barna i aleppo gråter ikke lenger

1

Rundt dem ligger byen i ruiner, de venter på foreldrene sine som aldri kommer tilbake. På søsknene sine som er borte for alltid. I går så jeg en video hvor et barn på knappe tre år var dekket  i støv. Hele håret hans var grått, den gule joggedressen var skitten og tilgriset og blodet rant fra et sår i hodet. De store, brune øynene hans var livredde, men han gråt ikke. Han var i sjokk og jeg kjente at jeg skulle ønske jeg kunne trykke ham inntil meg og fortelle ham at alt kommer til å ordne seg. At foreldrene og søsknene hans vil komme tilbake. Men det kommer aldri til å skje. Akkurat nå blir barna i Syria rammet av en av de verste humanitære tragediene i moderne historie, regjeringsstyrker går fra dør til dør og henretter sivile.  Bomber blir sluppet mens folk ligger og sover. Døden er overalt. 

2

Det er umulig å ikke få med seg tragedien som herjer i Aleppo i disse dager. Her sitter vi i trygge Norge, står til inngangen for nok en høytid. Vi ler og spiser og mangler ingenting. Vi har hverandre. Kontrastene er så store at det er hjerteskjærende. Det er vanskelig å tenke på at mens vi er her, så er de der og mister alt og alle rundt seg. Kanskje mister de til og med livet. Dersom du faktisk stopper opp og tenker over det, er det umulig å være glad. Slik føler i hvert fall jeg det. Det er fort gjort å tenke at det er lite vi kan gjøre, me det er faktisk noe vi kan gjøre! Den veldedige organisasjonen vi skal gi til i år er Redd barna. De kjemper hver dag for at barn skal få det bedre. De i ser i alle land hvordan barns rettigheter brytes, og hvordan barn rammes hardest: av fattigdom, av ulikhet og diskriminering, av krig, og av klimaendringer og naturkatastrofer. Redd Barna er på parti med barna og tenker at dersom vi klarer å skape et godt samfunn for barn, skaper vi et samfunn som er godt for alle – og det er jeg så enig i! I disse dager er de i Aleppo for å redde liv og de trenger vår hjelp for å fortsette arbeidet. 


Vi har donert 48.000 kroner fra årets julekalender og har samtidig startet en innsamling hvor jeg håper at du også vil bidra. I fjor samlet vi inn over 115.000,- kroner til mennesker på flukt og det hadde vært så fint om vi hadde klart det samme eller mer i år! Klikk deg inn HER for å bidra i innsamlingen til Redd Barna – vi kan gjøre en forskjell sammen ♥ 

45 kommentarer

 1. Elisabeth

  Takk Caroline ❤

 2. Tusen tusen takk for at du bruker stemmen din til å sette fokus på dette! I vår familie er vi blitt enige om å redusere antall gaver og pris på disse for å sende penger til Syria i stedet. Håper flere andre også kan gjøre det! Krig stopper ikke selv om vi feirer jul i Norge.

 3. Jeg har vært overveldet og sett på m sjokk det som skjer i Syria. Kontrastene og onnskapen der er helt ufattelig. At mennesker kan være så onde mot hverandre pga religion er mer enn jeg forstår. Jeg har donert litt via linken og selv om der utgjør lite vet jeg Redd Barna vil gjøre alt for at hver krone kommer de barna som trenger det mest, tilgode.

  1. Penelope

   Helt enig i at det er viktigere enn noen gang å vise medmenneskelighet og omsorg ovenfor ofrene i Syria, og kjempeflott at Caroline velger å donere og fronte innsamlingsaksjon til Redd Barna i Syria. Det er horribelt hvordan krigen i Syria går ut over sivile og barn.
   Men bare for ordens skyld, så er konflikten mer komplisert enn at de kriger med hverandre på grunn av religion. Slaget om Aleppo er en kamp mellom regjeringsstyrker og opprørsstyrker, som kompliseres ytterligere av at det er veldig mange andre som har (økonomiske eller politiske) interesser i Midtøsten. Det kan være innmari vanskelig å forstå hvor kompleks en krig som krigen i Syria er. Allikevel anbefaler jeg å lese litt om bakgrunnen og de ulike aktørene i krigen, og blant annet Globalis fremstiller det på en ganske ok og forståelig måte: https://www.globalis.no/Konflikter/Syria

   Og ellers – god jul, og gi til det svir. Til Redd Barna, Røde Kors, Leger uten Grenser og de andre som arbeider med evakuering av sivile og annen kritisk nødhjelp til som har mistet alt. Måtte barna i Aleppo le igjen <3

  2. Tror du virkelig den krigen har noe med religion og gjøre?

 4. Flott tiltak for Redd Barna og for ditt store bidrag Caroline !!
  Det smerter å lese og se disse stakkars menneskene, store som små.

 5. Fantastisk 🙂 Viktig tema i disse dager. I vår familie har vi tenkt å hjelpe så godt vi kan. Vi har redusert julegaveutgiftee, kun små ting til under 100 kr til både barn og voksne ( det holder i massevis, så føler ingen sorg ved dette) så gir vi heller litt til de som trenger det mer enn oss. Det samme har gjeldt ved innkjøp av juleklær – jeg hadde mer enn bra nok julekjole fra i fjor. Vi kan og bør alle tenke hvor vi kan kutte ned på våre utgifter og heller gi til de som virkelig trenger det i disse dager 🙂

 6. Åå, Caroline ❤️ Tusen takk for at du bruker din viktige stemme til å opplyse og nå ut til folk. Dette er så hjerteskjærende, og som mamma blør virkelig hjertet mitt for disse stakkars barna.
  Føler jeg har vunnet i Lotto, ble trossalt født i Norge, og det var ren flaks.

 7. Om alle som har det så godt som oss kunne gitt litt så gjør vi nok en forskjell! Derfor er det så viktig at innflytelsesrike mennesker som deg selv kaster et lys over mørket. Jeg er takknemlig. Jeg er rørt. Og jeg er stolt! (Selv om jeg ikke kjenner deg, men noen ganger føles det ut som jeg faktisk gjør det..)

 8. Flott tiltak! Dette er en viktig sak! Jeg har allerede donert gjennom Redd Barna og oppfordrer alle til å gjøre det samme. God jul til alle, og gode tanker til dem som har det vondt ❤️

 9. Aleppo ❤❤❤ det er så trist ❤

 10. Takk, Caroline <3
  Hjertet mitt blør, jeg var utrøstelig etter å ha sett den videoen du skriver om… Og det er bare en brøkdel av alt som skjer. Jeg er heldig som er en så sart sjel at jeg sitter her og gråter av en video, men ellers tar avstand til det som skjer. Skammer meg.

 11. I samme video ser man en 14 år gammel gutt som tviholder på sin 1mnd gamle lillebror. De vet ikke hvor resten av familien er. Lillebroren er død, men broren på 14 år nekter å gi slipp på den lille kroppen. Samtidig prøver han å trøste en mor som har mistet alle barna sine.
  I år mistet jeg lysten på å feire jul.

  1. <3 trist.

 12. https://www.cappelendamm.no/_inn-i-tomheten-samar-yazbek-9788202483821

  Flott! at du setter fokus på Syria! Anbefaler denne boken til alle nå før jul, den skildrer grusomhetene akkurat slik du beskrev videoen du så.

 13. Fine Caroline

 14. Kristine

  Fantastisk, Caroline! Ble så glad for å se du setter fokus på dette. Og jeg vil bidra. Klem

 15. Flott tiltak Caroline ❤️

 16. Takk <3 Har bidratt.

 17. <3 <3 <3 Takk for dette fine innlegget!!

 18. <3

 19. Flott tiltak, Så håper jeg folk støtter opp og ikke kommer med kritiske og negative kommentarer under et såpass viktig innlegg. Håper dere klarer få inn en god del mer enn målet dere har satt på 120 000. Alle monner drar uansett hvor mye en kan bidra med.

 20. Fantastisk at dere bruker navnet deres til å nå ut til folk og til å samle inn penger!!!! Jeg får enda større respekt for deg når du skriver innlegg som dette, helt fantastisk ❤️
  Hilsen ida

 21. Endelig! Istedet for shoppinghysteri.

 22. Det er veldig bra at du setter fokus på noe så viktig som dette.
  Men husk at vi må hjelpe utenom jula også. Jeg har hatt lyst til å skrive om dette tidligere i år, men ønsker egentlig ikke å komme med krasse kommentarer. Jeg liker i utg.punktet å lese bloggen din, har fulgt med i flere år, men i det siste har jeg virkelig kjent på at jeg får sminke, krølltang, klær, vesker og svarte fliser i vranghalsen.
  Dere har kjøpt et enormt dyrt og unødvendig stort hus, som i tillegg skal pusses opp i hytt og pine.
  Jeg klarer ikke å forstå hvordan man kan bruke så mye penger på så overfladiske ting når man VET så inderlig godt at alle de millionene (!) kunne gått til å redde liv, gjør liv verdt å leve osv.
  48.000 er kjempe bra, men om flisene i huset er svart, blank svart, matt svart, store, små…..det betyr ingenting!! Dere lever, dere er rike, dere har alt dere trenger!! Hjelp enda flere, dere er så heldige som har muligheten ❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Karin 🙂

   Jeg har skrevet om Frelsesarmeen, Sykehusklovnene, Omvendt Julenisse og nå Redd Barna bare de siste to månedene. Vi samlet også inn og donerte selve en god del penger til flyktningene fra Syria i fjor. I tillegg gir vi penger til veldedighet uten at jeg nødvendigvis skriver om det her på bloggen.

   1. Kristin

    Jeg klarer ikke å la en sånn kommentar stå ukommentert. Caroline og Lars-Kristian jobber for pengene de tjener, og det er ikke en hemmelighet at de tjener over gjennomsnittet. Hvorfor er det slik at de som tjener godt og gir store summer til veldedighet, skal få kritikk fordi de ikke gir enda mer? Skal de gi bort hele inntekten sin, og helst ha minimalt igjen til seg selv da eller? Er det ikke godt nok før de gjør det?

    Det er deres fordømte rett å bruke pengene sine slik de synes er riktig. Om de hadde valgt å kjøpe et mindre hus, hadde det ikke hjulpet de som sliten noen ting. Det er heller ikke slik at de skal kjøpe et annet hus enn det de ønsker for å gjøre andre tilfredse. Og enormt dyrt var virkelig ikke huset heller. Så istedet for å kritisere for at de ikke gir enda mer, så synes jeg vi skal være takknemlige for det de faktisk gir, og unne dem å ha den økonomiske friheten de har.

   2. Helene

    Syns det blir teit om Caroline skal la være å kjøpe drømmehuset når hun har mulighet bare fordi andre sliter. Du aner jo ikke hvor mye hun gir ellers eller hvor dyrt det blir med huset.

  2. Kristin

   Du som har skrevet dette innlegget kan sikkert også gi mer enn du gjør nå. Med mindre du bor i en pappeske og er underernært fordi du ikke har penger til mat -så har du også faktisk den muligheten. Undres meg om du griper den.

  3. Karin. Sånne kommentarer passer seg ikke. En annen skal da ikke slutte å leve selv om det er kriser rundt om. Caroline bidrar her på en fantastisk måte og får andre til å bidra som kanskje ellers ikke ville gjort det. Det er ikke sånn at vi skal jobbe og tjene penger og gi alt til veldedighet. Gjør du det selv ? Uavhengig av om du er «rik» eller ikke ? Hvorfor skal alle bruke dette mot Caroline og forvente at siden hun tjener så veldig bra så skal hun jammen meg gi bort det meste. Det er ikke riktig og ganske så frekt og komme med en slik type kommentar. Kjøpt stort og unødvendig dyrt hus ? Hadde ikke Caroline kjøpt det så hadde andre gjort det, hadde det vært greit da ? Ros henne for dette tiltaket og ikke prøv å sette skyld følelse for at hun i dine øyne ikke gir nok , tror ikke det er mange lesere her inne som gir 48 000 og bidrar til stort fokus og innsamling så langt over 116 000.

 23. Som «fattig» student blir plutselig 100 kr ikke så mye lenger når det går til en så god sak som dette. Utrolig fint av deg <3 <3

 24. Alexandra

  Så utrolig bra at dere gjør dette❤️
  Ei riktig god jul til dere, store og små!

 25. Veldig glad for å finne dette innlegget her. Jeg er helt enig, når man først stopper opp og virkelig lever seg inn i hvordan de har det i Aleppo nå så er det umulig å være glad. Jeg blir rett og slett deprimert, vanskelig å se lyst på noe. Men hva hjelper det de der nede at jeg er deppa? Ingenting. Så fokuset må være på å gi nå. Og ta vare på de flyktningene som kommer.

 26. Elisabeth

  Kjære Caroline, du har en viktig stemme som du bruker klokt, og det skal du takkes varmt for. Du evner så avgjort å se mer en kun deg selv og dine. Tusen takk! Dette er en egenskap, gull verdt.
  Varm klem fra Elisabeth ❤️

 27. SÅ fantastisk at du skriver om dette! De trenger oppmerksomhet fra store stemmer i disse tider, og det har jo du! <3

  En kollega av meg har begynt å sy klær til flyktingbarna i Hellas, hun kjøpte 1 meter fleece-stoff og fikk 7 dresser til barn fra 0-6 måneder. Hun har startet en innsamling for å få flest mulig dresser sydd. Hun har nå penger til over 200 dresser, har fått en syhjelper og en klippehjelper. Hun har begynt å sy bukser og votter til de større barna. De sitter i elendige forhold i Hellas, uten ordentlige klær. Vi kan gjøre så mye med så lite! 😀
  Hvis du vil se eller dele dette videre så kan du titte innom instagramprofilen hennes, der finner du både vipps og info 🙂 @e.l.i.s.a.b.e.t.h.m.o.e

  Håper du og dine får en fortsatt fin førjulstid, var ikke meningen å "spamme" på deg mer veldedighet – men man blir jo så engasjert når mana ser at man kan gjøre noe <3 GOOOOD JUUUL

 28. Takk for at du minner meg på at man faktisk kan hjelpe – penger donert <3

 29. Fantastisk. Har donert selv tidligere rett til Redd barna.

 30. Så fint, det er en flott organisasjon. Takk for at du setter fokus på barn i Syria og den vanskelige situasjonen de uforskyldt befinner seg i. Donert!

 31. Wow, det er nådd nesten 133,000 kr allerede! FANTASTISK! Nå ble jeg virkelig glad 🙂

 32. Takk ❤️ Penger overført men maktesløsheten sitter fortsatt i! Dere bidrar til noe viktig

 33. Michelle

  Er så utrolig trist det som skjer der! har sett flere bilder og klipp selv, får vondt langt inn i hjerteroten av å se det! Så utrolig bra at du hadde dette innlegget Caroline <3

  1. Michelle

   sendt inn penger. skulle bare ønske jeg hadde mulighet til å hjelpe med så mye mer!

  2. Caroline Berg Eriksen

   <3

 34. Har donert her, og også til Røde Kors, samt skrevet oppfordring om å støtte så mye en kan på Facebook. Mange trenger bare et bitte litte dytt for å finne frem visakortet, og alle bekker monner. God jul!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *