siste rest av sukker og flyttetanker

pepperkakeknus_3

På nyttårsaften knuser vi pepperkakehus! Men ettersom vi glemte det helt i alt annet som hendte, gjorde vi det i dag i stedet 🙂 Jeg vet ikke om det er noen regel på når dette egentlig bør gjøres, men vi synes nyttårsaften er en fin dag å knuse det på  – da har det liksom stått lenge nok, er redd det støver helt ned om det blir stående lenger 😉 Vi knuste det kjempefine huset Nelia laget i bursdagen sin, jeg synes nesten det var litt trist fordi jeg husker hvor gøy hun synes det var og hvor nøye hun var med å få plassert godteriet rundt omkring i den dryppende melisen, men hun slengte hammeren med glede, og synes bare det var gøy! Haha! Jeg må ta meg sammen, går ikke an å være så sentimental vel!

pepperkakeknus_6

pepperkakeknus

pepperkakeknus_4

pepperkakeknus_2

pepperkakeknus_5


En annen ting som jeg gruer meg til denne uken er siste dagen for Nelia i barnehagen. Neste uke starter innkjøring for henne i Sarpsborg, og jeg kjenner at jeg har en stor klump i halsen når det gjelder å si ha det til den fantastiske barnehagen hun går i nå. Hun er så utrolig glad i alle de voksne som jobber der, hennes beste venner går der, for ikke å snakke om alle kjærestene hun har hatt siden hun startet – haha 🙂 Jeg er så redd for at hun kommer til å savne dem, men prøver å trøste meg selv med at hun elsker nye mennesker og er ekstremt sosial. Dessuten husker jeg lite fra da jeg var tre år gammel selv, det meste jeg husker, husker jeg nok fordi mamma og pappa har filmet masse og tatt en haug med bilder som jeg har bladd meg gjennom flere ganger enn jeg kan huske. Vi har snakket masse med henne om flyttingen siden vi kjøpte huset og hun sier at hun gleder seg masse, håper bare det føles sånn for henne når det blir en realitet også. Jeg er uansett veldig glad for at vi flytter til et sted vi vil bli for godt, og at det ikke skjer om enda 2 eller 3 år. Da føler jeg at hun ville blitt altfor gammel og at det ville blitt vanskelig for henne. Uansett, vi gleder oss virkelig til å flytte nå! Egentlig har alle de vemodige tankene jeg hadde da vi solgte gitt seg, bortsett fra når det kommer til Nelia og barnehagen. Vi har allerede planlagt flere sammenkomster i løpet av året med vennene våre herfra og jeg vet at vi kommer til å holde kontakten Nå er vi klare for et nytt kapittel alle sammen. Dette huset har allerede blitt tømt for noen møbler, vi har ryddet i skuffer og skap i dag og jeg tror vi er i mål innen flyttebilen kommer for å ta med seg resten av innholdet til Sarpsborg. Tenk! Det er ikke lenge til! Om en uke reiser vi herfra, og når vi kommer tilbake er det for å overlevere nøkkelen til hun som skal bo her i stedet for oss ♥ 

35 kommentarer

 1. Kjenner igjen følelsene angående bhg! Vi flyttet ut fra Oslo i sommer og mini hadde gått et år i en super barnehage med voksne han var så glade i. Jeg gråt noen tårer siste barnehagedagen der, men han stortrives i ny barnehage 🙂 tok litt tid i starten, men etter en liten stund var han god og trygg i ny barnehage 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så fint å høre, AK! 🙂

 2. which skirt and tank top was over the New Year just wonderful

 3. Nelia ser såå fornøyd ut – så herlig! Jeg skjønner godt at det gjør mammahjertet vondt å tenke å at hun må flytte fra alle hun er så glad i, men forskning viser faktisk at man ikke husker noe fra man er 3 år og yngre, så det kommer nok til å gå helt fint. Det er altså riktig at du ikke husker noe med egne minner, det er helt umulig og noen husker ikke ting før de fyller 4-5 heller 🙂 Masse lykke til med flytteprosessen, det blir spennende å følge med i nytt hus!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun skulle gjerne knust et hver dag tror jeg :p Tusen takk, Christina <3

 4. Therese

  Velkommen hjem til deilige Sarp, fine dere. 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tuusen takk 😀 <3

 5. Vi flyttet da jeg var 3 år. I følge mamma slo jeg meg helt vrang ved tanken, og hun hadde helt vondt i hjertet av tanken på at jeg skulle synes det var så fælt. Men det gikk visst over i det vi låste opp døra til det nye huset – og selv husker jeg det ikke 🙂 Jeg husker kun korte glimt av den alderen, det er bare positive ting, og mye er nok fordi det er dokumentert på bilder! Jeg er like gammel som deg.
  Det går nok veldig bra, skal du se 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Godt å høre, Lise <3 Velger å tro at det er sånn 🙂

 6. Hei og godt nytt år 🙂
  Må hoppe tilbake til nyttårsbordet ditt, hvor kjøpte du pynten? Er spesielt ute etter de små sølv»tingene» som en kan skyte ut med (kommer ikke på hva de heter)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Godt nyttår 😀 De kjøpte jeg på Nille, hadde både små, mellomstore og ganske store flasker 😀

   1. Monica

    Tusen takk vurderer de på et konfirmasjonsbord
    Koselige bilder du har lagt ut fra julen, jentene dine er så nydelige Lykke til med pakking og flytting, det skal bli spennende å se det nye huset

 7. Jeanette

  Herlig 😉 vi knuste også pepperkakehuset men mini på 2 syns det var litt rart og skulle spise det etterpå ennå han elsker pepperkaker. Jeg tror frøkna kommer til å trives i den nye barnehagen. Heldigvis er de det nå så små at jeg tror forandringer på den måten går veldig fint, masse lykke til iallfall 🙂 kan jeg spørre hvor genseren og buksen din er i fra? <3

 8. Haha, se på Hugo da (bilde nr 4)! 😀 😀 😀

 9. Hva skal mannen din jobbe med/eller spille for når dere flytter?

 10. Jeg husker jeg følte det samme da minstemann var på samme alder som Nelia. Men for oss gikk dette veldig bra og det er jeg sikker på at det gjør for Nelia også 🙂 Jeg lurer litt på hva dere tenker i forhold til når hun starter på skolen? Hva skal dere gjøre hvis Lars Kristian må bytte klubb, er det sånn at hun da må bytte skole ? Har dere lagd noen «regler» på hvor mange ganger hun kan bytte skole evt? Jeg og min samboer flytta en gang da vår minste var 3 år, men vi ble enige om å gjøre alt for at hun skulle få gå hele barneskolen på samme skole.

 11. Om en uke, har hun glemt absolutt alt om gamle barnehagen og koser seg i den nye som hun aldri skulle ha vært noe annet sted, tipper jeg:-) Gleder meg masse til interiørblogging fra nytt hus, og ser virkelig frem til å høre om farge- og interiør og møbelvalg:-) Det er så spennende!! Lykke til med flytteprosessen:-)

 12. Skal lars-kristian legge opp som fotballspiller? Og hvordan går det med studiene hans? 🙂

 13. Heisann!
  Vi skal også flytte snart, og det inkluderer også barnehagebytte. Men de små er jo så tilpasningsdyktige og sosiale vesner, så det går nok fint. Men det river litt i mammahjertet her også!

  Kom gjærne med ett blogginnlegg med flyttetips! Det hadde vært knall 🙂

 14. Hei. Er ikke dette deg som er brukt i en Finn annonse? https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=88310048&fks=88310048 Vill bare informere

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo! Takk for at du sa i fra 🙂

   1. Er det greit synes du, eller er det ikke lov?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det er ikke greit, har rapportert annonsen :/

 15. Hva skal Lars Kristian jobbe med når dere flytter?

 16. Johanne

  Hei! Jeg bare lurte på om du kunne skrive et innlegg om deres tanker om bosted i årene fremover? Jeg ser i innlegget her at dere skal flytte «for godt», men hva om Lars-Kristian får en ny jobbkontrakt et annet sted om noen år? 🙂

  Klem!

 17. Jeg har ikke selv måttet flytte guttungen til en ny barnehage, men snakket pussig nok med min kusine om det i går. De flyttet sin datter på 2,5 til ny barnehage i høst. Også hun var svært knyttet til de voksne i den gamle barnehagen sin og hadde mange venner der. Men så gikk det overraskende greit allikevel, og hun er blitt veldig knyttet til menneskene i den nye barnehagen sin. Når de sier at barn er svært tilpasningsdyktige tror jeg det stemmer. Selv om alle barn er forskjellige, så tror jeg nok det er noe i det at barn lettere tilpasser seg nye situasjoner enn oss voksne som kanskje er blitt litt inngrodd i vanene våre, har hatt noen uheldige opplevelser med oss i livet som gjør at ting kan synes vanskelig etc. Og så er det jo ikke noe uvanlig at barn skifter barnehager, så på bakgrunn av det tror jeg ikke du trenger å bekymre deg så mye for akkurat det. Men når det gjelder vemodigheten, så må jeg jo bare legge hånden på hjertet og si at jeg gråt en skvett da guttungen sluttet i liten avdeling i sin barnehage og begynte i stor. Haha…

 18. Godt nytt år!!
  Jeg kjenner jeg er veldig spent på hvilke av flisene dere har valgt 🙂 Hvilken av de 2 alternativene gikk dere for? <3

 19. Martine

  Jeg fikk ikke svar på dette i et annet innlegg, men hvilken brynspenn bruker du? Bruker du fortsatt Nordic Brow Pencil fra bdb? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, jeg bruker Anastacia Beverly Hills 🙂

 20. Jeg lurer på en ting…. har du lyst på flere barn eller føler du at det holder med Nelia og Naia?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vi er veldig takknemlige for to friske barn 🙂 Enn så lenge ser vi ikke for oss flere 🙂

 21. Jeg lurer på om du kunne tenke deg flere barn?

 22. Jeg ville gjerne stille et spørsmål til deg! Jeg leser foresten bloggen din ofte, og synes den er flott 🙂

  Jeg er gravid, og både jeg og kjæresten min tenker litt på å kalle jenta vår Ellie, men han vil gjerne at det skal uttales med E på slutten. Har du noen tips til skrivemåte som kunne passer best da, og hva synes du egentlig om navnet med den uttalen?

 23. Vi byttet barnehage ved samme alder, og jeg gruet meg så innmari, skikkelig vondt i hjertet. Men det gikk så bra, hun syntes det var kjempe spennende. Savna bestevennen litt i starten, men det gikk fort over.

 24. Hei.
  Jeg bare lurer på om du har vurdert å selge tredemøllen, eller blir den med? 🙂 Er nemlig på tredemølle jakt!
  Lykke til i flytteprosessen! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *