omvendt julenisse

omvendt_julenisse

Julen har alltid vært en av mine favoritthøytider – en høytid jeg forbinder med familie, samhold og glede, og nettopp derfor holder jeg heller ikke tilbake med å spre juleglede her på bloggen. Selv om julen alltid har betydd noe godt for meg, har jeg også alltid vært klar over at det finnes så mange familier og barn som gruer seg til jul. Dette kan det selvfølgelig være flere grunner til, men akkurat i dag tenker jeg på dem som ikke har ressurser til å faktisk feire jul. De som ikke har nok til å spise et ekstra godt måltid sammen på julaften og de som heller ikke har muligheten til å gi. 

omvendt_julenisse_2

I dag tok vi turen innom Kjørbekkhøgda skole for å levere leker til Omvendt Julenisse! Jeg vet ikke hvor lenge dere som leser akkurat nå har fulgt bloggen min, men det er 3 år siden jeg selv ble kjent med konseptet for første gang og gjorde et innlegg om det her på bloggen. Da hadde de holdt på siden Runar Abrahamsen startet opp i 2012. Nå er de på sitt femte år og denne julen ser de for seg å levere gaver, mat og klær til 80 barnefamilier! 80 barnefamilier i Telemark får en bedre jul takket være Omvendt Julenisse og det er bare helt fantastisk! Engasjementet hos folket vokser for hvert år og de siste dagene er det også flere som har kjøpt julegaver etter at Omvendt Julenisse hang opp ønsker fra anonyme barn på et juletre i Skien sentrum. Flere kommer også med pakker tilpasset barnas ønsker, ferdig innpakket! Tenk så fint! I dag fikk vi bli med en tur inn på skolen hvor de holder til for å se hvordan de jobber – her er de i full gang med å sortere kasser til et og et barn og forsøker å fylle den grønne kurven med leker etter barnas ønsker eller behov. 

omvendt_julenisse_1

omvendt_julenisse_5

Nelia kvalitetstestet noen av lekene 😉 

omvendt_julenisse_3

Omvendt Julenisse tar også imot mat slik at de kan sende avgårde esker med julemat, frokost, snop eller tørrvarer til familier som rett og slett ikke har råd til dette. Så dersom du bor i Telemark, bidra du også! Det er så lett å glede andre, ta turen innom Kjørbekkhøgda skole lørdag og søndag mellom klokken 14-17 for å levere fra deg noe du ikke trenger eller bare noe du ønsker å gi bort til familier som virkelig trenger en glede i julen. Du trenger heller ikke å være en som vil gi for å ta kontakt, dersom du selv trenger hjelp i julen eller kjenner noen som trenger det, kan du selvfølgelig ta kontakt. Klikk deg inn HER for å lese mer. 

omvendt_julenisse_4

36 kommentarer

 1. Så fantastisk Jeg jobber i barnehage og der har vi omvendt advents kalender! Barna tar med en ting de vil gi bort, og så drar vi 3 gang i løpet av advends tia til akkurat kjørbekkhøgda skole Synes dette er helt fantastisk!

  1. Caroline

   For en fin kalender! 🙂

 2. Merethe

  Omvendt julenissen et et så utrolig bra konsept. La selv matvarer i handlekurvene som står i matbutikkene i fjor, og skal gjøre det samme i år.
  Funnet frem flere gaver også som skal leveres. Kjøpesenterene (iallefall Brotovet) har egen «kurv» for innlevering av gaver. Veldig greit for oss som ikke bor i Skien. Eldste jenta mi på 10 år har samlet gaver i ett år nå, og hun gleder seg til å gi de bort. Kjennes godt å gi til lokale som trenger en ekstra omtanke.

  1. Caroline

   Så utrolig fint å lese, Merethe! Det er så fint å lære barna gleden ved i gi 🙂

 3. Hei Caroline. Jeg jobber i barnehage i Skien og der har vi omvendt advents kalender for barna. Alle barna tar med seg en leke de vil gi bort, og så drar vi 3 gang i løpet av adventstia til Kjørbekkhøgda skole med gavene. Barna synes dette er gøy og de lærer å dele.

  1. Caroline

   Det er virkelig en kjempefin ting å gjøre! 🙂

 4. Så fint at dere hjelper andre i julen. Syns det er flott at noen hjelper andre i vanskelige tider. Ikke alle ser på julen med glede. For mange er det en økonomisk vanskelig tid. Selv bidrar jeg hvert år til en liknende organisasjon i Østfold. Gir noen gaver og mat. Og en liten sum til Frelsesarmeen. Selv sitter jeg ikke på en god inntekt. Men vi har det godt, så kan man bidra litt, så er det bedre enn ingenting. Alle monner drar, heter det vel.
  Ønsker deg og din familie en riktig god jul.

  Klem

  1. Caroline

   Asbolutt, alle monner drar 🙂

   Klem tilbake!

 5. Jeg er en av de som har bedt om hjelp derfra i år. Vi fikk også i fjor. De strekker seg langt for å oppfylle ønsker til barna(jeg har sære barn kanskje, men det dukket opp verktøy og snekkerbelte.)
  Er så glad for dette tilbudet. Takk for at du viste det frem ☺️.

  1. Caroline

   Så utrolig fint å lese! Håper dere får en fin jul i år også <3

 6. Katrine

  Så fint konsept 🙂

  Bare lurer på adventskalenderen din. Ville så gjerne være med i trekningen av klokken, og har Abbonert på kanalen din, men jeg får ikke til å kommentere.. 🙁 jeg har prøvd uendelig mange ganger, og ble nesten litt lei meg for jeg vil så gjerne være med i trekningen. Vet ikke om du kjenner til problemet, men hver gang jeg trykker på kommentatorboksen så hopper siden tilbake til «my page». Vet du om det er noe en kan gjøre med det? 🙂 om ikke, så legger igjen en kommentar her og håper jeg kan være med i trekningen. Drømmer om en svart og sølv klokke 🙂 Ellers: fantastisk innsats med kalenderen – så gøy å følge med!

  1. Caroline

   Så koselig å høre, Katrine 🙂 Jeg skal sjekke hva det kan være!

   Klem 🙂

 7. skirt brand?:)

  1. Caroline

   It is from Zara 🙂

 8. Så herlig med et slikt innlegg!❤️ Selv om jeg til tider finner inspirasjon i trenings-, interiør-, og matinnlegg, så er det ennå mer inspirerende at bloggere bruker stemmen sin til slikt som dette. 🙂 Hverdagsinnlegg blir plutselig litt tomme, materialistiske, og overfladiske i forhold. Ja takk til mer av dette

 9. Hvorfor svarer du ikke på hvorfor du har slettet luke 7? Er det noe feil med produktet ol bør du informere, du har jo alt reklamert for det.

  1. Caroline

   Det er absolutt ikke noe feil med produktet 🙂 Luken er tatt bort av helt andre grunner.

   1. Hvorfor kan du ikke si av hvilke grunner??

 10. Hei, flott innlegg! Jeg ser du tar mye bilder inne på kvelden, hvordan får du så god kvalitet og lys på bildene? Bruker du eksterne lyskilder eller er det bare innstilligene på kameraet? Klem

  1. Caroline

   Vi bruker eksterne lyskilder 🙂 Tusen takk 😀

 11. Jeanette

  Utrolig flott konsept! Jeg har lest en del annonser på finn hvor folk spør om hjelp i julen.Det er så ufattelig trist at det er så mange som har det vanskelig økonomisk,og det gjelder spesielt rundt juletider. Får helt vondt i hjertet av at mennesker i rike Norge har det slik.

 12. Jeg ler meg i hjel av snap’en din fra dagens julekalender! Du er så søt og morsom!

  1. Caroline

   Hahah :p Håper du likte resultatet :p

   1. Lo enda mer da jeg så hele episoden! Made my day! Haha!

 13. Viktig tema å sette lys på i disse tider! De fleste kommuner har sikkert lignende prosjekter, slik at flere kan hjelpe. På kjøpesenteret i vår kommune har de et juletre hvor det henger ønsker til vanskeligstilte barn. Man kan lese ønskene og kjøpe gaver som man legger under dette juletreet. Gavene blir så levert til barna før julaften.

 14. Så flott innlegg og for et flott tiltak som er i sving 🙂 Håper det kan hjelpe maaange i år også 🙂

  1. Caroline

   80 familier er jo helt utrolig bra og mange flere enn i fjor 🙂 Kjempefint at dette bare vokser 🙂

 15. Jeg blir så rørt av sånne ting etter at vi fikk barn selv! Det gjør noe med mammahjertet når man har muligheten til å hjelpe til<3 Her i Rygge står det handlevogner i matbutikkene så man har mulighet til å kjøpe med seg noe ekstra å legge oppi. Da er det veldig enkelt å legge oppi litt snop til barna, og litt god mat:)

  Herlig at du alltid har så fint fokus på ting som dette, Caroline. Også så moro å se at Nelia er med også:)<3 Dere er en så fin familie dere syns jeg!

  Stor julekos fra Rygge<3

  1. Caroline

   Forstår godt hva du mener! <3 Stor klem til deg og dine!

 16. Jacket brand? :o)

  1. Caroline

   It is from Ganni 🙂

 17. Alouise

  Liker 🙂

 18. Ååå for et koselig initiativ, ble inspirert til å bidra her i nærmiljøet. Flott inlegg. Det er jo julens sanne budskap; å være god mot andre<3

  1. Caroline

   Det er sant, Linn! <3

 19. Hvor er kåpen fra?

  1. Caroline

   Ganni 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *