oppskrift-onsdag: lun quinoa- og grønnkålsalat

oppskrift_2

Hei oppskrift-onsdag! Før all julemat kommer på bordet synes jeg det er deilig å spise noe som ikke er så tungt, og min store favoritt på matbordet er salat. Alltid. Hver gang Lars-Kristian spør meg hva jeg vil ha til middag, svarer jeg det samme: salat. Og det er selvfølgelig fordi jeg synes det er knasende, sprøtt og godt, men kanskje aller mest fordi du alltid kan variere! Du kan putte så å si hva du vil i en salat, blande det sammen med masse grønt og knasende, og det er alltid like godt! Denne gangen prøvde jeg meg på å bruke litt quinoa i salaten, det får jeg ofte servert når jeg spiser salater ute og jeg synes det er et skikkelig godt alternativ til pastasalat som jeg aldri har vært noe særlig glad i. Kombinasjonen grønnkål, quinoa, rødløk, tørkede bær og kylling – me oh my! Denne burde du prøve 🙂 

oppskrift_4


til 2 personer 

♥ 2 dl. quinoa ♥ to pakker grønnkål ♥ 2 never valnøtter  ♥ 1 rødløk ♥ 2 never tranebær ♥ litt revet kylling ♥ 4 ss. eple-edikk ♥ akasiehonning ♥ 2-3 ss. olje ♥ salt + pepper 

oppskrift


slik gjør du 

Kok ferdig quinoaen. Hakk opp valnøtter og rødløk. Lag dressing av eple-edikk, honning, olje, salt og pepper. Smak deg til underveis med honningen. Når det gjelder kyllingen, så brukte jeg rester av en helstekt kylling. Men dersom du ikke har dette, kan du fint bruke for eks. kyllingfilet, bruk i så fall 2 stykk 🙂 Grunnen til at jeg skriver never på nøtter og tranebær er fordi jeg bare tar ting litt på slumpen når jeg lager mat, så eksakte mål glemmer jeg fort å notere meg. Men prøv deg bare frem når du lager og bruk mengde tilsvarende det du synes er passende. 

oppskrift_1

Ha godt med smør i en stekepanne og stek litt og litt av grønnkålen før du har det i en stor salatbolle. Salte og pepre underveis. Tilsett resten av ingrediensene til grønnkålen, hell over dressingen og bland godt. Voila! Så innmari godt og så utrolig enkelt! Supert i en hektisk førjulstid 🙂 

oppskrift_5

– håper det smaker – 

oppskrift_3

7 kommentarer

 1. Hei! Det så godt ut. Spiser du grønnkål og rødløk når du ammer? Jeg holder meg unna det, fordi jeg er så redd for at mini skal få vondt i magen sin..

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det er ikke noe problem 🙂 Det eneste både hun har reagert på er pepperkaker / pepperkakedeig, så det kan jeg ikke spise så mye av. Nelia reagerte også på det husker jeg, men alt annet går fint 🙂

   1. Marion

    Kanskje jeg skal prøve jeg også da!

 2. Kristine

  Hei! Jeg lurer på hvor gull-bestikket ditt er fra, og hvilket merke det er? 🙂

 3. Heisann 🙂
  Spiser nelia salat til middag også?
  Har så lyst å lage mer salat til middag men.. er redd barna ikke ville spist noe av det :/

 4. Bare lurer på om du ønsker deg spesifikke ting til jul og bursdag? Eller gir du en bredere ønskeliste?
  Og pleier du bytte gaver? 🙂 Takk for tips!

 5. Gunhild

  Kjempegod! Takk for at du deler:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *