favoritter: julesanger

221216_Enter custom name herejulespilleliste_1576-3

La oss snakke litt om julemusikk! Selv om jeg elsker julen er jeg alltid glad når januar kommer – da er det helt stopp på alt som har noe med bjelleklang å gjøre, som bokstavelig talt har runget ut av høyttalerne siden midten av november (ja, jeg starter tidlig) Men fy så hyggelig det er når det står på! Musikken alene kan jo virkelig sette stemningen i et stresset sinn og i et hode som nesten har glemt hvordan julestemningen egentlig skal være – når Mariah Carey savner sin baby eller når Dizzy Tunes fortsatt kan melde om at Rudolf er rød på nesen – da er det jul! Her er mine favoritter som fyller huset med stemning i desember: 


top christmas music right now

Dolly Parton & Kenny Rogers – once upon a Christmas: dette er barndomsminner! Da mamma satt på denne, da var det jul! Storesøster og jeg pyntet alltid juletreet til denne musikken, la pakkene under treet, hang opp strømpene våre og satt ut grøt til nissen. Og juleøl da. Selvfølgelig 😉

Kurt Nilsen + kringkastingsorkesteret: have yourself a merry little Christmas: denne elsker jeg! Kan høre den om og om og om igjen. Jeg har et spesielt forhold til Himmel på jord, den minner meg om den første tiden med Nelia i hus, masse lykke og gledestårer. Kan ikke høre den sangen uten å gråte. Den minner meg bare om fine ting og om hvor heldig jeg er.

Sissel og Odd – strålende jul: nydelig album, elsk på både Odd og Sissel. De er så fine sammen!

Mariah Carey – Merry Christmas: but of course! Kan vel ikke gå gjennom desember uten Mariah? Dessuten har hun samme initialer som Merry Christmas, må jo være skjebnen! 

221216_Enter custom name herejulespilleliste_1630

Kenny G – Miracles – The holliday album: saksofon, ingen vokal, men bare helt fantastisk nydelig musikk. Perfekt bakgrunnsmusikk til for eksempel julemiddagen. Blir ikke lei!

Michael Bublé – Christmas: må jo elske denne mannen! Blir ikke lei av dette albumet, kan gå på repeat i hele desember om det er opp til meg.

Rod Stewart – Merry Christmas Baby: en klassiker! Hører liksom bare til i jula.

221216_Enter custom name herejulespilleliste_1590-4


enkeltsanger 

♥ Lotta Engberg – hej mitt vinterland ♥ Wenche Myhre – Vinter og Sne ♥ Solveig Slettahjell – Stille Natt  ♥ Hanne Krogh – Sonjas sang til julestjernen ♥ Nora Brockstedt – La det sne ♥ Mahalia Jackson – Silent night, holy night ♥ Frank Sinatra – Santa Claus is coming to town ♥ Perry Como – it’s beginning to look a lot like Christmas ♥ Nat King Cole – The Christmas Song ♥ Brenda Lee – Rockin’ Around the Christmas Tree ♥ Carol of the Bells ♥

Kom gjerne med tips i retur 🙂 

65 kommentarer

 1. Lisbeth

  Christel Alsos’ julealbum ✨

 2. Monica E

  Do they know it’s Chrismas – Band Aid ❤️ beste julelåta ever !!

  1. Monica E

   Den fra 1984 vel å merke ☺️

 3. Tusen takk! Har nå jaktet 1 time i blinde på Spotify etter sangen som viste seg å hete Carols of the bells. En snartur innom bloggen og vipps: skudd fra hofta fra Caroline og der var den! Juhu – et must til julespillelista! God jul til deg og dine!

 4. Kan du lage en video når du spiller julesanger? Du navnet at du spilte piano?

 5. En stjerne skinner i natt<3
  Og så har jeg blitt litt glad i Marcus og Martinus sin, alt jeg ønsker meg 😉 Litt barnslig kanskje, men men:p

 6. «Oh, Desember» av Hanne Sørvaag er min favoritt i år, den blir nok en klassiker, fantastisk vakker julesang skrevet av Hanne.
  Riktig God Jul til deg og dine!
  Veldig koselig og inspirerende å følge deg på bloggen.

 7. Musikksmaken i jula deler vi med to unntak 1) Min topp på julehyggelista er Carola med Carolas jul fra 80 tallet og Jul i Betlehem fra 90 tallet. 2) Mariah Carey gikk fra topp til bunn på et blunk etter et intervju og hun topper derfor julegrøsslista mi (ja jeg har sånn liste ) Uff, jeg er så rar for hun hadde noen uttalelser ang kropp, sult, u-lands kvinner, fluer og «død og sånt». Så når jeg hører henne synge så fryser det på ryggen og tårene kommer lett❄⛄ Det er rart at musikk kan spille sånn på mine innerste emosjonelle strenger . Har du det også sånn eller greier du å differensiere artist og låt opp mot stemningen du ønsker skal spre seg i hjertet? Nå må dere ha ei god jul og keep on snapping dere er fine altså

 8. Christel Alsos sin versjon av Nordnorsk julesalme <3 Den er så nydelig!

 9. Denne listen har de fineste julesangene som julemusikk, synes jeg! flere av dine forslag der ser jeg:
  https://open.spotify.com/user/sonymusic/playlist/5qYe02uakUDOMzg3tMorFA?si=UK_KWgpzQHuBje1ITMSIsw

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *