farlig oppførsel på veien og prosjekt pakking i bil

pakkeinnlegg_21

2 verdifulle barn og 2 hunder i bilen. Et bagasjerom fylt til taket med kofferter og julegaver. Kaffe og sjokolade, meg som sjåfør. Speilblanke veier og gradestokken rett ved frysepunktet. Det er tredje juledag og mye biler på veien. Masse trafikk. Bak meg, helt oppi rumpa mi presser en diger lastebil på fordi jeg holder 70-75 i 80-sonen. Det blinker i langlys og jeg merker at sjåføren blir mer og mer utålmodig for hvert eneste sekund som går. Han presser på og presser på og jeg blir så stresset at jeg plutselig er oppi 85 før jeg vet ordet av det. Det er ujevne veier, masse svinger som kommer veldig brått på og jeg kjenner at jeg begynner å bli ubekvem. Pulsen stiger og jeg får en skikkelig uggen følelse i magen. Jeg føler meg utrygg, uten kontroll over situasjonen og sjåføren bak vil søren ikke gi seg, selv om jeg nå ligger over fartsgrensen på en speilblank vei med masse motgående trafikk. Hva feiler det folk?! Heldigvis går det opp et lys for meg om at dette ikke er ok – jeg har ansvar for verdens mest dyrebare last og dette er bare helt uakseptabelt. Jeg bremser forsiktig og farten senkes i takt med pulsen min. Sånn. Jeg ligger igjen i en sone som føles riktig for føre og forhold, så kan sjåføren bak som har sånn hastverk og som åpenbart føler det er greit å suse inn i sving etter sving i full fart med en diger lastebil bare bli irritert, for det siste jeg vil er å føle meg utrygg i min egen bil som rommer min egen familie. Jeg skulle gjerne kjørt til siden og sluppet den travle lastebilføreren foran meg, men dessverre var det så mye snø langs veiene at det ikke var rom for å stoppe til siden de få gangene det dukket opp et busstopp. Vær så snill – samme hvor travelt du har det i julen eller ellers i hverdagen – ikke stress andre sjåfører på veien! Det er så utrolig farlig og det er fort gjort at andre mister kontrollen eller styringen fordi de kjører for fort eller bare blir stresset og svinger når de ikke skal eller gjør andre ting som kan få fatale følger. Alle kommer fram og i trafikken er det så viktig å være venner. Husk at alle har dyrebar last, samme hvilken bil som kjører på veien med deg! 


pakkeibilen

Over til noe ganske annet – sjekk det fantastiske pakkesystemet til min pakkefanatiske mann! Han har planlagt dette siden han så innholdet i pakkene under treet på julaften og nå er han så fornøyd at han har snakket om det hele veien hit og holder på enda. Har lenge lurt på om sunnmøringer og pakking også er en greie, for svigerfar virker like interessert i prosjekt «hvor mye går i bilen» Har hørt dem diskutere fenomenet flere ganger, så om du skal på bilferie med mye bagasje noen gang og lurer på hvordan i all verden du skal få dyttet alt på plass i en liten bil, så vet du hvem du skal ringe 😉 

Håper dere har en fin romjul ♥ 

84 kommentarer

 1. Det samme skjedde med meg engang også! Det var dårlig vær, sent på kvelden og vi kjørte ved en vei hvor de holdt på å bygge, som derfor var merket med gule 50-sone skilt. Det var ikke mulig for meg å kjøre til siden og slippe han forbi, og han hadde selvfølgelig heller ikke mulighet til å kjøre forbi. Lastebilsjåføren bak kjørte derfor så tett opp bak bilen min at jeg ikke engang kunne se bilskiltet hans i bakspeilet. I tillegg blinket han med langlyset. Jeg kjørte til siden ved første anledning og merket meg skiltnummeret hans og ringte politiet som senere tok kontakt med både sjåføren av bilen og sjefen av lastebilselskapet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så utrolig irriterende :/ Godt å høre at politiet tok det såpass alvorlig! 🙂

 2. Katinka

  Glad dere kom trygt frem! Så viktig tema du belyser der. Fortsatt gledelig jul til dere alle fire…

 3. Helt enig i at man må vise hensyn og ikke stresse andre sjåfører. Det fører kun til farlige situasjoner. Men mens vi snakker om temaet, kan dere være så snille å skaffe et nett mellom baggasjerom og baksete? Jeg ser at baggasjerommet er godt stappet, men dukken på toppen, eller gud forby vognbagen kunne lett kommer frem i forferdelig fart og vekt ved en bråbrems. Og med det mest dyrebare dere har i baksetet, må dere gjøre alt dere kan for å skjerme dem.
  Ellers fortsatt god romjul til deg og din familie 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, gitter står på ønskelisten 🙂 Vognbagen er plassert bak seteryggen og «hviler» mot den ved et eventuelt sammenstøt, og dukken har ingen mulighet til å komme mellom taket og koffertene.

   1. I vår Volvo er nettet integrert. Ligger under den delen man kan *dra* over bagasjerommet visst du skjønner hva jeg mener. Ikke så godt forklart. Men dere har det helt sikkert i deres bil også

   2. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips, det kan jeg ikke huske å ha sett, men det må vi dobbeltsjekke 🙂

   3. Sikkerhetsnettet ligger gjemt på undersiden av bagasjeromstrekket på volvo (vi har v70). Så det bør opp pronto! Et godt tips er takboks, så kan man ha den tyngste bagasjen oppi den. For selv om man tenker at man pakker fornuftig og mener at ting sitter godt fast uten mulighet for å komme framover: i en kollisjon eller krasj mot feks tre/mur/betongvegg- det er utrolig hvor kraftig fart enkelte gjenstander kan ha. Det er faktisk nok at vannflaska til Nelia kommer i susende fart mot en av dere to- og dere er slått bevisstløs, eller verre.. Og dere bør faktisk ha litt sikt bakover også. Hundene sitter vel i bur? Viktig å være seriøs med trafikksikkerhet, etter å ha levd med trafikkskadd pappa i tjue år er ikke dette noe å ta lett på. God kjøretur 🙂

   4. Caroline Berg Eriksen

    Takk for tips, Siv 🙂

 4. Når vi allikevel snakker om veisikkerhet- dere har jo masse løse gjenstander i bilen som vil fly fremover i bilen ved en evt bråbremsing eller kræsj.
  Koffertene klarer ikke stå imot det presset.
  Dessuten ligger jo både vesker, poser, vognbag, lego o.a fritt.
  Dere bør ha gitter eller pakke mindre så dere kan bruke det «bagasje taket» i bagasjerommet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen løse gjenstander som kan fly fremover slik bilen er pakket nå 🙂 Alle løse gjenstander er plassert bakerst og fast bak større ting som hindrer bevegelse ved en eventuell bråbrems.

   1. Ja ddt håper jeg dere ikke har.
    Kan med hånden på hjertet og egen erfaring si hvor farlig det er.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, det er faktisk noe jeg tror at svært mange ikke forstår før man opplever det :/ Jeg har selv aldri erfart det, og håper ikke det skjer heller.

 5. Er det ikke farlig med så mye lass bak i bilen at du ikke har oversikt hva som skjer bak i innerste speil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Man bør pakke slik at sikten i bakspeilet er så god som mulig, derfor anbefales det å pakke i bredden 🙂 Men her har vi brukt både bredde og høyde. Heldigvis har vi sidespeil og kamera som gjør at sikten bak er god.

  2. Anonym: Du har helt klart ikke førerkort. Det er ikke påbudt med sikt I bakspeilet.. forklar da alle varebiler. …… 😉

   1. Hvorfor svarer du på en slik måte? Biler som det er påbudt med speilet på frontruta skal man så klart kunne se igjennom dette.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi ringte Statens Vegvesen og spurte om dette, og svaret de ga oss var at dette var uproblematisk så lenge sikten var god via sidespeilene 🙂

  3. Det er faktisk ikke nødvendig med innvendig speil. Hva med alle lastebiler, varebiler og de som kjører med høy henger? Alle gode sjåfører bør lære seg å kjøre på sidespeilene for å ikke bli altfor avhengig av det innvendige speilet (som absolutt er viktig og godt å ha, men ikke livsnødvendig) 🙂

 6. Jeg hater slik uansvarlig kjøring, og det er spesielt hårreisende når slik oppførsel skjer blant yrkessjåfører! Jeg vet man ikke skal gjøre det, men noen ganger toucher jeg bremsen veldig lett, bare nok til at bremselysene reagerer, i håp om at sjåføren bak meg skal ta hintet. Om folk er villig til å risikere sitt eget liv i trafikken er det greit for meg, men ikke risiker medtrafikanter og deres familier!

  1. Helt enig i at det er et viktig tema som burde belyses enda mer. Det er mange selvutnevnte verdensmestere i å kjøre bil på veiene. Og jeg gjør akkurat det samme som deg, tråkker lett på bremsen så bremselysene kommer på:p

 7. Kjenner til akkurat det samme. Selv om jeg ligger fem km over fartsgrensa på E18 så blinke folka bak meg. Tenker bare at vis de har så dårlig tid da for de kjøre forbi og utsette sitt eget liv i fare end mitt.
  Derfor har vi funnet ut at vi skal kjøre oppover på fjellet på natta i år. Så slipper jeg og ha folk bak meg og bli supper stressa. Jeg skjønner virkelig ikke hva det feiler folk. Er mange ganger jeg blir så stressa at gråter og må kjøre til side for jeg blir så stressa av folk som holder på sånn. Skjønner virkelig ikke hva stresset er. Det er liksom ikke at folk sparer noe tid på å kjøre sånn. Skjønner ingenting av hvorfor folk oppfører seg slik.

  1. Josefine; Uten å virke kald her nå, men blir du så sterkt påvirket og stresset av det, så er du en uerfaren og etter mitt syn ikke så god sjåfør. Anbefaler mengdetrening, tilslutt forsvinner det og du lærer deg å ignorere slik oppførsel I trafikken… tommel opp for at du fortsetter å kjøre og ikke gir opp!

 8. Jan Harald

  Pakking av bil feilet dere på, uten transportnett eller lignende så ville noe av det dere pakket drepe dere når det kom gjennom luften ved en bråstopp.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ingen løse gjenstander som kan komme forbi seteryggene eller koffertene som er plassert innerst 🙂 Koffertene går fra gulv til tak og vognbagen er plassert bak seteryggen. Bagen som står i den er festet med stropp 🙂

 9. Har dere vurdert takboks til bilen ? Så får dere plass til enda mer viss det trengs

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det må vi ha når vi skal på skiturer i vinter 🙂 Vi har det på den andre bilen, men den bruker vi ikke så mye.

   1. Kathrine

    Takboks er kjekt, men kun til lett bagasje! Ser dere har fått råd om å legge den tunge bagasjen i takboksen og det må dere ikke finne på! Tung takboks endrer bilens kjøreegenskaper og skulle takboksen løsne er den potensielt et livsfarlig prosjektil for andre. Den tyngste bagasjen skal alltid nederst i bilen. Bagasjen bør også fordeles vektmessig slik at bilen ikke blir ustabil. Mange er ikke klar over at kjøreegenskapene til en bil påvikes av hva og hvirdan vi pakker ting inn i den. Fikk ikke svart under den som skrev dette rådet om tung bagasje i takboksen men jeg håper vedkommende leser dette. De fleste takbokser har oppgitt maxvekt i brukerveiledningen, les denne.
    Ellers er det tre viktige faktorer for en tryggere trafikkhverdag.
    1. Kjør etter forholdene, senk farten!
    2. Hold avstand!!
    3. Ta hensyn til andre trafikanter

    Dessverre er det mange som tror de er så mye flinkere til å kjøre bil og som tror de har så mye bedre feste på veien enn alle andre!

    Når uhellet først er ute kan forskjellen være farten og avstanden!

    Hilsen bilbergerne som håper alle komner seg trygt hjem fra juleferie! Vi lever riktig nok av å hjelpe folk på veiene men stygge ulykker vil vi helst slippe!

   2. Tommel opp! 🙂

   3. Jeg fikk heller ikke til å svare vedkommende som gav råd om tung baggasje i takboksen, så jeg ble glad da jeg fant din kommentar her 🙂
    Forøvrig mye god informasjon her, som alle burde få med seg!

    Hilsen trafikklærer

 10. Kor plasserte dåke hundane i bilen?

 11. Støtter deg 100% Caroline! Det er så ubehagelig å ha slike førere bak seg når man er ukomfortabel på føret. Har selv opplevd det en gang jeg lå under fartsgrensa pga såpeglatte og slapsete veier. En buss kjørte helt opp i rompa på bilen min å la seg på fløyta. Fryktelig ubehagelig. Et viktig tema å belyse! Imponerende pakking by the way 😉

 12. cool bild! hur gör man sånna rörliga bilder?

 13. Hvor er hundene?

 14. Camilla

  Hei Caroline! Hvordan bil har dere? Så ut til å være veldig god plass i bagasjerommet.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Volvo XC90 Plug in hybrid 🙂

 15. Utrolig irriterende med sånne folk på veiene! Har selv opplevd det samme flere ganger, og havnet i nesten-ulykker på isglatt føre.. Og jeg har bare hatt lappen i halvannet år! Skummelt at det finnes så mange som gjør veiene utrygge 🙁

 16. som hundeeier lurer jeg på hvor burene til hundene er? mellom barnesetene i baksete?

 17. Magisk – pakkeinteressen høres kjent ut ! Gi han skiboks så har dere alltid plass til litt ekstra

 18. Min mann har sunnmørske gener, og er også ekstremt god til å få plass til ALT i bagasjerommet..
  Virkelig, ALT får plass når han pakker
  Vi skal reise 50 mil vestover i morgen, med 2 små. Er alltid litt engstelig, det skjer så mange ulykker langs e18 og e39. Mange skumle sjåfører med fokus på andre ting enn veien!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Det må være arvelig :p

   Lykke til med kjøreturen! Kjør forsiktig 🙂

 19. HELT enig.
  Der verste var den gangen det var en bil som lå veldig nært meg veldig lenge. Og så viste det seg å være en ambulanse. Ingen blålys eller noe.
  Tenk at en ambulansesjåfør ikke vet bedre!!? Det er skremmende. Etter å ha kjørt forbi meg la den seg rett oppi ræva på neste bil og det var såpeglatt ute… 🙁

 20. Kjersti

  Godt at det gikk bra!!Mye fæl kjøring om dagen.Folk lager visst egne regler:-( ønsker deg en fin romjul 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   En fin romjul til deg også, Kjersti <3

 21. Farlig å ikke holde nok avstand i slike forhold! Når det er glatt må man holde enda større avstand til bilen foran. Imidlertdi synes jeg at man bør slippe forbi andre dersom man selv synes det er mer forsvarlig å kjøre i lavere fart enn det fartsgrensen tillater. Det er ikke sikkert andre mener det samme, og det er dumt å være medansvarlig for farlige forbikjøringer som kunne vært unngått.

  Veien er tryggest om alle tar hensyn til andre traffikkanter, både ene og andre veien 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, jeg er helt enig 🙂 Dessverre tok det litt tid før jeg fant et sted å stanse fordi det var mørkt, mye snø og glatt :/

 22. Kristin

  Hvor er hundene?

 23. Trasig å kjøre når enkelte ikke kjører sikkert. Dog burde kanskje du gitt signal tilbake om at lastebilen ikke kunne ligge så tett…Du burde ikke kjøre når du blir stresset egentlig. Og den pakkingen var ikke særlig imponerende. Hva med sikt bakover? Nei her må du feie for egen dør først, Caroline.

  Håper dere kommer trygt hjem, fortsatt god jul:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er sikt bakover via sidespeil, men ideelt sett så skal man selvsagt pakke slik at det er sikt bakover via bakspeilet 🙂 Uansett er det ikke påbudt med sikt bakover via bakspeilet, og det er ganske mye verre å skape trafikkfarlige situasjoner ved å kjøre på en måte som stresser andre bilister, enn å pakke slik at bakspeilet ikke kan brukes.

   Tusen takk, satser på gode kjøreforhold og færre biler på veien i dag 🙂

   1. Lovteksten sier vel at du sksl ha sikt bakover, så at dette ikke er påbudt lurer jeg på hvor du har fra?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Vi ringte Statens Vegvesen og spurte om dette, og svaret de ga oss var at dette var uproblematisk så lenge sikten var god via sidespeilene 🙂

   3. Det er vel nye regler side både ditt og mitt trafikalt grunnkurs 🙂 Har hatt lappen i 5 år.

 24. HAV – Hensynsfull Aktpågivende og Varsom. Det er noe av det første man lærer på kjøreskolen. Og dessverre kan det se ut til at det går fort i glemmeboka for endel sjåfører. Min mor havnet en gang i grøfta da hun ble veldig stressa av en slik «sjåfør». Og han kjørte bare videre uten å hjelpe.

  Fint å sette fokus på dette.

 25. Hvor er hundene når dere har så full bil?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hugo ligger i buret sitt ved føttene mine og Ronaldo ligger i sitt bur i baksetet, og er festet med sele 🙂

   1. Kristin

    Da må du sjekke om Ronaldo faktisk er med for på snap sitter han ikke i bur i baksetet 😛

   2. Caroline Berg Eriksen

    Joda, Lars-Kristian har bare lagt fra seg jakken på buret 🙂

   3. Hjelpes meg, her er det detaljkontroll på høyt nivå… puh! «hvor er hundene»

   4. Caroline Berg Eriksen

    Kryssforhør 😀

   5. Kristin

    Er man en offentlig person må man bare regne med det.

 26. Therese

  Uff, ja, det er ikke greit når biler, spesielt lastebiler, ligger rett bak og presser.
  Jeg blir noen ganger stresset over dette, men konkluderer med det samme som deg, som sjåfør må man selv avgjøre hvilken fart man skal holde med hensyn til både fartsgrense og føre.
  Det er mange uansvarlige sjåfører der ute og jeg vurderer mange ganger om jeg skal si i fra til de bilistene jeg ser som kjører stygt. En ting er at man risikerer sitt eget liv, men det at man skal risikere andre trafikanter sitt liv ved å kjøre stygt, det er svært egoistisk og lite gjennomtenkt. For ikke så lenge siden opplevde jeg at en lastebilsjåfør hadde stoppet rett etter en sving, i en busslomme, og lot døren stå oppe slik at den dekket store deler av veibanen. Jeg måtte svinge brått unna og samtidig unngå å kræsje i en bil som kom i motsatt kjørebane. Det var mørkt og sjåføren så nok at det kom biler, men valgte likevel å lukke døren først etter denne nestenulykken. Jeg så en slapp hånd som lukket døren i bakspeilet. Det var mektig provoserende. Jeg rakk dessverre ikke å se registreringsnummeret hans eller firmaet han kjørte for.
  Uansett, veldig fint at du tar opp slike temaer.

 27. Høres ut som du har hatt en mindre hyggelig opplevelse langs vegen. Det kjæreste vi har er to og firbente og man må ta alle forhåndsregler når man skal ut i trafikken. Slik dere har pakket bilen med to små i baksetet er helt hårreisende. Oppe på barnevogna ligger det flere løse deler. Og ikke nett??? Skjønner at dere har to hunder også. Det er lovpålagt at de skal sitte i bur under bilkjøring. Ikke mye plass til bur bak der, så håper de ikke sitter løse i bilen sammen med dere. Hvis du går inn på kjøretøyforskriftene paragraf 30-1 pkt 5 kan du lese om fri sikt i innespeil med og uten last. Det står helt klart at man skal ha fri sikt. Nettopp for at man skal kunne følge med på slike idioter som ligger alt for nærme bak og ikke minst blindsonen din.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Begge hundene er i bur i hhv. baksetet og fremme i dørken 🙂 De løse tingene bak er plassert sånn at de ikke kan bevege seg fremover i bilen.

   Vi ringte faktisk Statens Vegvesen og spurte om dette med pakking og sikt bakover. Svaret de ga oss var at dette var uproblematisk så lenge sikten var god via sidespeilene 🙂

 28. was the previous entry necklace purchased gina tricosta. beautiful

 29. Marie K. L.

  I følge kjøretøyforskriften skal uttrykningskjøretøys blålys i all tilfelle kunne ses gjennom bakvindu i motorvogn hvor innvendig speil kreves. Det kan du vel ikke påstå at du gjorde i dette tilfelle. I tillegg, utifra anbefalinger til NAF og Statens vegvesen for trygg pakking, stryker dere på flere punkter: hund oppbevares i bur i bagasjerom, aldri laste høyere enn nakkestøtten på baksetet ved mangel av gitter, ikke løse ting, tunge ting som kofferter skal festes med stropper, ikke pakke slik at sikten hindres…. Så den pakkingen var kanskje ikke så mye å skryte av alikevel?!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Marie 🙂

   Vi ringte faktisk Statens Vegvesen og spurte om dette, og svaret de ga oss var at dette var uproblematisk så lenge sikten var god via sidespeilene.

   Hundene er plassert i bur og festet med belte, og store ting er plassert innerst inntil seteryggen slik at det ikke beveger seg ved bråbrems. Løse ting vil det alltid være i en bil, men vi har plassert dem slik at de ikke kan bevege seg fremover ved en bråstans.

   Ideelt sett burde de koffertene vært lagt ned, men da hadde det ikke vært plass til alt vi hadde med oss. Et gitter hadde også gjort seg 🙂

 30. Victoria

  Skjønner frustrasjonen din godt! Lastebiler/tungtransport er potensielle drapsmaskiner og at de ikke tar det på alvor er skremmende. Kjenner til flere i bransjen som både snapper og ser film MENS de kjører, det er galskap!

  Men så må jeg pirke litt:p
  I en bråstopp kan dere risikere at lasten hvertfall på venstre side fyker frem, så dere bør investere i en sikkerhetsgrind.

  Og som et lite ønske: Om jeg har snappet opp rett så sitter Nelia fortsatt bakovervendt, vil du skrive et innlegg om det? Er så veldig mange som snur for tidlig, men som og får beskjed om at det ikke fins bakovervendt stol etter at Sirona og andre 0-18/105 stoler er utvokst, men det fins flere.
  Vi trenger bare noen store flotte forbilder for å formidle det:D

  Ha en fin romjul:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, vi burde hatt gitter, det er jeg helt enig i 🙂 Den storte bagen som ligger til venstre er relativt lett, og i tillegg festet vi den med stropp, så den holder de andre tingene bak seg 🙂

   Det kan jeg vurdere å skrive om! Vi har i hvert fall aldri vurdert å snu henne nå 🙂

 31. Michelle

  Håper dere nyter romjulen! Koser meg med snappen din, dere to er sykt vittige! Fikk enda mer sansen for deg, du er morsom ❤

  1. Caroline Berg Eriksen

   Litt mye stress nå med reising og inn-/utpakking, men håper vi får landet litt nå når det nærmer seg nyttår 🙂

   Koselig å høre at du liker snapen min 🙂

 32. Kristine

  Har hatt en lignende opplevelse selv og måtte nesten stoppe for å kaste opp av stress. Kjørte oppover mot Geilo i snøfokk så man ikke så mer enn fire fem meter foran bilen, rett under null grader, ikke måkt vei og mørkt som på svarte natta da en lastebil kom opp i rompa på bilen min. Han blinket ikke med lysene, men fortsatte å ligge alt for tett på, typ 1-2meter bak. Jeg tenkte at hvis jeg bråbremser nå, er jeg død! De har jo mye lengre bremselengde enn små biler.. klarte ikke finne et sted å slippe forbi på de svingete skogsveiene og syns jeg holdt riktig fart på ca 65 i 70 sonen ut i fra føret. Det endte med at han, i en sving, kjørte forbi meg så tett at han nesten sniddet speilet på bilen min! Har aldri vært så redd i mitt liv og så lettet da jeg endelig var fremme.. lastebilsjåfører som holder på sånn må skjerpe seg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det hørtes ikke noe godt ut 🙁 Bra det endre godt! 🙂

 33. Kari-Ann

  Hvilken bil har dere? 🙂 Husker du hvilke pris den ligger på? <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Volvo XC90 Plug in hybrid 🙂 Den koster litt over 1 000 000,- med det utstyrsnivået vi har.

 34. Hvilke bilstoler bruker dere til jentene?

 35. Ann Kristin Hanestad

  Oi….. så mye bagasje for noen dager … hva i allverden har dere med ?Mange store kofferter til to store og to små . Kunne vært borte ett år på dette vi . Må bli mye jobb når en må ha med så mye for noen dager … Jeg er ekspert på liten koffert . Ikke var det varslet 20 kalde heller .Dere burde hatt nett .

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er bagasje for to uker, pluss julegaver 🙂 I tillegg er vi eksperter på store kofferter 😀

   1. Marita

    Haha! 😉 Synes ikke dette så mye ut for en to ukers juleferie?! Med gaver greier… Godt å høre at vi er flere som er eksperter på store kofferter(med masse greier oppi) 😉

 36. Haha, er det en babyrumpe man ser på slutten der?:D herlig!! Håper julen har vært fin, og godt nytt år<3

 37. Helt utrolig hva folk finner på å kritisere deg for når du kommer med et så viktig budskap.. Selv har jeg en kjøretur på 8-10 timer for å komme hjem i ferier/langhelger, og ser så mye uforsvarlig kjøring at jeg ikke føler meg trygg bak rattet. Opplever mye at biler prøver å presse meg opp i fart over fartsgrensen, men jeg pleier å tråkke relativt hardt på bremsen tre ganger. Da pleier sjåføren ta hintet om at jeg vil slippe kjøretøyet forbi når muligheten byr seg. Ellers er det lov å ringe politiet på 02800 og tipse om bilskilt og uforsvarlig kjøring. Sjåfører som ikke holder trygg avstand til bilen foran kan både få bot på over (hvis jeg husker rett) 6000 kroner og miste lappen.

  Ønsker dere en trygg og god romjul 🙂 klem!

 38. Huff…Kjenner jeg blir stressa bare av å lese det. Jeg synes det er så stygt gjort av de som presser seg på. Hvorfor ha et så hastverk? Et sånt oppførsel kan risikere liv. Det var no godt at du tilslutt klarte å finne roen! 🙂

 39. Hei Caroline,
  Det er et viktig team du tar opp, men synes du skal forumere deg litt anderledes i svarene dine. Du skriver at det er uproblematisk å hindre utsikt bakover, og du henviser til statensvegvesen. På hjemme siden deres står det det motsatte. Det er kanskje riktig at det ikke er påbudt, men at det ikke er problematisk er vel litt voldsomt.
  Du skriver også i en kommentar at det dere har god sikt bakover siden dere har kamera. Det hjelper lite når man kjører på vei, kun når man er på en parkeringsplass og med en slik opppakning bør en stå bak og se uansett.
  Du skriver også at løse gjenstander alltid finnes i en bil. Noen løse gjenstander er det kanskje, men man må sikre all bagasje for det.
  Nett som mange skriver er også nødvendig, du skriver at dere har pakket de største gjenstandene neders, men dere har stor kommentere som kan komme i enorm fart fremover allikevel. Bare mykbaken kan fjøre stor skade om et av barna får den i ansiktet. Selv om det ser ut som det ikke kan komme fremover slik bilen er pakket kan jeg love deg at det blir annerledes i en kollisjon.

  Men for all del, kjempe fint at bloggen kan ha fokus på slike ting, men et lite tips for ikke å komme i samme situasjon du ble i da du anbefalte prevensjon er å få noe med fagkunnskap til å skrive slike innlegg. Feks innlegg om trafikk sikkerhet: trygg trafikk, statensvegveisen, prevensjon : SUS ernæring : noen med høyrere utdannelse innen ernæring, feks helsedirektoratet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *