper mot meg og gir meg verdens deiligste klem. Hver kveld når Nelia sier at hun elsker meg. Nelia som plutselig står ved siden av sengen min om natten. Å ligge i skje med henne og med Lars-Kristian. Lukten av dagens første kaffekopp. Dårlig hundeånde i ansiktet og to logrende haler. Stillheten på hytta en tidlig morgen. Jeg har så mange fine hverdagsgleder og det gjør meg så glad, for det er hverdager vi har mest av. 

lytte

hytta_2

antrekkMN_4

antrekkMN_1

le diaper _1

weekend_1

jonas b gundersen porsgrunn_1

11. hva var ditt favorittøyeblikk sammen med vennene dine? Da jentene hadde babyshower for meg! Da Katrine, Bård, Siri, Kristoffer, Lars-Kristian og jeg var på hyttetur og vi satt oppe til langt på natt bare for å prate. Det var fint 

lordag_hytta_14

lordag_hytta_16

lordag_hytta_6

babyshower_14

babyshower_4

babyshower_3

12. kan du nevne en av de beste, men vanskeligste avgjørelsene du gjorde i 2016? Å flytte fra Siljan. Det har vært en vanskelig avgjørelse, ikke bare for meg, men for oss begge. Men nå som vi står midt oppi det, så er vi ikke i tvil. Det er dette vi vil, det er på tide at vi slår oss ned et sted vi vet at vi vil være, prioritere familie og få et trygt og godt nettverk rundt oss som er varig. Det er så viktig, ikke minst er det viktig for jentene våre. 

13. hvilke kule ting skapte du i fjor? Åh, det kan jeg snart fortelle! I hvert fall den ene kule tingen 🙂 Biancokolleksjon nummer 2 ble også endelig i 2016 og adax-veskene mine fikk ny farge. 

bianco 1. september_2

Adax_burgunder_1

14. hvilken aktivitet fikk deg til å glemme tid og sted? Denne er vanskelig, men fødselen fikk meg jo virkelig til å glemme tid og sted – selv om det var en engangshendelse i året som gikk. Da fødselen pågikk var jeg så fokusert og så tilstede der og da at ingenting annet betydde noe. Aktiviteter i hverdagen som får meg til å glemme tid og sted må være lese- og sangsstundene med Nelia hver kveld. De er så utrolig fine! Ellers er det alltid godt å løpe, jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med det igjen. 

fodsel_3

fodsel_1

fodsel_8

fodsel_4

Naia_fot_2

15. hvilke nye vaner fikk du? jeg tror ikke jeg fikk noen nye vaner i 2016? Annet enn å tillate meg selv å sove litt lenger hver morgen på grunn av graviditeten 🙂 Men med 2017 ønsker jeg nye vaner mer enn velkommen! Gode vaner, vel og merke! 

18 kommentarer

 1. Ååå – Caroline. En ting som holder ved lag ved deg er i alle fall den iherdige innsatsen du klarer å holde oppe med jobben din. Kvaliteten, engasjementet, motivasjonen du sprer.. alt.

  Jeg går å grubler på hvordan livet mitt vil bli etter å ha fått barn. Jeg vet jo at ikke alle har det likt og at det ikke finnes noen fasit, men jeg lurer på hvordan livet ditt forandret seg? Fra å «kun» tenke på seg selv og kjæresten, til å plutselig måtte helomvende(?) livet..? 🙂

  Kan du kanskje skrive noe om det? Enten her eller i et eget innlegg? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er god, tusen takk, Lene! <3 Jeg kan se om jeg har nok "å si" om saken til å skrive et helt innlegg om det, tusen takk for innspill 🙂 Helt kort kan jeg si at det å sette andre fremfor seg selv når man blir flere kjennes helt naturlig. Det er vel den største endringen, at du tenker på barna dine og at du lever for dem og familien du har skapt 🙂 Hverdagsgledene er så mange når du får barn at du (mest sannsynlig) aldri vil bytte det mot noe <3 Jeg føler ikke at livet har tatt en helomvendig, men det er klart at ting har endret seg 🙂

 2. Kathrin

  Så fint ett innlegg om mange viktige spørsmål. Jeg stilte meg de samme selv, og det var en spennende og moro stund. Selv om jeg ikke har like mange spennende opplevelser så er det mine minner og det kan ingen ta i fra meg. Takk for at vi får dele dine minner jeg gleder meg til å følge deg på veien videre.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det har du helt rett i! 🙂 Takk for at du følger med, Kathrin 🙂

 3. Kjempefint innlegg. Det er lett å glemme hverdagsgledene i en travel hverdag. Så fint å sette seg ned å tenke over de innimellom.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så absolutt! Tusen takk, Maria 🙂

 4. chocker brand/link?

  1. Caroline Berg Eriksen

   It is from Gina Tricot 🙂

 5. Har mannen fått seg jobb, eller er han fremdeles arbeidsledig? :'(

  1. Caroline Berg Eriksen

   Han har ikke vært arbeidsledig, kontrakten hans med ODD gikk ut for 2 dager siden og han er uansett 100 prosent ansatt i selskapet vårt 🙂

 6. Fine og reflekterte svar!
  Nysgjerrig som jeg er, hva skjer med LK oppi alt dette, jobb messig? Legger han fotballen på hylla?

 7. Hei!

  Godt nyttår til deg og dine!

  Det er en ting jeg har fundert mye over,, og som jeg igjen begynte å tenke på da jeg leste innlegget ditt. Det var bare en liten detalj, men det fikk meg allikevel til å tenke. Det handler om det å kile små barn/babyer. Jeg opplever at mange voksne synes det er helt greit og søtt/morsomt å kile små barn/babyer helt til de gapskratter. Jeg misliker selv å bli kilt, og kan nesten bli desperat og sint hvis jeg ikke kommer meg vekk hvis noen kiler meg. Det opplever jeg at mange voksne også gjør. Til tross for det virker det som om det er helt greit å kile små barn.

  Det kan sikkert virke som en veldig triviell ting å ta opp i et sånt innlegg, og det er ikke ment som et angrep eller kritikk mot deg. Men siden det blir nevnt i en bisetning ser jeg allikevel mitt snitt til å ta det opp mer som en ‘refleksjon’ da jeg registrerer at det er en svært vanlig oppfatning at det er helt greit å kile barn.

  Jeg har selv barn, og det er veldig vanlig at folk som kommer på besøk kiler dem, da det er en effektivt måte for å få de til å le. Jeg er veldig klar over at det ikke er vonde hensikter bak dette, men jeg gir beskjed om at jeg ikke liker at dette blir gjort. Noen skjønner det ikke, siden barna ler, men det er forskjell på vanlig latter og hysterisk kilelatter. Det er spesielt vondt å se når de blir holdt fast og kilt lenge. Når ungene får ‘kilelatteren’ og vrir seg rundt eller krøker seg sammen, og de voksne ikke stopper, knyter det seg inni meg. Det greier jeg rett og slett ikke se på uten å si fra. De greier ikke å komme seg vekk, og de greier ikke å si fra da det kiler for mye.

  Dette ble en lang kommentar på noe som overhodet ikke var temaet i innlegget. Det er allikevel en ting jeg skulle ønske flere tenkte litt mer over. Jeg ser det i barnehager, på helsestasjonen o.l, så det er ikke noe som er rettet mot deg. Jeg er klar over at noen barn er mer kilne enn andre, noen reagerer til og med på påkledning, mens andre tåler mer. Men jeg håper noen som leser dette tenker litt over det neste gang de får lyst til å kile egne eller andres barn.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg forstår hva du mener, og har tenkt over akkurat dette før 🙂 Jeg synes det er helt ok så lenge du ser at barnet synes det er greit, små barn kan jo også si ifra og jeg synes de er veldig lette å lese 🙂 Jeg tror ikke de hadde ledd dersom de synes det var ubehagelig. Da hadde jeg i hvert fall hylt i stedet for å le, husker selv at jeg synes det kunne bli litt mye da jeg var liten, og da lo jeg i hvert fall ikke lenger.

   🙂

 8. Ingvild

  Flotte ting å se tilbake på. Nyter også hver eneste hverdag med lille frøkna vår, som i kveld – da hun satt og spiste kveldsmat og sa «mamma sitte her», og pekte rett ved siden av seg fordi hun ville holde rundt meg og kose håret mitt. Da er klissete leverposteifingre ingen sak:-D<3

  Jeg lurer på om du kan og/eller vil fortelle noe om LK's planer for fotballen videre?

  Hilsen over snittet interessert fotballmor:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, nei da er det helt greit å vaske håret en ekstra gang, gjør ingenting med litt kliss når det kommer fra så fine fingre <3

 9. Du er et forbilde i det å være positiv, og det å se gledene i de gyldne hverdagsøyeblikkene!
  Det skal jammen meg jeg også bli flinkere til i 2017! Bekymringene må vike plass for gledene!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ingunn <3

 10. noe av det aller hyggeligste med bloggen din er når du deler tanker om familien din, barna dine og kjærligheten din for dem. det er så innmari fint og syns du er skikkelig flink til å sette ord på det. takk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *