hot cocoa tips for christmas

kakao_tips_1

Varm sjokolade er alltid en vinner på kalde dager. Da jeg var liten var det en selvfølge for å tine opp frosne kropper og tær etter flere timer på skøytebanen eller bare som en ekstra hygge etter skolen og en lang vei hjem. I disse kalde dager drikker jeg fint en kopp hver dag og ofte frister det mer enn min elskede kaffekopp en sjelden gang på kafé.

kakao_tips_3

kakao_tips_4

Dersom du ikke vet hva du skal gi bort i år, kan sjokolade på pinne kanskje være en idé? Og hvis det ikke skal være en gave, er det jo alltid hyggelig å servere kakao til gjester og i hvert fall hvis du gjør det litt annerledes! Varm melk i koppen og sjokolade på pinne på en fin tallerken ved siden av. Ja, takk! Det er kjempelett!

kakao_tips_2

Du trenger bare form som du lager isbiter med, helst i silikon. Smelt sjokoladen i mikroovnen og hell den over i formene, strø over minimarshmallows eller knust sukkerstang som jeg har gjort her. Sett formen inn i kjøleskapet og etter ca. 10 minutter kan du stikke pinner, teskjeer eller julesugerør nedi sjokoladebitene. La dem stå i 20 minutter til eller helt til du skal bruke dem 🙂 


whipped cream shaped like a gingerbread cookie 

kakao_tips_5

Og så denne lille skjønningen som flyter rundt oppi sjokoladen min da! Er den ikke søt? Slike lager du enkelt! Det er bare å piske krem sammen med litt sukker, ha bakepapir på et fat og hell kremen utover. Gjerne ganske tykt lag – like tykt som pepperkakeformen du skal bruke. Sett kremen inn i fryseren i 5 timer eller mer – gjerne over natten. Skyll pepperkakeformen i varmt vann før du presser ut figurer av kremen og press dem forsiktig ut av formen etterpå. Legg dem på et fat og sett dem inn i fryseren igjen til de skal brukes 🙂 

kakao_tips_6


– goood kakaojul – 

10 kommentarer

 1. Therese

  Ser kjempe deilig ut! Supert gavetips også. Lurer litt på hva slags sjokolade som er god å bruke? God førjulstid til deg 🙂

 2. Åååå…. Det så GODT ut 🙂 Har ikke drukket kakao siden jeg sluttet å røyke – og det er over fem år siden. Kanskje jeg skal synde litt med rosinboller og kakao snart??? Ha en kjempefin førjulstid 🙂

 3. Anne-Åshild Fylkesnes

  Mmmmm detta skal eg prøva i romjula 🙂 Gler meg 🙂 Go jul fra Bømlo 🙂 Anne-Åshild

 4. Ah, marshmellows med kakao – beste i vinterkulda ;-D

 5. Margrethe

  Dette må jeg gjøre! Hva slags sjokolade brukte du? Blir det for sterk sjokoladesmak med vanlig kokesjokolade, så burde man bruke melkesjokolade eller lignende?

 6. Katrine

  Inspirerende! 🙂 Gøy å se hvor kreativt det kan bli selv med varm sjokolade. Dette vil jeg prøve til vi får gjester i helgen! 🙂

 7. Maiken Sofie

  Haha – jeg trodde faktisk du hadde laget hjemmelaget marshmallow og trykket ut med pepperkakeformer 😀
  Kanskje en ny idé til neste års kakao?

  God jul til alle dere!

 8. inamalina

  Så søt gaveidé! 🙂 Vet du om de må stå i kjøleskapet, eller kan de ligge under juletreet?

 9. Jeanette

  det der var jo bare kjempesmart! Gøy med slike ting man kan lage selv! Har du forresten noe tips til hvordan man kan slutte å spise sjokolade og chips? Jeg har virkelig ikke godt av det,men jeg klarer bare ikke slutte å spise det! Har liksom prøvd alt,men er ikke noe som funker. Jeg skal egentlig være på lavkarbokostholdet pga diabetes,men så var det dette med at jeg føler at jeg bare MÅ ha sjokolade og chips da!

 10. Først og fremst, såå fine bilder! Sjokoladen på pinne har jeg sett før og har så lyst til å prøve, men det er sånt som aldri blir noe av, haha. Kremen som kakemann var ny for meg derimot, for en kul ide 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *